Dente is gelukkig bij Dierenthuis

Stichting Dierenthuis kan alleen bestaan dankzij onze donateurs en adoptanten. Adoptanten ontvangen jaarlijks updates met foto’s van hun dier. Ook kunnen ze op bezoek komen om kennis te maken met hun adoptiedier. Er ontstaat vaak een bijzondere band tussen onze dieren en hun adoptanten. In deze nieuwe serie brengen we dit in beeld. Vandaag het bijzondere verhaal van Dente en zijn adoptant, en voormalige verzorgster, Jesse

Dente was een paar jaar oud toen hij in Spanje gevonden werd, vastgebonden aan een boom.
Hij was zwaar getraumatiseerd, onbenaderbaar en doof. Een doodsbang hondje dat zich niet liet aaien. Een kansloos hondje in een vol Spaans asiel. Dankzij stichting AINF kwam Dente naar Nederland waar hij ging wonen bij Jesse. Zij ving Dente op als gastgezin, in de hoop dat hij plaatsbaar zou worden.
Jesse gaf Dente alle tijd. Met piepkleine stapjes probeerde ze zijn vertrouwen te winnen. Op den duur durfde Dente een koekje uit haar hand aan te nemen en naast haar op de bank te liggen. Maar dat was het. Hij liet zich niet aaien. Kon niet alleen thuis blijven omdat hij dan uit verlatingsangst alles sloopte. En aanlijnen lukte ook niet waardoor ze nooit lekker met hem kon wandelen. Dente was niet gelukkig in een huis en daardoor onplaatsbaar. Jesse hield veel van Dente maar ze gunde hem een leuker leven.
Gelukkig kwam ze via AINF in contact met Dierenthuis. Hier was Dente welkom. Jesse bracht hem zelf weg. Ze vertelt; ‘Dat vond ik héél moeilijk. Maar Dente vond het helemaal niet moeilijk. Die vond het in Dierenthuis meteen geweldig. Ik ben toen adoptant geworden van Dente en kom af en toe op bezoek. Dan zie ik zelf hoe goed het gaat. Dente laat zich nog steeds niet aaien. Ook niet kammen en borstelen. Maar dat geeft niet. Hij scharrelt lekker buiten rond. Woont in een kleine groep waar hij zich goed voelt en zijn eigen mand heeft. Hij is hier absoluut gelukkig. En dat maakt mij ook gelukkig’.

Ook adoptant worden, net zoals Jesse? Klik dan hier.

Klik hier voor het filmpje. 

 

Volgende

Prins Otto vertelt verder - 9 augustus 2019

Vorige

Foto's bezoekdag - 10 augustus 2019

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.