NO IMAGE

Schenken met belastingvoordeel

Stichting Dierenthuis is een ANBI.  Wat betekent dat?

Stichting Dierenthuis is een ANBI, dat staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Dat heeft als voordeel dat wij geen belastingen (successierecht of schenkingsrecht) hoeven te betalen over erfenissen of schenkingen die we ontvangen.

Het betekent ook dat u als donateur uw gift in bepaalde gevallen kunt aftrekken van de inkomstenbelasting of de vennootschapsbelasting. De ANBI-status wordt toegekend door de Belastingdienst. Meer informatie vindt u hier.

schenking

Schenken met belastingvoordeel: zo werkt het!

Wilt u graag nog meer dieren helpen, zonder dat het u meer geld kost? Dat kan!
Met een periodieke gift zijn donaties – groot en klein – fiscaal aftrekbaar. Dit wordt vastgelegd in een onderlinge overeenkomst, zonder rompslomp bij een notaris.

Als u uw donatie aan Stichting Dierenthuis voor minimaal vijf jaar vastlegt als periodieke schenking, dan kunt u uw gift volledig aftrekken van de belasting. Schenkt u dat belastingvoordeel vervolgens aan Stichting Dierenthuis, dan helpt u méér dieren, terwijl u netto nog steeds hetzelfde betaalt. Zonder deze overeenkomst zijn giften maar beperkt aftrekbaar.

Hoe krijgt u belastingvoordeel?
  • Download de Overeenkomst periodieke gift
  • De overeenkomst bestaat uit twee exemplaren. Eén voor u en één voor ons. Vul beide overeenkomsten volledig in en onderteken deze.
  • U kunt de ingevulde overeenkomsten mailen naar info@dierenthuis.nl of per post versturen naar:

Stichting Dierenthuis
Groene Kadeweg 51-53
1332 BV Almere

  • Nadat wij de overeenkomst hebben verwerkt en ondertekent, krijgt u uw exemplaar terug. Bewaar deze overeenkomst goed! Soms vraagt de Belastingdienst hiernaar.
Vragen?

Neemt u dan contact met ons op via info@dierenthuis.nl.

U KUNT ONS OOK HELPEN MET:

Doneer éénmalig of maandelijks een bedrag of word adoptant. Benoem Stichting Dierenthuis in uw testament. Ook goederen en dierenvoer zijn welkom. Houd u zich alstublieft wel aan onze wensenlijst.

WILT U ONZE  NIEUWSBRIEF  ONTVANGEN?

Schrijft u zich dan hier in!

Deze website maakt gebruik van cookies. Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met de voorwaarden. Meer informatie over cookies vindt u hier.