Huishoudelijke tips van Dierenthuis

Je neemt:
– Een hondenkamer met een stuk of 20 modderige honden ( en een vloer vol hondenpootjes)
– Een waterstofzuiger
– Een gieter met sop
– Een dweilemmer
Eerst ga je alle bedjes af en kijkt of er niet op de dekentjes geplast is. Bij twijfel ruik je er even aan ( nee, niet aarzelen, hup je neus erin). Je dekt de bedjes lekker op. Daarna ga je met de gieter langs alle bedden-en tafelpoten voor de ‘ongelukjes’. Je kunt het eigenlijk geen ‘ongelukje’ noemen als een hond moedwillig zijn poot heeft opgetild en tegen een bed heeft geplast. Dan is het opzet maar de dader staat er jammer genoeg nooit bij. Maar goed, waarom zou je als hond buiten plassen als het regent. Daarna moet de hele kamer gedweild worden. Wees nooit zuinig met water en schoonmaakmiddel. Klets lekker veel water overal, de kamer moet minstens blank staan.
En dan mag je alles weer opzuigen met de water stofzuiger. Kijk wel uit dat je niet struikelt over Bento, die altijd net achter je gaat staan. Of Liesje die altijd voor je voeten loopt.
Als de waterstofzuiger vol is van moet je hem tussendoor buiten leeg gieten. Vergeet niet, voordat je naar buiten gaat, duidelijk ‘Nee’ te zeggen en ‘In de mand!’ anders denken ze dat ze gaan wandelen en stormen alle honden naar buiten ( dwars door de nattigheid heen).
Het is zwaar werk maar ook zo gezellig met alle honden op hun bedjes om je heen. Hier een aai, daar een knuffel. Alleen Willie laat alles aan zich voorbij gaan. Die slaapt gewoon door, lekker toegedekt.
Als je klaar bent en alles ruikt lekker fris en de roedel ligt tevreden te slapen, dan weet je…….
Morgen kun je opnieuw beginnen 🙃

Volgende

Help mee: steun Basbous, Beauty en Biba

Vorige

Weerbericht van Fozzy

Reacties zijn gesloten.