Update Otto: persoonlijke reactie van Alice

Op 5 augustus zullen we Otto verwelkomen, tenminste als alles volgens planning gaat. Wat zijn de vele reacties omtrent Otto toch
hartverwarmend. Ja, dat doet ons goed, het vertrouwen in Dierenthuis is er en dat is heel belangrijk.
Ik denk dat we de nare gebeurtenissen uit het verleden kunnen afsluiten, we gaan een nieuwe periode in, dat is mij na al die reacties duidelijk geworden. We hebben vaker dieren met een neurologische afwijking in de opvang gehad en hebben die nog steeds; denk aan de katjes Siep, Twister en Nijntje. Het zijn dieren die niet altijd netjes op de bak gaan, ze plassen en poepen waar het hun uitkomt. Wij hebben daar geen moeite mee en ruimen het gewoon op. Maar er zijn in het verleden bezoekers geweest die daar anders over dachten; dat mag natuurlijk. Maar ze gingen klagen bij instanties en we kregen controle.
We hebben ook een politie-inval meegemaakt, vanwege ernstige dierverwaarlozing. Zes man sterk kwamen ze het terrein op in Almere; er waren nog bouwvakkers aan het werk. Je denkt: wat krijgen we nu, wat hebben we misdaan? Ik herkende de inspecteur. Hij was eens komen kijken in Aarle Rixtel, naar hond Wando. Wando is door de inspecteur weggehaald uit zijn benarde positie: opgesloten in een donker schuurtje, zijn staart afgebeten en zijn mond met een touw gesnoerd, zo sleet hij zijn dagen. Nu stond diezelfde inspecteur hier in Almere met allemaal agenten, hij leek zich niet op zijn gemak te voelen.
Na de rondleiding ontspande het hele stel; iedereen wilde terugkomen op de koffie als we helemaal gesetteld waren. De inspecteur nam mij nog even terzijde. Alice, zei hij, ik maak een aantekening dat alles op orde is, dan weten ze op kantoor dat het goed is. Zucht, dat is geregeld, die zien we nooit meer terug, ja voor een bak koffie.
Maar toch, er zijn nu eenmaal mensen die je liever dood zien, daar moeten we bij alles wat we doen rekening mee houden. Duizend
dieren in de opvang is een hele zorg, we moeten dus heel waakzaam blijven voor hen die van ons afhankelijk zijn.
Dank jullie wel voor zoveel goedheid namens Otto en de andere lieve diertjes.

11204967_950398128313590_2226978626631777667_n

Volgende

De dagelijkse dilemma’s: Otto

Vorige

Sylvester, nu Stallone: nieuw leven, nieuwe naam

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.