Miep

Jaren geleden komt er bij een paardenstal een schildpadpoesje aanlopen. Ze vindt daar een plek om haar leventje verder te leven. Waar ze voor die tijd geweest is weet niemand en het is ook niet meer te achterhalen. Ze is helaas niet gechipt. Ze ligt lekker warm in de paardenstallen of op het dak in het zonnetje. Er zijn lieve mensen die haar van eten en drinken voorzien. Tot zover gaat dus alles van een leien dakje. Poes tevreden, mens tevreden.
Maar daar komt helaas verandering in. Alles wordt anders als het poes Miep problemen begint te krijgen met haar ogen. In vrij korte tijd lijkt ze vrijwel helemaal blind of in elk geval zeer slechtziend te worden. Haar wereld wordt heel klein. Ze trekt zich terug onder een dekenrek en van uitstapjes naar een ligplaatsje in de zon is geen sprake meer. Wel reageert ze nog goed op de stem van degene die haar altijd van eten voorziet. Dan komt ze tevoorschijn en zoekt behoedzaam haar weg naar haar voerbakje. Als er onderweg obstakels zijn kan ze zich flink stoten en dan duurt het even voor ze zich opnieuw kan oriënteren. Bovendien lopen er een aantal honden in de stal die het poesje nieuwsgierig benaderen. Voorheen kon ze zich dan uit de voeten maken. Nu kan ze niet snel meer wegkomen. Na een eerdere aanvaring tussen Miep en een hond is dit een zeer onwenselijke situatie.
Goede raad lijkt duur. Maar gelukkig kent de mevrouw die Miep al die jaren al voert Dierenthuis. Vanwege het vrije leven dat Miep altijd geleid heeft lijkt particuliere plaatsing geen goed plan maar bij Dierenthuis kunnen we haar de ruimte bieden zie zo op prijs stelt.
Natuurlijk is Miep welkom. We hebben meer blinde poezen en weten dat zij zich, na een periode van gewenning, prima weten te redden. Ze hebben hun omgeving helemaal in hun kopje zitten en vinden feilloos hun weg. Welkom thuis Miep.

Klik hier om Miep te adopteren

Volgende

Milou

Vorige

Medo

Reacties zijn gesloten.