Ikura

Hoewel haar naam doet denken aan een Japanse schone is ze waarschijnlijk een kruising Engelse Bulldog / Border Terrier. Zij is nou een van die honden waarvoor Dierenthuis opgericht lijkt. Als zwerver binnengebracht bij asiel De Crull in Den Ham. Er wordt geen navraag gedaan. Ze wordt dus door niemand gemist. Afgaande op haar gebit zou ze in de lente van 2009 geboren zijn, haar gedrag is dat van een diertje wat een of twee jaar ouder zou kunnen zijn.
Ze is naar de meeste mensen toe wel lief, zeker naar vrouwen. Mannen, met een harde stem en zeker wanneer die dan wat klein en gedrongen van postuur zijn, daar is ze bang voor. Dit uit zich in grommen en `happen`. Van kinderen moet ze duidelijk ook niets hebben. Haar nieuwe baasjes zullen dus altijd alert moeten zijn.
In de kleine anderhalf jaar tijd dat ze bij De Crull zat, zijn er drie keer mensen naar haar komen kijken, maar die haakten meteen af toen ze hoorden dat Ikura geen gezinshond is. Ze is daarmee een echte `langzitter met weinig perspectief` geworden. Bij een rustig echtpaar, dat weinig bezoek krijgt en waar geen kinderen in huis zijn of komen, zou ze wel goed passen. Da`s een beetje zoeken naar een speld in een hooiberg…. Zou ze geplaatst worden en zou het toch fout gaan? De medewerkers van De Crull willen er niet eens aan denken. Ze zouden dan, volgens de regeltjes, eigenlijk geen andere optie hebben dan euthanasie. Dat willen de zeven medewerkers niet, want Ikura is lief en met andere honden kan ze goed samen leven. Er wordt een aanvraag bij Dierenthuis gedaan en natuurlijk mag ze komen. Een emotionele dag voor vier dames van De Crull, maar ze weten dat ze er goed aan doen. Ikura zelf snapt het snel helemaal en voelt zich binnen een paar dagen al thuis bij ons. Wij hebben dan ook geen kinderen en geen schreeuwende `kleine mannetjes` die haar in de aanval zouden kunnen jagen.

Klik hier om Ikura te adopteren

Volgende

India

Vorige

Henkie

Reacties zijn gesloten.