Casper het Spookje

Dit is Casper, bijgenaamd het Spookje. Heeft hij geen schattig, onschuldig koppie, helemaal nu hij nog maar 1 oogje heeft. Toch is Casper een echt spookje met scherpe tandjes waar hij ooit mensen flink mee heeft verwond.
Casper lijkt met zijn fluffy uiterlijk een echt schoothondje, een kleine baby om op te tillen. Maar ook zo’n klein hondje heeft een opvoeding nodig, anders doe je ze ernstig te kort. Casper kreeg die opvoeding niet toen hij dit nodig had.
Hij komt uit Spanje en is via een stichting in een gastgezin in Nederland terecht gekomen. Toen het daar niet ging heeft hij gastgezin hem, zonder overleg met de stichting, naar een asiel gebracht.

Uiteindelijk werd hij geadopteerd door lieve mensen die het beste met hem voor hadden. Maar Caspertje was een bijtertje en bleef dit ook, ondanks alle moeite en begeleiding. Nadat hij zijn vrouwtje in haar gezicht gebeten had was duidelijk dat Casper niet in een thuissituatie past. Casper woont nu in Dierenthuis.
Hier bleek al gauw dat hij ook een flinke keel kan opzetten. Caspertje kan blaffen als de beste. Hij heeft in verschillende hondenkamers gewoond maar daar was het te druk voor hem. De verzorgers in Dierenthuis, die toch best wat gewend zijn, werden ‘een beetje gek van hem’. In Dierenthuis wordt echter net zolang gezocht tot voor elk dier de beste kamer gevonden is. Daarom woont Casper nu in de waskamer. Hier is het rustig maar zijn wel geregeld verzorgers aanwezig. Was is er tenslotte genoeg te doen.
Overdag scharrelt Casper lekker rond in de kattenhuiskamer die naast de waskamer ligt. Als het nodig is wordt hij tot de orde geroepen. En zo heeft ook dit kleine Spookje zijn plekje gevonden. Waar hij gelukkig is en zijn tandjes niet meer laat zien.

Volgende

Prins Otto vertelt verder - 31 juli 2019

Vorige

Foto's bezoekdag - 3 augustus 2019

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.