Aagje en Alba

Dit zijn Aagje en Alba. Twee schattige, ondeugende jongkies die met nieuwsgierige oogjes de wereld in kijken. Als je ze ziet heb je meteen zin om ze eens lekker te knuffelen. Maar dat gaat zo maar niet. Deze twee passen uit zichzelf de 1.5 meter afstand regel toe

Aagje en Alba zijn op een camping terrein geboren en samen met hun zusje en mama poes gered door dierenvriendin Gonnie. En ‘gered’ kun je het wel noemen. Als ze buiten hadden moeten overleven waren ze een zwaar leven tegemoet gegaan. Regen, kou, altijd op zoek naar eten en geen enkele medische zorg als het nodig is.

Toen Dierenthuis nog in Aarle Rixtel zat was Gonnie jarenlang vrijwilligster en heeft veel betekend voor Dierenthuis. Zij zet zich nog altijd in voor zwerfkatten die haar hulp hard nodig hebben. Gonnie is al jaren bezig met een hulpactie op deze camping. Zo kwam dit gezinnetje op haar pad. De kleintjes waren bang en hadden van mama geleerd dat je voor mensen moet uitkijken. Het lukte niet om Alba en Aagje te socialiseren. Het contact tussen Gonnie en Dierenthuis is er nog altijd, dus deed ze een aanvraag en natuurlijk mochten de poesjes komen. (Het zusje was socialer en kon wel geplaatst worden bij mensen thuis).

Nu wonen Aagje en Alba in een van de grote kattenkamers. Een heerlijke plek want er zijn volop lekkere hapjes! Ook deze kamer is gezellig ingericht met mandjes en een bed en een grote krabpaal om in te klimmen en te liggen. Zo kunnen ze van een afstand kijken naar de mensen die hier hun werk doen. Aagje en Alba hebben al lang door dat het die mensen zijn die voor al dat lekkere eten zorgen. Ze krijgen de rust en de tijd om zich veilig te voelen. En langzaam aan komen ze los. Aagje is de dapperste en laat zich al voorzichtig aaien. Ze gaat ervan spinnen, zo geniet ze ervan. Alba is wat terughoudender maar dat geeft niet. Niks moet en alles mag. In Dierenthuis mogen ze helemaal zichzelf zijn.

Nu ontbreekt er nog maar één ding aan hun leventje. En dat zijn adoptanten ( op afstand). Lieve mensen, voor wie ze extra speciaal zijn. En ze horen natuurlijk wel bij elkaar. Dus als je hen adopteert krijg je een setje. Twee voor de prijs van één!

Als adoptant doneer je maandelijks 7 euro. Geregeld krijg je berichtjes en foto’s van je adoptie dier. Voor een foto poeseren willen Aagje en Alba best wel doen. En dan schrijven ze er ook nog een briefje bij!

Word jij hun adoptiemama of -papa op afstand?
Adopteer Aagje en Alba

Volgende

Voor altijd beschadigd

Vorige

Mimi geniet (video)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.