Datum: 13/07/2024
Onze eerste look-a-like kuddebewaker kwam in 2011 bij Dierenthuis wonen, ze was 6x herplaatst. Cursussen, vele gedragstherapeuten, kalmeringsmiddelen, niets hielp. Te veel prikkels in het drukke Nederland, ze was een angstige hond geworden. Bij Dierenthuis waren er geen problemen, bij de verzorgers was ze zeer geliefd en een makkelijke hond in de omgang. Eigenlijk vond men haar te goed voor Dierenthuis en mijn verhaal, dat zij niet paste in een thuissituatie werd sterk in twijfel getrokken. Eén van de vrijwilligers vroeg regelmatig of zij de hond niet een weekend mee naar huis mocht nemen. Na lang aandringen heb ik besloten een uitzondering te maken, de hond mocht een weekendje uit logeren, wat was de vrijwilliger blij. Dezelfde avond werd de hond, zoals ik had verwacht, weer teruggebracht; grommen, tanden bloot, het was in een andere omgeving direct een heel andere hond geworden. De hond leefde nog lang en gelukkig bij Dierenthuis. Iedereen is overtuigd, de dieren bij Dierenthuis zijn hier echt voor een reden. Inmiddels hebben we 10 kuddebewakers in huis, het zijn voor ons fantastische dieren. Relaxed, afstandelijk, beschermend, lief bij Dierenthuis. Ze beschermen ons terrein in de nachtelijke uren, overdag liggen ze languit op de bedden binnen. Afgestaan vanwege incidenten; agressie naar huisgenoten en bezoekers, naar andere dieren, kinderen, fietsers, agressie naar alles wat maar te dicht in de buurt komt. Deze honden gedijen niet in een drukke woonwijk, zijn zeker niet geschikt voor beginners, passen niet in onze overvolle maatschappij, waar ze verveeld en in stress hun dagen vullen. De honden zijn oersterk, zijn binnen enkele seconden waar ze wezen moeten en hebben een enorm gebit. Het uiterlijk doet mensen smelten, maar ze zijn op de wereld gezet om zelfstandig te werken in weer en wind op een groot oppervlakte. Het begin van zoveel problemen is dat veel mensen denken verstand van alle honden te hebben. Er wordt geen of te weinig onderzoek gedaan naar de behoefte van het dier, zijn intelligentie en zijn kracht. De hond moet zich maar aanpassen. Van dieren houden doe je met je verstand. Plaats mij morgen werkeloos in een gouden kooi zonder viervoeters, ik zal blijven ademen, maar nooit meer gelukkig worden, ook niet met behulp van psychologen of andere hulpverleners.
Alice
Datum: 06/07/2024
Op de foto de dames van Dierenasiel De Hazenberg bij Dierenthuis. Bob, de asielkat is verhuisd van Amerongen naar Almere, de kater woont nu voorgoed bij Dierenthuis. Bob heeft een gedragsprobleem, hij is agressief en heeft al 5 eigenaren gehad. Vier jaar oud, dit is echt zijn laatste verhuizing. In het asiel is medisch niets gevonden, Bob heeft geen pijn. Afwijkingen aan schildklier of te hoge bloedruk kunnen te maken hebben met agressieproblemen, dat onderzoek gaan wij nog doen. Eerst even bijkomen en observeren. Met Bob gaat het vast en zeker goed komen. Lieve collega's, namens Bob dank voor alle goede zorgen en namens Dierenthuis dank voor het vertrouwen.
Datum: 05/07/2024
Kleine meisjes worden groot. Inmiddels is onze Oreo alweer een jaar!
Datum: 02/07/2024
Ons varken Beer meldt zich elke dag rond de klok van 4; hij heeft dan genoeg gescharreld bij de katten en wil terug naar zijn eigen huis. Voor het slapen gaan krijgt hij muesli met een biertje. Pepito de pony is ziek geweest, hij is uit de wei gehaald om aan te sterken. Samen kunnen ze het goed vinden en delen de maaltijd. Na de maaltijd gaat Beer naar zijn kamertje waar zijn bed opgemaakt klaar staat. Beer is zindelijk en slaapt zijn roes uit tot de volgende morgen. Met Pepito gaat het gelukkig weer goed.
Datum: 30/06/2024
Blondie woont sinds mei vorig jaar bij Dierenhuis maar komt oorspronkelijk uit Syrië, waar ze als kitten rondzwierf met een ernstige oogontsteking die haar blind heeft gemaakt. Ze is van straat gehaald en opgevangen door Animals Syria - CatConnect, een organisatie die zich inzet voor zwerfdieren in Syrië. Omdat Blondie dringend medische zorg nodig had heeft CatConnect een aanvraag voor haar gedaan bij Dierenhuis. Ze was natuurlijk welkom. Blondie is een paar keer onder het mes geweest en haar verschrompelde oogjes zijn operatief verwijderd, ondertussen was ze ook al volop bezig met het verkennen van haar nieuwe thuis. Blondie is namelijk een zeer nieuwsgierig poesje en ze zit bomvol energie. Ze mag dan blind zijn, het is geen reden om niet alle hoeken en gaten van het terrein te ontdekken en de boel af en toe een beetje op stelten te zetten. Ze klimt in bomen en scharrelt rond tussen de pony's. Ze gaat op avontuur met vriendinnetje Oreo. Als ik 's ochtends aan kom fietsen zie ik haar vaak door het gras rennen en springen, soms rent ze een stukje met me mee. Blondie rent niet alleen achter fietsen aan, ze vindt het ook leuk om haar medebewoners te besluipen. Als zo'n onwillig slachtoffer ervandoor gaat zet ze alras de achtervolging in. Het zijn meestal katten die het moeten ontgelden, maar volgens mij jaagt Blondie met veel plezier op alles wat beweegt. Zo zag ik varken Beertje een keer in volle vaart over de parkeerplaats rennen, Blondie stoof er vrolijk achteraan. Ik weet dat varkens heel snel kunnen zijn maar ik dacht dat Beertje daar alleen toe bereid was als er eten in het spel is. Een klein, brutaal, blind poesje krijgt het kennelijk ook voor elkaar. Blondie is net als alle andere dieren bij Dierenthuis gesteriliseerd (en bovendien een poes) maar toch heeft ze de ietwat opmerkelijke gewoonte om andere katten te 'dekken'. De meeste katten zitten daar totaal niet op te wachten, maar er zit er één tussen die het wel gezellig vindt, of in ieder geval bereid is het gelaten te accepteren. Noras, een rustige kater van een jaar of acht en spring-in-'t-veld Blondie hebben elkaar gevonden. Echte liefde wil ik het niet noemen, maar ik zie dit onwaarschijnlijke koppel de laatste tijd opmerkelijk vaak samen in een hoekje liggen, Blondie bovenop uiteraard. Blondie is, hoe je het ook wendt of keert, maar een klein poesje waarvan de meeste mensen als ze haar zien zeggen: 'Ach gossie, wat een schatje'. Toch denk ik dat Blondie misschien wel de stoerste bewoner van Dierenthuis is. Als je haar een keer in actie ziet geef je me waarschijnlijk gelijk, ik weet zeker dat Blondie het hoe dan ook 100% met me eens is. In het eerste commentaar onder deze post een video van Blondie in actie!
Datum: 27/06/2024
Het asiel in Harderwijk heeft Nola in de opvang; haar gedrag thuis is niet te houden staat in haar dossier, in het asiel zien ze geen vooruitgang. Geboren in Nederland verhuisde ze op de leeftijd van 7-8 weken naar haar nieuwe adres, een leuke speelkameraad voor de andere hond in huis. Eenmaal volwassen is haar gedrag niet meer te houden. Nola is een werkloze kuddebewaker geworden in een rijtjeshuis. Overal plassen en poepen, slopen, dominant, blaffen, ze pakt de andere hond en katten in huis en gromt; haar dossier liegt er niet om. Vanwege haar gedrag moet ze vaker in de bench, maar dat geeft alleen maar meer stress voor Nola. Driemaal daags een wandeling van 30 minuten, altijd aan de riem, ze heeft nog nooit losgelopen. Nola verhuist naar het asiel, een ongelukkig dier met zeer weinig kans op herplaatsing. Afgelopen maandag is zij verhuisd naar Dierenthuis, een nieuw leven wat beter bij haar past. Binnen een dag zagen wij haar opbloeien, rennen, in de vijver vallen en weer opstaan. Ze is geestelijk beschadigd, een zeer onzekere en bange hond geworden, maar het gaat helemaal goed komen. Als dank kregen wij een donatie mee van onze collega's van Dierencentrum De Ark, zo lief van jullie. Dierencentrum de Ark: namens Nola heel veel dank voor de goede zorgen, namens Dierenthuis heel veel dank voor het vertrouwen!
Datum: 26/06/2024
Een superactie hier op Facebook en via de Dierenthuis nieuwsbrief heeft de reis en de medische zorg financieel mogelijk gemaakt. Allereerst een grote pluim aan allen die ervoor gezorgd hebben dat de dieren veilig bij Dierenthuis zijn binnengebracht: Animals Syria - CatConnect, onze donateurs en de mensen in Syrië die onder moeilijke omstandigheden zoveel goed werk doen voor de dieren. Dierenthuis heeft medicatie meegegeven voor de dieren in de opvang in Syrië, middelen tegen parasieten en antibiotica. Dank jullie wel lieve donateurs! De reis is niet makkelijk geweest voor mens en dier, de vele autoritten, extreem hoge temperaturen; Bebe die in mei vanwege de dreigende situatie niet kon komen, Lucky opgesloten in een bench, Cookie die vlak voor de reis ontsnapt en een week zoek was en weer was er code rood vanwege de dreigende situatie. Het is EINDELIJK gelukt! Bij binnenkomst zijn de diertjes even langs onze inpandige kliniek gegaan. Bebe is gelijk gecastreerd, de katjes zijn onder behandeling voor diverse aandoeningen. Lucky de blinde kat zit niet meer opgesloten in een bench, hij is eindelijk vrij en woont in een beschermde omgeving. Bebe en de katjes moeten nog enkele operaties ondergaan die voor later ingepland staan, voor nu even rust. Onze dank is groot.
Datum: 21/06/2024
Datum: 12/06/2024
Dankzij de actie hier op Facebook en in de nieuwsbrief, hebben we samen weer enkele stumperds op kunnen nemen. Betty en Bony zijn dolgelukkig. Op hun 3 pootjes rennen ze over het terrein, ze zijn al in de vijver gevallen en er ook zelf weer uitgekomen. Het is een komisch duo. Volgende week gaan ze voor onderzoek naar de kliniek. Aan het einde van deze maand komen nog drie dieren vanuit Syrië naar Almere. Namens Betty en Bony ook dank aan Animals Syria - CatConnect
Datum: 09/06/2024
Nazli is door haar handicap een luie hond geworden, zij heeft jarenlang niet kunnen wandelen. Nog even oefenen, nog even wennen en dan kan zij racen over het terrein!
Datum: 03/06/2024
Sjors is zijn nieuwe naam, hij woont sinds kort bij Dierenthuis vanwege agressie en verlatingsangst. Sjors is een Nederlandse asielhond, inmiddels 10 jaar oud. Er zijn maar weinig dieren die het leven in een asiel ondanks de goede zorgen leuk vinden, het is een tijdelijke goede oplossing voor afstandsdieren en dieren in nood. Wanneer tijdelijk, jarenlang wordt, is de kans op een herplaatsing bijna onmogelijk. We hebben ervaring met het ras, we hebben ze in vele keuren in de opvang gehad, allemaal met agressie problemen en verlatingsangst, het zijn allemaal lieve honden geworden. Sjors heeft 2 jaar in het asiel gewoond, het is een vrolijke senior met veel energie. Zijn leven zal veranderen bij Dierenthuis, we geven hem zijn gevoel van vrijheid terug, hij mag jagen, rollebollen in het gras, zwemmen en spelen. Zijn agressie tegen de mens en verlatingsangst zal spoedig verdwijnen.
Datum: 30/05/2024
In januari van dit jaar ontvingen wij een mailtje van Rotaryclub Almere New Town dat zij een pub quiz zouden gaan organiseren waarbij de opbrengst ten goede zou komen aan een goed doel. De vraag was of wij het leuk zouden vinden om dit keer het goede doel te zijn. Maar natuurlijk, dat vinden wij zeker leuk! Eind maart kregen we bericht dat de quiz een groot succes was geweest. De opbrengst was maar liefst 1000 Euro! De voorzitter van de Rotary zou langskomen om symbolisch een cheque te overhandigen. Door omstandigheden heeft dat even geduurd, maar 27 mei was het dan zover. De cheque werd aan Noa overhandigd en Jupiter straalde als een heus fotomodel op de voorgrond van de foto die genomen werd. Rotaryclub Almere New Town en uiteraard alle deelnemers aan de pub quiz: Héél hartelijk bedankt!!
Datum: 25/05/2024
Het is niet alleen maar zorgen voor de dieren, ook alles in en om Dierenthuis heeft onderhoud nodig. Lonneke had de leukste klus: de vijver schoonscheppen in een waadpak
Datum: 21/05/2024
Een huis tot de nok toe gevuld met spullen: alle kranten en folders van de afgelopen 30 jaar, kapotte apparaten, lege pennen en beschimmelde pannen. Niets mag weg. Verzamelwoede is psychische stoornis die gekenmerkt wordt door een obsessieve behoefte tot verzamelen en sterke gevoelens van angst en ongemak bij het idee iets weg te moeten doen. Een bijzonder schrijnende vorm van verzameldrang is het dwangmatig verzamelen van dieren, waarbij soms wel honderden dieren verzameld worden in erbarmelijke omstandigheden, door iemand die absoluut niet in staat is om voor zoveel dieren te zorgen. Deze vorm van verzamelwoede wordt ook wel het syndroom van Noach genoemd, een verwijzing naar het verhaal uit de bijbel waarin Noach een mannetje en vrouwtje van elke diersoort verzamelt op zijn ark en redt van de zondvloed. Dierenverzamelaars denken ook vaak dat zij dieren redden. Ze zien niet dat hun passie voor dieren gaandeweg compulsief en obsessief is geworden en niets meer met liefde te maken heeft. Helaas kunnen mensen met verzamelwoede daarom lang doorgaan met verzamelen als er niet van buitenaf wordt ingegrepen. Zelf kunnen ze er niet mee stoppen dus het zal alleen maar meer en meer uit de hand lopen: tot afval en uitwerpselen elke centimeter van de vloer bedekken, tot de opgestapelde kooitjes bijna het plafond raken, tot de stank in de straat echt niet meer te harden is, tot de ark bijna letterlijk uit zijn voegen barst. Tot iemand aan de bel trekt en er eindelijk ingegrepen wordt en mensen tegen elkaar zeggen: 'als ik geweten had dat het echt zó erg was'. Ook op Kreta heeft een dierenverzamelaar jarenlang haar gang kunnen gaan. Hoewel er signalen waren dat er iets niet in orde was in een huis in het centrum van Chania werd er nooit een melding gedaan bij de instanties. Toen Lida Sifodaskalaki van Save animals chania te horen kreeg dat er iets niet pluis was heeft ze meteen actie ondernomen en werd er eindelijk ingegrepen. De situatie die ze daar aantroffen was hartverscheurend en schokkend: tientallen katten zaten in opeengestapelde vieze, verroeste benches met dozen eroverheen en in kleine houten kratten. Velen ziek of gewond, allemaal getraumatiseerd door jaren van mishandeling en verwaarlozing. De katten hebben al die tijd amper daglicht gezien, velen hebben vergroeide ledematen en onderontwikkelde spieren omdat ze geen ruimte hadden om te bewegen. Een tiental honden, vies en verwaarloosd, zat vastgebonden aan de eettafel of in de tuin. Gelukkig zijn er ook mensen die ingrijpen en vervolgens alles op alles zetten om de dieren te redden en een thuis voor ze te vinden. Dankzij Lida Sifodaskalaki en Save animals chania zijn alle dieren gered. Ze hebben medische zorg gekregen en ze zijn veilig. Voor vijf katjes met FIV lukte het niet om een thuis te vinden en ook alle opvangen in Griekenland zitten vol. Deze vijf komen op 18 mei aan bij Stichting Dierenthuis. Thuis en vrij, eindelijk.
