Nieuwsbrief mei 2022

D I E R E N T A A L

==========================================================================

NIEUWE SPECIALE KATTENKAMER

Sinds kort is er een nieuwe kattenkamer in Dierenthuis. Hier wonen verschillende gehandicapte poesjes. Ze komen uit Syrië. Een land hier ver vandaan en tegelijk, door alle moderne communicatiemiddelen, ook zo dichtbij. Een land met ellende en veel armoede, wat lijdt onder de gevolgen van een vreselijke burgeroorlog. Een land waarin mensen en dieren vechten voor hun bestaan. Ondanks zoveel ellende zijn ook hier mensen die zich inzetten voor zwerfdieren. Zoals de mensen van ‘Animals Syria-CatConnect‘ die zwerfkatten in erbarmelijke conditie redden. Verwaarloosde en blinde katten, gehandicapte katjes die op straat geen enkele overlevingskans hebben. Maar na de redding hebben ze een nieuw, veilig, liefdevol thuis nodig. En dat thuis is in Syrië moeilijk te vinden. Daarom zoekt men in Nederland en België nieuwe baasjes. Er zijn altijd mensen die vanuit hun hart deze dieren een thuis willen geven. Maar voor zwaar gehandicapte poesjes is het vinden van een thuis moeilijk omdat ze veel medische zorg nodig hebben en vaak meerdere keren geopereerd moeten worden. Daardoor zijn de kosten hoog en vaak niet te voorzien.
Maar in Dierenthuis hebben we die plek en de medische mogelijkheden wel. Daarom zocht de stichting contact met Dierenthuis. De eerste poesjes waar ze een vraag om hulp voor deden zijn Basbous en Beauty . Twee heerlijke, lieve wiebel poesjes, die leiden aan een neurologische afwijking Ataxie. Zij wonen nu in Dierenthuis. Om nog meer Syrische katten te kunnen helpen werken we nu samen met ‘Animals Syria-CatConnect’.

Niet lang daarna kwam Biba, een gehandicapte poesje wat in Dierenthuis geopereerd is, een amputatie van haar achterpoot was noodzakelijk. Sinds 2 weken hebben we ook Mario en Pikachu opgenomen. Zij hebben afwijkingen aan hun ogen en zijn blind. Ook voor hen was een operatie noodzakelijk. Alle poesjes maken het goed, ze vinden hun weg in de kattenkamer en ze krijgen alle zorg die ze nodig hebben. Na alles wat ze meegemaakt hebben zijn ze nog heel lief, speels en aanhankelijk. Het is prachtig om te zien hoe ze genieten in hun nieuwe thuis. De reis vanuit Syrië, de medische zorg, operaties, medicatie, de inrichting van een speciale kamer in Dierenthuis met een veilige, toegankelijke tuin brengen extra kosten met zich mee. Gelukkig kunnen we altijd rekenen op steun van onze Dierenthuis adoptanten en donateurs.

Klik hier voor het filmpje van Babous en Beauty

Klik hier voor het filmpje van Biba

Klik hier voor nog een filmpje van Biba

Klik hier voor het filmpje van Mario

==========================================================================

MARIO EN PIKACHU; toen en nu

==========================================================================

NIEUWE VLOER VOOR DE KLINIEK

Stichting Dierenthuis is een opvang voor, onder andere, katten die drager zijn van het aids virus, angstige dieren en een groep gehandicapte katten en honden. Met zoveel dieren in huis is een goede medische zorg onontbeerlijk. We hebben daarom een eigen kliniek binnenshuis met apotheek, waar alles aanwezig is wat nodig is. Als een dier ziek is kunnen we direct ingrijpen. Een vaste dierenarts en 2 assistentes vormen een goed ingewerkt team en verzorgers observeren en verzorgen de zieke dieren. We zijn altijd bezig met het optimaliseren van de zorg en het investeren in de toekomst. Daarom was de kliniek tijdelijk gesloten. De oude vloer met gaten is vervangen door marmoleum, de kliniek is uitgebreid met een extra rontgenkamer kamer. Een flinke klus van drie dagen, maar het resultaat is meer dan de moeite waard.

