Liesbeth

Jaren geleden wandelde ik met mijn 2 grote grijze keeshonden in het park en kwam in gesprek met een mevrouw die op TV een reportage had gezien over Dierenthuis. Zij wist dat ik altijd opvang- grijze keeshonden had en dacht dat ik waarschijnlijk wel ge-interesseerd zou zijn in Dierenthuis. En hoe gelijk heeft zij gekregen………..
In juli 2007 reed ik voor de eerste keer naar het Dierenthuis in Wilbertoord, alwaar ik heel vriendelijk werd ontvangen. Ik keek mijn ogen uit: alle honden en katten liepen los en door elkaar en….ze deden elkaar niets……Mijn mond viel letterlijk open bij het zien van al deze honden en katten en het raakte mij diep hoe goed en liefdevol deze dieren werden opgevangen. Alle lof en heel veel respect voor Alice en Steven die al deze dieren opvangen, er een echt Dierenparadijs van maken en hun leven in dienst zetten van alle opvangdieren!!!
Ik werd meteen vrijwilligster en donateur en reisde iedere zaterdag naar Wilbertoord om mee te helpen met het schoonmaken en poetsen. En natuurlijk om de honden te verzorgen en te knuffelen!
Het Dierenthuis verhuisde naar Aarle-Rixtel, daarna naar Almere en ik verhuisde telkens mee….Het Dierenthuis in Almere is een super locatie voor alle dieren: voor de honden zijn er aparte grote kamers: voor de senioren, de gehandicapten (missen 1 of 2 pootjes), de kwetsbaren (o.a. blinden), kleine en grote honden. En iedere dag gaan ze wandelen op het grote terrein met grote vijver, waar menige hond even een duik in neemt! Voor de katten en paarden zijn er nu aparte verblijven.
Ook voor Dizzy – de grote grijze 10 jarige keeshond- die in een klein hokje van 1 x 2 meter in een asiel in Belgie zat te verkommeren, was er gelukkig een plekje vrij in Dierenthuis. Hij heeft daar vrij en blij zijn laatste levensjaren genoten.
Voordat ik vanuit Eindhoven naar het Dierenthuis ga, rij ik altijd even langs Kivo-petfood in Veldhoven. Daar krijg ik van Cor en Rick van Loon altijd gratis snacks en lekkers mee voor het Dierenthuis, waar de honden altijd heerlijk van smikkelen en smullen! Super super bedankt, Cor en Rick!!!
Aangekomen in Almere wordt ik altijd blaffend en kwispelend verwelkomd door de honden! Meestal mag ik de afdeling senior-honden onder handen nemen: dweilen, water-stofzuigen, poetsen, water/ eten geven en knuffelen! Ondertussen wordt ik vaak uitgedaagd om een balletje te gooien of om honden te aaien en te knuffelen, want aandacht vinden ze allemaal fijn! De anderen liggen ondertussen lekker lui op een bedje en kijken mij dankbaar aan, want alle honden zijn blij als alles weer schoon is! Daarna nog even lekker kroelen met de andere honden en katten!
Als ik ’s avonds laat terug rijd naar Eindhoven voel ik mij heel gelukkig en voldaan dat ik een dagje mee mocht helpen in dit Dierenparadijs!

Volgende

Lonneke

Vorige

Katinka

Reacties zijn gesloten.