Nieuwsbrief december 2018

D I E R E N T A A L

 

Klik hier voor het filmpje waarin Ellie zich voorstelt

==============================================================================

ELLIE LUST WORDT AMBASSADEUR VAN STICHTING DIERENTHUIS

Ellie was bekend als het gezicht van de politie. Rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid zijn haar basisprincipes en ze maakt zich sterk voor de groepen mensen die extra aandacht nodig hebben in de samenleving. Aan buitensluiten doet ze niet. Dankzij programma’s als ‘Wie is de Mol” (etherdiscipline) en “Ellie op patrouille” is zij niet meer weg te denken uit de media. Ze is daadkrachtig, bevlogen en altijd zichzelf. Naast mensen heeft Ellie ook een groot hart voor dieren. Als ambassadeur gaat zij zich inzetten voor de dieren van Dierenthuis.

Stichting Dierenthuis in Almere is een permanente opvang voor kansarme asieldieren. Honderden dieren leven hier samen in een huiselijke omgeving op een terrein van 35.000 m2. Omdat ze niet meer in de maatschappij passen, mogen ze hier voor altijd blijven. Bijzonder is de rolstoelbrigade. Een groep van 9 gehandicapte hondjes die in hun rolstoeltjes door de opvang racen.

Ellie: “Zonder Dierenthuis zijn de honden, katten en paarden die hier leven kansloos. Ze zijn in de buitenwereld mishandeld, gehandicapt geraakt, ziek geworden en hebben geen liefde gekend. Maar ook deze onschuldige dieren verdienen een liefdevol thuis. Een thuis waar ze niet bang meer hoeven te zijn en waar ze mogen blijven tot hun dood. Deze dieren én de vele vrijwilligers die dagelijks bij Dierenthuis voor ze zorgen, verdienen alle steun die ze kunnen krijgen. En daarom zet ik me als ambassadeur met hart en ziel in voor het behoud van deze opvang”.

Voor meer info kunt u terecht op www.dierenthuis.nl en info@dierenthuis.nl

==============================================================================

WINTERSLUITING

Het was een prachtig maar druk jaar. Wat was het een mooie zomer en herfst, waarin we veel bezoekers hebben ontvangen. Onze rolstoelbrigade heeft genoten van de wandelingen met de bezoekers over het terrein en de katten, honden en zelfs varkens van de knuffels en aandacht. Veel donaties hebben we ontvangen. Waarvoor hartelijk dank. Maar in de winter gaan we even dicht. Zodat we het grote project met het vervangen van de ramen en andere klussen kunnen uitvoeren.  Dierenthuis ziet er gezellig uit. De kachel brandt, de opvang wordt in kerstsfeer ingericht en natuurlijk laten we jullie hiervan mee genieten via onze website en facebook. Blijf ons volgen en tot ziens in het voorjaar!

==============================================================================

DANK, DANK, DANK !!

2018 loopt ten einde. Wij kijken met dankbaarheid terug op dit jaar. Dagelijks zien we hoe gelukkig en tevreden de dieren bij ons zijn. Dat maakt ons ook gelukkig en tevreden. Maar we realiseren ons heel goed dat wij dat niet alleen gedaan hebben – dat heel veel lieve mensen daaraan bijgedragen hebben, want we kunnen het echt niet alleen.

Daarom:
Alle adoptanten en donateurs: Bedankt!
Alle bedrijven, instellingen en stichtingen die ons gesteund hebben: Bedankt!
Alle mensen die ons pakjes stuurden: Bedankt!
Iedereen die een (extra) gift naar ons overmaakte: Bedankt!
Alle vrijwilligers die altijd weer voor ons klaarstaan: Bedankt!
Stagiaires die keihard meewerken: Bedankt!

We voelen ons heel rijk met zoveel lieve mensen om ons heen die Dierenthuis steunen.

DANK, DANK, DANK!

Wij wensen jullie allen hele fijne feestdagen en een prachtig en diervriendelijk 2019!