Datum: 19/05/2024
Dankzij een mooie gift, speciaal voor de opname van zieke/gehandicapte diertjes die medische hulp nodig hebben, zijn drie katten vanuit Syrië naar Nederland gekomen. Icy met een gebroken poot, Olivier die aan beide oogleden geopereerd moest worden en Eva, een poesje met verminderde weerstand en een afwijking aan de achterhand. Inmiddels heeft dit drietal de benodigde operaties achter de rug en genieten ze van het leven bij ons.
Datum: 17/05/2024
Van Animals Syria - CatConnect hebben wij een aanvraag voor opname gehad voor Sandy. Ongelofelijk lief is zij. Sandy heeft vergroeide voorpoten en een lege pruttelende oogkas. Het leven als zwerver in Syrië is verschrikkelijk hard. Inmiddels is zij helemaal thuis in Almere, haar buikje rond gegeten, klaar voor de volgende stap; het dichtmaken van haar oogkas en het verschrompelde oogje weghalen. Mooi klein, lief, gelukkig dier. Met dank aan de lieve mensen in Syrië en Animals Syria - CatConnect.
Datum: 12/05/2024
Nazli is een van de vier Anatolen die we in huis hebben, zij gaat nu verder door het leven zonder achterpoten en woont bij de rolstoelers in de kamer. Het gaat goed met haar. We zijn er nog niet, ze heeft jarenlang nauwelijks gelopen omdat ze twee, later één, mismaakte achterpoten had. Ze is daardoor best wel een luie hond geworden. Dagelijks stimuleren we haar om mee te gaan met de wandeling en dat gaat steeds beter, ze krijgt meer kracht in haar voorpoten. De rolstoel vindt ze een onding, ze verzet dan geen stap.
Datum: 08/05/2024
Of is het een "look-alike"? Het maakt voor ons niet uit, elk dier is uniek. Abby is geboren in Italië waar deze honden de schaapskudde beschermen tegen aanvallen van wolven, beren en andere rovers. Abby en zeven andere kudde bewakers waken in de avond en nachtelijke uren op het terrein van Dierenthuis en dat doen zij voortreffelijk. Overdag mogen de neuroten, de rolstoelers en de senioren honden hun taak overnemen, dan liggen de bewakers languit op de bedden, ze blijven natuurlijk altijd waakzaam. Tegen de klok van vier wanneer het grut van Dierenthuis naar bed gaat, zijn de bewakers uitgerust en nemen zij de dienst over, een full time job van maar liefst 14 uur.
Datum: 07/05/2024
Onze doelstelling: asieldieren die niet meer in onze maatschappij passen. Julie is een bange straathond, vooral bang voor mensen. Bijna 4 jaar verblijft zij in een asiel in Roemenië, een troosteloos en moeilijk bestaan. Vluchten kan ze niet meer, schuilen nog wel. Sinds enkele weken woont ze bij Dierenthuis, ze kan weer vluchten en overal schuilen waar zij zich veilig voelt. Het is even wennen voor haar, zoveel vrijheid, maar het gaat eens helemaal goed komen. Namens Julie dank aan Ectarina
Datum: 04/05/2024
Baloo is door een stichting naar Nederland gehaald, als kruising Golden Retriever. Geboren in 2017, Griekenland. Hij woonde bij een gezin op een boerderij in het noorden van het land. Er was geen tijd voor hem, de mensen hadden veel moeite met zijn uitvalgedrag. In 2019 is Baloo herplaatst bij een jong stel waar de omgeving veel te druk was voor hem. Bij alles sloeg hij aan, hij kon geen rust vinden in huis en viel heel erg uit naar mensen en honden buiten. In 2021 verhuisde Baloo naar het asiel, Dierentehuis Zeist. Hij vermaakte zich prima, ging elke dag wandelen, wekelijks speuren en trainen en kreeg een hele hoop activiteiten te doen, maar na 3 jaar asiel heeft hij geen zin meer in de wandelingen en wordt hij slomer. Baloo is afgelopen woensdag verhuisd naar ons, waar hij voor altijd blijft. Dierentehuis Zeist. heel veel dank namens Baloo voor de goede zorgen en het vertrouwen in Dierenthuis.
Datum: 29/04/2024
Wat begon als een rustige maandagmorgen op 22 april pakte heel anders uit. Hadden we als invalide hondjes al een drukke zondag met onze privé fysiotherapeut achter de rug, de maandag had meer voor ons in het verschiet. We werden al wat argwanend toen de vrijwilligers van zondag er weer waren op maandag. Vreemd! Maar ja, je kan niet achter alles wat zoeken. Tegendeel bleek toen we maar een half bakje eten kregen? Wat nu? Bezuinigen? Wat toen volgde, gaat werkelijk alle perken te buiten. we werden met zijn drieën in twee wasmanden gezet! Worden we ontvoerd? Zelfs de dappere Appie werd er stil van. Die wasmanden zijn zo hoog dat we ook geen noodsignalen konden geven, oh wat eng. We werden zo de gang door en naar de parkeerplaats gereden naar de grote zwarte auto van Steven….. Oh jee, het gaat nu echt gebeuren : we worden ontvoerd!!! Geen Steven te bekennen wel een andere bestuurder; oh jee als dat maar goed gaat. Uit de wasmand en in de achterbak ( gelukkig wel een zacht dekentje) en daar reden we weg, weg van Dierenthuis….. We waren zo opgewonden dat de hele auto van binnen besloeg, konden we niet eens uit het raam kijken waar we naar toe gingen. Gelukkig duurde de rit niet lang. Liefdevol werden we uit de achterbak gehaald en in onze vertrouwde rolstoeltjes gezet. Dat gaf weer wat vertrouwen, een lekker koekje deed het ook goed. We keken eens rustig om ons heen en ja hoor, we waren naar een strandje gereden waar we konden dollen, hollen en lekkere nieuwe luchtjes opsnuiven. Gelukkig niets engs maar een lekker ochtendje uit met onze lieve vrijwilligers; zelfs het zonnetje liet zich zien. Wat een ochtend!!
Datum: 25/04/2024
Dit kleine poesje heeft een aangeboren handicap aan beide ogen, ze heet Sunbol en is geboren in Syrië. Na herplaatsing kwam zij in een zeer slechte situatie terecht waar zij niet de zorg kreeg die afgesproken was. Sunbol verhuisde naar Dierenthuis. Om haar kwaliteit van leven te geven zijn er operaties gedaan, ze is nu vrij van pijn. Sunbol is een ongelofelijk dapper klein poesje, het zonnetje in huis. Met haar handicap komt zij overal, zij geniet volop van het leven bij Dierenthuis. We zijn zo blij voor haar dat het met haar goed is afgelopen.
Datum: 06/04/2024
Met verhalen over onze dieren, filmpjes van spelende zeer bange honden en kat Sunbol. Een update over Nazli, de Anatolische herder die nu verder door het leven gaat op twee poten. Hondje Bebe uit Syrië die hulp nodig heeft. Hier alvast een voorproefje: Florine Schoenmaker is op bezoek geweest bij Dierenthuis, zij heeft een eigen YouTube-kanaal. -> link naar Florine's YouTube kanaal in het eerste commentaar onder dit bericht. Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen, meld je dan nu aan: https://dierenthuis.nl/nl/nieuws/nieuwsbrief
Datum: 24/03/2024
Op onze vorige post over Qwenda, de Mechelaar, kwamen enorm veel emotionele reacties binnen, vooral boosheid naar de mensen toe die Qwenda 6 jaar lang in een bench gehouden hebben waardoor ze behoorlijk geestelijk beschadigd is. Qwenda is ondanks alles een lieve zachtaardige hond. De laatste tijd worden we regelmatig geconfronteerd met dierverwaarlozing, vieze huizen, te veel dieren, geen medische hulp en armoede. Mensen die in een diep gat zijn gevallen, mensen die niet goed voor zichzelf kunnen zorgen, mensen met een geestelijke beperking, eenzame mensen. Het zijn geen dierenbeulen, maar ze brengen wel ernstige schade toe aan hun dieren. Half februari verhuisde Qwenda naar Dierenthuis, ze woog 17 kg. Ze heeft 6 jaar van haar leven in een bench gewoond. Daar kwam een einde aan omdat de LID (Landelijke Inspectie Dienst) op bezoek kwam. Ze verhuisde naar het asiel Stichting Dierenopvangcentrum De Dierenstee en verbleef daar 9 maanden. Qwenda was kansloos voor de herplaatsing, ze is in zichzelf gekeerd. Een nieuwe baas wil contact met een dier, gezelligheid, dingen ondernemen, trainen, maar dat gaat niet meer lukken met Qwenda. Zij kreeg een nieuw kans bij ons en deze meid is op haar manier heel gelukkig. De ribben zitten nu achter een dun laagje vet, ze heeft genoeg beweging, haar geliefde bal altijd binnen bereik en ze vindt Umut de Anatool wel leuk. Het is een gek gemaakt lief, happy dier.
Datum: 23/03/2024
Eindelijk na 8 maanden in de wacht staan, gaat het vandaag gebeuren. Vanuit Constanta, een stad in Roemenië aan de Zwarte Zee, reizen 2 asielhonden af naar Dierenthuis in Almere. Millie en Prince wonen nu 6 jaar in het asiel, ze zijn ongeveer 8 jaar oud. In het asiel zijn ze vrienden voor het leven geworden. Zondag worden ze verwacht, dan gaat het busje open en kunnen ze hun pootjes strekken. Bij binnenkomst gaan ze gelijk naar een van de kamers waar ze kennis maken met de andere honden. Dat gaat in alle rust en zonder problemen, asieldieren zijn wel wat gewend en onze honden weten niet beter. Namens Millie en Prince dank jullie wel!
Datum: 17/03/2024
Die oudjes maken ook wat mee. Je vertrouwde thuishaven kwijt raken, afgestaan aan het asiel, op transport naar een ander land, nieuw baasje en weer op transport naar Dierenthuis waar je binnen enkele weken verschillende operaties moet ondergaan. Luna is 10 jaar oud, vanwege een scheiding afgestaan aan het asiel. Geboren en getogen in Portugal verhuisde zij naar Nederland. Zij kwam half januari dit jaar bij ons binnen met achterstallig onderhoud en agressie buiten. De sterilisatie in Portugal is niet zorgvuldig gedaan, de uitslag van oestrogeen in het bloed was positief. Luna heeft witte vlekken op haar longen, had een melkkliertumor die we verwijderd hebben. Er zijn nog twee bulten op haar lijfje verwijderd die voor onderzoek zijn opgestuurd. Helaas zijn het geen onschuldige bulten maar mastocytomen, graad 2. Deze mastocytomen kunnen makkelijk uitzaaien en kwaadaardig worden. Nu Luna toch op de operatietafel lag hebben we gelijk de opening van beide neusgaten groter gemaakt. De agressie verdween snel, zij heeft haar rust gevonden en is snel hersteld van de operaties. Zij is nu een blij hondje van de dag.
Datum: 10/03/2024
Bisham is zo goed als blind, hij is vrolijk en ondeugend en soms een echte plaaggeest. Een beetje reuring in de opvang kan geen kwaad, Kido kan daar goed mee omgaan.
Datum: 07/03/2024
De rode kat vonden wij in onze bijkeuken in het dressoir. Hoe dan? Het dier is ziek en mager, geen chip. Het schildpadpoesje hebben we weggevangen uit een kassencomplex vlak bij Dierenthuis, niet gechipt. Zij moest met spoed geopereerd worden, verdacht van een baarmoederontsteking. Helaas hebben we haar moeten laten gaan, het was een tumor in de buik. Arm dier, gelukkig uit haar lijden verlost. De cyper met wit is een schuwe kater met ballen, geen chip. Inmiddels gecastreerd en gezond verklaard. En dan hebben we de zwart/witte nog. Hij is wel gecastreerd en hoera hij heeft een chip, zijn naam is Henk! Vanuit het asiel is Henk geplaatst als boerderijkat. De door ons gevonden eigenaar heeft afstand van Henk gedaan, alle onderzoek kosten zijn voor rekening van Dierenthuis. We gaan voor jullie zorgen, jullie hebben nu een thuis voor altijd. Maar van wie is de rode kat??
Datum: 06/03/2024
Wiepke Nauta is een groot dierenliefhebber en -verteller. Voor haar verjaardag startte zij een inzameling voor ons. Maar liefst 1125 euro werd er ingezameld! Wat een enorm bedrag. Van het geld werden gedroogde en gerookte XL-runderbotten gekocht, dat vinden onze honden een feest. Wiepke kwam zelf de botten uitdelen en Pieternel maakte de prachtige foto's van hun bezoek. Echt enorm bedankt Wiepke, Pieternel, familie, vrienden, voor jullie prachtige donatie. Foto: Pieternel den Hartigh
Datum: 04/03/2024
Wij zijn een groep hondjes op 2 poten, wij hebben geen achterpootjes meer. Enkele van ons zijn beschoten en in paniek op de vlucht ook nog door een auto geraakt. De jonkies kenden geen gevaar, zijn gevonden langs de kant van de weg, aangereden en aan hun lot overgelaten. Gelukkig zijn er heel veel dierenliefhebbers die niet wegkijken en hulp bieden. Voor deze groep is het allemaal goed gekomen; ze zijn blij, veilig en nog steeds heel ondeugend. Samen wonen ze in een ruime kamer met een flinke tuin, alles aangepast op hun handicap. Zij voelen zich niet beperkt, het zijn de schoffies van Dierenthuis, echte straathondjes met heel veel pit. De vrijwilligers hebben hun handen vol aan dit gezelschap. Het is bedtijd, de buikjes zijn rond, speeltijd is voorbij. Nog even en de grote lichten gaan uit, er blijft altijd een klein lampje branden. Tot morgen doerakken.
Datum: 03/03/2024
Brupa, een mooie hond, een imposante verschijning. Hij komt uit Griekenland, met 6 weken gevonden in het bos. Zijn laatste tijdelijke opvangadres, de zoveelste, was een flat in Rotterdam. Alle plaatsingen liepen op niets uit, hij viel uit naar mensen op onvoorspelbare momenten. Er is voordat hij naar Dierenthuis kwam van alles gedaan om zijn gedrag te keren, niets gaf blijvend resultaat. Het is een hond die zeer waaks is, nergens bang voor en zeer boos wordt wanneer een vreemde in zijn omgeving komt. Er zijn enkele vrijwilligers die bij hem in de buurt mogen komen, waar hij een klik mee heeft, maar dat is dan ook alles, meneer gaat verder zijn eigen weg. Om ongelukken te voorkomen woont hij bij Steven en Alice samen met nog enkele andere opvanghonden op het terrein. Alle poorten zijn op slot, de sleutel eruit gehaald, iedereen is gewaarschuwd. Volgende week gaat hij naar de kliniek, dat is wel een lastig dingetje. Hij hoeft maar 10 meter te lopen, de kliniek zit naast zijn slaapkamer. Vanuit zijn tuin kan hij alles zien wat er gaande is in de kliniek. Eén van de assistenten moet hij niet, zij kan beter even uit het zicht blijven wanneer hij binnenstapt. De arts wil natuurlijk niet gebeten worden, Alice mag het oplossen. Alice en Steven heeft hij nog nooit gebeten, hij is voor hen voorspelbaar.
