NO IMAGE

Waar is Appie?

Waar is Appie?

Datum: 30/03/2023

De honden van Dierenthuis mogen graag gaten graven op het terrein, het ene gat is nog groter dan het andere. Eenmaal terug op hun kamers, gaan de invalide hondjes het terrein op samen met de oudjes. De één in een rolstoel, de ander krijgt een huispakje aan, zoals het uitkomt. Het is altijd pret, dolle pret. Vooral de jongsten van de groep maken er een echt feestje van, ondernemend en ondeugend dat ze zijn moeten we ze soms uit de vijver vissen, zijn ze uit de bocht gevlogen of jagen ze achter Steven aan die op zijn quad over het terrein naar de uitgang probeert te komen. Moe maar voldaan gaan ze allemaal weer terug naar hun kamers. De rolstoel wordt opgehangen, de pakjes gaan uit, het is etenstijd. Maar als we dan gaan tellen, missen we een klein hondje! Waar is Appie de jongste van het stel? Het terrein is groot en er valt niets te zien, niets te horen. Op zoek naar Appie vinden we hem in een kuil, alleen zijn kopie steekt boven de kuil uit. Appie heeft alleen 2 voorpoten en kan er dus niet uit komen, hij wacht geduldig op hulp. Je zou denken dat hij onder de indruk is van het gebeuren, niet dus. Als een echte deugniet en levensgenieter neemt hij nog een duik in de modder, jaagt hij nog een grote hond op stang en besluit uiteindelijk dat het tijd is om terug naar de basis. Wat een heerlijk stoer dier!

Update Kido

Update Kido

Datum: 28/03/2023

De voorpoten van Kido, de hond wiens voorpoten zijn verminkt door twee dronken dierenbeulen, zijn niet op gelijke lengte afgesneden, waardoor er veel gewicht rust op de langste poot en de boteinden zijn niet glad. Lopen moet heel pijnlijk zijn. Daarom is een hersteloperatie nodig. Ter voorbereiding is er een algeheel onderzoek gedaan en een röntgenfoto gemaakt. Tot onze grote schrik werd er een kwaadaardig gezwel gevonden. Onderzoek bij een laboratorium wees uit dat het in z’n geheel was weggesneden, maar dat uitzaaiing naar de longen helaas niet uitgesloten is. Kido is opnieuw voor onderzoek bij onze dierenarts geweest om de lymfeknopen aan te prikken voor verder pathologisch onderzoek. Dit is helaas niet gelukt. De lymfeknopen zijn niet reactief en dat is toch goed nieuws. Het stelt ons weer een beetje gerust. Op 4 april a.s. staat de hersteloperatie gepland. Voorafgaand wordt voor de zekerheid wel een röntgenfoto gemaakt van de longen. Als ze schoon zijn gaat de operatie door. Ondertussen staat Kido op dieet. Hij is te zwaar en dat geeft onnodig gewicht op z’n poten. Het afvallen gaat echter moeizaam omdat hij door z’n handicap te weinig beweegt. Kido is wel een vrolijke hond, speelt graag met de andere honden en is een ontzettende lieve hond voor mens en dier. Over 4 weken krijgt hij een rolstoeltje op maat gemaakt.

De Dierenthuis nieuwsbrief zit weer in je inbox!

De Dierenthuis nieuwsbrief zit weer in je inbox!

Datum: 21/03/2023

Met een grote update over Kido, de hond met de afgesneden voorpoten. Maar ook met de verhalen van nieuwe bewoners hond Breezle en kat Barbas. Wil je ook meelezen, meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief:

Stem op Stichting Dierenthuis

Stem op Stichting Dierenthuis

Datum: 20/03/2023

KRO-NCRV steunt voor het zesde jaar op rij met de actie Warm Hart initiatieven die bijdragen aan een toekomstbestendige samenleving. Een samenleving die eerlijker, liever en groener is. Met de actie Warm Hart krijgen goede doelen die door het publiek zijn ingediend aandacht en uiteindelijk wellicht een donatie. En jij kan hier invloed op hebben! Stem nu op jouw favoriete goede doel, Stichting Dierenthuis! Want dan maken wij kans op die donatie van €10.000, €5.000 of €2.500. Stemmen: https://kro-ncrv.nl/.../inzen.../stichting-dierenthuis-40424

Even naar beneden scrollen op bovenstaande pagina en klik dan op de knop "Ik stem op Stichting Dierenthuis". Bevestig je stem via de e-mail die je na het stemmen ontvangt anders telt je stem niet mee.

