Mimi’s keek op de week – 8 juli 2019

Dag allemaal,

Ben helemaal uit mijn doen – al twee dagen geen kuikens als maaltijd gehad. Nog een dag te gaan. Er staan schalen met blikvoer waar ze medicatie doorheen hebben gedaan. Drie dagen lang geen kuiken voor mij. We moeten allemaal aan de Panacur. Dat is tegen de in Nederland voorkomende wormen en giardia. Hoe lekker ze het ook klaarmaken, ik moet het niet. Mij krijgen ze niet klein hoor, ik overleef die dagen wel.

De mensen hier hebben het ook zwaar gehad. De kat van Angelique, Swiebertje, was ziek en heeft het niet gered. Hij is 16 jaar geworden. Ook zijn een klein katje en twee hondjes ingeslapen. Ze hebben een mooi leven gehad bij Dierenthuis. Zelfs logeetje Swieber was hier gelukkig.

Als Angelique ‘s nachts gaat slapen ga ik miauwen en roep ik mijn vriendjes. Het klinkt een beetje hartverscheurend, maar ik doe het niet om haar te plagen. Angelique kan er niet zo goed tegen en kruipt dan uit haar bed. Ze roept dan mijn naam en ik miauw terug. Haha, komisch toch.
De kikkers roepen ook, maar die krijgen geen reactie van Angelique. Dat is toch jammer, je weet nooit, misschien is een van die kikkers een prins.

Zaterdag is er 500 kilo blikvoer gebracht door Hanneke. Allemaal mooi en prachtig voor de echte liefhebbers. Heel lief van Hanneke dat ze aan ons denkt. Er zijn nog meer spullen gebracht, doosje lekkers hier, doosje lekkers daar. Allemaal voor ons. Dank jullie wel!

Ze hebben hier rode bedden gekocht voor de oude hondjes. Het zijn kinderbedjes. De oudjes en de verzorgers zijn er heel blij mee. Zelf heb ik ook een nieuw slaapplaatsje ontdekt, een wijnton met een dekentje erin. Het tonnetje staat dichter bij huis en verder van de bush bush. Een beetje eng vind ik het wel, ik vertrouw dit huis nog niet helemaal, het is erg open.

Van hieruit hoor ik ook de paarden roepen. De hoefsmid en zijn assistent zijn weer geweest. Kijk die twee grote billen in de nieuwe stal staan, mooi hè. De hoefsmid komt elke 8 weken alle paardenvoeten doen.
Die rooie is Romario, hij trapt altijd naar de hoefsmid en krijgt daarom een prikje van de dierenarts om een beetje suffig te worden.

Over dierenarts gesproken, onze Lanny is weer flink bezig geweest in de kliniek. Er was een schuwe kat op mijn terrein met een dikke wang. Ze hebben hem met een net gevangen.
De kat was in februari ook al bij Lanny geweest voor een APK keuring. En nu dit weer. Een fikse ontsteking, een gat in de wang, een heleboel pus en bloed. Ook waren de kiezen waar de ontsteking zat gaan rotten. Lanny heeft de hele boel opengesneden en weet je wat ze vond…… een verhard steeltje van een of andere grassoort. Die oorzaak van alle ellende is weggehaald, de rotte kiezen ook. Nu kan het katje weer genezen.

En dan als laatste: Snowy uit kamer 3. Daar heb ik ook enkele maanden gewoond. Het is de ontvangstkamer en de keuken van de verzorgers. Er wonen enkele katten die huisarrest hebben omdat ze aan de wandel gaan. Snowy is er zo een. Na enkele noodzakelijke operaties kreeg hij de kolder in zijn kop. Hij ging zwerven en ergens verderop zich settelen in een buurtje. Dan haalden ze hem weer op en zo ging dat nog enkele keertjes. Nu woont hij binnen.
Maar sinds kort is zijn huisarrest een beetje over – hij mag dagelijks onder toeziend oog op de binnenplaats luchten. Het lijkt erop dat zijn zwerversstreken weer over zijn, maar helemaal voor 100% vertrouwen ze hem nog niet.

Zo genoeg voor vandaag, ik ga er van tussen.

Tot de volgende keer,
Mimi

Volgende

Bolt

Vorige

Nieuwe bedden voor de senioren kamer

Reacties zijn gesloten.