Datum: 29/02/2024
Kony woont sinds de herfst van 2023 bij Dierenthuis. Ze komt uit Griekenland en heeft ataxie, een neurologische aandoening die leidt tot een verstoorde balans en coördinatie. Stress is een trigger die de symptomen doet verergeren en Kony is behoorlijk gestrest na aankomst. We zien haar nauwelijks, eigenlijk alleen wanneer ze van de ene verstopplek naar de andere rent, ze valt daarbij regelmatig om. Wel is ze erg snel en behoorlijk behendig, daar komen we achter als ze een keer ontsnapt en we haar uiteindelijk op een ander deel van het kattenterrein terugvinden. Ze moet daarvoor toch over minstens een hek klimmen. Het duurt een poos tot Kony zich echt laat zien. 's Avonds, als de meeste mensen weg zijn, komt ze pas tevoorschijn. Maar na een tijdje zien we haar af en toe onder in de krabpaal liggen, ze blijft ook steeds vaker liggen als je langsloopt. Ik besluit om eens naast haar te gaan zitten, ze kijkt me wantrouwend aan maar blijft wel liggen. Een dag later ga ik weer bij haar zitten maar dit keer heb ik snoepjes bij me. Het is meteen duidelijk: Kony houdt van snoepjes. Ik merk dat ze me vaak in de gaten houdt vanaf haar plekje onder in de krabpaal, haar oren gespitst op het geluid van een rammelend bakje of knisperend zakje. Niet veel later komt ze zo nu en dan zelfs naar me toe lopen. Ik probeer haar af en toe aaien met wisselend succes. Ze lijkt het fijn te vinden tot ze me opeens probeert te bijten, ogenschijnlijk zonder aanleiding. Een paar keer ben ik niet snel genoeg en heb ik haar scherpe nagels in mijn vingers hangen. Al snel begrijp ik dat ze uithaalt omdat ze schrikt van mijn hand die op haar afkomt. Nu ik dit weet zorg ik ervoor dat ik niet met mijn handen in haar gezichtsveld zwaai. Kony komt vaker naar me toe, dit keer niet voor snoepjes maar om even lekker geaaid te worden (oké, en voor snoepjes). Wat Kony allemaal heeft meegemaakt zullen we nooit weten, maar nu is ze op een plek waar ze veilig is, niemand haar pijn wil doen en waar ze de mensen kan vertrouwen. Ik denk dat ze dat steeds beter door begint te krijgen. Kony woont inmiddels in de gele kamer, hier wonen katten die wat extra zorg nodig hebben, bijvoorbeeld door ouderdom of een handicap, en ze heeft het naar haar zin hier. Ik zie Kony jagen op balletjes en speelgoedmuisjes, vanachter het raam opgewonden kekkeren naar de vogels buiten en heerlijk lui languit dutten in de zon. Ze kan het steeds beter vinden met de andere katten. Waar ik haar eerst vooral zag schrikken en blazen als een kat vlak langs haar liep, zie ik haar nu nieuwsgierig snuffelen, hier en daar een kopje geven. Ze komt me vaak even gedag zeggen als ik 's ochtends binnen kom en het maakt me elke keer weer vrolijk als ik haar blije snoet om de hoek zie kijken. Geschreven door vrijwilliger Jill.
Datum: 28/02/2024
Anatolische herders staan op de lijst van gevaarlijke honden. Hoe is het mogelijk? Dierenthuis heeft nu vier Anatolen in huis, het zijn geweldige honden. Net als elke jonge dolle hond maken ze wel eens iets stuk. Umut heeft het vooral op de matrassen voorzien, er zijn er enkele gesneuveld, grote vlokken schuim liggen dan in zijn kamer. Het is een tijdelijk probleem weten we. Voor de rest zijn het lieve, zachtaardige honden. Nummer vijf is op komst, hij wordt klaar gemaakt voor de reis.
Datum: 27/02/2024
Na de geweldige donatie-actie hier op Facebook, werk aan de winkel. De eerste Syrische poesjes dit jaar zijn eindelijk vandaag in Almere aangekomen. Wat een lange reis hebben ze achter de rug; het zijn Sukkara, de driekleur, en Sandy. Gelijk even langs de kliniek voor ontworming en controle, wat zijn ze mager, beide wegen nog geen 3 kilo. Volgende week gaan ze onder narcose, we zien nu al ontstekingen in de bek en een rot gebit. Sukkara is blind en Sandy mist een oogje en heeft twee misvormde voorpootjes. Bij Sandy gaan we het oogje sluiten. Nu eerst even op de antibiotica en pijnstillers en vooral eten, eten, eten, bijkomen en wennen aan hun nieuwe thuis. Lieve mensen namens de dieren heel veel dank voor jullie steun!
Datum: 26/02/2024
Zodoende was het tijd voor Oreo om gesteriliseerd te worden. Mama Milka had deze ingreep ook nog niet gehad, dus zij mocht samen met haar dochter onder het mes. We zijn nu ongeveer een weekje verder en beide dames maken het uitstekend. Ze zijn nu beiden lid van de Ritssluiting Club, zoals ze vol trots laten zien.
Datum: 25/02/2024
Zo nu en dan vindt er een wisseling plaats binnen de hondenkamers. Bijvoorbeeld als er een nieuwe bewoner komt waardoor de groepsdynamiek veranderd, om wat meer rust te krijgen, of omdat een aantal elkaar, en dus ook ons , tot wanhoop drijft. Twee maanden geleden verhuisde de jonge en energieke Buba van Kamer 4 naar Kamer 6 waar nog wat meer jong grut zit. Buba kan met bijna met alles en iedereen en vindt overal wel speelmaatjes. Het is een pittige, maar lieve hond. Omdat er recent wat nieuwe honden zijn binnengekomen, is Buba deze week terugverhuisd naar Kamer 4. Het weerzien met Umut, zijn grote vriend, was hartverwarmend.
Datum: 24/02/2024
Baby is een poesje, ze woonde tevreden op de kinderboerderij tussen de geitjes en andere dieren samen met nog een kat. Inmiddels is zij hoogbejaard, heeft zij ouderdomskwaaltjes en meer zorg en warmte nodig. Er zitten vlekjes op haar longen, ze heeft een hartruis en zij kan zichzelf niet goed verzorgen. Stichting Stad & Natuur Almere heeft besloten dat Baby, gezien haar leeftijd en kwaaltjes beter op haar plaats is bij Stichting Dierenthuis. Baby geniet nu van haar pensioen. De verzorgers zijn haar niet vergeten, deze week kreeg zij bezoek. Stichting Stad & Natuur namens Baby dank voor al die fijne jaren.
Datum: 23/02/2024
In november werd Luca door Cat Search & Rescue gevangen na meldingen dat hij medische hulp nodig had. Hij was al 7 jaar zwervende in Almere. Inderdaad had hij hulp nodig: ongecastreerd en drager van het katten-aidsvirus, wormen, vlooien en een gat in zijn bek met rotte kiezen is het leven buiten geen pretje. Het heeft even geduurd, maar na 3 maanden is het gat in zijn bek genezen. Luca is een schuwe kater, heel langzaam begint hij te ontdooien en durft hij wanneer het rustig is op een bed te gaan liggen. Met andere katten kan hij het prima vinden.
Datum: 21/02/2024
Dinsdag 20 februari. De klok in de OK staat op 12.30 uur, dierenarts Lanny samen met twee assistentes, Corrie en Lonneke gaan van start. Het is de langst durende operatie geweest in onze inpandige kliniek. De klok staat op 19.30 wanneer zij klaar zijn. Technisch is de operatie geslaagd. Zonder complicaties zal deze meid over 14 dagen mee op de wandeling gaan. Voor nu heeft zij haar eigen kamertje waar zij kan bijkomen en verzorgd wordt. Lanny gaat moe naar huis, de assistentes, ook uitgeput gaan nog enkele uurtjes door, het materiaal moet morgen weer schoon en steriel zijn, overal zit bloed dat verwijderd moet worden, de kliniek is morgen weer spik en span. We zijn trots op jullie, goed werk meiden en dank aan alle donateurs namens Nazli. Over enkele weken natuurlijk een update.
Datum: 20/02/2024
Het is zondag 11 februari 2024 en gehandicapte hond Nazli wordt verwacht bij Dierenthuis. Ze komt uit een bergachtig gebied en mist een achterpoot. In het land van herkomst sleept zij al drie jaar met haar achterpoot over de grond. We hebben Nazli dragend naar haar kamer gebracht, lopen of staan kon ze niet. De poot ziet er misvormd uit, dit gaat nooit meer goed komen. Fysiotherapie of een rolstoel gaan haar niet helpen weer te lopen en rennen, de poot is een obstakel die overal achter blijft steken en opgelopen wonden zullen infecties geven. We hebben haar geobserveerd, eigenlijk vinden wij haar in deze situatie dubbel gehandicapt en niet dierwaardig. Nazli is een vrolijke levenslustige zachtaardige hond, ze wil zo graag spelen en mee op de wandeling, ze sleept zich nu voort over het terrein. Vandaag wordt zij geopereerd en wordt de slepende poot geamputeerd. Als tweepoot zal zij veel mobieler zijn, een rolstoel is altijd een optie als zij dit wil. Het is geen makkelijke beslissing maar we staan er als team allemaal achter dat haar leven na genezing van de operatie enorm verbeterd zal zijn. Dat is ons doel en daar gaan we voor. Duimen jullie vandaag mee voor Nazli?
Datum: 19/02/2024
Qwenda, een Mechelaar, woont al 9 maanden in Dierenopvangcentrum De Dierenstee waar ze goed voor haar zorgen, maar er is een probleem. Het vinden van een nieuw baasje gaat niet lukken, Qwenda is volledig in zichzelf gekeerd, ze maakt geen contact met mensen. Zes jaar lang heeft zij 24 uur in een bench geleefd. De LID (Landelijke Inspectie Dienst) heeft haar naar het asiel gebracht. Deze week is ze naar Dierenthuis verhuisd, ze woont nu in een kamer van 90 m2 samen met 7 andere honden en een grote tuin. Door alles wat haar is overkomen is ze te mager, maar dat gaat helemaal goed komen. Arm lief dier. Met dank aan onze collega's van Dierenopvangcentrum De Dierenstee.
Datum: 15/02/2024
Lieve Dierenthuisvrienden, we doen dit niet vaak maar nu hebben we jullie hulp hard nodig. Financiële hulp. We hebben het afgelopen jaar gelukkig heel veel dieren kunnen helpen, uit binnen- en buitenland. Er zijn dieren die snel uit een overvolle opvang moeten; ze hebben echt dringend medische hulp, eten en een goed onderkomen nodig. Gehandicapte dieren hebben extra zorg nodig, juist voor hen is het leven veel te zwaar in een opvang in met name oorlogsgebieden. Er is nauwelijks te eten, geen medische zorg, geen verwarmd onderkomen. Op dit moment zitten er drie gehandicapte katten klaar voor vertrek in Aleppo, Syrië, naar ons. Voor één kat is de vlucht al via donaties betaald. Voor de andere twee moet de reis nog bekostigd worden. Het zijn alledrie diertjes die dringend medische zorg nodig hebben, zorg die wij kunnen en willen geven. Deze week zijn ook drie honden uit een opvang bij Dierenthuis binnengebracht, twee gezonde honden en de gehandicapte Anatolische Herder Nazli. Die laatste moet volgende week een zware operatie ondergaan. Om je een beeld te geven van onze kosten, de kliniek-kosten in 2023 waren 96.500 euro. Wij vragen jullie om hulp voor deze dieren, elke euro is meer dan welkom. Namens de dieren heel veel dank!
Datum: 10/02/2024
Na een jarenlang asielverblijf is Bruno op reis naar Almere. Hij komt vandaag aan na een lange reis met speciaal transport voor dieren vanuit Roemenië. Rocky Road Rescue, een Engelse organisatie die zich inzet voor zwerfdieren in Roemenië, heeft een aanvraag voor opname bij Dierenthuis gedaan. De zoektocht naar het vinden van een nieuw thuis in Engeland is niet gelukt. Rocky is vermoedelijk mishandeld, hij heeft angst voor mannen en is als zwerver in het asiel terecht gekomen. Welkom thuis Bruno!
Datum: 07/02/2024
De oorlog heeft alles even stilgelegd, maar er gaan weer dieren vanuit Syrië naar Almere komen, er kan binnenkort weer gevlogen worden. De omstandigheden in de opvang waar de dieren wonen is, zacht uitgedrukt, slecht. Er is niets, de dieren zijn mager, ziek en hebben veel meegemaakt. Op elke video horen we van honger en ellende klagende dieren. Milka is in 2023 naar Almere gekomen, ze was zwanger en is gehandicapt. Samen met haar kleintje leeft zij nu gelukkig bij Dierenthuis. Inmiddels zijn beide dames geholpen en is Oreo, het kleintje, kerngezond verklaard. Milka loopt als een kangeroe, haar voorpootjes zijn te klein, zij heeft stijve gewrichten. In een onveilige omgeving kan zij niet snel vluchten, als straatkatje in een land van oorlog maakte zij geen enkele kans tegen de wreedheden van de mens waar deze dieren toch afhankelijk van zijn. Dierenartsen in Syrië zijn onkundig, Milka zou last hebben van verkalkingen en twee kogeltjes in haar lichaam hebben. Afgelopen week hebben wij groot onderzoek gedaan bij Milka, ze was er lichamelijk en geestelijk klaar voor. Op de röntgenfoto zien wij inderdaad twee kogeltjes, we zien echter geen verkalkingen. Milka het gehandicapte poesje die niet kon vluchten is ook beschoten met een Dumdumkogel. Officieel is het gebruik van explosieve kogels verboden, maar zelfs vandaag de dag worden ze nog steeds gebruikt bij militaire operaties. De Dumdumkogel is een kogel die fragmenteert of uitzet bij het treffen van het lichaam, het is een zeer effectief en gruwelijk verwondend projectiel. Oud zal Milka niet worden door loodvergiftiging, maar voor nu is zij de prinses van de opvang en geniet zij van haar leven, ze is een schoonheid geworden.
Datum: 02/02/2024
Roemeen Mango, Griek Appie en Spanjaard Castor zijn stuk voor stuk schatjes met een zeer eigenwijs en pittig karakter. Het zijn hondjes met veel energie en levenslust. Wanneer deze drie samen op pad gaan is niemand veilig, ze gaan recht op hun doel af. De straatschoffies volgen bendeleider Castor. Valt er nog wat te matten, dan helpen de andere twee wel een handje mee. Het is tuig; thuis zijn ze heel braaf, maar buiten gaan ze helemaal los. Gelukkig is er ook nog een opperhoofd die toezicht houdt en zorgt dat alles in goede banen verloopt.
Datum: 29/01/2024
Ze is er niet meer en mocht bijna 11 jaar worden. Elke hond en mens had respect voor haar; ze kon waken als de beste en hield alles in de gaten. Lief voor de mensen, maar niet iedereen mocht haar storen tijdens haar rustmoment op haar bed. Ze had zo haar nukken. Het is stil in haar kamer, we missen haar. Ruim acht jaar heeft ze bij ons gewoond, ze kwam uit een asiel in Nederland, geboren in Turkije. Vanwege bijtincidenten zou ze ingeslapen worden, gelukkig is dat voorkomen en heeft zij mooie jaren beleefd bij Dierenthuis.
