Nieuwsbrief februari 2017

D I E R E N T A A L

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

WOULD YOU BE MY VALENTINE ?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 

 

 

 

 

 

 

 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 

 

 

 

 

 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 

 

 

 

 

 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

EEN DIERENTHUIS

Alice en Steven, de oprichters van Dierenthuis, wonen midden tussen de dieren (en staat dag en nacht voor ze klaar). Toen de architect, enkele jaren geleden, het gebouw in Almere ontwierp had hij voor hen een mooie vleugel in gedachten; een groot kantoor, een mooie, lichte huiskamer, een slaapkamer en een kleedkamer. Zodra Alice en Steven de tekening zagen besloten ze echter anders. Dit zou het verblijf van de leucose katten worden. Met hun slaapkamer in het midden. Naast bedjes voor de katten en zachte
mandjes zetten ze een grote tafel met laptop in een van de kamers: zo, een kantoor. In de kleedkamer zitten poesjes in quarantaine, op het aanrecht staat het kattenvoer. Alleen in de slaapkamer mochten geen katten komen. Sommige poesjes zijn namelijk onzindelijk en wasgoed is er dagelijks al genoeg. Benieuwd hoe lang ze dat volhouden, zei iedereen. Na een week stond de slaapkamerdeur open en lagen de poesjes op het waterbed. Alice en Steven mogen blij zijn als ze er nog bij passen. Honden daar was niet de bedoeling. Nou ja, hondjes Aida en Liesje wonen er maar die zijn piepklein dus dat telt niet 😉 Inmiddels zijn er toch wat honden bijgekomen. 23 stuks! Jongkies en oudjes die wat meer rust en zorg nodig hebben. Bolt, India en Lucky met hun  vervormde pootjes spelen op een matrasje op de grond waar ze zich niet kunnen bezeren. Oude Bulgaarse zwerver Alma geniet in haar warme mand intens van haar pensioen. Verlegen Galgo Ben, mollige mops Pino, blinde Remy, allemaal hebben ze hier hun mand. De poesjes scharrelen er tussen door. En dan zijn er ook nog de pittige varkentjes Lilly en Beertje, die ’s avonds neus aan neus op een van de matrassen in slaap vallen. Wat zou de architect denken als hij het nu zag? Dat het nu een echt thuis is. Een Dierenthuis!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

MET HART EN ZIEL

Tja, dan vraagt Anneke mij een stukje te schrijven…. Dan krijg ik al rode vlekken in mijn nek, want zo leuk en gevat schrijven als Alice en Julia kan ik dus niet. Maar enfin; het begon met een telefoontje van mijn dochter Jessi die zei Mam Stichting Dierenthuis zit nu in Almere en is het niets voor jou om daar wat vrijwilligerswerk te gaan doen? Ik was meteen enthousiast en de volgende dag heb ik al een afspraak gemaakt. Om een lang verhaal kort te maken; ik werk er nu al drie en een half jaar vier dagen per week. Zelf had ik besloten om geen honden meer te nemen omdat ik toen 65 was geworden en van plan was veel te gaan reizen en dat vond ik geen goede basis om een huisdier te nemen, en nu heb ik de liefde van de Dierenthuis dieren zonder de verantwoording ervan. Dus win-win!

’s Morgens kom ik dan aan en word ik steevast begroet door Torrada, mijn adoptiehondje, met haar maatje Rufus en die moet ik dan natuurlijk even aaien door het hek. Vervolgens komt er een stoet van honden om mij als een rattenvanger van Hamelen naar binnen te begeleiden. Na diverse klopjes en aaitjes ga ik naar binnen en begin mijn taak bij de zieke poesjes die in de kliniek speciale verzorging nodig hebben. Dan op naar de waskamer waar vaak BERGEN was op mij wacht om verwerkt te worden. Soms ben ik dierenassistente bij Esther en wordt er gezamenlijk gesnotterd als er een dier is overleden. En niet te vergeten als cateraar van ongeveer 1000 poezen die altijd precies weten als ik eraan kom met mijn karretje waar al het heerlijks in grote bakken op staat. Het gemiauw is dan oorverdovend en soms lopen ze al etend mee met het karretje gulzig alvast een hapje meepikkend. Verder ruimen we hopen poep, kots en andere dingen die ik niet wil noemen nu. Dan komt het vegen en dweilen en is het inmiddels al weer tijd om naar huis te gaan en rijd ik moe maar heel voldaan en met een grote glimlach op mijn gezicht over de dijk. Morgen weer. Heerlijk!

Onneke

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

VEGETARISCH RECEPT: BRUINE BONEN “MET” 

Het wordt weer kouder buiten dus: ‘Bruine bonen MET’. Zo simpel dat u het waarschijnlijk zelf ook kunt bedenken…

Voor 4 personen: 2 grote potten of blikken Hollandse bruine bonen, 2 dunne preitjes, in dunne ringetjes gesneden (ook het groen), 1 grote zoete puntpaprika in reepjes, 1 medium winterwortel, grof geraspt, 1 klein blikje ananasstukjes, stukjes nog 1x doorsnijden, 1 doosje gerookte speckjes of vegetarische bacon, 4 harde eieren, 4 à 6 eetlepels sesam olie, peterselie (fijngeknipt), peper en zout naar smaak.

Kook de 4 eieren in 8 à 10 minuten goed hard. Spoel ze af met koud water, pel ze en snijd ze over de lengte doormidden. Bak de ‘speckjes’ even kort aan in de sesamolie, schep uit de pan en doe dan alle groenten in de olie. Roerbak enkele minuten tot net beetgaar. Warm in een andere pan de bonen goed op. Giet af en spoel even na met heet water. Verwarm de ananssstukjes kort in de magnetron. Meng groenten, ananas en spekjes – met aanhangende sesam olie – door de bruine bonen en doe dit in een verwarmde schaal. Leg de 8 halve eieren er in een ring middenop. Bestrooi met de fijngeknipte peterselie. Zet de zout en de pepermolen op tafel zodat iedereen dat naar smaak kan toevoegen.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

ADOPTEER EEN DIER

Het adoptieplan is in het leven geroepen om Stichting Dierenthuis te ondersteunen in de hoge kosten van de verzorging van onze kwetsbare dieren. Katten besmet met het aids- of leucosevirus, de sukkelaars, honden met o.a. hartfalen en oude paarden. Medicatie, dieetvoer, senioren- muesli voor de paarden, vele operaties en de verzorging kosten veel geld.

U kunt ons daarbij helpen door een dier te adopteren. Enkele keren per jaar krijgt u een bericht met foto over hoe het met uw dier gaat.

Bezoek is welkom op zaterdag om de week. Alleen op afspraak via info@dierenthuis.nl. Bezoektijden zijn van 15.00 tot 17.00 uur. Kinderen zijn welkom vanaf 16 jaar.

Het is fijn voor onze dieren om adoptanten te hebben voor wie zij extra speciaal zijn. Niet langer kansarm en ongewenst maar bijzonder.

Kijk hier voor de dieren die ter adoptie staan.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 

 

 

 

 

 

 

 

 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.