Delen is lief

Maya vier maanden na binnenkomst bij Dierenthuis

Maya vier maanden na binnenkomst bij Dierenthuis

Datum: 17/03/2023

Zeven jaar woonde zij in een Roemeens asiel, haar naam is Maya, 13 jaar oud. Niemand had verwacht dat zij ooit nog zou verhuizen, ze is een beetje stram en bang voor de mens. De winter kwam eraan, zou zij het overleven. Maya had geluk, Vincent en Scarlett van de Dierenambulance Gelderse Vallei vroegen Dierenthuis om hulp. Zij hebben Maya opgehaald uit Roemenië en naar Almere gebracht. Maya is erg gelukkig, ze geniet van de wandelingen, de luxe binnen en haar vrijheid.

Willie!

Willie!

Datum: 14/03/2023

Een paar maanden geleden kwam hij bij Dierenthuis aan, doodsbang voor alles en iedereen. Zijn eerste dagen bracht hij door onder één van de bedden. Dit is Willie nu. Mensen zijn nog steeds niet echt favoriet, maar hij rent heerlijk rond. Hij geniet van zijn vrijheid en wij van hem.

Donatie reikicirkel voor dieren aan Stichting Dierenthuis

Donatie reikicirkel voor dieren aan Stichting Dierenthuis

Datum: 06/03/2023

"Een beetje stil, erg onder de indruk en heerlijk onder de haren keerden we terug van ons bezoek aan Stichting Dierenthuis in Almere. Twee bestuursleden van de Reikicirkel voor dieren hebben daar op 17 februari onze donatie a € 750,- overhandigd. Ze waren er heel erg blij mee; en wij kregen een uitgebreide rondleiding om te laten zien waar de centjes terecht zouden komen. Nou, ik kan jullie vertellen, we hebben een prima keus gemaakt! We maakten kennis met een poes uit Syrië, honden uit Roemenië en Griekenland, en natuurlijk ook gewoon uit Nederland. Allemaal hebben ze hun verhaal, vaak met een schrijnende achtergrond van moedwillige mishandeling, ernstige verwaarlozing of afkomstig uit een oorlogsgebied. Als er nog een dierwaardig bestaan mogelijk is, verzorgt Dierenthuis deze dieren met alle aandacht, liefde en medische zorg tot hun dood. Wat aanpassingsvermogen betreft… is ons weer eens extra duidelijk geworden hoe dieren daar meesters in zijn. Eerlijk gezegd hadden we nog nooit zoveel gehandicapte dieren bij elkaar gezien. In sommige gevallen moedwillig veroorzaakt door een mens. Woedend en verdrietig word je ervan. MAAR wat voelen ze zich hier nu gelukkig, dat merk je echt. Een geweldig team vrijwilligers houdt samen met Alice en Steven de zaak draaiende. Er is een eigen dierenkliniek waar dankzij donaties en giften alle mogelijke apparatuur staat en waar operaties en specialistische behandelingen gedaan worden door een eigen dierenarts. Alle dieren worden regelmatig onderzocht en nagekeken. En dat alles zonder subsidie; de stichting drijft op giften en donaties, al 22 jaar lang! Wij kwamen natuurlijk handen te kort, want hoe heerlijk is het als er visite komt! Ik schreef het al in het begin: het maakte ons stil en onder de indruk. Wat is het een bijzondere plek, deze liefdevolle plek voor dieren-verschoppelingen van onze wereld. En hoe fijn is het, dat we daar met onze donatie een heel klein stukje aan konden bijdragen." BEDANKT namens onze dieren Reikicirkel voor dieren

Stem op Stichting Dierenthuis

Stem op Stichting Dierenthuis

Datum: 05/03/2023

KRO-NCRV steunt voor het zesde jaar op rij met de actie Warm Hart initiatieven die bijdragen aan een toekomstbestendige samenleving. Een samenleving die eerlijker, liever en groener is. Met de actie Warm Hart krijgen goede doelen die door het publiek zijn ingediend aandacht en uiteindelijk wellicht een donatie. En jij kan hier invloed op hebben! Stem nu op jouw favoriete goede doel, Stichting Dierenthuis! Want dan maken wij kans op die donatie van €10.000, €5.000 of €2.500. Stemmen: https://kro-ncrv.nl/.../inzen.../stichting-dierenthuis-40424  Even naar beneden scrollen op bovenstaande pagina en klik dan op de knop "Ik stem op Stichting Dierenthuis". Bevestig je stem via de e-mail die je na het stemmen ontvangt anders telt je stem niet mee. Delen is lief.