Datum: 28/01/2024
In de wintermaanden zijn we druk bezig met opknapwerk binnen de opvang. De werkzaamheden voor de dieren gaan gewoon door, alleen zetten we nu een tandje extra bij. De meubels krijgen een opknapbeurt, het heeft allemaal veel te lijden; kozijnen worden geschilderd, muren krijgen een kleurtje, bomen worden geplant en de binnenplaats is door een nieuwe poort afgesloten. Poesjes die eerst niet naar buiten konden hebben nu een eigen tuin. Het zijn dieren die wekelijks onder controle staan vanwege ziekte en dagelijks medicatie nodig hebben: dieren met een handicap, de hoog bejaarde katten en meer. Kleine blinde Blondie zwerft over het hele terrein, zij kan zich prima redden. Dat er nu een klein gedeelte voor haar afgesloten is vindt zij niet kunnen, zij mist haar vriendinnetje Oreo. De blinde katten bij Dierenthuis zijn brutale aapjes, ze deinzen nergens voor terug, klimmen over hekken, springen op tafels, jagen op alles wat beweegt en volgen je op de voet. Na alle operaties en eindelijk vrij van pijn, zijn de kleine boefjes echte levensgenieters. Voor Blondie maken we een uitzondering, zij mag met de verzorgers mee door de voordeur op bezoek bij haar vriendinnetje. Foto: Blondie die per se aan de andere kant wil zijn.
Datum: 27/01/2024
In de winter van 2022 zwierf hij enkele weken op een industrieterrein in België. Uiteindelijk werd hij gevangen met een vangkooi en naar het dierenasiel Veeweyde in Turnhout gebracht. Door de chip is zijn naam, leeftijd en herkomst bekend. Bodhi, negen jaar oud, geboren in Roemenië. Een eigenaar heeft zich nooit gemeld. In het asiel zit hij alleen in een hok, het geeft hem veel stress. Bodhi is wel gewend aan het ritme van de dag en gaat zelf naar buiten en weer naar binnen. Aanlijnen of aanraken is niet mogelijk, hij is wel blij als hij zijn vaste verzorgers ziet, Babs en Nyme. Op de dagen dat zij er niet zijn is hij ongelukkig en erg angstig. Door zijn angsten is adoptie niet mogelijk. Wat wel mogelijk is, is een verhuizing naar Almere. Vandaag begint zijn nieuwe leven bij ons, met veel vriendjes. Namens Bodhi dank aan Dierenasiel Veeweyde in Turnhout (Foto: Bodhi in Turnhout)
Datum: 26/01/2024
Het kleinste hondje in de opvang komt uit een Nederlands asiel. Er is door zijn baasje afstand van hem gedaan vanwege bijtincidenten, hij is inmiddels 8 jaar oud. Jambo ging in de herplaatsing, een rustig huishouden zou hem goed doen. Het ging weer fout, Jambo ging terug naar het asiel. Sinds enkele weken woont hij bij Dierenthuis. Tjongejonge wat een feest, hij vindt het hier prachtig. Jambo woont samen met een Anatolische herder, een Griekse berghond, een schuwe Roemeen en neuroot Willie. Er zijn geen bijtincidenten, hij zit weer goed in zijn velletje. Omdat hij zich goed gedraagt mag hij 's nachts bij de vrijwilligers op bed slapen. De bofkont, het is een lekker dier. Met dank aan de verzorgers van het asiel.
Datum: 24/01/2024
De eerste katten uit Urk komen in november 2023 naar Almere, zwervers die dagelijks gevoerd worden. De loods waar ze rond omheen verblijven gaat tegen de vlakte. Alles wat herplaatsbaar is wordt ondergebracht bij vrienden en kennissen, de schuwe proberen ze te socialiseren. Maar dat lukt niet altijd, Dierenthuis helpt mee met de medische zorg en opvang. Gisteren zijn er weer enkele binnengebracht waaronder één boerderijkater. Hij zit al een tijdje in een bench, ze kunnen er niets mee en zijn ogen zijn altijd dichtgeknepen en vies. Of hij ook mag komen? We noemen hem Twan, het is een flinke jongen. Nog maar net binnen gaat hij gelijk naar de operatiekamer voor castratie en onderzoeken. Twan heeft pijn, de oogleden zijn naar binnen gekruld, de haartjes krassen over beide oogbollen (entropion). Operatie geslaagd, hij kan weer normaal zien zonder pijn. Dank aan de Urkse dames, ze doen fantastisch werk voor de zwervers in nood!
Datum: 22/01/2024
Marieke heeft het vertrouwen gewonnen van een zieke zwerver op een camping. Het dier ziet er gehavend uit, ze vraagt Stichting Dakloos Dier in Venlo om hulp. De zwerver wordt gevangen en naar de dierenarts gebracht voor eerste hulp, bloedonderzoek en castratie. Om even aan te sterken mag hij in de kliniek een nachtje blijven. Het vinden van onderdak voor een dier dat langdurig blijvend zorg nodig heeft is er niet, of hij naar Dierenthuis mag komen? De tong is helemaal ontstoken, zeer pijnlijk (glossitis), oorzaak bloedarmoede. De huid is zeer ernstig ontstoken, kraters en open wonden, goed te zien bij de voetjes op de foto. Verminderde weerstand omdat hij drager is van het kattenaids virus. Zo ziek, in pijn en zwak zwervend op de camping, wat een treurig leven. Dierenthuis neemt de zorg over. Je krijgt een naam, Diesel. Met dank aan de meldster Marieke en Stichting Dakloos Dier.
Datum: 19/01/2024
Door een scheiding in het asiel in Portugal terecht gekomen. Luna is 10 jaar oud, via Dogs 4 adoption is zij bij Dierenthuis geplaatst. Luna is hoogbejaard en heeft medische hulp nodig die de nog jonge stichting financieel niet kan dragen. De medische zorg is ook zo ongelofelijk duur geworden. Volgende week staat zij gepland voor een operatie; zij heeft een tumor en waarschijnlijk is er bij de sterilisatie iets misgegaan. Het kan ook zijn dat zij een venerische ziekte bij zich draagt, het onderzoek is in gang gezet. Het wordt nog spannend voor deze oude dame, we hopen dat we nog iets voor haar kunnen betekenen en dat de uitslag van het onderzoek niet al te negatief is. We houden jullie op de hoogte. Voor nu gaan we vooral genieten, ze heeft er nog zin in.
Datum: 18/01/2024
Meestal word ik door een stoet nieuwsgierige katten gevolgd als ik in buiten ben. Ze lopen achter me aan en rennen vooruit, altijd erg gezellig. Ook als het koud is of als het regent zijn er altijd wel een paar fanatiekelingen die trouw meelopen. Vandaag werd ik wederom gevolgd door de vaste crew. Toen ze zagen dat ik het veld op liep, de sneeuw in, liet de meerderheid mij onverbiddelijk in de steek. Gelukkig krijg ik toch er een paar mee. Een enkeling springt blij in het rond, maar de meesten lopen langzaam en voorzichtig achter me aan, duidelijk niet overtuigd dat dit een goed idee is. Één kat is echter helemaal in haar element: de kleine, blinde Blondie is lekker aan het jagen. Zoals haar neef de sneeuwluipaard in de bergen van Centraal-Azië een hert of steenbok stalkt, besluipt Blondie op een grasveld in Almere haar nietsvermoedende prooien: de dappere katten die de koude, natte sneeuw durven te trotseren, en een vrijwilliger die alleen maar een paar leuke, winterse foto's probeert te maken. Fotograaf en tekst: Jill
Datum: 17/01/2024
Als de mens je wegstuurt, niet wil helpen, niet ziet dat je hulp nodig hebt, ga je langzaam dood. Dat kan maanden duren, maanden in pijn totdat je het opgeeft omdat je niet meer kan. Gewoon in Nederland. Vijf jaar lang zwerf je rond. Op zeer jonge leeftijd ben je op zoek gegaan naar een vriendinnetje en de weg kwijtgeraakt. Uiteindelijk vond je onderdak in een schuur, bofkont, je koos dit keer het juiste adres. Sara bracht je voor hulp aan een ontstoken oog naar de dierenarts, zij had met je te doen, je bent ook zo ontzettend lief en zachtaardig. Niet gecastreerd, dus moet je knokken om te overleven, om aan je eten te komen en minstens 7 km afleggen om alle dames te dekken in jouw gebied. Dat is hard werken en het brengt niet veel goeds. Je bent nu drager van het kattenaids virus (FIV). Al die jaren heb je geen medische hulp gehad, je weerstand is slecht en het kwijl loopt uit je pijnlijke bekkie. De chipreader geeft een nummer, je baasje is gevonden, maar wil je niet terug en hoopt voor hem dat er een goed adres gevonden wordt. Sara gaat op zoek, asielen in de omgeving durven het niet aan of hebben al FIV katten die ze niet geplaatst krijgen. De meeste mensen sturen aan op euthanaseren. Sinds zaterdag woon je bij Dierenthuis, je bent in pijn en hulp is nodig. Afgelopen dinsdag hebben we onderzoek gedaan, arm dier, je hele bek was rauw, allemaal rotte tanden en kiezen die afbraken. We zijn uren bezig geweest, bang dat je kaak zou breken gaan we over 6 weken de resterende elementen verwijderen. Het komt goed, dapper lief dier. Namens Marsmellow heel veel dank aan Sara.
Datum: 16/01/2024
Hij zit vaak met een kletsnatte vacht op het veld en slaapt onder een auto. Er zit oliesmurrie in zijn haren en heeft wonden van het vechten met soortgenoten. Stichting Dakloos Dier besluit hem voor de jaarwisseling te vangen en dat is gelukt. Hij gaat naar de dierenarts voor onderzoek: gecompliceerde oude botbreuken aan beide voorpoten, is niet gecastreerd en hij is drager van het katten-aids virus. Arm dier, gebroken voorpoten, verminderde weerstand, het leven van een zwerver is hard. Harry is verhuisd naar Dierenthuis. Met dank aan Stichting Dakloos Dier, foto is gemaakt in Venlo.
Datum: 13/01/2024
Sadies Dog Rescue is een Engelse stichting met een asiel in Bacau. Laura Myatt en haar team zetten zich volledig in om zwerfdieren, honden en katten, te helpen en te herplaatsen. Zij doen geweldig werk! Excelenta is vanuit Roemenie op reis naar Almere, dit lieve dier is drager van het kattenaids virus. Aankomst vandaag. Een nieuwe start, een nieuw leven. Met dank aan team Sadies Dog Rescue voor hun hulp en inzet.
Datum: 12/01/2024
Het is druk in de opvang, er komen elke week nieuwe dieren binnen. Zwervers op zoek naar onderdak, een blijvend thuis. De maanden dat we gesloten zijn voor de rondleiding worden goed gebruikt om aanpassingen te doen, binnen en buiten. Nieuwe honden, nieuwe katten, ze moeten een plekje vinden in één van de 12 kamers waar ze passen, waar ze weer gelukkig worden. Elke vierkante meter wordt ingezet voor de dieren.
Datum: 11/01/2024
Wat doet hij het goed, dit ongelofelijke lieve dier! Hij heeft het erg naar zijn zin, doet overal aan mee. Springt met gemak op de bedden. Rent, speelt en gaat mee op de wandeling over het terrein, dat is geteld ongeveer 1000 stappen voor de mens. We zijn zo blij voor hem.
Datum: 10/01/2024
Wekelijks stap ik rond 9.00uur in de auto en rijd vanuit mijn woonplaats naar Almere. Dik een uur later kom ik aan. Vandaag ben ik de hele dag bij de invaliden in kamer 7 en de buurtjes van kamer 8, met o.a. Kido, Bisham en Bruno. Met nieuwkomers Daisy en Boss in totaal 13 bewoners per kamer. Met veel enthousiasme word ik begroet en als de rust is weergekeerd maak ik een eerste begin met de schoonmaak. Het werk bij de invaliden is best intensief. Het merendeel is incontinent en kan niet zelf plassen. De urine die ze laten lopen komt door overloop van een te volle blaas. Met regelmaat legen we de blaasjes, zodat de dekens en bedjes zo schoon mogelijk blijven. Maar, belangrijker nog, door het legen van de blaasjes wordt een blaasontsteking of erger voorkomen. Om onze ruggen te sparen worden de wat kleinere hondjes op tafel getild waar een incontinentiematje ligt. De hondjes kennen het ritme en melden zich om opgetild te worden. Dan volgt een van de dagelijkse hoogtepunten: de ochtendmaaltijd. De honden zijn, met dank aan Noa, inmiddels keurig opgevoed. Zodra de etenskar wordt binnengereden, het commando ‘mand’ wordt gegeven, schieten ze naar hun vaste plek waar ze braaf blijven wachten op hun bakje. Begonnen wordt met Bisham, de brokken strooien we uit over zijn bed zodat hij een tijdje zoet is, bij Bruno zetten we voorzichtig zijn bakje neer; arme Bikkel die zo van eten houdt is op dieet, we strooien zijn brokjes op bed zodat hij wat langer bezig is. Als de bakjes leeg zijn, volgt hetzelfde ritueel bij de invaliden. Na het eten is het tijd om wat uit te buiken terwijl ik verderga met de schoonmaak. Het merendeel van de honden ligt tijdens het poetsen op de orthopedische bedjes, alleen of lekker bij elkaar. De vloeren worden gedweild en met de waterstofzuiger gedroogd, de bedjes worden afgehaald, schoongepoetst en opnieuw opgemaakt met schone dekens. Het opmaken blijft altijd weer een uitdaging. Een aantal wacht geduldig tot het schone bedje klaar is voor gebruik, maar er zijn er bij die dat wachten toch wat lastig vinden en op en af de bedjes klauteren. Ik noem een Appie, een Mango en Henkie weet er ook wat van. Al het werk wordt ruimschoots goed gemaakt door de tevreden koppies, niks fijner dan een schoon bed toch? Rond het middaguur is het tijd voor de 1e wandeling. Vanuit de eigen tuin is er toegang tot het veld van 20.000m2 met zwemvijver. De invaliden worden in de rolstoeltjes gezet, een aantal heeft geen stoeltje nodig, zij wandelen en rennen gewoon op 2 pootjes mee. Er wordt niet bepaald zachtzinnig omgegaan met de karretjes, er wordt wat afgeracet op een niet al te vlakke ondergrond, dus de tiewraps worden ingezet waar nodig. Missi en Flipje zijn soms wat lui, zeker met wat slechter weer. Maar na wat aanmoediging lukt het meestal om ze mee te krijgen. Kido is altijd van de partij en loopt inmiddels met gemak de hele wandeling mee. Na de wandeling is het rustig in de kamers, er wordt geslapen of wat rondgescharreld en gespeeld in de tuin. De schoonmaak gaat door, de wasmachines draaien op volle toeren. De nieuwe bewoners Daisy en Boss slapen veel, ze hebben een lange reis achter de rug en er is veel te verwerken. Aan het einde van de dag, voor de avond valt, wordt er een 2e wandeling gemaakt, waarna gevoerd wordt. De medicatie wordt gegeven, de invaliden krijgen daarnaast cranberries in een plakje leverworst om de blaasjes gezond te houden. Na een laatste check op schone dekens en vloeren, een laatste afscheidsknuffel, sluit ik de deur en doe het licht uit, de hondjes moe en voldaan achterlatend.
Datum: 09/01/2024
In Almere, dezelfde omgeving waar kater Luca 7 jaar lang zwervende was, is deze kater gevonden. Het zou familie kunnen zijn. Al vele jaren zwerft hij door de buurt, er zijn mensen die hem voeren, maar nu had hij echt hulp nodig. Hij leek ziek en zat vaak in de regen met een kletsnatte vacht. Cat Search & Rescue werd gevraagd of zij de kat voor de jaarwisseling konden vangen. Eén dag voor oud & nieuw werd een vangkooi geplaatst en het is gelukt, hij kon meteen door naar Dierenthuis. In de kliniek heeft het medisch team de zwerver in bad gedaan voordat ze gingen opereren, zoveel vlooien. Eenmaal schoon op de operatietafel is bloedonderzoek gedaan, een röntgenfoto gemaakt en zijn de balletjes verwijderd. Vanwege ontstekingen in de bek zijn de snijtanden verwijderd, het pus liep eruit. Het kan bijna niet anders na zoveel jaren op straat, de uitslag van de bloedtest was positief. Hij is dus drager van het katten-aidsvirus. We hebben hem Bobby genoemd. Dank aan Cat Search & Rescue voor het vangen van Bobby.
