Nieuwsbrief december 2015

D * I * E * R * E * N * T * A * A * L

=======================================================================

LIEVE DIERENVRIENDEN

Zoals altijd rond de jaarwisseling is het tijd voor bezinning. Je kijkt terug en je kijkt vooruit.

Het afgelopen jaar was er een van vele emoties. Wij hebben dankzij uw steun weer veel dieren kunnen helpen. Een aanzienlijk aantal honden en katten heeft bij ons een thuis gevonden. Maar ook hebben we afscheid moeten nemen. Van dieren die al lang bij ons waren en van dieren die pas kort hier woonden. Zij zullen allemaal een plekje in ons hart houden.
De invalide hondjes hebben dit jaar hun intrede gemaakt. Een kwetsbaar groepje dat intensieve verzorging nodig heeft. De honden zijn heel lief, erg ondeugend en zo blij. En wij zijn zeer dankbaar dat wij ze een thuis kunnen bieden.

We kijken positief naar de toekomst. Door uw steun kan Dierenthuis professionele zorg en een fijne leefomgeving bieden aan dieren die dat het hardst nodig hebben. Aan die dieren, die er zonder Dierenthuis niet meer geweest waren of de rest van hun leven in een hokje hadden moeten slijten.

We zullen de dieren blijven helpen, ook in 2016!

Onze dank aan u is groot en namens alle dieren en vrijwilligers willen wij u hierbij hele fijne feestdagen en een fantastisch mooi en diervriendelijk 2016 toewensen!

Team Stichting Dierenthuis

=======================================================================

DONEER UW ZOOPLUS BONUSPUNTEN AAN DIERENTHUIS

Dierenbenodigdheden online winkel zooplus.nl heeft een bonusprogramma. Klanten van Zooplus sparen automatisch bonuspunten bij elke bestelling. Die punten kan je aan leuke kadootjes voor je eigen dieren besteden maar ook doneren aan een goed doel. Zooplus rouleert goede doelen en voor de maanden december en januari is dat Dierenthuis!
Lever bij je volgende bestelling het aantal bonuspunten in die je graag zou willen doneren, voeg deze toe aan je winkelwagen en help de dieren bij Dierenthuis.
Met de gedoneerde bonuspunten wordt aan het einde van de periode een voer- & accessoirepakket samengesteld voor Dierenthuis. Top Zooplus, dankjewel!

12316202_1020438064642929_8991794738109097248_n (1)

=======================================================================

STEM OP DIERENTHUIS (100.000 euro te verdelen)

123inkt.nl is dit jaar verkozen tot Beste Webwinkel van Nederland. Zij vroegen aan hun klanten om een passende actie te bedenken om dit te vieren. De meerderheid koos voor een donatie aan een goed doel. Omdat talloze goede doelen wel een extraatje kunnen gebruiken, verdeelt 123inkt.nl een bedrag van € 100.000,- over verschillende goede doelen. Ook Dierenthuis doet mee!
De €100.000,- wordt verdeeld op basis van stemmen. Het percentage van het aantal stemmen ten opzichte van het totaal aantal stemmen bepaalt de hoogte van de donatie aan het goede doel. Elke stem is dus geld waard!
Klik hier om uw stem uit te brengen. (je stem is pas geldig als je op de link klikt in de bevestigingsemail)
Bedankt voor het stemmen.

banner100000

=======================================================================

MET HART EN ZIEL

Ruim 9 jaar geleden las ik in een tijdschrift een artikel een stuk over Dierenthuis. Het raakte me en ik wilde graag een keer gaan kijken. Dat mocht. Samen met een vriendin toog ik verwachtingsvol naar Wilbertoord.

Wat een ervaring. De kennismaking met de dieren was overweldigend. Zoveel liefde, zoveel veerkracht, zoveel doorzettingsvermogen. Ik ben die dag als een blok gevallen voor Dierenthuis.

