Dit is Keessie

Dit is Keessie en hij is vandaag onze eigen Valentijn. Keessie is een schat van een kater met een heel bijzonder verhaal. Hij woont samen met straatkat Bob, Snowy en enkele andere maatjes sinds een paar maanden in het dierencafé, de ontvangstruimte van Dierenthuis. Toch is Keessie al bijna 2 jaar geleden naar Dierenthuis gekomen. Hoe dat kan, dat zit zo.

Keessie was een straatkat die, net zoals helaas voor veel katten in Nederland geldt, zichzelf moest zien te redden. Op zoek naar eten kwam hij terecht bij een ouder echtpaar dat jarenlang een groep van 18 zwerfkatten rondom hun huis en bedrijf voerde. Na de dood van het echtpaar moest de woning ontruimd worden. Corry, de dochter van het echtpaar zorgde ervoor dat de laatste twee overgebleven katten gevangen werden en ging op zoek naar onderdak voor de katjes. Kater Keessie bleek besmet met het Aids virus en verhuisde naar Dierenthuis, het andere katje werd wegens ouderdom en ziekte ingeslapen. Na de eerste gewenningsperiode leek het heel goed met hem te gaan en leek hij helemaal ‘om’. Dat binnen leven was zo gek nog niet. Dus verhuisde hij naar de kattenhuiskamer waar de katten ook naar buiten kunnen.

En daar bleek dat deze stoere kater zijn verzorgers een beetje voor de gek had gehouden. Het buitenleven trok nog aan hem en Keessie bleek een echte Houdini die in no time een uitweg naar buiten wist te vinden. Er staat een groot hek om Dierenthuis maar het is natuurlijk geen gevangenis. Een kat die persé op stap wil houd je niet tegen en ook in de gevangenis breken mensen en dieren soms uit. Hij ging wonen in het bos rond Dierenthuis. We zagen hem gelukkig regelmatig en konden hem zo in de gaten houden. Keessie was rond en gezond. Geen wonder want als het donker werd kwam hij stiekem eten in Dierenthuis. Regelmatig zijn er pogingen gedaan buiten het terrein om hem te vangen maar slimme Keessie liep die vangkooi echt niet in. Zijn voormalige verzorgster Corry was nog erg begaan met hem en kwam meer dan 40 keer met haar vriendin Tonnie naar Dierenthuis gereden om te kijken of ze hem kon spotten. Ja, Keessie hield iedereen goed bezig. We speurden of we hem zagen, we maakten filmpjes voor zijn vroegere verzorgster, we zetten vangkooien om hem te vangen. En dat ging zo 1,5 jaar door. Maar opgeven? Nooit.

En toen op een dag zag Alice hem zitten. Ze liep naar hem toe en Keessie bleef rustig waar hij was. Sterker nog, hij slurpte met smaak een half litertje geitenmelk op wat ze voor hem neer zette. En Alice waagde het er op. Ze pakte Keessie op en kon hem zo naar binnen brengen! Keessie had zelf besloten dat het mooi geweest was. Hij was klaar met het buitenleven. Eenmaal binnen lijkt het alsof hij daar hoort. Hij geniet van alles en blijkt ook nog een echte knuffelkat te zijn. Fantastisch om te zien. En nu is er maar 1 ding wat ontbreekt in zijn leventje. En dat zijn adoptanten. Lieve mensen die zien wat een bijzondere kat hij is. Mensen voor wie hij extra speciaal is. Wil jij zijn adoptant worden? Namens deze hartendief vast een hele dikke knuffel.

Adopteer hier Keessie. 

Volgende

Dag lieve Schorrie

Vorige

Keessie in ons dierencafé

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.