Datum: 08/01/2024
In het gemeenteasiel van Vatra Dornei, een dorp middenin de bergen in het noorden van Roemenië, verblijven een groot aantal honden al jarenlang. Voor twee oude honden vraagt Stichting Care 4 Shelter Dogs ons om hulp. De winters in Roemenië zijn verschrikkelijk koud, het asiel is inmiddels gesloten, alle honden zijn naar een ander asiel verhuisd. Voor Daisy en Boss was gelukkig voor de sluiting van het asiel een reis naar Almere geregeld. De stumperds.
* Het verhaal van Daisy *
Tijdens een autorit ziet Mirela, rescuer, vanuit haar ooghoek iets aan een boom spartelen. Het blijkt een nog jonge hond van misschien 1 jaar oud te zijn. Zij hangt aan een touwtje geknoopt aan een boom, de ogen bol en knalrood. Met spoed wordt de hond, inmiddels buiten bewustzijn, in de auto gelegd en naar de kliniek gebracht. Na het geven van een injectie en beademing komt de hond weer bij. Het blijkt een vrouwtje te zijn, zij krijgt de naam Daisy. Omdat er nergens een plekje voor haar is, wordt ze in het asiel geplaatst. Nu, ruim 8 jaar later, zit Daisy daar nog steeds.
* Het verhaal van Boss gaat 13 jaar terug *
De gemeente was net gestart met het asiel toen er een zwanger teefje werd binnen gebracht. Ze beviel kort daarna in het asiel. Een paar van haar pups overleden, een aantal inclusief de moeder werd geadopteerd in Roemenië, pup Boss was de enige die achterbleef. Boss verblijft al 13 jaar in het asiel.
Gisteren zijn beide in Almere gearriveerd. Ze zijn moe, oud en hebben zorg nodig. Met dank aan Stichting Care 4 Shelter Dogs
Datum: 06/01/2024
Al jaren brengt Liesbeth, vrijwilliger bij Dierenthuis, lekkers mee voor de honden. Het lekkers wordt ook al jarenlang gesponsord door Kivo Petfood. Dozen vol, voor alle honden een feest. Heel veel dank namens de honden!!
Datum: 05/01/2024
Na een korte en onrustige nacht voor mens en dier, gaan de vrijwilligers weer gewoon aan de slag. Een uurtje later dat wel. Gelukkig is het droog dus kunnen de honden lekker naar buiten en aan de wandel. Vergeten zijn de knallen en lichtflitsen, de een is nog wat druk maar ze doen het goed. De gewone regelmaat van de dag helpt. Besloten wordt een aantal honden naar een andere kamer te verhuizen. Umut, een grote Anatolische herder gaat naar de kamer waar soortgenoot Naz de touwtjes in de pootjes heeft. Naz moet Umut wat manieren leren en rust geven. Bubba en Keessie gaan ook naar een andere kamer, een kamer waar wat meer speelgenootjes voor ze zijn, zodat ze hun energie nog meer kwijt kunnen. Deze verhuizingen geven wat onrust maar we doen het voor hun best. Na een weekje weten ze niet beter meer en is het hun kamer geworden. Na de wandelingen verplaatsen we nog wat schilderijen, schuren tafels en zetten die weer in de verf: best een kunstje tussen eigenwijze neusjes van katten of honden. We willen natuurlijk geen blauwe poesjes of pootjes.
Datum: 04/01/2024
Lieve mensen, namens de dieren van Stichting Dierenthuis heel veel dank voor jullie steun! De vergeten asieldieren, opgegeven omdat ze niet in onze maatschappij passen; de zwervende dieren, schuw en ziek in binnen- en buitenland. Dieren uit landen waar oorlog en armoede een never ending story lijkt. Deze week komen er 4 nieuwe dieren binnen, twee katten en twee honden. Daisy en Boss uit Roemenië wonen samen 21 jaar in het asiel. Hartverscheurend toch. Ze mogen het asiel verlaten, ze gaan op reis naar Almere. Wordt vervolgd.
Datum: 02/01/2024
Bianca en Eva zijn vrijwilliger bij Dierenthuis. Zij komen nooit met lege handen binnen, brengen handdoeken en andere spullen voor de opvang mee. Tijdens de feestdagen hadden zij een heerlijke verrassing voor alle honden. Een feestmaaltijd voor elke hond, 100 bakjes voer. Het was een leuk gedoe met de voortbereidingen en het uitdelen, maar iedereen kreeg zijn portie. Hap, slik en weg was het. De honden hebben genoten!
Datum: 01/01/2024
Barth van Krabpalen en klimbomen voor katten kennen we al jaren. Wie veel katten opvangt heeft goede spullen nodig die tegen een stootje kunnen en waar de dieren veel plezier en comfort van hebben. Het oog wil ook wat en het moet passen in je huis. Met Barth kunnen we alle kanten op, hij maakt het en het gaat jarenlang mee. Elke kamer heeft zo'n mooi houten krabklimboom staan en ook voor buiten is het ideaal. Barth beloofde dat hij elk jaar 2 stuks zou schenken aan Dierenthuis. Op de laatste dag van 2023 kwam het busje de parkeerplaats opgereden. Wat een kanjer, wat een super geschenk voor onze katten. Namens de katten heel veel dank!!
Datum: 22/12/2023
Wie de nieuwsbrief heeft ontvangen weet dat twee oudjes, Daisy en Boss, binnenkort eindelijk het asiel gaan verlaten en verhuizen naar Dierenthuis. Boss woont zijn hele leven, 13 jaar, in het asiel, Daisy verblijft 8 jaar in het asiel. De derde hond die klaar is voor transport is Bruno, hij komt van een ander asiel. Drie Roemeense honden gaan na de feestdagen op reis. Bruno op de foto te zien, komt via een Engelse organisatie, Rocky Road Rescue die vooral werkzaam zijn in Oost Europa. Veel honden gaan dus naar Engeland en krijgen daar een nieuw thuis. Alleen het vinden van een passend thuis voor Bruno, de zoektocht duurt inmiddels 2 jaar, wil niet lukken. Samen wonen deze drie honden nu 23 jaar in het asiel.
Datum: 21/12/2023
Sinds juni 2022 woont Bruno bij Dierenthuis. Het is een oudje op 3 poten uit een Roemeens asiel, één die niet meer in onze maatschappij past. Hij is zó bang voor mensen, beschadigd voor het leven. Bij Dierenthuis heeft hij wel zijn plekkie gevonden. De deur naar buiten staat altijd op een kier, hij kan vluchten. Inmiddels kent hij zijn verzorgers goed en het ritme van de dag, dat geeft rust. Hij kijkt iets anders uit zijn ogen, minder angstig. We mogen dichterbij komen, er is bijna even contact. We zijn dus 18 maanden verder, het gaat heel langzaam iets beter.
Datum: 18/12/2023
Ach, schuw knap zwervertje, wat een mooi veilig plekje heb jij alleen voor jezelf. Het leven buiten was hard, je moest knokken om te overleven, nergens was je veilig. Nu ben je gehavend, drager van het kattenaidsvirus en heb je geen vertrouwen meer in de mens. De verhuizing naar Dierenthuis doet je erg goed, veel ruimte, het is er veilig, warm en gezellig, er is genoeg te eten. Je mag er zijn.
Datum: 15/12/2023
Het is een regenachtige dag in Almere. De vrijwilligers druppelen één voor één binnen. Er wordt even doorgesproken wie wat gaat doen en een ieder gaat naar zijn / haar kamer om de dieren te verzorgen. De medicatie wordt uitgedeeld, de dieren krijgen eten en schoon drinkwater, er wordt tussen de bedrijven door veel gewandeld met de honden en de kamers worden van top tot teen schoongemaakt. Rond 12 uur drinken we met z’n allen gezellig een bakje koffie of thee met een gevulde koek. We kletsen wat bij over de afgelopen week. Daarna gaan we weer verder. Om 14.00 uur staan er een aantal afspraken gepland. Annalies en Peer komen heel veel spullen brengen van ons verlanglijstje en brengen ook nog voor alle vrijwilligers een leuk presentje mee, een eigengemaakte (gehaakte) cup cake met een lief kaartje erbij. Annalies en Peer heel hartelijk dank hiervoor! Ook verwelkomen wij Annette met haar zus. Omdat de zus van Annette, die begeleid woont, erg begaan is met het lot van dieren en Dierenthuis geweldig vindt heeft zij gespaard voor ons. We ontvangen 500 euro, een enorm bedrag! We zijn de zus van Annette zeer, zeer dankbaar. Dan worden er ook nog 3 katjes gebracht die leefden op een industrieterrein op Urk. Marijke verzorgt de dieren al jaren, maar gaat eind dit jaar verhuizen. Ze heeft al veel dieren gevangen en herplaatst via stichtingen, heeft zelf een aantal dieren opgenomen evenals familie en vrienden van haar. De laatste 3 katjes zijn erg schuw, zij kan nergens een plekje ze vinden. Dan hoort zij van Dierenthuis en vandaag worden de katjes gebracht. Samen met Annette en haar zus krijgen Marijke en Anneke, die meegekomen is, een rondleiding. Ze zijn heel blij dat de katjes zo goed terecht gekomen zijn. Dan krijgen we nog bezoek van Ben en Elena. Zij komen op bezoek bij Bossie, een FIV kater die helaas niet meer thuis kon blijven wonen. Bossie is weer blij om ze te zien en Ben en Elena om hem weer te zien. Tegen etenstijd krijgen we een mail, de laatste twee campingkatten zijn gevangen, ze zijn onderweg. De camping gaat sluiten, alles wordt afgebroken, iedereen moet vertrekken, zeven katten zouden verhongeren. Ze wonen nu allemaal bij Dierenthuis. Om half vijf hangt er een heerlijke geur van knoflook, kruiden en peper, Jolanda is aan het koken. Dat is vaste prik op zaterdag. Een vegetarische maaltijd met frites van Steven. Dit keer genieten we van een bloemkoolsoep en een pompoen/tomaten/spinazie ovenschotel. Het was heerlijk. Als toetje hebben we een advocaat-taartje, gekregen van de dames uit Urk. Het was weer een mooie, enerverende dag, maar voldaan gaan de vrijwilligers weer naar huis. De dieren liggen al lang op één oor als zij vertrekken. Twee verzorgers blijven achter bij de dieren.
Anneke, vrijwilliger sinds Wilbertoord 2006
Datum: 14/12/2023
Ruim 20 jaar kennen we de chauffeurs van Dierenambulance en Dierenasiel Helmond e.o.. Voorheen was het brengen van dieren een makkie, Dierenthuis was toen gevestigd in Aarle Rixtel. Nu hebben ze een lange rit naar Almere voor de boeg, maar ze doen het nog steeds met plezier. Dit keer voor kater Don. In het asiel is het zo ongelooflijk druk met katten dat het de medewerkers dit keer niet gaat lukken om Don te herplaatsen. Don is drager van het kattenaids virus, een enorm lieve kat met op het moment geen klinische klachten. Sinds enkele weken woont hij, geheel naar zijn zin, bij Dierenthuis. Namens Don dank aan de medewerkers van Stichting Dierenambulance en Dierenasiel Helmond voor de goede zorgen!
Datum: 12/12/2023
Conny is een trouwe adoptante die ieder jaar met haar verjaardag geld voor ons inzamelt i.p.v. cadeautjes te vragen. Dit jaar was het een actie ter nagedachtenis aan haar moeder, die een grote dierenvriendin was. Wat een mooie manier om je moeder te herdenken! We hebben weer een prachtige gift mogen ontvangen. Dankjewel Conny! En dan hebben we weer diverse sinterklaascadeautjes ontvangen. Cadeautjes die rechtstreeks door de leverancier naar ons gestuurd worden, bevatten meestal niet de naam van de schenker waardoor we geen bedankje kunnen sturen. Daarom willen we langs deze weg ook deze mensen héél hartelijk bedanken. Echt fijn dat jullie onze dieren zo verwennen!
Datum: 08/12/2023
Sinds 2006 werken we al prettig samen met Stichting Dierenasiel Tiel. Zij hebben een rode kater zitten die drager is van het katten aidsvirus. Hij is geplaatst geweest, maar weer retour gekomen omdat hij zijn personeel aanviel. Sinds zijn terugkeer naar het asiel woont Klaas in een aparte kamer, hij heeft een probleem met de andere katten in het asiel die ook drager zijn van het virus. Klaas woont sinds enkele dagen bij Dierenthuis, niet meer in een aparte kamer, maar samen met zijn lotgenootjes. Hij gedraagt zich voorbeeldig, het gaat goed komen. Namens Klaas heel veel dank aan de verzorgers van het asiel in Tiel
Datum: 07/12/2023
Oftewel de dag om alle vrijwilligers in het zonnetje te zetten! Lieve mensen, dank jullie wel namens de dieren van Stichting Dierenthuis.
Anneke, Angelique, Peter, Erik, Jill, Wietze, Ana, Katinka, Monique, Rob, Mika, Jolanda, Annet, Alice, Rieta, Ariana, Wendien, Steven, Astrid, Tine, Jolanda F, Saskia, Majella, Corrie, Lonneke, Bianca, Eva, Jolanda, Marnix, Karuna, Wesly, Liesbeth en Sytske
Datum: 03/12/2023
Het leven bij Dierenthuis gaat zijn gangetje. De verwarming staat aan, de bedjes worden dagelijks opgemaakt. Wanneer de verzorgers de vloeren soppen gaan de honden slapen of liggen ze op een bot te kluiven. Een enkeling heeft een balletje en vraagt telkens of je mee wil spelen, natuurlijk doen we dat. Schone was gaat de kast in, vuile naar de waskamer waar vele machines staan de draaien, de machines staan zelden stil. Nieuwe honden vinden hun draai binnen de groep, ze passen zich snel aan. De jonkies willen de hele dag wel spelen, na de laatste wandeling en maaltijd krijgen ze verplicht rust, de hekken gaan op slot, het is dan bedtijd. De lichten worden gedoofd, de laatste pillen uitgedeeld. Morgen is er weer een dag.
Datum: 01/12/2023
Wouter en zijn vriendin hebben sinds twee jaar een hondje geadopteerd van O Amigo Fiel, ze zijn er dolgelukkig mee. Een jaar later op vakantie in Portugal bezoeken zij het asiel waar hun hondje vandaan komt, ze vinden het een bijzondere ervaring. Meer plek om nog een hond te adopteren hebben ze niet. Rocky woont al 6 jaar in het asiel, bijna zijn hele leven in een hok. Nooit is er iemand voor hem gekomen, hij had zijn uiterlijk niet mee, zwart en groot. De verwachting van de lieve verzorgers is dan ook dat hij nooit het asiel zal verlaten. Inmiddels is hij 8 jaar oud en heeft hij artrose. Het is een lief dier. Jullie raden het al; Wouter heeft actie ondernomen, Rocky is zijn project geworden. Na alle onderzoeken en behandelingen woont Rocky sinds enkele dagen bij Dierenthuis. Na 6 jaar zorg voor Rocky was het afscheid moeilijk, maar de verzorgers gunnen hem een beter leven. Namens Rocky heel veel dank aan de verzorgers en Wouter die Rocky niet vergeten kon.
