Welkom NAZ

Naz is een Anatolische herder geboren in Turkije in 2013.
De eerste eigenaar nam haar mee naar Nederland voor zijn moeder. Via Marktplaats gaat Naz naar een volgend adres, een impulsaankoop. De volgende dag wordt ze aangeboden aan het asiel.
Naz is inmiddels 8 maanden oud. In mei 2014 wordt ze via het asiel herplaatst. De eerste berichten zijn positief, maar na vier maanden komt zij retour vanwege haar gedrag. In het asiel ontstaan ook enkele problemen met de verzorgers die achteraf wel te verklaren zijn. Een gedragstherapeut gespecialiseerd in dit soort honden komt te hulp. Volgens de therapeut is Naz een normale hond die handelt naar waar ze voor gefokt is. Naz is gevoelig en sociaal naar andere honden. Een speciale opvang voor dit ras waar de honden weer op de rails gezet worden om terug in de maatschappij te keren in Oostenrijk en Duitsland, zit helaas bommetje vol.
De mensen van het asiel geven niet op en Naz krijgt een speciale training, maar de hond zit niet lekker in haar velletje en is het zitten achter de tralies zat. Naz bijt een van de verzorgers, het is het zoveelste incident. Terug plaatsen in de maatschappij zien de verzorgers niet meer zitten, de enige oplossing lijkt euthanasie. Naz is gezond, nog maar net 2 jaar oud en niet gestoord, ze gunnen haar een leven en vragen Dierenthuis om hulp. Na een lang verblijf in het asiel zijn er bij het afscheid ongetwijfeld tranen gevloeid van opluchting en blijdschap. De zoektocht is afgerond, Naz mag haar leventje voortzetten bij Dierenthuis en doen waar zij voor gefokt is namelijk bewaken van het terrein en het vee. Met dank aan alle medewerkers van Stichting DierenOpvangCentrum Schagen voor de goede zorgen namens Naz.

11700939_956567041030032_7105349791620416611_n

Volgende

Dank, dank jullie wel!

Vorige

Esther houdt van knuffels (video)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.