==============================================================================

DANK AAN STICHTING ABRI

We zijn altijd bezig om de zorg en de omgeving voor onze dieren nog beter te maken. Dankzij Stichting Abri voor dieren gaan twee grote wensen hiervoor in vervulling; een röntgenapparaat speciaal voor gebitten en vervanging van alle kapotte ramen in de hondenverblijven. Stichting Abri voor dieren ondersteunt organisaties en stichtingen die tot doel hebben dieren een dierwaardig bestaan te geven. We hebben bij deze stichting een aanvraag ingediend en een geweldige donatie ontvangen. Wat zijn we hier blij mee! Het röntgenapparaat gaat ingezet worden tijdens de operaties aan het gebit van de dieren in onze eigen kliniek. Dankzij de foto’s kan onze dierenarts tijdens de operatie de wortels van de tanden goed bekijken zodat ze alles kan weg halen en de dieren niet terug hoeven te komen voor nabehandeling. De ramen in de hondenkamers hebben flink te lijden gehad. Ze zijn helaas te dun en niet geschikt voor de kamers. Hoewel de honden flink tegen de ramen op kunnen springen komt het toch vooral door het gebruik van karretjes en het verplaatsen van bedden waardoor de barsten er in staan. Dat gaan we nu allemaal vervangen. Dankzij Stichting Abri kunnen we beide grote projecten realiseren. Wat een top geschenk. Namens onze dieren heel veel dank!

==============================================================================

NIEUWE BEWONER: PIET

Stoere kater Piet komt uit Dordrecht waar hij waarschijnlijk geboren en getogen is. Zijn taak is alle dames poezen uit de omgeving te bezwangeren en alle katers uit zijn leefgebied te verjagen. Tijd om ook nog voor zijn eigen prakje te zorgen heeft hij nauwelijks en dus klopt hij aan bij een kattenliefhebster voor eten en onderdak. Het eten is geen probleem, maar onderdak wil niet lukken omdat er nog een kat op hetzelfde adres woont. Na ruim 1 jaar zorg en de winter weer voor de deur wordt er naar een oplossing gezocht. Piet moet nodig gecastreerd worden en verdient een eigen thuis. Hij is welkom in het asiel om van daaruit herplaatst te worden. Alles goed zou je denken maar niets is minder waar. Piet blijkt na bloedonderzoek helaas drager van het kattenaidsvirus. De familie die Piet heeft verzorgd zoekt naar een oplossing en vraagt Dierenthuis om hulp. De vraag om hulp aan Dierenthuis wordt ze niet in dank afgenomen door het asiel maar uiteindelijk mag Piet uit het asiel vertrekken. De reis gaat verder naar Almere. Eenmaal in Almere gaat Piet gelijk onder het mes. Bij zijn voormalige verzorgers vloeien vreugde tranen, Piet is nu veilig. Eind goed, al goed.

==============================================================================

VINNIE

Als jonge hond is de Engelse border collie Vinnie van huis naar huis gegaan, en in die tijd is hij mishandeld. Via de RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) is Vinnie in de opvang bij Erica gekomen. Nadat de zoveelste plaatsing vanwege een bijtincident mislukte, besloot de RSPCA dat Vinnie ingeslapen moest worden. Erica gunt Vinnie meer dan dat. Hij is jong en gezond, super gehoorzaam en eigenlijk gewoon een hartstikke leuke hond! Maar Vinnie heeft de tijd nodig om nieuwe mensen goed te leren kennen voordat hij zich op z’n gemak voelt en aangeraakt kan worden. Erica heeft Vinnie van de RSPCA overgenomen om euthanasie te voorkomen. Ze is niet in de gelegenheid hem zelf te houden, en het lukt maar niet om een geschikt thuis te vinden voor deze lastige maar tegelijkertijd oh zo lieve vent. Welcome home Vinnie! Hier kun je oneindig met je geliefde balletjes spelen, zwemmen en ravotten met vriendjes. Er is genoeg ruimte om vreemde mensen te ontwijken wanneer je ze niet vertrouwt. Enjoy life lieverd!