Ons werk voor de dieren

Ons werk voor de dieren

Datum: 04/03/2023

Dit is Pip, een Brabants oud moppie van 15 jaar. Bij binnenkomst erg boos. Een oudje uit zijn vertrouwde huiselijke omgeving halen en naar een opvang brengen valt ook niet mee. Maar die boosheid zat toch niet in de verhuisperikelen, het waren de lichamelijke ongemakken. Na de zorg die wij hem gaven is Pip een schatje geworden. Met heel veel dank aan alle donateurs en vrijwilligers die ons werk mogelijk maken.

Update Kido

Update Kido

Datum: 02/03/2023

Kido was moe van de reis. Nieuwe indrukken, andere luchtjes, veel honden. Hij vond het spannend en leuk. De kennismaking met de andere honden was super goed. De eerste nacht heeft hij buiten geslapen, hij zocht zijn eigen schuilplek. De volgende nacht heeft hij zijn intrek in de kamer genomen, de kamer bevalt hem heel goed. Het lopen gaat moeilijk, het doet pijn. We gaan kijken wat de mogelijkheden zijn. Kido is te lief voor deze wereld.

Boet en Yuba

Boet en Yuba

Datum: 27/02/2023

Twee broertjes, jaren geleden samen binnen gebracht. Ze wonen niet bij elkaar op één kamer, ze zijn buren van elkaar. Buiten op het terrein kunnen ze elkaar opzoeken, met elkaar buurten en gezellig samen een bedje delen. Maar 's avonds gaan ze elk naar hun eigen kamer en dat doen ze uit eigen beweging omdat ze het gewoon zijn. Ze zijn hier komen wonen omdat ze kwaad hebben aangericht, op last van de burgermeester mochten ze niet meer blijven op hun oude adres. Hun redding is geweest dat Dierenthuis een permanente opvang is, herplaatsen doen wij niet. Omdat ze ernstige schade hebben aangericht heeft Dierenthuis moeten tekenen dat ze nooit meer levend de poort verlaten. Het gaat goed met ze, ze zijn erg braaf en lief.

Meneer Kat

Meneer Kat

Datum: 24/02/2023

Meneer Kat is zijn naam. Dierenopvangcentrum De Dierenstee in Numansdorp heeft hem afgelopen zaterdag naar Dierenthuis verhuisd. Hij is hartstikke mooi, leuk en lief. Gevonden als zwerver kwam hij in het asiel terecht. Meneer Kat heeft een klein probleempje, hij is positief getest op Aids en dus drager van het virus. Inslapen is niet nodig, Dierenthuis is gespecialiseerd in de verzorging van deze katten. Meneer Kat kan, als het een beetje mee zit, nog jaren in goede gezondheid verder leven. Het is hem gegund. Met dank voor de goede zorgen aan de DierenStee in Numansdorp.

Louise

Louise

Datum: 21/02/2023

Vandaag komt Louise naar Dierenthuis. Louise heeft hulp nodig, hulp die ze in Syrië niet meer kunnen geven. Gevonden op straat in Damascus, eens een huispoesje geweest want ze is heel gezellig en lief. Met dank aan Animals Syria - CatConnect die de verhuizing van Louise en andere dieren mogelijk maakt.

Kido is thuis

Kido is thuis

Datum: 19/02/2023

Door vertraging onderweg is Kido niet op vrijdag aangekomen, maar gisterenmiddag rond 1 uur. Drie verzorgers reden mee met de bus, zodat een goede verzorging onderweg gegarandeerd was. Kido is thuis. Onze dank aan alle mensen die hieraan meegewerkt hebben.

