Nieuwsbrief november 2016

D I E R E N T A A L

 

 

 

 

 

 

 

 

 

=================================================================================

BEDANKT !!

img_9530We zijn ontzettend dankbaar voor alle spullen en donaties die wij met regelmaat binnen krijgen. Als extra ontvingen wij deze maand ook een donatie voor de castratie van Otto en een donatie voor de operatie van Bobje. Iedereen die ons steunt hartelijk dank !!

 

 

=================================================================================

OPROEP

img_6324Met de winter is in aantocht hebben we dringend behoefte aan dekens, fleecedekens en dekbedden. Onze kasten met spullen raken leeg, de wasmachines en droger draaien overuren, de berg was reikt tot aan het plafond. Heeft u nog lekkere warme dekens, fleecedekens en dekbedden over, hebben wij die heel graag !

=================================================================================

TOEN EN NU: DE VIJVERS

Binnen (3)

IMG_0513

In  Wilbertoord een binnenvijver                                      In Aarle Rixtel verschillende mooie grote vijvers

amie_8953

amie_9131

In Almere een grote hondenvijver en een vijver op de binnenplaats van de leucosepoesjes.

=================================================================================

NOAH

img_6569-nr-1-aliceZijn hoofd zit vol met stukjes lood, die niet verwijderd kunnen worden. Hij was stervende toen hij in Spanje in een vuilcontainer gevonden werd. Wonderen bestaan, hij werd gered. Na maanden intensieve verpleging en vele operaties stond Noah weer op vier poten. Zien kan hij niet meer, een oog is verwijderd, aan het andere oog is hij blind. Er is van dichtbij gericht met hagel op zijn ogen geschoten. Een laffe daad tegenover een trouwe viervoeter met een heel lief en zachtaardig karakter. Noah is blijvend beschadigd door de honderden hagelstukjes die loodvergiftiging veroorzaakten, waardoor hij epileptische aanvallen kreeg. De epilepsie is onder controle met medicatie wanneer Noah in de herplaatsing gaat. De Spaanse televisie maakte een item over deze bijzondere hond. Stichting AINF, die alle kosten van de operaties voor haar rekening heeft genomen, bracht Noah in Nederland onder de aandacht. Een adoptieouder werd gevonden en Noah verhuisde van Spanje naar Brabant. Een alerte hond kwam in Nederland aan, maar na vijf maanden bleek het niet goed te gaan. Noah’s leven hing voor de tweede keer aan een zijden draadje. 35 epileptische aanvallen in minder dan vijf maanden tijd bij zijn adoptieouder. Noah was een zombie geworden en niets leek hem te kunnen helpen.

104aAINF doet een spoedaanvraag voor de hond bij Dierenthuis. 10 augustus jl. kwam het hoopje ellende genaamd Noah bij ons binnen. Verzwakt door de vele aanvallen en de medicatie. De wereld om hem heen bestond niet meer, lopen kon hij nauwelijks. Voor onze verzorgers en medische staf was het moeilijk aan te zien. Tranen van verdriet bij het zien van Noah, tranen om wat hem allemaal is overkomen. Zijn redders in Spanje zijn zeer verdrietig bij het zien van de eerste videobeelden van Noah die wij gemaakt hebben, maar ze zijn blij dat Noah nu veilig is.

Waar ligt de grens, hoe gaan we verder, wat is er de laatste vijf maanden misgegaan? Na observatie en het inlezen van alle dossiers is een medisch plan van aanpak opgesteld. De medicatie werd gehalveerd en Afghaanse hash werd ingezet. Noah, die al zoveel had doorstaan, wilde leven. En dat is gelukt! Zijn epileptische aanvallen zullen blijven, maar tot op heden zijn ze goed onder controle. Noah is weer hond. Gehandicapt, dat wel, maar hij redt zich prima en heeft elke dag zijn hoogtepunten waar hij intens van geniet. Overdag is hij graag buiten in de tuin, ’s nachts ligt er binnen een zachte deken voor hem. We hebben lekkere kluifjes en Noah kan contact maken met de andere bewoners.

Vanwege de kritieke toestand waarin hij verkeerde toen hij bij Dierenthuis arriveerde is Noah nog niet ter adoptie op afstand aangeboden. Inmiddels, enkele maanden verder, willen we Noah heel graag in het zonnetje zetten. Hij is heel bijzonder. Mede omdat hij een beter dier is dan het mens dat hem voor het leven verminkt heeft. Het gaat goed met lieve dappere Noah! Vanaf heden kan hij op afstand geadopteerd worden.