Met dank aan Stichting Abri voor Dieren die dit mogelijk maakt.

 

 

 

 

 

==========================================================================

WELKOM JERRY

Dit is Jerry, een mooie hond van ruim 8 jaar, met grappige oren en lieve ogen. Niks mis mee, zou je zeggen. Toch heeft Jerry een naar verleden. Hij is in Frankrijk als zwerver gevonden en naar het asiel gebracht. Jerry is doodsbang voor mannen. Hij was heel ongelukkig in het Franse asiel en trilde van angst als iemand hem wilde benaderen. Pogingen om hem te herplaatsen in verschillende gezinnen mislukten. Jerry bleef te bang en kon niet wennen aan een gezinssituatie. Het lukte niet om in Frankrijk een permanente opvang te vinden.

Gelukkig kwam men daar in contact met de Nederlandse Marleen, al jaren adoptant bij Dierenthuis en ook actief geweest als vrijwilliger achter de schermen. Ze deed een aanvraag voor Jerry bij Dierenthuis. Of we plek hebben voor een hond die rust nodig heeft. Rust, ruimte, veiligheid en soortgenoten. Een plek waar hij weer hond kan zijn, zonder angst. Waar hij hopelijk juist lol kan maken en een beetje genieten van het leven. Die plek hebben we. In Dierenthuis kan Jerry zijn gang gaan. Hij krijgt alle ruimte om de
verzorgers te gaan vertrouwen en niemand dwingt hem tot iets. Hij voelt
zich goed tussen de andere honden.

Als u Jerry financieel wilt adopteren, kan dat. Klik dan hier voor het adoptieformulier

==========================================================================

MIEPJE

Jaren geleden komt er bij een paardenstal een schildpadpoesje aanlopen. Ze vindt daar een plek om haar leventje verder te leven. Waar ze voor die tijd geweest is weet niemand en het is ook niet meer te achterhalen. Ze is helaas niet gechipt. Ze ligt lekker warm in de paardenstallen of op het dak in het zonnetje. Er zijn lieve mensen die haar van eten en drinken voorzien. Tot zover gaat dus alles van een leien dakje. Poes tevreden, mens tevreden.
Maar daar komt helaas verandering in. Alles wordt anders als het poes Miep problemen begint te krijgen met haar ogen. In vrij korte tijd lijkt ze vrijwel helemaal blind of in elk geval zeer slechtziend te worden. Haar wereld wordt heel klein. Ze trekt zich terug onder een dekenrek en van uitstapjes naar een ligplaatsje in de zon is geen sprake meer. Wel reageert ze nog goed op de stem van degene die haar altijd van eten voorziet. Dan komt ze tevoorschijn en zoekt behoedzaam haar weg naar haar voerbakje. Als er onderweg obstakels zijn kan ze zich flink stoten en dan duurt het even voor ze zich opnieuw kan oriënteren. Bovendien lopen er een aantal honden in de stal die het poesje nieuwsgierig benaderen. Voorheen kon ze zich dan uit de voeten maken. Nu kan ze niet snel meer wegkomen. Na een eerdere aanvaring tussen Miep en een hond is dit een zeer onwenselijke situatie.
Goede raad lijkt duur. Maar gelukkig kent de mevrouw die Miep al die jaren al voert Dierenthuis. Vanwege het vrije leven dat Miep altijd geleid heeft lijkt particuliere plaatsing geen goed plan maar bij Dierenthuis kunnen we haar de ruimte bieden zie zo op prijs stelt.
Natuurlijk is Miep welkom. We hebben meer blinde poezen en weten dat zij zich, na een periode van gewenning, prima weten te redden. Ze hebben hun omgeving helemaal in hun kopje zitten en vinden feilloos hun weg. Welkom thuis Miep.