3 Nieuwe bewonertjes uit Syrie

3 Nieuwe bewonertjes uit Syrie

Datum: 18/02/2023

Ondanks dat er van alles gaande is in Syrië hebben we deze week toch 3 nieuwe bewonertjes in huis gehaald. Ook hebben we dankzij een mooie donatie voor honderd dieren antibiotica en pijnmedicatie gekocht, allemaal bestemd voor een opvang in Syrië waar de dieren ziek zijn en nauwelijks hulp of eten aanwezig is. De dieren die naar Almere verhuisd zijn staan nu onder medische behandeling en maken het goed. Meer dieren volgen. Homer heeft een neurologische afwijking, het wiebelaartje Mosh Mosh en de witte Lisa ❤

Het trieste verhaal van dronken mannen en een hond

Het trieste verhaal van dronken mannen en een hond

Datum: 16/02/2023

In november 2022 werd Elena laat in de avond gebeld door de dierenpolitie. Of ze een hond wilde opnemen, een hond met afgesneden voorpoten. De dieren politie was gebeld door mensen uit een stad in de provincie Bacău. Zij hadden vernomen dat twee dronken mannen in een café een weddenschap hadden afgesloten wie van hen het durfde om een hond de poten af te snijden. De hond werd verminkt gevonden door de dierenpolitie en naar een kliniek gebracht. De politie nam contact op met Elena van Peanut s Dog Shelter. Elena en haar man gingen kijken, ze waren sprakeloos. De twee mannen zijn gearresteerd en berecht. Natuurlijk heeft Elena de zorg over Kido op zich genomen. Kido kon niet geopereerd worden maar moest wel een tijd in de kliniek blijven om de wonden te laten helen. Na een lange reis komt hij vrijdag in Almere aan en neemt Dierenthuis de zorg over. Peanut s Dog Shelter van Elena Vicol, haar man en moeder doen geweldig werk voor de dieren in Roemenië. Ook dank aan Ruby die samenwerkt met Elena en Dierenthuis om hulp vroeg. 

CarWise bedankt !

CarWise bedankt !

Datum: 06/02/2023

Onlangs werden we benaderd door Deborah van de firma CarWise. Ieder jaar stelt CarWise een bedrag ter beschikking dat geschonken wordt aan goede doelen. Dit jaar is er aan het personeel gevraagd om mee te denken welke goede doelen in aanmerking zouden komen. En daar zaten wij ook bij, wat een leuke verrassing!

Vorige week vrijdag is Deborah samen met een collega bij ons geweest om een cheque te overhandigen.
Heel hartelijk bedankt dames en het personeel dat voor ons gestemd heeft, en natuurlijk CarWise! 

Twee nieuwkomers uit Syrië

Twee nieuwkomers uit Syrië

Datum: 26/01/2023

Van Animals Syria - CatConnect kregen we de vraag om dieren op te nemen die op zoek zijn naar een beter leven. Stumperds die niet meer geschikt zijn voor een herplaatsing in een thuissituatie. Twee nieuwkomers uit Syrië stellen we nu voor, een 3e poes komt binnenkort. Het lapje heeft de naam Watin, de rode is Rune. Watin en Rune komen van de straat, hun conditie was zeer ernstig, zeker die van Watin die blijvend beschadigd is. Eerste hulp werd geboden in Syrië en om dat voor elkaar te krijgen is echt een hele klus. De omstandigheden zijn daar zo anders. Rune heeft een open gehemelte die inmiddels operatief voor meer dan de helft gesloten is. Het zijn diertjes die niet herplaatsbaar zijn, maar wel recht hebben op een fijn leven. Binnenkort als ze een beetje aangesterkt zijn, gaan ze voor onderzoek en behandeling naar de kliniek. Dank ❤ aan allen die dit mogelijk maken, dank aan Animals Syria - CatConnect voor de goede samenwerking.

Dierenthuis bij Hart van Nederland.

Dierenthuis bij Hart van Nederland.

Datum: 23/01/2023

23 januari was er een item over Stichting Dierenthuis bij Hart van Nederland. Heeft u dit gemist, klik hier voor het item en de video

Stichting Dierenthuis in het Algemeen Dagblad

Stichting Dierenthuis in het Algemeen Dagblad

Datum: 22/01/2023

Tweevoeter met achterwielen. Onze Appie stond gisteren in het Algemeen Dagblad. Klik hier voor het artikel

Appie en Mango op visite bij IPS Almere

Appie en Mango op visite bij IPS Almere

Datum: 20/01/2023

(English text below) Bij de International Primary School Almere (IPS) is vlak voor kerst een inzamelingsactie gehouden voor Dierenthuis Almere. Dierenthuis vangt niet herplaatsbare asieldieren op en was superblij met deze actie. De invalide hondjes Appie en Mango gingen op visite bij IPS om de donaties in ontvangst te nemen. Samen op reis in de auto, enthousiaste kinderen, aaiende handjes, kinderstemmen, Appie en Mango vonden het best spannend en werden er verlegen van. Maar wat een ervaring en wat een succes! Appie en Mango danken namens alle dieren van Dierenthuis iedereen voor hun inzet en de mooie donatie.