Het mag dan ook duidelijk zijn dat het niet bij dat ene bezoek bleef. Al snel ging ik regelmatig een dagje helpen. Werd donateur en adoptant. En mijn band met de verschillende dieren groeide gestaag. De mensen die al wat langer bij Dierenthuis betrokken zijn kunnen zich vast blinde Henk, Desi en Willem nog wel herinneren. Ze slopen mijn hart binnen en hebben daar nog altijd een speciaal plekje. Timmie volgde me daar al als een schaduw en bleef dat doen in Aarle Rixtel. Ook in Almere begroetten we elkaar altijd eventjes. Telkens opnieuw een blij weerzien. Ook Timmie is er inmiddels niet meer maar veel andere lieve dieren met allemaal hun eigen bizarre en vaak  verdrietige achtergrond deden hun intrede. Dieren die nergens meer terecht konden maar bij Dierenthuis hun blijvend thuis vonden.

Het hebben van een adoptiedier, zoals in mijn geval twee katten, maakt de betrokkenheid extra speciaal. Ooit waren Mientje en Sarah mijn eerste adoptiekatjes. En nu zijn dat Kazoe en Nalientje. Nalientje doet me erg denken aan blinde kater Mosa die een heel speciale plek in mijn hart had.

mosa in dierenthuis-1

Ach en soms gebeurt het omgekeerde. Niet de mens adopteert een dier maar een dier adopteert de mens. Het overkwam mij met Bumba. Zomaar, op een late zaterdagmiddag, drukte hij zijn snuit tegen mijn handen en vanaf dat moment komt hij me altijd enthousiast begroeten. Zo enthousiast dat ik me vaak schrap moet zetten om niet om te vallen.

En Sterre kan me altijd weer ontroeren. Als fokteef gebruikt werd ze gewoon aan de kant gezet toen ze meer bruikbaar was. Wat was ze dankbaar voor alle aandacht die ze opeens kreeg bij Dierenthuis. Sterre begon te leren hoe ze moest genieten. En ze was een snelle leerling. Veel dieren mochten bij haar schuilen. Sterre waakte als een moedertje over hen. Sterre kreeg diabetes en zag niets meer. Maar genieten kon ze nog altijd. Lekker in een teiltje met af en toe een aai. Helaas is ook Sterre ons ontvallen maar wat was ze tevreden en blij met haar leven.

Waarom Dierenthuis zo speciaal is? Moeilijk onder woorden te brengen maar de mensen die er ooit geweest zijn hoef ik niets uit te leggen. Dierenthuis is Dierenliefde met een hoofdletter.

Ik ben blij deel uit te mogen maken van het enorme raamwerk dat Dierenthuis heet. Ik ben maar een heel klein schakeltje in het geheel maar kan toch een bescheiden bijdrage leveren. En dat doe ik met hart en ziel.

Bea

=======================================================================

BEDANKT !!

We zeggen het vaak, maar niet vaak genoeg … Dank u wel!
We ontvangen zoveel pakketten, groot en klein, van particulieren en van bedrijven. Pakjes met heel veel liefde samengesteld voor een adoptiedier, bedrijven die ons verrassen met pallets voer en schoonmaakmiddelen, gourmetjes voor de katten, luiers voor de honden, paardensnoepjes en lekkers voor de vrijwilligers! Om maar eens wat te noemen.

We kunnen helaas niet iedereen persoonlijk bedanken, maar we zijn zo ontzettend blij met uw steun. Hartverwarmend, hoe u met onze dieren begaan bent en wat u allemaal voor ze doet! Waar zouden wij zijn zonder u?! Dus: DANK U WEL!!!
Graag willen we ditmaal ook onze vrijwilligers, die voor en achter de schermen bergen en bergen werk verzetten, even een dikke vette pluim geven, jullie zijn onbetaalbaar!

DSC07280

=======================================================================

HOE IS HET MET ……….

Lieve, kleine Twiggy, geboren met twisted legs. Ze kan niet op haar achterpootjes staan. Maar daar heeft ze geen problemen mee, net als ieder ander klimt ze op bed en ze springt er ook weer vanaf. Twiggy is een stoere
meid die weet wat ze wil!