Datum: 29/11/2023
Luca zwerft al 7 jaar lang door een wijk in Almere, eens achtergelaten gaat het verhaal. Hij heeft verschillende adressen waar hij te eten krijgt. Afgelopen juni kwam de vraag of hij naar Dierenthuis mocht omdat zijn conditie slecht was; hij kon nauwelijks nog eten en had wonden van het vechten met soortgenoten. De aanvrager heeft heel erg met hem te doen. Er worden meerdere pogingen gedaan om hem te vangen maar het lukte niet. Wij bieden een vangkooi aan en advies maar dan wordt het stil. In september komt er weer een bericht: Luca is weer tevoorschijn gekomen, het gaat niet goed met hem. Inmiddels is het november en komen we in contact met Cat Search & Rescue, zij kennen de noodkreet over Luca ook. We maken een plan van aanpak: zij gaan de kat vangen, heel vroeg in de morgen en brengen hem daarna naar Dierenthuis. De eerste vangpoging 's ochtends om 6 uur is gelukt, hij is voorgoed van de straat. Gisteren lag hij in onze inpandige kliniek op de tafel. Bloedonderzoeken, echo, röntgenfoto en gebitssanering, een grote APK beurt. Zoals verwacht is hij drager van het kattenaidsvirus. Zo veel vlooien, een ontstoken bek met twee rotte kiezen, een groot gat in zijn bek waar eens een snijtand heeft gezeten. Diep in het gat zit een verharding die verwijderd moet worden omdat het vreselijk pijn moet doen. Na het weghalen van de verharding wordt het gat gehecht, de rotte kiezen getrokken en natuurlijk is hij gelijk gecastreerd, ontwormd en ontvlooid. Luca moet nu herstellen, we gaan zoals altijd ons best doen. Dank aan Cat Search & Rescue en de buurt voor de medewerking en zorgen om Luca!
Datum: 27/11/2023
Eigenlijk is het antwoord kort: heel goed! Sinds de ingreep aan beide voorpoten gaat hij elke dag mee aan de wandel. Hij heeft praatjes en blaft als een echte heer des huizes naar de buurhonden. Afgelopen zondag heeft hij weer fysiotherapie gehad, hij vindt het gefriemel aan zijn lijf en de massage heerlijk. Zo makkelijk als hij is met de therapie, zoveel paniek krijgt hij bij het zien van een nagelschaar. De nagels van zijn achterpoten hadden een knipbeurt nodig, dat laat hij niet toe. Wij begrijpen dat maar al te goed na de vreselijke mishandeling die hij heeft doorstaan. Een lichte sedatie is de oplossing, met een kluif als beloning wanneer hij weer helemaal wakker is. Kido is een stoere hond en een ontzettend lief dier.
Datum: 26/11/2023
In maart ontvangen we een verzoek om hulp van een medewerker van de Dierenambulance Gelderse Vallei. Over een paar maanden gaan zij tijdens hun vakantieverlof voor een 3e keer naar het asiel in Roemenië om een aantal oude honden mee te nemen, waaronder Bono en Yarri. Of Dierenthuis misschien een plekje heeft voor Bono en Yarri om veilig oud te worden? Bono, een zwerfhond van ongeveer 10 jaar oud, woont al 6 jaar lang in een asiel op de grens van Roemenië en Oekraïne. Hij werd gevonden met een ingegroeide halsband die verwijderd is, de sporen zijn nog goed zichtbaar. Bono heeft artrose en een verminkte enkel. De dieren in het asiel leven in barre omstandigheden. Het is een erg armoedig troosteloos asiel. Geld voor voer, medicatie en zorg is er nauwelijks. De lieve verzorgers komen 2x daags hun ronde doen. We vragen ons werkelijk af of sommige dieren op straat niet beter af zijn dan opgesloten zitten in deze omstandigheden met weinig of geen toekomst op een eventuele herplaatsing. Het is augustus als Bono door de Dierenambulance Gelderse Vallei naar Dierenthuis wordt gebracht. De eerste paar weken zien we een schuwe en erg bange hond die voor het minste of geringste wegvlucht. Bono ligt zoveel mogelijk op zijn bedje achterin een hoek van de kamer, zijn omgeving nauwlettend in de gaten houdend. Honden die te dichtbij komen worden weg gesnauwd. Als er gepoetst wordt, laten we Bono met rust en lopen met een grote boog om hem heen. Zijn behoefte doet hij binnen op zijn bed, naar buiten durft hij nog niet te gaan. Wat logisch is na 6 jaar in een hok te hebben geleefd. Zijn brokjes strooien we heel voorzichtig op zijn bed om te voorkomen dat hij wegvlucht. Zijn pijnstiller wordt verstopt in een plakje leverworst en voorzichtig in zijn buurt gelegd. We zijn nu ruim 3 maanden verder en de metamorfose, in zo’n korte tijd, is bijna niet te bevatten. Bono woont nu bij de grote jongens, een kamer met 10 honden, jong en oud. Een aantal is rustig, enkele jonge honden zijn druk en speels. Hij gaat mee met iedere wandeling, eet mee met de groep en pakt zijn plakje leverworst met medicatie gewoon uit de hand. Ondanks zijn artrose/verminkte enkel is hij razendsnel, hij doet in snelheid nauwelijks onder aan de rest van de roedel. We zien zelfs dat hij al ondeugend wordt, bijvoorbeeld samen met Keessie trekkend aan een deken. Waar hij in het begin geen enkele toenadering zocht, zoekt hij nu het contact, is blij ons te zien en komt zelfs voorzichtig naar je toegelopen om een brokje uit je hand te nemen. Bono is een schat en voelt zich helemaal happy bij Dierenthuis.
Datum: 24/11/2023
De eerste weken bij binnenkomst slapen ze een gat in de dag. Moe van het leven op straat, het gevangen worden, het asielleven en gedane onderzoeken komen ze naar Dierenthuis waar ze na weken, maanden van opsluiting hun pootjes mogen strekken. Het is allemaal voor hun eigen bestwil en met zorg gedaan door mensen met een groot dierenhart. Sommige dieren komen van ver, veel dieren gewoon uit Nederland. Dit jaar hebben bijna 100 nieuwe dieren een blijvend thuis gekregen in onze opvang. Maar het jaar is nog niet om, hulpverleners zijn nog druk bezig om voor de winter dieren in nood weg te vangen. Deze jongens zitten goed, zij zijn inmiddels ingeburgerd.
Datum: 23/11/2023
Elton is het oudste dier bij Dierenthuis, hij is bijna 40 jaar. Hij heeft verschillende adresjes gehad waar hij niet de zorg kreeg die hij nodig had; een verwaarloosd mager dier kwam bij ons binnen. Elton knapte op, zijn hoefjes herstelde en zijn ribbetjes verdwenen achter een laagje vet. Het is een ontzettend lief en grappig dier, hij is gelukkig. Al vele jaren woont hij bij Dierenthuis, waar hij samen met soortgenoten alles krijgt wat een dier nodig heeft. Namens alle dieren bij Dierenthuis heel veel dank voor jullie steun, zoveel dieren in nood zijn nu veilig en krijgen zorg en onderdak tot aan hun dood.
Datum: 20/11/2023
Onze gehandicapte katten wonen in een aparte kamer. De meubeltjes zijn aangepast op de dieren en ze krijgen speciale voeding met supplementen. Het is, echt bij toeval, een kamer waar eigenlijk alleen maar (gesteriliseerde) poezen wonen. Waaronder mama Milka en dochter Oreo. Fred, de eigenwijze Hagenees, is afgelopen zomer ingetrokken. Eigenlijk vanwege het eten: hij vond het gewoon veel lekkerder en dat was te zien: Fred groeide in de breedte. Dat was uiteraard niet de bedoeling en met man en macht probeerden wij hem uit deze kamer te houden. Daar dacht Fred heel anders over en hij bleef volhouden. En Fred heeft gewonnen, wij hebben het opgegeven: hij woont nu permanent bij de meiden. Enkele maanden later zien we een mollige kater in love. Fred heeft vaderlijke gevoelens en is de nieuwe man in het leven van Oreo en Milka. Vooral de kleine Oreo is zijn oogappel, zij voelt zich veilig bij Fred. Hij mag voortaan mee naar bed.
Datum: 19/11/2023
Waar Bertie gevonden werd door de dierenpolitie in Roemenië, was zijn thuis. Zo leefde hij met een verbrijzelde achterpoot, gebroken heupen en was hij broodmager. Bertie is een Cane Corso, een waakhond, een stoere stevige jongen die het erf moet bewaken. In de conditie, geestelijk en lichamelijk, waar hij gevonden werd was daar niets meer van over. Gelukkig voor Bertie werd hij opgevangen en verzorgd door Sadies Dog Rescue en verhuisde hij eerder dit jaar naar Dierenthuis. Bang voor mensen durfde hij niet te eten en hij was zeer op zijn hoede. Bertie heeft een hart van goud, hij doet niemand kwaad. Inmiddels enkele maanden verder heeft Bertie meer vertrouwen en gaat hij meer en meer genieten van het leven bij ons. Hij krijgt fysiotherapie van Eva en daar geeft hij zich helemaal aan over
Datum: 18/11/2023
Het is augustus 2014 als de dan vijfjarige Lola door de dierenambulance naar het asiel in Arnhem wordt gebracht. Zij woonde samen met een oude hond bij een moeder met vier jonge kinderen die uit huis werden geplaatst. Op dat moment ben ik als vrijwilliger werkzaam bij het asiel. Lola is een lieverd, gehoorzaam en vol energie. Iedereen is dol op haar. Tijdens een wandeling gebeurt er iets vervelends. Op een wat smaller pad passeren we een oude dame die haar arm uitsteekt om Lola op afstand te houden. Lola schrikt, springt op en hapt in de arm. Ik neem de dame mee naar het asiel waar zij wordt opgevangen en geholpen. Lola wordt direct geïsoleerd en gescheiden van de andere honden, ze zit moederziel alleen in haar kleine kennel. Ze mag niet meer naar buiten, zelfs het afgezette veld is verboden terrein. Ik probeer zoveel mogelijk bij haar te gaan zitten, geef snoepjes en kriebel over haar buik. Ik voel me schuldig, door mijn onervarenheid zit zij hier, in afwachting van het onderzoek door een gedragstherapeut. Lola wordt getest en komt hier niet goed uit. Niet zo verwonderlijk na haar eenzame opsluiting en het stressvolle leven in een asiel. De gedragskundige besluit samen met het bestuur dat Lola een gevaar is voor de samenleving en dat zij niet meer in de maatschappij mag terugkeren. Haar doodvonnis is getekend. Omdat ik ervan overtuigd was dat het bijtincident een onhandige samenkomst van omstandigheden was waarop Lola niet mocht worden afgerekend, heb ik alles op alles gezet om een geschikte plek voor haar te vinden. Dat leek niet te lukken, tot ik hoorde van het bestaan van Dierenthuis. Lola was welkom op voorwaarde dat zij goed kon omgaan met haar soortgenootjes èn dat zij gesteriliseerd zou zijn. Ik moest hemel en aarde bewegen voordat het bestuur van het asiel akkoord ging. Dit was eenmalig, zeiden ze, en gebeurt nooit meer. Alsof ik hen dankbaar moest zijn dat zij instemden met plaatsing. Was het eigenlijk niet andersom? Moesten zij Dierenthuis niet bedanken dat zij Lola wilden opnemen? De sterilisatie betaalde ik, de eenmalige plaatsingskosten bij Dierenthuis van € 70 heeft het asiel nooit betaald. Op 22 september 2014 was het zover. Samen met 2 collega vrijwilligers van het asiel bracht ik Lola naar Almere. Ze liep gedwee met Alice mee. Wij kregen daarna een rondleiding zodat we met eigen ogen konden zien wat Lola’s nieuwe thuis zou zijn. Het was voor mij direct duidelijk: ik stopte met mijn werk bij het asiel en begon als vrijwilliger bij Dierenthuis. Nu, 9 jaar later, is Lola inmiddels een dame van 14 jaar en behoort ze samen met Beau en Liesje tot de oudste bewoners van Dierenthuis. Nog steeds loopt ze mee met iedere wandeling, speelt ze wat met de bal, begroet ze je met haar kenmerkende blafje en komt op een drafje naar je toe om geaaid te worden. Luieren kon ze al goed maar nu nog beter, waarbij ze nog steeds het liefst over haar buik wordt gekriebeld. Agressie naar mens noch dier heeft Lola nooit vertoond. Sterker nog, Lola is eén van de liefste en makkelijkste honden bij Dierenthuis.
Katinka, vrijwilliger bij Dierenthuis.
Datum: 14/11/2023
Straatdieren en asieldieren, van heinde en ver hebben zij bij Dierenthuis een thuis gekregen. Ze komen meestal binnen in een niet al te beste conditie; gewond, verlamd, achterstallig onderhoud. Waar oorlog en armoede is, is dat begrijpelijk. Maar in Nederland mag dat toch niet gebeuren en toch zien we regelmatig zeer verwaarloosde dieren binnenkomen. Poekie-Rita, het lapje, is vandaag gecastreerd. Zij had haar intrek genomen bij Almere Plant. Ze is nog een kitten, schuw en vulde haar maagje door de zakken in de schappen open te trekken. Dat hoeft niet meer. Zij, en alle andere nieuwe bewoners, zijn veilig bij ons.
Datum: 09/11/2023
Zijn lamme voorpoot sleepte over de grond op weg naar de stal waar hij gevoerd werd door een dame die zich over hem ontfermde. Een zwerver die voor overlast zorgde omdat hij niet gecastreerd was. Gelukkig voor hem heeft hij nu een thuis bij Dierenthuis. Lion gaat verder met zijn leven op 3 poten en zonder balletjes. Overlast? Nee echt niet, hij is zeer sociaal naar andere katten en geniet van het luxe leventje bij Dierenthuis. Wat een lieve prachtige kater. Voor hem een geluk bij een ongeluk.
Datum: 01/11/2023
Een tijdje geleden ontvingen wij een mailtje van het bestuur van KC Zoys, een vereniging voor hondenliefhebbers uit Amersfoort. Wegens dierendag wilden ze geld inzamelen voor een goed doel met als achterliggende gedachte dat niet alleen het eigen dier extra aandacht krijgt maar de leden ook iets zouden betekenen voor dieren in een opvang. En het goede doel was Dierenthuis! Of wij wat folders e.d. hadden om Dierenthuis te promoten. Ja natuurlijk! Geweldig dat ze voor ons willen inzamelen. Vervolgens kregen we bericht dat er een leuk bedrag ingezameld was en of ze een symbolische cheque konden komen brengen. En weer, ja natuurlijk! Op zaterdag 28 oktober was het zover. Een afvaardiging van de vereniging kwam bij ons op bezoek om een cheque te brengen. Het bedrag was maar liefst € 500,- Daar kunnen we mooie dingen van doen! De deelnemers kregen natuurlijk ook een rondleiding. Men vond het heel mooi om te zien hoe wij de dieren verzorgen en hoe ze bij ons leven. Het was een geslaagde middag waar KC Zoys ons bijgaande fotoreportage van stuurde. KC Zoys en alle mensen die geschonken hebben: Heel, héél hartelijk bedankt!
Datum: 29/10/2023
Zoals recentelijk hier vermeld is Biba ons fotomodel. Ze straalt ook op de voorkant van onze folders en daar is ze maar wat trots op!