 The journey of de dogs Appie and Mango to IPS Almere . A few days before Christmas the International Primary School Almere (IPS) had a fundraiser for Dierenthuis Almere. An animal welfare organization for asylum animals who can not be rehomed. Handicapped dogs Appie and Mango went on a field trip to IPS as beneficiaries of the fundraiser. Together in the car, enthusiastic kids who wanted to pet them and more noise than they are used to, made them shy. It was a great adventure! Appie and Mango want to thank everybody involved on behalf of all the animals who call Dierenthuis their home.

Biba trots op onze nieuwe folder

Biba trots op onze nieuwe folder

Datum: 17/01/2023

Ook Biba komt uit een ver land in oorlog. Op onze nieuwe folder straalt zij op de voorpagina. Is zij geen plaatje om te zien? Twee misvormde voorpootjes en maar 1 achterpoot, zij straalt schoonheid en levenslust uit. Een geweldig trots dier.

Raja

Raja

Datum: 08/01/2023

Raja is samen met Luuk vanuit Egypte naar Almere verhuisd, zij komt net als hij van ESMA Egyptian Society for Mercy to Animals (zie het bericht over Luuk eerder deze week). Beide achterpootjes hebben 2 tenen en zijn misvormd, de heupen zijn goed. Bij binnenkomst zien wij dat ze moeilijk loopt, het lopen doet zeer, ze krijst van de pijn. Op de röntgenfoto zien we een misvorming van beide voetjes, maar ook een breuk. Haar poot in geamputeerd, we moeten nu afwachten of de andere poot haar kan dragen met lopen. De operatie is technisch geslaagd, ze is met medicatie geen makkelijke patiënt maar verder is zij een schatje. Raja is ook hier en in Egypte positief getest op FIV, zij is drager van het aids virus. Met dank aan George Animal Foundation die de dieren op transport hebben gezet voor een beter leven bij ons in Almere.

Welkom Luuk

Welkom Luuk

Datum: 06/01/2023

Luuk is geboren in Egypte. ESMA Egyptian Society for Mercy to Animals is een opvang met heel veel dieren, Luuk was een van de bewoners. Het leven is moeilijk, zoveel leed. Luuk zijn kans op herplaatsing in Egypte was nihil, een kans buiten de grenzen is lastig, hij is drager van het Aids virus. Poesje Raja zit in het zelfde schuitje, zij heeft ook nog een handicap aan beide pootjes. Beide dieren wonen sinds kort bij Dierenthuis. Meer nieuws over Raja volgt binnenkort. Met dank aan Lia en Anne Marie van George Animal Foundation, zij wisten de weg naar Dierenthuis en maakte de verhuizing mogelijk.

Marie, een hondje uit een land in oorlog

Marie, een hondje uit een land in oorlog

Datum: 02/01/2023

Sinds enkele maanden woont Marie bij ons in de opvang. Ze is bang voor geluiden die niet gewoon zijn, bang voor de mens. Na al haar omzwervingen heeft zij nu een beetje rust gevonden en durft ze soms met een andere hond samen te spelen. Dat gaat heel voorzichtig, Marie is uiterst alert op haar omgeving en gaat bij onraad direct op de vlucht richting haar veilige kamer. Maar wij zijn heel tevreden over haar, ze doet het goed. Haar staart staat namelijk meestal in de krul.

Een blind zwerfkatje in nood

Een blind zwerfkatje in nood

Datum: 24/03/0023

Een blauwe waas, ogen zo bol en groot, volledig blind, zou hij na het vertrek van de toeristen geen enkele kans maken op straat. Nelson is niet alleen blind hij is ook nog bang voor mensen en past dus prima bij Dierenthuis. Bij binnenkomst hebben wij beide ogen geamputeerd, de hechtingen zijn verwijderd en er zit meer vlees op zijn botten. We zien een gelukkig en zeer ondernemend dier. Met zijn handicap komt hij overal zonder ladder. Dat is toch een hele uitdaging voor hem, een geweldige prestatie.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met de voorwaarden. Meer informatie over cookies vindt u hier.