=================================================================================

MET HART EN ZIEL
amie_8953Lieve dierenvrienden, mijn naam is Angelique en ik ben al heel lang werkzaam als vrijwilligster bij Stichting Dierenthuis.
Graag wil ik jullie een verhaal vertellen over GELUK. Wat is geluk, voor de één een prijs winnen voor de ander een fijn gezin of omgeving, wat ook heel fijn is, MAAR voor mij is geluk DIERENTHUIS, daar ben ik gelukkig .
Als ik tweemaal per week met mijn 16-jaar oude autootje naar Almere rij, waar ik 5 kwartier over doe, staan de honden mij al op te wachten en blij dat ze zijn, want ze weten ik eten bij me heb en allerlei bruikbare spullen. Mijn auto is tweemaal per week afgeladen vol. Geweldig wat de mensen allemaal bij mij brengen om mee te geven voor de dieren. Na alles uitgeladen te hebben begroet ik de lieve dieren. Ik hou erg van honden maar werk eigenlijk altijd bij de katten. Geweldig om te doen, maar de honden zijn mij ook zo lief.
Het liefste wat ik doe is de zieke poezen verzorgen die dan in de bench zitten; bijvoorbeeld die geopereerd zijn of nog moeten worden of de hele zieken waar je dan voor vecht, zo van “ga toch alsjeblieft wat eten alsjeblieft we houden zo van je wordt weer sterk” of ik begeleid ze als ze de regenboogbrug over te gaan.
aMIE_2648Ook zijn er poezen die heeeel bang zijn als je naar ze kijkt, dan blazen ze en halen serieus uit met hun nagels. Ze kunnen daar niets aan doen ze zijn zo bang. Voor mij is dat een uitdaging, dan ga ik als ik de hokjes bij ze schoonmaak zingen, meestal Marco Borsato, en die poezen zie je dan denken die is gek en vergeten even bang te zijn en hupsakee schoon is hun verblijf . Kijk en dan ben ik gelukkig dat is geluk.
Ook de poezen in de kamers kennen mij door en door. In elke kamer komen ze naar mij toe en ben ik weer gelukkig. In kamer 1 zitten de sukkelaars en één van hen is Siepie een heel lief dapper mannetje met een beperking. Als hij mij ziet komt hij op zijn manier naar mij toe en is zo blij, net zoals vele anderen, maar Siepie is mede door zijn beperking zo aandoenlijk. Net als zoveel andere sukkelaars en ook gewone poezen uit alle andere kamers ze zijn mij allemaal even lief, ik word zo gelukkig van de dieren.
_mg_0608bEén van de mooiste momenten vind ik de avond, want ik ga vaak laat weg ik hou van het moment dat alles stil is alles lekker schoon. Heb ik de zieke dieren nog wat extra aandacht gegeven. Om dan nog eens langs alle kamers te lopen de honden zo lekker te zien liggen slapen, zowel in de woonkamer als in de kamers 5 en 6 zo’n rust. De poezenkamers ook hier liggen ze zo tevreden lekker op hun schone bedjes en in hun kistjes, dan rolt er weleens een traan van geluk over mijn gezicht. DIT IS MIJN GELUK!!!!!

Graag wilde ik dit aan jullie vertellen geluk zit niet in geld geluk zit in je hart !!!

Dank jullie wel dierenvrienden voor wat jullie voor Dierenthuis doen, ieder op zijn eigen manier. De dieren zijn er zo blij mee !!! en wij als vrijwilligers ook .

Lieve groetjes van Angelique

=================================================================================

HOE IS HET MET ….. LADY EN NAPOLEON

Vatra Dornei in Roemenië is een particulier asiel. Francis helpt stichting Dutch for Strays die zich inzet voor Roemeense zwerfhonden en katten. De mensen van Dutch for Strays hebben maar een wens voor Napoleon en Lady, een leven buiten hun kleine hokje en wat liefde. Na drie jaar gaat de wens in vervulling, de hondjes wonen sinds kort bij Dierenthuis. Beide hondjes zijn gehandicapt, Lady mist twee achterpootjes en Napoleon mist een voorpoot. Ze zijn niet de jongste meer en hebben als zwerver een afschuwelijk trauma achter de rug waardoor ze gehandicapt zijn geraakt.
Eindelijk mogen ze dan op reis, een lange reis van ruim twee dagen, een reis naar een beter leven. Ja, het was even wennen voor ze, hun oogjes keken dof en angstig. Van een klein asielhokje naar een grote tuin, de lange reis en allemaal vreemde mensen, een cultuurshock.

_mg_1591bLady is het vertrouwen in de mens kwijt geraakt, dat komt niet meer goed. Napoleon heeft graag een baasje, een echte lieve lobbes. Door jarenlang weinig tot geen beweging kunnen ze moeilijk met hun handicap omgaan, ze zijn beide ook iets te zwaar.
Inmiddels zijn we enkele weken verder, en wat pondjes overtollig vet kwijt. Het voortbewegen gaat beter en ze hebben hun plekje binnen gevonden. Lady voelt zich veilig bij haar vaste verzorgers, ze heeft een thuis. Napoleon is helemaal gelukkig, aandacht van lieve mensen, een heerlijk bed, de tuin. Zijn oude dag, zijn leven is weer heerlijk honds. Wat ongelofelijk fijn dat deze twee honden na zoveel leed toch een warm nest hebben gekregen. Namens Napoleon en Lady heel veel dank.

