Angelique

Lieve dierenvrienden, mijn naam is Angelique en ik ben al heel lang werkzaam als vrijwilligster bij Stichting Dierenthuis.
Graag wil ik jullie een verhaal vertellen over GELUK. Wat is geluk, voor de één een prijs winnen voor de ander een fijn gezin of omgeving, wat ook heel fijn is, MAAR voor mij is geluk DIERENTHUIS, daar ben ik gelukkig .
Als ik tweemaal per week met mijn 16-jaar oude autootje naar Almere rij, waar ik 5 kwartier over doe, staan de honden mij al op te wachten en blij dat ze zijn, want ze weten ik eten bij me heb en allerlei bruikbare spullen. Mijn auto is tweemaal per week afgeladen vol. Geweldig wat de mensen allemaal bij mij brengen om mee te geven voor de dieren. Na alles uitgeladen te hebben begroet ik de lieve dieren. Ik hou erg van honden maar werk eigenlijk altijd bij de katten. Geweldig om te doen, maar de honden zijn mij ook zo lief.
Het liefste wat ik doe is de zieke poezen verzorgen die dan in de bench zitten; bijvoorbeeld die geopereerd zijn of nog moeten worden of de hele zieken waar je dan voor vecht, zo van “ga toch alsjeblieft wat eten alsjeblieft we houden zo van je wordt weer sterk” of ik begeleid ze als ze de regenboogbrug over te gaan.
Ook zijn er poezen die heeeel bang zijn als je naar ze kijkt, dan blazen ze en halen serieus uit met hun nagels. Ze kunnen daar niets aan doen ze zijn zo bang. Voor mij is dat een uitdaging, dan ga ik als ik de hokjes bij ze schoonmaak zingen, meestal Marco Borsato, en die poezen zie je dan denken die is gek en vergeten even bang te zijn en hupsakee schoon is hun verblijf . Kijk en dan ben ik gelukkig dat is geluk.
Ook de poezen in de kamers kennen mij door en door. In elke kamer komen ze naar mij toe en ben ik weer gelukkig. In kamer 1 zitten de sukkelaars en één van hen is Siepie een heel lief dapper mannetje met een beperking. Als hij mij ziet komt hij op zijn manier naar mij toe en is zo blij, net zoals vele anderen, maar Siepie is mede door zijn beperking zo aandoenlijk. Net als zoveel andere sukkelaars en ook gewone poezen uit alle andere kamers ze zijn mij allemaal even lief, ik word zo gelukkig van de dieren.
Eén van de mooiste momenten vind ik de avond, want ik ga vaak laat weg ik hou van het moment dat alles stil is alles lekker schoon. Heb ik de zieke dieren nog wat extra aandacht gegeven. Om dan nog eens langs alle kamers te lopen de honden zo lekker te zien liggen slapen, zowel in de woonkamer als in de kamers 5 en 6 zo’n rust. De poezenkamers ook hier liggen ze zo tevreden lekker op hun schone bedjes en in hun kistjes, dan rolt er weleens een traan van geluk over mijn gezicht. DIT IS MIJN GELUK!!!!!

Graag wilde ik dit aan jullie vertellen geluk zit niet in geld geluk zit in je hart !!!

Dank jullie wel dierenvrienden voor wat jullie voor Dierenthuis doen, ieder op zijn eigen manier. De dieren zijn er zo blij mee !!! en wij als vrijwilligers ook .

Volgende

Anneke

Vorige

Ana

Reacties zijn gesloten.