Datum: 26/10/2023
Anke schreef ons dat er al ongeveer 2 jaar een ongecastreerde zwerfkater rondliep bij een voormalige varkensboer, waar nu paarden van particulieren gestald staan. In het begin zag ze alleen een zwart-witte flits af en toe rondrennen, maar in de loop van de tijd is de kater door het aanbieden van eten heel voorzichtig benaderbaar geworden en laat hij zich zelfs aaien. Hij is erg lief tegen Anke maar Lion, zoals Anke hem heeft genoemd, geeft overlast; hij moet zijn terrein verdedigen tegen andere katten. Dan gaat het flink mis. Lion komt naar Anke gestrompeld, z’n voorpoot bungelt erbij. Na een paar dagen lukt het Anke om de zwerver op te pakken en met hem naar de dierenarts te gaan. Daar wordt geconstateerd dat hij door een trauma een plexus brachialis avulsie heeft opgelopen, gescheurde zenuwbanen waardoor het voorpootje verlamd is. Dat is sowieso niet mooi, maar voor een zwerfkater natuurlijk helemaal erg. Bovendien is de eigenaar van de stal de zwerver meer dan zat en wil hem (met geweld) verjagen of erger. Anke maakt zich veel zorgen, de zwerver met zijn verlamde poot is kansloos, zou verongelukken of vermoord worden door de boer. Dierenartsen willen niet opereren wanneer de zwerver positief op katten aids getest wordt. Anke zoekt zonder succes overal hulp in de regio, ze geeft niet op. Of Dierenthuis iets kan betekenen voor de zwerver? Ja natuurlijk, een zwerver met een verlamde poot, die laten we niet aan z’n lot over. Lion is inmiddels verhuisd naar ons. Zijn verlamde voorpootje, dat hem alleen maar in de weg zat, is bij ons geamputeerd. Het is een schatje. Namens Lion heel veel dank aan Ank.
Datum: 13/10/2023
Vijf jaar geleden kwam ze bij ons binnen, Mimi. Ze was draagster van het katten-aidsvirus en was in Egypte door toedoen van de mens zwaargewond geraakt. Drie zwaar beschadigde pootjes hield ze eraan over. Ze werd gevonden door Susie die haar naar de dierenarts bracht. Die kon echter niets voor Mimi betekenen. Maar Susie kwam in contact met een Turkse die haar vertelde dat ze kon regelen dat Mimi in Turkije geholpen zou worden. Zo verhuisde Mimi vanuit Egypte naar een Turks dierenhospitaal. Ze zou daar het eerste poesje in de wereld worden met 3 implantaten in haar pootjes. Het experiment (want dat was het) mislukte en Mimi werd naar een Turkse opvang gebracht waar ze verder moest leven en lopen op haar botjes, hetgeen uitermate pijnlijk is. Na veel moeite kreeg een Nederlandse dierenvriendin het voor elkaar Mimi uit Turkije naar haar huis in Amsterdam te halen. Daar kon Mimi echter niet aarden, het werd een klein drama. Gelukkig wist de dierenvriendin ons te vinden met de vraag of Mimi naar Dierenthuis mocht komen. Uiteraard was ze welkom, maar dat bleek nogal heftige gevolgen te hebben. De mensen uit Turkije kwamen erachter en wilden Mimi terug hebben. Zowel de dierenvriendin als Dierenthuis werden bedreigd. Door alles in de openbaarheid te brengen zijn deze bedreigingen uiteindelijk gestopt. Eindelijk konden we onze aandacht op Mimi zelf richten i.p.v. op de Turkse experimenteerders. Na lang beraad werd besloten de twee onherstelbaar beschadigde achterpootjes van Mimi te amputeren en haar zwaar beschadigde voorpootje zodanig in te korten dat het bot weer beschermd was. Mimi bleef op deze wijze zwaar gehandicapt, maar was eindelijk vrij van pijn. Nadat ze genezen was begon Mimi te ontdooien. Ze bleek een dappere dame die toch overal kwam waar ze wilde zijn, zowel binnen als buiten. En geleidelijk aan begon ze ons te vertrouwen. Ze heeft, ondanks haar handicap, gelukkige jaren bij ons gehad. Jaren waarin ze niet alleen de mensen voor zich wist te winnen, maar ook dikke vriendjes werd met meerdere katten. En nu was ze ernstig ziek. Behandeling bleek niet meer mogelijk. We hebben afscheid moeten nemen van Mimi. Het valt ons zwaar. Vergeten zullen we haar nooit.
Datum: 12/10/2023
Mr. Big, de zwervende kater uit Limburg, woont sinds een week bij Dierenthuis. Ons is verteld dat zijn ogen al heel lang vies waren en ontstoken, volgens de brenger had de dierenarts gezegd dat het waarschijnlijk chronisch was. Het is begrijpelijk dat Mr. Big boos was, hij had pijn. Ogen zijn een kwetsbaar orgaan, beide ooglid-randen waren naar binnen gekruld. Haartjes schuren en prikken op het hoornvlies met als gevolg dat het hoornvlies geïrriteerd raakt of beschadigd. Een operatie en Mr. Big is van zijn pijn verlost. We merkte al dat pijnstilling zijn gedrag verbeterde. En nu wil Mr. Big gewoon aandacht en aaitjes. Het is een lieverd!
Datum: 10/10/2023
Recent is hij binnengebracht, een zwerver uit Limburg, zijn naam is Mr. Big. Hij had een tuin uitgekozen waar hij graag verbleef, zijn eten haalde hij op diverse locaties. Oproepen in de buurt en verder leverde geen resultaat op, hij werd niet gemist. Er waren wel problemen met zijn ogen, ontstekingen aan beide. Via een organisatie werd er een vangactie gedaan, dat lukte. Mr. Big ging naar de dierenarts voor bloedonderzoek, castratie en een chip. Op zoek naar een permanente oplossing kreeg hij tijdelijk onderdak bij één van de bewoners uit zijn leefgebied. Deze zware jongen heeft kuren; aanvallen, krabben en bijten, er was dus thuis enig gedoe om Mr. Big op veilige afstand te houden. Het zal zeker goed komen bij Dierenthuis. Met dank aan de buurt die in actie kwam!
Datum: 07/10/2023
Half september arriveerde Bisham, de hond van de zwervende soldaat uit Syrië, in Almere. Beide leefden in zeer slechte omstandigheden. Bisham die bijna blind is, heeft zich snel aangepast aan de nieuwe situatie. Afgelopen week is hij voor onderzoek en castratie naar de kliniek van Dierenthuis geweest. Uit onderzoek blijkt hij Anaplasmose te hebben. De ziekte wordt door teken overgebracht. De Anaplasma-bacteriën bevinden zich in de bloedcellen en delen zich aldaar. De infectie bij de hond veroorzaakt een tekort aan stollingsbloedcellen, waardoor ernstige bloedingen kunnen ontstaan. De prognose na 4 weken antibiotica is goed.
Datum: 06/10/2023
Vaste leveranciers van o.a. voer brengen dagelijks goederen die buiten het terrein, voor de ingang, neergezet worden. Er is een vrachtwagenchauffeur die dat weigert, hij is bang dat de spullen gestolen worden. Terwijl wij achter op het land bezig zijn stalt de chauffeur de spullen binnen de poort. Er is één varken die alles op een veilige afstand bekijkt. Zodra de goede man verdwenen is pakt hij zijn kans. Gelukkig was Jill in de buurt en was de schade redelijk beperkt.
Datum: 05/10/2023
We willen jullie voorstellen aan Kony, een lief jong poesje. We ontvingen een schrijven uit Griekenland. Een dame had een jong poesje in slechte conditie op straat gevonden en achtergelaten bij een dierenkliniek. Het poesje, Kony dus, had een infectie (Parvo) en werd in de kliniek met succes behandeld. Parvo heeft echter de nare eigenschap dat het neurologische zwakte kan geven in verschillende gradaties. Kony heeft een gemiddelde ataxie overgehouden aan de infectie. Ze is dus een wiebelaartje, zoals we er meer in de opvang hebben. Kony kan beperkt lopen, maar zodra ze enigszins onder stress staat en haast heeft valt ze. Ze heeft echt een ontspannen benadering nodig om haar in haar eigen tempo te laten gaan. Ondanks haar handicap klimt ze graag in kattenbomen en op lage plaatsen en trekt zich dan op met haar nagels. Bij de dierenkliniek heeft ze maandenlang weinig bewegingsruimte gehad, zodat haar spieren niet de kans hebben gekregen sterker te worden. Hopelijk gaat het lopen beter worden als ze de kans krijgt meer te bewegen. Ondanks haar handicap is Kony sterk en gezond. Ze is onafhankelijk en bepaalt zelf wanneer ze wat wil doen. Ze is een doorzetter. In Griekenland is er helaas geen kans op herplaatsing in een geschikte omgeving. Daarom de vraag of wij Kony een goed thuis zouden kunnen bieden. Ja hoor, voor Kony was best nog plek in de ruimte met gehandicapte katjes. Zo’n wiebelaartje wordt ongetwijfeld liefdevol verwelkomd door de andere gehandicapte katjes. En zo is het gegaan. Kony woont nu bij Dierenthuis is daar echt op haar plek.
Datum: 04/10/2023
Vandaag, Dierendag, bij Omroep Flevoland: Kido.
Datum: 03/10/2023
Vorige week is ze binnengebracht, Petite uit Den Haag. We hebben haar aan jullie voorgesteld: een oud, slim zwervertje die zou ontploffen als je iets van haar wilde. De lokatie waar ze woonde werd gesloopt, ruim een jaar zijn ze bezig geweest haar te vangen. Enkele dagen later pakt een stagiaire haar gewoon op, wist zij veel, en wij stomverbaasd dat Petite zich zomaar liet oppakken. Petite is binnen enkele dagen in de opvang een schatje geworden. Is dat niet leuk, vooral voor haar natuurlijk!
Datum: 02/10/2023
Na een lange wachttijd is in september Banksy uit Thailand bij ons komen wonen; ze is gehandicapt en moet nog geopereerd worden. Eind oktober wordt haar pootje dat niet meer functioneert geamputeerd en gaat zij verder op twee voorpootjes. Inmiddels is ze helemaal thuis in Almere. Ze woont bij de rolstoelhondjes, bijna allemaal brutale reutjes op Missie en Dora na die wat ouder zijn. Aandacht krijgt Banksy volop, de reutjes zijn zo verliefd op haar. Een warm welkom dus voor Bansky die nog geen keuze heeft gemaakt. Jullie begrijpen dat ze niet alleen slaapt, de heren mogen mee naar bed.
Datum: 28/09/2023
Van Dierenhospitaal en Dierenambulance Den Haag e.o. krijgen we regelmatig aanvragen voor opname van zwerfkatten die met FIV (katten-aids) besmet blijken te zijn. Dit keer echter ontvingen we een aanvraag om een andere reden. Het ging om zwerfkat Petite. Petite is een oudere zwerfkat die heel slim is. De ambulancedienst is maar liefst 1,5 jaar bezig geweest om haar te vangen. Uiteindelijk is het iemand die haar voerde gelukt om haar naar binnen te lokken. Precies op tijd, want de hele locatie waar Petite leefde wordt (en is al deels) gesloopt. Petite kon dus niet meer teruggeplaatst worden in haar vertrouwde omgeving. Maar wat een pittige dame. Oei, oei, wat was ze boos dat ze gevangen was. Beslist geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Dagenlang was ze onbenaderbaar. Uiteindelijk heeft iemand het voor elkaar gekregen (met gevaar voor eigen leven ) om Petite zodanig onder controle te krijgen dat ze naar de kliniek kon worden gebracht voor onderzoek en behandeling. Petite bleek gelukkig negatief te zijn voor FIV/FeLV. Maar zoals gezegd: Petite kon niet teruggeplaatst worden, want haar leefterrein was verdwenen. Plaatsen bij een particulier was echter ook geen optie. Zolang Petite met rust gelaten wordt is ze oké, maar als je iets van haar wilt ontploft ze. Dat is niet te doen voor een particulier. Daarom wordt bij ons het verzoek neergelegd om Petite op te nemen, omdat ze hier gelukkig zal zijn als ze gewoon in vrijheid kan zijn wie ze is. Uiteraard mag ze komen. Welkom Petite! Dierenhospitaal en Ambulancedienst Den Haag, héél hartelijk bedankt voor de goede zorgen!
Datum: 26/09/2023
Het zal je maar gebeuren. Je bent met je familie en twee honden met een bomvolle auto op de terugreis vanuit Zuidoost-Europa en je ziet een magere gewonde hond langs de kant van de weg. De hond, een Anatolische herder, mist een deel van zijn voorpoot, een compleet open wond. Het raakte de familie enorm, maar ze stonden op dat moment machteloos. Ze reden door naar de dichtstbijzijnde stad waar ze een dierenarts raadpleegden. De dierenarts gaf echter naar hun mening geen goede hulp; zijn advies was oplappen, 7 dagen antibiotica en dan in de stad de straat op. Maar de hond leefde nu in de wildernis en was duidelijk bang van auto’s. Noelle gaat rondbellen en vindt uiteindelijk een vrouw die vaker honden te eten geeft. Zij gaat voor 200 euro de hond zoeken en naar een goede dierenarts brengen. Een week later, na een flinke zoektocht in de bossen, wordt de hond gevonden en naar de dierenarts gebracht. Daar bleek dat de poot compleet verbrijzeld was. De poot werd in de schouder geamputeerd en Umut, zoals de familie de hond inmiddels genoemd had, kreeg pijnstilling en antibiotica en herstelde goed. Umut had gecoupeerde oren. Hij was dus iemands hond geweest, waarschijnlijk een werkhond die in een berenklem terecht is gekomen. Wat was hij lief! Maar….. zo’n grote hond en dan ook nog een missende voorpoot had in Macedonië geen enkele kans op herplaatsing. Echter bij de dierenarts moest hij weg. Dat was het moment dat Noelle ons schreef. Zij kon zelf Umut niet in huis nemen, het enige goede asiel zat bom- en bomvol. Noelle had Umut in verschillende social mediagroepen gedeeld, niemand meldde zich die Umut zou willen opvangen. Wat nu? Ze kon Umut niet aan z’n lot overlaten. Het lukte Noelle om tijdelijke opvang te vinden. Van daaruit kreeg Umut alle benodigde medische behandelingen en vaccinaties. En eindelijk, eindelijk na vele maanden opgesloten in een veel te kleine kennel, arriveerde Umut 18 september bij Dierenthuis. Door te weinig beweging, vele maanden lang, gaat het lopen moeizaam, maar daar wordt aan gewerkt. Met heel veel dank aan Noelle en haar familie die alles op alles heeft gezet en veel kosten heeft gemaakt om Umut te redden! Het was een zeer zware emotionele en moeilijke reddingsactie, met gelukkig een goede afloop.
Datum: 21/09/2023
Geboren in Syrië en nu het model van Dierenthuis. Wat schrokken wij van de 1ste video die bij ons binnenkwam, het was in en in triest. Biba is behoorlijk gehandicapt. Ze had dringend een operatie nodig en die heeft ze in Almere gekregen. Inmiddels is deze dame helemaal ingeburgerd. Ze mist een achterpoot en beide voorpootjes zijn niet intact. Ze is een geweldig mooi dier geworden en een levensgenieter. Met haar handicap komt ze overal. Dagelijks doet ze haar ronde over het terrein, ook bij de pony's komen we haar tegen. Binnen heeft ze haar eigen bedje, alleen voor haar.
Datum: 18/09/2023
In juli 2022 kwam Bruno met speciaal transport van Roemenië naar Almere. Wat moet je met die hond zei de chauffeur, je kan er niets mee. Hoeft ook niet was onze reactie, we hebben er meer. We zijn een dik jaar verder en de chauffeur had gelijk, we kunnen er weinig mee; hij is te beschadigd door de mens, door het leven op straat en het gevang. Bruno was een straathond totdat hij gevangen werd en naar een dodingsstation in Breasta, Roemenië werd gebracht. Bruno is een oude, zeer bange hond op 3 poten. Ruim een jaar later is zijn angst voor de mens nog steeds groot, we mogen op 1 meter afstand in zijn buurt komen. Hij zit veilig, krijgt goede zorg, houdt de verzorgers vanuit zijn eigen bedje goed in de gaten. We laten hem in zijn waarde.
