Vrijwilligster Annet vertelt

Naast honden en katten hebben we ook paarden in Dierenthuis. Ze lopen vrij rond op de grote wei en kunnen zelf de stallen in en uit wandelen wanneer ze dat willen. Het eerste paardje wat we hadden ( nog in Aarle Rixtel) was Pepito. Een dekhengst die was afgedankt en bij de slager zou eindigen. Gelukkig liep het anders want het is zo’n leuk ventje. Hij woont al weer jaren in Dierenthuis. In Aarle Rixtel waren de stallen verbouwd tot kattenverblijven met groot buiten terrein en daar woonde Pepito tussen de katten. Hij kuierde er de hele rond en geen kat die zich er druk om maakte. Je moest wel goed uitkijken want Pepito smulde graag mee van de kattenbrokjes. Toen er meer paardjes kwamen verhuisde Pepito naar de wei tussen soortgenoten.

Ik werk graag in de stallen. Poep scheppen, het pleintje schoon maken, het is een echte work out en je vergeet al je sores. Samen met Anna ga ik regelmatig de paarden verzorgen. Anna heeft een eigen paard en veel ervaring en dat is ook wel nodig want niet al onze paardjes willen meteen komen en een halster omdoen vinden ze ook niet zo leuk. Dat kennen ze alleen van als de hoefsmid komt. Maar met beleid, geduld ( en een lekkere wortel!) lukt het om ze op het plein te krijgen zodat we ze kunnen borstelen. De manen en de staarten worden bij geknipt. Dat is belangrijk omdat ze er anders last van krijgen. Ik druk mijn gezicht tegen de zachte hals van Laurus. Wat ruikt hij lekker. Romario krijgt een mooie vlecht. Pepito duwt zich stevig tegen je aan.

Alle paarden genieten ervan. Alleen Davy, de kleine zwarte pony wil er niks van weten. Zodra je in de buurt komt neemt hij een huppeltje en een loopje. Maar hij is ook heel nieuwsgierig dus hij komt toch telkens kijken wat we aan het doen zijn. Zeker als we Pepito en Elton, zijn vriendjes, verzorgen, blijft hij er gezellig bij staan. En als het Anna dan lukt om hem in de stal te krijgen en een halster om te doen en het blijkt dat hij gewoon rustig blijft staan is dat echt een moment dat voldoening geeft. Zo kunnen we ook zijn manen verzorgen en zijn staart bij knippen zodat die niet op de grond hangt.
Elton is destijds samen met Davie gekomen. Ze zijn allebei al oud. Elton wordt bijgevoerd met slobber om aan te sterken. Hij weet het al precies en huppelt de stal in. Het hoofd van Laurus verschijnt boven de staldeur en hij steekt zijn tong uit zover hij kan. Dat lekkers wil hij ook wel. Nee Laurus, jij hebt dat niet nodig. Elton slobbert zijn portie met smaak naar binnen. Zijn hele snoet zit vol. En van wat er over is mogen ze allemaal een slobber nemen. En dan nog een stukje brood. Wat een verwennerij.

De zon schijnt, alle paarden zijn lekker verzorgd en staan tevreden te eten van het hooi. Het is keihard werken in Dierenthuis maar het is ook heel mooi!

Volgende

Mimi geniet (video)

Vorige

Mimi en Benji (video)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.