=================================================================================

PAARDEN NAAR DE HOEFSMIT

Ook onze paardjes worden goed verzorgd. Zij krijgen elke 8 weken bezoek van de hoefsmit. Sommige zijn er niet zo heel blij mee en maken het hem niet altijd even gemakkelijk. Waarom makkelijk doen als het moeilijk kan.

amie_8586

amie_8100

 

 

 

 

 

 

amie_8097amie_8577

 

amie_8582

amie_8570

 

 

 

 

=================================================================================

DIERENTHUIS AGENDA

14938098_692843524211237_2303250030567434021_nVoor al uw afspraken voor 2017 is er de Dierenthuis agenda.

Kleine agenda: 10,5 x 14,8 cm prijs: 12,50 euro
Grote agenda: 13 x 21 cm prijs: 15 euro
Exclusief verpak en verzendkosten (afhankelijk van gewicht).
Verzenden van 1 agenda komt op 3,25 euro

Uitsluitend te bestellen via mail naar; info@dierenherinnering.nl

Bestelling is definitief als de betaling is ontvangen.
Mw E C Koops-Slottje
IBAN:NL89INGB0000195231
BIC:INGBNL2A
ovv agenda (groot of klein) DT en je naam

=================================================================================

VEGETARISCH RECEPT: PANNENKOEKEN (als nagerecht)

Pannenkoeken zijn veel veelzijdiger dan u misschien denkt. Ze kunnen met van alles en nog wat gevuld worden en dan ‘zo’ of, na een verblijf in de oven, als ovenschotel gegeten worden.

Basisrecept voor het beslag.
125 gram tarwebloem, mespuntje zout, 2 biologische eieren maat M, 300 ml –naar keuze- volle of halfvolle melk. Zeef de bloem met het zout in een kom. Maak er een kuiltje in en klop de melk er geleidelijk doorheen. Wanneer er een mengsel met de dikte van een gebonden saus is ontstaan dan kunnen de eieren er 1 voor 1 doorheen. Klop nog even goed door tot het beslag vrij van klontjes is. Zet 30 à 45 minuten in de koelkast. Nog een keer doorkloppen en u kunt bakken.

Framboos en crème fraiche 
Een pot goede frambozenjam, crème fraiche. Chocolade-saus (optioneel). Smeer de pannenkoekjes in met de frambozenjam en leg 3 of 4 theelepeltjes crème fraiche in de lengte in het midden en smeer iets uit. Rol op leg op een bordje en serveer. Wilt u het extra speciaal maken dan kan er chocolade-saus bij/overheen.

Hazelnootpasta en mandarijn
Een pot Nutella of andere hazelnootpasta, blikje mandarijnpartjes, spuitbus slagroom. Maak de hazelnootpasta iets warm (smeert makkelijker) en smeer de pannenkoekjes er dun mee in. Leg er vervolgens partjes mandarijn uit blik op. Oprollen en -met een toef slagroom ernaast- op een bordje serveren.

Kaneelijs en banaan
Een bak kaneelijs, 1 grote banaan, ahorn siroop. Een dag van tevoren de gewenste hoeveelheid ijs uit de bak scheppen, iets zacht laten worden en met de in kleine blokjes gesneden banaan vermengen. Dit mengsel terug in de vriezer zetten. Beleg de pannenkoekjes met een enkele eetlepels van het ijs/banaan mengsel en rol ze op. Leg de rolletjes op bordjes giet er wat ahorn siroop overheen.

Eet smakelijk

=================================================================================

ADOPTEER EEN DIER

b0000247Het adoptieplan is in het leven geroepen om Stichting Dierenthuis te ondersteunen in de hoge kosten van de verzorging van onze kwetsbare dieren. Katten besmet met het aids- of leucosevirus, de sukkelaars, honden met o.a. hartfalen en oude paarden. Medicatie, dieetvoer, seniorenmuesli voor de paarden, vele operaties en de verzorging kosten veel geld.

U kunt ons daarbij helpen door een dier te adopteren. Enkele keren per jaar krijgt u een bericht met foto over hoe het met uw dier gaat.

Bezoek is welkom op zaterdag om de week. Alleen op afspraak via info@dierenthuis.nl. Bezoektijden zijn van 15.00 tot 17.00 uur. Kinderen zijn welkom vanaf 16 jaar.

Het is fijn voor onze dieren om adoptanten te hebben voor wie zij extra speciaal zijn. Niet langer kansarm en ongewenst maar bijzonder.

Kijk hier voor de dieren die ter adoptie staan.

=================================================================================

dierenthuis-5-juli-2016-102a

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

=================================================================================

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.