Dit is onze Hummer!

Dit is Hummer.
De kleine man met de grote oren, is een bijzonder hondje. Hij is de nog enige hondenbewoner in Almere die op alle 3 de locaties van Dierenthuis gewoond heeft. Hummer was nog een jong broekie toen hij zo’n 13 jaar geleden verhuisde naar Dierenthuis, toen nog in Wilbertoord. Hij was onzindelijk en het lukte zijn toenmalige eigenaren niet het probleem op te lossen. Medisch was er niets te vinden en een gedragstherapeut hielp ook niet. Euthanasie dreigde… In plaats daarvan kwam hij naar Dierenthuis.

Hummer vond het leven in de opvang meteen geweldig. Hij doet zijn naam eer aan. Zo klein als hij is, zo groot is zijn ego. Komt de postbode of loopt er een vreemde hond buiten langs zijn terrein dan zet hij een flinke keel op. Hij sneakt overal tussendoor en staat bij elke opstootje vooraan. De verzorgers zijn dol op hem. Best irritant dat geblaf soms maar op dat geinige koppie kun je niet boos worden.

Vanuit Wilbertoord verhuisde hij mee naar Aarle Rixtel. Een prachtige nieuwe, veel grotere, locatie waar in het park altijd wat te beleven viel.
In Aarle Rixtel werd Hummer een bekende Nederlander. De drie diva’s, Patty Brard, Patricia Paay en Tatjana Simic kwamen een t.v. programma maken in Dierenthuis. Ook ontwierpen ze een kalender waarvan de opbrengst naar Dierenthuis ging. Patty Brard viel als een blok voor de kleine charmeur. Hij werd samen met haar ‘de maand februari’ Na de uitzending kreeg Hummer flink wat fanmail.

De verhuizing naar Almere was de derde en laatste verhuizing. Ook hier vond hij binnen de kortste keren zijn draai. Hij vindt het overal gezellig.

Hummer is inmiddels een bejaard mannetje. Zijn mandje staat nu in de waskamer waar hij samen met oudjes Tippie en Aida woont. Het is warm en gezellig in de waskamer. Elke dag krijgen ze lekkere hapjes. Blaffen doet Hummer niet veel meer. Slapen des te meer. Zijn lijfje lekker opgekruld in zijn zachte bedje. Bezoek vindt hij nog steeds gezellig. Dan brengen de verzorgers hem naar de huiskamer waar hij even komt knuffelen en op schoot mag. En dan weer lekker verder slapen. Het leven is goed. Hopelijk nog heel lang.

 

Wil jij extra speciaal zijn voor Hummer? Word dan adoptiemama of -papa op afstand.
Voor 10 euro per maand mag je Hummer ‘jouw’ hondje noemen.

Adopteer Hummer hier!

Volgende

Heb je nog een slaapzak over?

Vorige

Bedankt Ellie!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.