==============================================================================

KERST- EN NIEUWJAARSKAARTEN, AGENDA’S EN KALENDERS

Cora, Saskia en Tamara presenteren; Kerst- en nieuwjaarskaarten. Agenda groot of klein. De kalender. Allemaal met onze dieren in de hoofdrol. Onze vrijwilligers Cora en Saskia beginnen in de zomer al met de voorpret: foto’s maken van onze bewoners in kerstsferen. U vindt alle kaarten op de Facebook pagina van Vrienden van Stichting Dierenthuis. Ook zonder Facebook account kunt u die zien, via deze link: https://www.facebook.com/pg/inzamelingsactie/photos. Wanneer u iets naar beneden scrollt ziet u daar alle foto’s. Om deze te kunnen bekijken klikt u de foto’s aan. Naast de kaarten is het ook mogelijk om het hele jaar door van onze dieren te genieten, door aanschaf van een kalender of agenda. De kalender is op A4 formaat, met voldoende schrijfruimte om al uw afspraken te noteren.

Bestellen kan met een mail naar info@dierenherinnering.nl. Ook uw vragen omtrent uw bestelling kunt u naar dit adres mailen.

Kaarten kosten 1.40 p/st inclusief envelop, exclusief verzendkosten.

Agenda groot 19.25 inclusief verzendkosten. Agenda klein 16 euro
inclusief verzendkosten.

Kalenders met honden-, katten- of gemengde foto’s kosten 21,25 euro
inclusief verzendkosten.

Met dank aan Cora Koops, Saskia Blok en sponsoring van Tamara StarCopy&Printshop in Enschede

==============================================================================

GEEF EEN ADOPTIE CADO

Nog op zoek naar een cadeau voor de feestdagen ? Geef een adoptie van een lieve hond, kat of paard cadeau. Voor informatie: info@dierenthuis.nl

==============================================================================

BERICHT VAN ELLIE AAN ALLE DIERENTHUISVRIENDEN

“Voor nu wens ik jullie een fijne decembermaand en pas extra goed op uw huisdieren. Ik hoop jullie volgend jaar te zien”
Ellie

==============================================================================

VEGETARISCH RECEPT: PITTIG TOMATENTAARTJE

2 tot 3 personen hoofdgerecht-6 personen voorgerecht.

Ingrediënten: 500 g sjalotjes, in ringen, 40 g boter, 2 el olijfolie, 6-8 plakjes bladerdeeg of plakjes, deeg voor hartige taart, 6 lekkere tomaten, in plakjes, blaadjes van 4 takjes tijm, versgemalen peper, cayennepeper naar keuze. Extra: met bakpapier beklede taartvorm- 24 cm

BEREIDING
1. Fruit de ui 10 min in de boter met olijfolie op laag vuur.
2.Verwarm de oven voor op 190ºC.
3. Rol het deeg uit tot 1 lap en bekleed de vorm ermee. ( Of plak de deeglapjes aan elkaar met wat water.)
4. Prik in met een vork.
5. Strooi een dun laagje gekruide paneermeel op de bodem.
6. Schep de ui erop en daarna de tomaat. Bestrooi met peper, zout, cayennepeper en tijm.
7. Besprenkel met olijfolie
8. Bak het taartje 25 min in de oven.

==============================================================================

ADOPTEER EEN DIER

Het adoptieplan is in het leven geroepen om Stichting Dierenthuis te ondersteunen in de hoge kosten van de verzorging van onze kwetsbare dieren. Katten besmet met het aids- of leucosevirus, de sukkelaars, honden met o.a. hartfalen en oude paarden. Medicatie, dieetvoer, seniorenmuesli voor de paarden, vele operaties en de verzorging kosten veel geld.

U kunt ons daarbij helpen door een dier te adopteren. Enkele keren per jaar krijgt u een bericht met foto over hoe het met uw dier gaat.

Bezoek is welkom op zaterdag om de week. Alleen op afspraak via info@dierenthuis.nl. Bezoektijden zijn van 15.00 tot 17.00 uur. Kinderen zijn welkom vanaf 16 jaar.

Het is fijn voor onze dieren om adoptanten te hebben voor wie zij extra speciaal zijn. Niet langer kansarm en ongewenst maar bijzonder.

Kijk hier voor de dieren die ter adoptie staan.

==============================================================================

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.