Sam,  deze mooie Golden Retriever kwam binnen vanwege veelvuldig bijten. Bij Dierenthuis heeft hij in eerste instantie even de kat uit de boom gekeken. Hij sliep de eerste dagen buiten in een hok, maar besloot later toch dat het ook binnen erg aangenaam is. Hij woont nu in een van de hondenkamers tussen de grote jongens.

 

=======================================================================

KALENDERS EN AGENDA’S 2016

Zoekt u nog een kalender of agenda voor 2016 of leuke (verjaardags) kaarten. Neem dan eens een kijkje op de facebookpagina van “vrienden van Stichting Dierenthuis Almere”. 

Ziet u iets leuks, kunt u uw bestelling mailen naar: info@dierenherinnering

=======================================================================

NIEUWE BEWONERS (katten)

Als zwerver opgevangen door het asiel blijkt Marnix FIV positief te zijn (kattenaids te hebben). Deze lieve knuffelkater zocht een plekje en heeft dit bij Dierenthuis gevonden.

dierenthuis 21-12-2015 030a

=======================================================================

NIEUWE BEWONERS (honden)

Langzittende asiel honden, waaronder honden die bijten, honden die oud en of ziek zijn, daar is onze opvang in gespecialiseerd.

Sashko en Rosie, twee gehandicapte hondjes, vallen in deze categorie. Zij zijn recent samen met Sunny bij ons in de opvang gekomen. Welkom !

=======================================================================

UPDATE ZWEMBAD VOOR DE HONDEN

Zoals u waarschijnlijk wel weet is er via een actie geld ingezameld voor een zwembad voor onze gehandicapte en oude hondjes. In januari zal het zwembad geleverd, geinstalleerd en opgebouwd worden, waarna we met de hondjes aan de therapie kunnen gaan beginnen.

=======================================================================

VEGETARISCH RECEPT: Courgettesoep

Ingrediënten – voor 4 kommen:
500 gram courgette, gewassen en mèt schil, in stukjes gesneden.
1½ groentenbouillonblok
2 vrij grote ‘bosuitjes’, witte én groene deel, klein gesneden.
1à2 teentjes knoflook klein gesneden
2 dl volle -bij voorkeur biologische- melk
Wat crème fraïche en vers gemalen zwarte peper om te garneren
Verder nodig: Staafmixer of blender.

Doe alle ingrediënten behalve de peper en crème fraïche in een pan. Breng het geheel aan de kook en laat het ca. 10 minuten zachtjes koken. De courgette stukjes moeten zacht zijn.
Laat het wat afkoelen en pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Het wordt iets schuimig. Niet te lang doorgaan, er mogen best nog hele kleine stukjes in blijven zitten. Warm opnieuw goed op. Verdeel over kommen of diepe borden. Leg er in het midden een lepeltje crème fraïche op. Maak af met wat vers gemalen zwarte peper en serveer. Soepstengels met sesamzaad doen het er heel goed bij.

=======================================================================

ADOPTEER EEN DIER

Het adoptieplan is in het leven geroepen om Dierenthuis en zusterstichting FIV/FeLV te ondersteunen in de hoge kosten van de verzorging van onze kwetsbare dieren. Katten besmet met het aids- of leucosevirus, de sukkelaars, honden met hartfalen en oude paarden. Medicatie, dieetvoer, seniorenmuesli voor de paarden, vele operaties en de verzorging kosten veel geld.

U kunt ons daarbij helpen door een dier te adopteren. Enkele keren per jaar krijgt u een bericht met foto over hoe het met uw dier gaat.

Bezoek is welkom op de eerste en laatste zaterdag van de maand. Alleen op afspraak via info@dierenthuis.nl. Bezoektijden zijn van 15.00 tot 17.00 uur. Kinderen zijn welkom vanaf 16 jaar.

Het is fijn voor onze dieren om adoptanten te hebben voor wie zij extra speciaal zijn. Niet langer kansarm en ongewenst maar bijzonder.

Kijk op de site www.dierenthuis.nl voor een aanmeld-formulier.

Of neem contact op via info@dierenthuis.nl

=======================================================================

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.