Nieuwsbrief juni 2020

D I E R E N T A A L

==============================================================================

EEN DAGJE BIJ DE INVALIDEN HONDJES

Bekijk hier het filmpje van de hondjes

In het filmpje ziet u dat bij de invalide hondjes de blaas geleegd wordt. De honden zijn verlamd aan hun achterhand, en dus incontinent. Hun plas en poep laten zij lopen. Waarom legen we dan hun blaasjes? De hondjes hebben aan de opgelopen trauma’s (ze zijn aangereden, ze zijn beschoten en ze zijn mishandeld) een overloopblaas overgehouden. Dit betekent dat de blaas niet volledig geleegd wordt tijdens het plassen. Daardoor blijft er zoveel urine achter dat nieuwe urine de blaas letterlijk laat overlopen. De blaas is daardoor erg gevoelig voor schadelijke bacteriën. Vanwege de overloopblaas staan ze op een speciaal dieet en krijgen ze cranberrypillen. Ook wordt elke 2 maanden een echo onderzoek van de blaas gedaan en een blaaspunctie. De urine wordt bij een ontsteking op kweek gezet en gaat naar een laboratorium. Hier kijken ze welke bacteriën zich in de urine bevinden en welk antibioticum geschikt is om de ontsteking mee te behandelen.

De hondjes hebben we hulpbehoevend zien binnenkomen, soms bang, geestelijk beschadigd, in pijn, zo mager, heel ziek, open wonden, met lood in hun lijf, soms zonder hoop. Zo triest.
Maar eenmaal bij Dierenthuis zien we ze gelukkig langzaam opbloeien. Ze worden lichamelijk sterker en ze worden vrolijker. Uiteindelijk ontpoppen ze zich allemaal tot echte boefjes die om het minste geringste een grote mond opzetten en die het terrein van Dierenthuis onveilig maken met het
racen in hun rolstoeltjes.

De verzorging van de hondjes is, zoals u in het filmpje kunt zien, hard
werken, maar om de hondjes weer gelukkig te zien ondanks hun handicap maakt alles goed voor de verzorgsters.

==============================================================================

DE VERZORGING VAN DE PAARDJES

Bekijk hier het filmpje van de paardjes

==============================================================================

ADOPTEER EEN DIER

Het adoptieplan is in het leven geroepen om Stichting Dierenthuis te ondersteunen in de hoge kosten van de verzorging van onze kwetsbare dieren. Katten besmet met het aids- of leucosevirus, de sukkelaars, honden met o.a. hartfalen en oude paarden. Medicatie, dieetvoer, seniorenmuesli voor de paarden, vele operaties en de verzorging kosten veel geld.

U kunt ons daarbij helpen door een dier te adopteren. Enkele keren per jaar krijgt u een bericht met foto over hoe het met uw dier gaat.

Bezoek is welkom op zaterdag om de week. Alleen op afspraak via info@dierenthuis.nl. Bezoektijden zijn van 15.00 tot 17.00 uur. Kinderen zijn welkom vanaf 16 jaar.

**I.V.M. CORONA IS BEZOEK MOMENTEEL HELAAS NIET MOGELIJK**

Het is fijn voor onze dieren om adoptanten te hebben voor wie zij extra speciaal zijn. Niet langer kansarm en ongewenst maar bijzonder.

Kijk hier voor de dieren die ter adoptie staan.

==============================================================================

Reacties zijn gesloten.