Als u Miepje financieel wilt adopteren, kan dat. Klik dan hier voor het adoptieformulier

==========================================================================

SCHENKEN MET BELASTINGVOORDEEL

Wilt u graag nog meer dieren helpen, zonder dat het u meer geld kost? Dat kan! Met een periodieke overeenkomst zijn uw donaties (volledig) fiscaal aftrekbaar. Als u uw donatie aan Stichting Dierenthuis voor minimaal vijf jaar vastlegt als periodieke schenking, dan kunt u uw gift aftrekken van de belasting. Schenkt u dat belastingvoordeel vervolgens aan Stichting Dierenthuis, dan helpt u méér dieren, terwijl u netto nog steeds hetzelfde betaalt. Zonder deze overeenkomst zijn giften beperkt aftrekbaar.

Hoe krijgt u belastingvoordeel? Download de Overeenkomst periodieke gift. De overeenkomst bestaat uit twee exemplaren. Eén voor u en één voor ons. Vul beide overeenkomsten volledig in en onderteken deze. U kunt de ingevulde overeenkomsten mailen naar info@dierenthuis.nl of per post versturen naar: Stichting Dierenthuis, Groene Kadeweg 51-53, 1332 BV Almere

Nadat wij de overeenkomst hebben verwerkt en ondertekent, krijgt u uw exemplaar terug. Bewaar deze overeenkomst goed! Soms vraagt de Belastingdienst hiernaar.

Als u nog vragen heeft, neemt u dan contact met ons op via info@dierenthuis.nl.

==========================================================================

STICHTING DIERENTHUIS IN UW TESTAMENT

Als u niet alleen nu, maar ook later uw zorg voor dieren wilt laten voortleven, kunt u Stichting Dierenthuis opnemen in uw testament. Een nalatenschap aan een goed doel is belastingvrij. Stichting Dierenthuis is een ‘algemeen nut beogende instelling’ (ANBI) en is daarom vrijgesteld van erfbelasting. Zo komt uw nalatenschap voor 100% terecht bij Stichting Dierenthuis.

Bent u een vaste donateur of wilt u uw nalatenschap schenken aan Stichting Dierenthuis? Dan kunnen wij ook uw huisdier opvangen na uw dood. Er zullen duidelijke afspraken gemaakt worden over de zorg van uw huisdier (vastgesteld in uw testament), zodat u ervan verzekerd kunt zijn dat uw dier niets te kort zal komen. Het is mogelijk dat één van onze vrijwilligers samen met u uw wensen doorneemt bij u thuis. Uw laatste wensen zullen liefdevol en nauwkeurig behandeld worden. Namens onze dieren zeggen wij: dankuwel!

Klik hier voor meer informatie

==========================================================================

BEZOEK

 Wilt u ook op bezoek komen?

U bent welkom op zaterdag of zondag om 14.00 uur tot 16.00 uur.

Inschrijven voor een bezoekmiddag kan via onze website.

Graag tot ziens!

 

 

 

 

 

 

 

 

==========================================================================

VEGETARISCH RECEPT, deze keer een “toetje”, Mango met peer

😀😍

 

==========================================================================

ADOPTEER EEN DIER OF WORD DONATEUR

Het adoptieplan is in het leven geroepen om Stichting Dierenthuis te ondersteunen in de hoge kosten van de verzorging van onze kwetsbare dieren. Katten besmet met het aidsvirus, de sukkelaars, honden met onder andere hartfalen en oude paarden. Medicatie, dieetvoer, seniorenmuesli voor de paarden, vele operaties en de verzorging kosten veel geld.

U kunt ons daarbij helpen door een dier te adopteren. Enkele keren per jaar krijgt u een bericht met foto over hoe het met uw dier gaat.

Bezoek is welkom op zaterdag en zondag. Alleen op afspraak via info@dierenthuis.nl. Bezoektijden zijn van 14.00 tot 16.00 uur. Kinderen zijn welkom vanaf 16 jaar.

Het is fijn voor onze dieren om adoptanten te hebben voor wie zij extra speciaal zijn. Niet langer kansarm en ongewenst maar bijzonder.

Kijk hier voor de dieren die ter adoptie staan

Klik hier om donateur te worden of een eenmalige donatie te doen

Klik hier om een eenmalige donatie via TIKKIE te doen

==========================================================================

Reacties zijn gesloten.