Mimi’s keek op de week – 29 juli 2019

We moeten weer verder na het drama met de vier katjes. De arme zieltjes krijgen uiteindelijk een plekje bij Dierenthuis wanneer de as na de crematie weer terug komt en uitgestrooid wordt op een mooi plekje ergens buiten op ons terrein. Huil maar niet meer.

Even heel wat anders: Wij lekken uit elk gaatje, zeggen ze, de één wat meer dan de ander. In kamer 1 waar de invalide honden wonen is het kommer en kwel wat betreft het lekken uit de gaatjes. De honden houden het niet droog omdat ze een verlamde blaas hebben. Je kan ze niet een hele dag speciale voor honden gemaakte luiers laten dragen. Dat gaat smetten, en sommige luiers blijven echt niet zitten. Julia sopt en dweilt erop los soms tot in de late avonduurtjes.
Nelli maakt mooie tuinpakjes voor de honden. Je zou kunnen zeggen dat zij een echte ontwerpster is met een eigen hondenkledinglijn speciaal voor onze invalide hondjes zonder achterpoten.
Wij katten kunnen er ook wat van als het op lekken aankomt. Er zijn vaste sproeiers, er zijn grondplassers, muurplassers, bedplassers….. ja daar worden ze hier niet blij van. Bij een heterdaadje van een grondplasser zuigen ze de urine op in een spuit. De urine gaat voor onderzoek naar de kliniek, want het zou mogelijk een blaasontsteking kunnen zijn.
In kamer 2 wonen oude hondjes. Ohlala, dat zijn toch een stel viespeuken! Die gebruiken alles om tegen aan te plassen – binnen dus. In kamer 3 woont een poesje dat een ongeluk heeft gehad en lekt.
Dan hebben we kamer 4, 5, 6, en een kamer met oude grote honden. Allemaal tuig van de bovenste richel. Bij een beetje weerschommelingen gaat het al snel mis. Code geel is onrust in de tent, code rood is groot gevaar. Code rood is thuis blijven. Tja dat doen ze dan ook letterlijk, geen hond die naar buiten gaat. Wat uit de gaatjes komt mogen de verzorgers opruimen.
Maar we wijken helemaal af – over pies en poep valt veel te vertellen, maar nu niet. Ik wilde eigenlijk alleen maar vertellen dat het hier elke dag wasdag is.

Sinds zaterdag heeft Annet haar eigen tuintje bij Dierenthuis, zij heeft dahliaknollen geplant en inmiddels is er van de 20 ongeveer de helft opgekomen. Ze zijn heel benieuwd naar de kleuren van de bloemen.
Julia heeft een groentetuin bij Dierenthuis, maar het is geen succes dit jaar. Alleen enkele kroppen sla in de aanbieding. Wat wel leuk is, is dat zij overal pompoenzaadjes en zonnebloemen in de grond heeft gestopt. Een groot succes, bijna alles groeit en bloeit. De honden vinden de pompoenen heerlijk, de varkens waarschijnlijk ook. De bofkonten.

Over konten gesproken, of mag ik dat niet zeggen, die van Bram staat er goed op. Bram de hond is een neuroot pur sang. Met een gewoon cameraatje lukt het niet om hem mooi en scherp op de foto te krijgen. De fotograaf heeft al een druk programma bij Dierenthuis, dus moeten de verzorgers bijspringen. Wat je dan krijgt is Bram zijn bips. Hij kwam uit een hol en stond even stil.

Bettina moest ook op de foto, dat is voor op de website. Terwijl ze bezig zijn met het schieten van plaatjes, loopt er al krijsend een varken voorbij. Het is Lilly. Zij is heel slim en maakt deuren open die voor anderen gesloten blijven. Altijd is die meid op zoek naar eten en vaak heeft ze nog geluk ook. Nog even en dan zijn de peren aan de boom rijp. Die lust Lilly graag en Beertje ook. Liever heb ik die twee niet op mijn terrein, ze zijn soms nogal luidruchtig.

Het hete weer is altijd linke soep – kloppende hartjes van oude diertjes kunnen zomaar uitvallen.
Deze week zijn Geertje op 17 jarige leeftijd en Gangster op 13 jarige leeftijd heel plotseling overleden. Beide hondjes zijn hier heel gelukkig geweest. Geertje heeft ergens in Roemenië 14 jaar aan een touw vastgezeten met een hokje buiten en ach Gangster, zo lief en beschadigd. Als er op je
geschoten is, dan is elke knal een trauma. Gelukkig hebben ze hem kunnen helpen hier beter mee om te gaan.

De pony’s moeten aan het werk voor hun prakkie – zij snoeien even de boel kort bij de seniore honden. Wie goed kijkt ziet op de foto dat Twister meehelpt. Rare hond toch, hij bakt er niets van en zal, net al wij katten, straks alle grassprieten weer uitkotsen.

Laatst had Katinka gekookt. De avondploeg genoot van haar kookkunsten. Ze eten hier nooit vis of vlees en toch ruikt het altijd erg lekker. De dames wilden niet op de foto, maar ze hebben het toch gedaan voor mijn verhaal.
Als dan alle mensen hun maag gevuld hebben en de zon allang onder is, komen wij weer aan de beurt. Nee, wij zijn niet vegetarisch. Wij hebben andere principes.

Yeeeeh, oh ik durf het bijna niet te zeggen, maar ze roepen kippiessss. Doeiiii, tot de volgende keer

Mimi

Volgende

Intens verdrietig en boos delen wij dit bericht

Vorige

Casper het Spookje

Reacties zijn gesloten.