Datum: 16/09/2023
Syrië is een onveilig land voor mens en dier. Veel huisdieren zijn achtergelaten omdat mensen moesten vluchten. Politieke onderdrukking, een economische crisis, 90% van de bevolking leeft in armoede; er is voedselschaarste en de gezondheidszorg is ingestort. Al meer dan 10 jaar is dit land in een burgeroorlog verwikkeld, met slecht onderhouden internationale relaties. En ondanks alle ellende zijn er dan nog altijd mensen die de dieren helpen. Zoals Animals Syria - CatConnect. Bijna bij elke video uit Syrië horen we klagende katjes en zien we magere dieren. De dieren hebben honger, één maaltijd in de 3 dagen is geen uitzondering. Ze hebben medische zorg nodig, de dierenartsen zijn onervaren, er is geen geld, er zijn geen medicijnen om de meest simpele ziekten te behandelen. Antar is heel lief en heeft medische hulp nodig. Afgelopen donderdag is hij samen met Bisham naar Dierenthuis verhuisd.
Datum: 13/09/2023
Bianca en Eva vertrokken in maart naar Thailand, ze gingen daar twee weken vrijwilligerswerk doen bij de dieren. Op dag één zien zij een bang hondje met een dwarslaesie, Banksy. Er is in het asiel niet veel tijd en aandacht voor haar. Twee weken lang kreeg ze therapie van de dames en heel veel TLC. Eenmaal terug thuis hebben Bianca en Eva alles in het werk gezet om Banksy naar Dierenthuis te krijgen; zij hebben vele lieve dierenvrienden over kunnen halen om te doneren voor de reis naar Nederland. Na zes maanden is het dan zover. Marianne reisde eerder deze week af naar Thailand om het hondje op te halen. Banksy wordt morgen samen met Bianca en Eva bij Dierenthuis verwacht. Bij ons zullen, na een gewenningsperiode, operaties plaatsvinden waardoor zij beter kan functioneren. Bianca en Eva werken als vrijwilliger bij Dierenthuis; Eva is dierenfysiotherapeut en Bianca dierenartsassistente. Wij kunnen niet anders zeggen dan TOPmeiden met een enorm groot hart voor dieren.
Datum: 11/09/2023
We gaan even terug in de tijd. In de stad Bacau in Roemenië zaten 2 dronken mannen in een café. Ze sloten samen een weddenschap af: wie van hen het durft een hond de poten af te snijden? Kido werd het slachtoffer van deze twee idioten. Gelukkig werd hij, na een tip, door de dierenpolitie gevonden. Kido werd naar een dierenkliniek gebracht waar hij lange tijd verbleef. Een operatie was volgens de artsen echter niet meer mogelijk. Vervolgens verhuisde hij naar het asiel van Elena Vicol in Bacau waar 300 honden wonen, waar de voorzieningen minimaal zijn en weinig hulp aanwezig is. Kido was een beetje mobiel, maar zo gehandicapt leven tussen 300 honden was zwaar. Elena en Ruby vroegen daarom Dierenthuis om hulp. Bij Dierenthuis zagen we een, ondanks alles, vrolijke hond. Een flinke jongen van 37 kilo. Het lopen, niet meer dan enkele meters, deed zichtbaar pijn. De poten waren ongelijk en op de röntgenfoto’s zagen we het slordige werk van de beulen. Dat moest echt heel pijnlijk zijn om je zo voort te moeten bewegen. Operaties werden gepland, hersteloperaties van beide voorpoten die ingekort zouden worden. Helaas ontdekten we een groot gezwel onder zijn dikke vacht. Dat werd eerst verwijderd en opgestuurd. Volgens de patholoog was het kwaadaardig, maar er waren gelukkig geen uitzaaiingen. De geplande operaties konden doorgaan. De poten werden op gelijke hoogte ingekort, dikke spierlaag en bindweefsel als stootkussens er overheen. Het waren zware langdurige operaties met gelukkig een goed resultaat. Na revalidatie is Kido weer mobiel en gaat hij mee op de wandeling het hele terrein over. Ook tijdens de hoge temperaturen van vandaag is hij van de partij. Namens Kido dank jullie wel!
Klik hier voor het filmpje van Kido, zo mooi en zo bijzonder!
Datum: 07/09/2023
Arme dieren; ze geven geen kik, klagen niet, ze lijden in stilte. Vanuit Syrië is dinsdag Ricky binnengebracht. De eerste 2 foto's zijn gemaakt in Syrië, de andere bij Dierenthuis. Infectie van de huid van oren en ogen is het eerste dat we zien, die gaan we direct behandelen. We gaan nog verder onderzoek doen, eerst moet hij even bijkomen. Ricky is bijna blind en geheel doof. Het oude hondje is wegens ernstige verwaarlozing weggehaald bij de mensen en kreeg onderdak in een asiel.Omdat hij verzwakt is en aangevallen zou worden door de andere honden is hij alleen op een kamertje gezet, de omstandigheden in het asiel zijn zeer slecht.Ricky gaat bij ons een mooie oude dag krijgen, lekker in de tuin scharrelen, met veel aandacht en goede zorg. Met dank aan Animals Syria - CatConnect voor het werk en het vertrouwen in Dierenthuis.
Datum: 04/09/2023
Ruim 20 jaar vangen wij asieldieren op die niet meer in onze maatschappij passen. Aanvankelijk ging dit alleen om oude en/of ongeneeslijk zieke dieren of verwilderde zwerfkatten. Tegenwoordig krijgen wij vanuit de hele wereld ook aanvragen voor opname van dieren die in barre omstandigheden leven. Dieren die door oorlog en armoede, geestelijk en lichamelijk misvormd zijn en waarvan de hoop op adoptie is opgegeven. Dieren met angst, agressie, met pijn. Gebroken en getekend door zoveel ellende komen ze naar Almere waar ze, net als alle andere dieren, in hun waarde worden gelaten en zorg, liefde en medische hulp krijgen van het team van Dierenthuis. Ook achter de schermen wordt heel hard gewerkt door mensen die goud waard zijn. Een aantal van onze lieve verzorgers vertellen je meer in deze video.
Datum: 01/09/2023
Niet lang geleden kregen wij een mooi kado aangeboden, maar omdat wij ook buitenlandse dieren die in zeer slechte omstandigheden leven en medische hulp nodig hebben opvangen, haakte deze persoon af. Het heeft ons geraakt omdat bijna altijd achter dierenleed ook mensenleed zit. Het is de reden waarom wij deze video met je willen delen. Op de video zie je hoe Bisham en zijn baasje leefden in Syrië, een land in oorlog. Hij was soldaat en raakte gewond tijdens de oorlog; hij is door de verwondingen ernstig ziek. Samen met een hondje leeft de man in een verwoest gebouw. Het hondje is slechtziend, beide leven van het afval. De man nam afscheid van zijn hondje en ging mee met een vrijwilliger, kreeg nieuwe kleren. Het hondje ging naar een dierenkliniek voor hulp waar hij totdat hij reis-klaar is 's nachts onderdak krijgt, overdag zit hij buiten vast aan een riem. Het asiel in Aleppo is erg zwaar voor een oude, bijna blinde hond.
Animals Syria - CatConnect vroeg of wij de zorg over kunnen nemen en dat doen we. Met dank aan de mensen in Syrië die in de meest moeilijke en slechte omstandigheden telkens hun hart openen voor de stumperds.
Vervolg op het bovenstaande bericht.
De man heeft nieuwe kleren aan, het hondje Bisham is naar de kliniek geweest. Het afscheid is nabij. Bisham maakt zich klaar voor de lange reis naar Almere.
Datum: 31/08/2023
Elena heeft een asiel in Bulgarije met 170 honden, Van de gemeente moet zij 30 honden ruimen omdat haar asiel niet aan de nieuwste voorwaarden voldoet. Kansloos voor adoptie zit Tobby 4 jaar in het asiel, hij is gevonden langs de weg, een aanrijding is de oorzaak van zijn trauma. Elena en Julia vroegen Dierenthuis om hulp. Vrijdag gaat Tobby op reis naar Almere.
Datum: 22/08/2023
Tijdens hun vakantiedagen reizen twee medewerkers van Dierenambulance Gelderse Vallei naar een asiel op de grens van Roemenië en de Oekraïne. Slechte wegen, over 200 km doen ze 6 uur, een barre tocht. Op de terugreis nemen ze enkele honden mee naar Nederland, het zijn honden uit het asiel waar ook onze Maya en Tarzan vandaan komen. Bono en Yarri zijn ongeveer 10 jaar oud, het waren zwerfdieren met een zwaar trauma. Ze kregen hulp, onderdak en eten in het asiel. Maar na 6 jaar asiel voor Bono en 3 jaar voor Yarri is de hoop op adoptie voorbij. Leeftijd en ouderdomskwalen, het lang zitten, de winter die eraan komt: het is genoeg geweest. Beide dieren zijn afgelopen week bij ons thuis gekomen.
Datum: 02/08/2023
Datum: 28/07/2023
Sinds vorig jaar woont Barry bij ons. Elk dier heeft zijn verhaal, ze doorstaan vaak veel ellende en moeten telkens weer zien te overleven. Barry was een straathond met een handicap aan zijn voorpoten waardoor hij moeilijk liep. Hij werd opgenomen in een asiel maar het asiel ging sluiten. Alle honden gingen in de herplaatsing, behalve Barry. Niemand wilde hem. Omdat hij nergens welkom was ging hij weer terug naar de straat. Gelukkig zijn er dan weer mensen die hem eten geven en op zoek gaan naar hulp. Het zoeken naar een huisje voor Barry heeft DRIE jaar geduurd. Bij Dierenthuis was hij welkom. De reis werd gepland, maar uit gedane onderzoeken bleek Barry Ehrlichia te hebben, de reis werd enkele weken uitgesteld. Maar eindelijk was hij dan thuis, in Almere. Barry heeft zich prima aangepast, hij woont bij de oudjes en hoeft nooit meer weg. Gisterochtend lag hij totaal ontredderd hulpeloos op zijn bedje: niet eten, niet lopen, geen bewegend staartje als begroeting. In huis hebben we een inpandige kliniek met apotheek, dat was zijn redding. Snel handelen heeft hem weer op de been gebracht. Barry heeft een hartkwaal en gelukkig zijn daar hele goede middelen voor. Vandaag gaat het alweer beter, hij is weer alert en eet weer mee met de groep. We kunnen niets beloven, maar zo lang de kwaliteit van leven goed is gaan wij ervoor.
Datum: 22/07/2023
Tarzan is een stoere driepoot, Appie een jonge ondeugd op 2 pootjes en Toos is gewoon Toos. Een gemengd internationaal gezelschap uit Roemenië, Griekenland en Nederland die samen grote pret hebben. Klik hier voor het filmpje
Datum: 30/06/2023
Eind april 2023 zijn ze vanuit Polen afgereisd naar Almere. Fred en Fela zijn angstige niet gesocialiseerde hondjes, ongeveer 8 jaar oud. De eerste jaren woonden ze in een varkensschuur, daarna vele jaren in een kennel. Ruim 2 maanden verder zien we een beetje meer vertrouwen, ze durven zelfs mee op de wandel en genieten daar enorm van. Hun schuilplekje is onder de bedden, maar steeds vaker maken ze ook gebruik van de bedjes. Met de andere honden gaan ze goed overweg en steeds vaker zien we wat ondeugende leuke trekjes. Ze mogen alles in hun eigen tempo gaan ontdekken.
Datum: 25/06/2023
Alle operaties zijn geslaagd: tumor verwijdering en hersteloperaties van beide voorpoten met goede nazorg. Kido is een gelukkig dier, hij heeft het bij Dierenthuis erg naar zijn zin. Wij zijn heel blij voor hem. Klik hier voor de video van Kido met Appie
Datum: 19/06/2023
Twee verminkte Roemeense asielhonden worden beste vrienden. Beide dieren hebben ooit een baas gehad. Het zijn stoere honden, goed voor de bewaking, maar helaas verminkt en achtergelaten. Langzaam komen ze weer in hun element, ze zijn weer hond, eindelijk genieten. Klik hier voor de video
Datum: 17/06/2023
Onze jongste bewoner heeft een naam: Oreo. Op de foto Oreo veilig bij mama Milka.
Datum: 15/06/2023
Eva is dierenfysiotherapeut en Bianca dierenartsassistente, deze vriendinnen hebben een groot hart voor dieren. Ze hebben een speciale band met Dierenthuis, maar daarover komt later meer nieuws. Voor nu gaan zij regelmatig onze gehandicapte dieren verzorgen, een heerlijke massage geven bijvoorbeeld. Klik hier voor de video van Kido met Eva, hij heeft ervan genoten
Datum: 11/06/2023
Bertie is een Roemeense hond, een Cana Corso, gevonden door de dierenpolitie in dezelfde plaats waar Kido is gevonden. Bertie is geen straathond, hij had een baas die hem met een verbrijzelde achterpoot en gebroken heupen achterliet. De hond is voor het leven beschadigd, lichamelijk en geestelijk. Liefdevol werd hij opgevangen door Sadies Dogs Rescue. Bertie heeft angst voor vreemde mensen, durft alleen te eten als de omgeving veilig is. We zijn nu enkele maanden verder en zien een vrolijke hond, hij durft zelfs te spelen met andere honden. Zijn angst voor de mens is iets minder, zijn verzorgers zijn alles voor hem. Met hen durft hij mee op de wandel en sinds kort eet hij een stukje worst uit hun handen. Bertie heeft een geweldig karakter, hij is zo zachtaardig. Er moet nog een beetje spek op zijn ribben komen, dat gaat zeker goed komen. Medisch gezien kunnen we zijn verbrijzelde poot niet meer herstellen, een amputatie is mogelijk maar Bertie gebruikt zijn poot ter ondersteuning tijdens de wandeling. Bertie krijgt goede pijnmedicatie.
Datum: 09/06/2023
Datum: 07/06/2023
Milka is een gehandicapt poesje uit Syrië, ze loopt als een kangeroe. Hoogzwanger kwam ze onze opvang binnen. We zijn inmiddels ruim een week verder, er is nog maar een kleintje over, de eerstgeborene. De andere 2 kleintjes zijn enkele dagen na de geboorte overleden. Milka is een fantastische moeder, zeer zorgzaam. Het kleintje doet het goed. Samen hebben ze een kamertje helemaal voor zichzelf, in alle rust geniet zij van haar jong.
Datum: 03/06/2023
Vincent en Jeffrey zijn twee grote dierenliefhebbers. Op Kreta, waar zij wonen, runnen zij een revalidatiekliniek voor dieren Animal Rehabilitation Crete. Deze mannen hebben grote plannen voor de toekomst op Kreta, want professionele hulp voor dieren is er hard nodig. Makkelijk zal het niet zijn, maar het gaat ze vast wel lukken. Dierenthuis hebben ze twee keer een bezoek gebracht. De eerste keer brachten ze Nele, de tweede keer Loki. Loki kwam met vier pootjes binnen. Inmiddels gaat hij op twee pootjes verder met zijn leven, de verlamde achterpootjes zijn geamputeerd. Loki is, behalve voor zijn eigen verzorgers, een beetje mensenschuw. De rolstoel vindt hij maar zozo. Wandelen doet hij liever met een huispakje aan, gemaakt door Jolanda. Er zit nog een Griek in onze opvang. Daar kan hij het goed mee vinden, maar hij is ook graag op zichzelf. Hij is een rustig lief hondje dat het buitenleven heerlijk vindt. Vincent en Jeffrey hebben lange tijd voor hem gezorgd, maar omdat meer honden hulp nodig hebben op Kreta is Loki verhuisd naar Almere. We wensen Vincent en Jeffrey heel veel succes met hun werk voor de dieren. En namens Loki dank voor de goede zorgen!
Datum: 01/06/2023
Kido is goed uit de 5 uur durende operatie gekomen; beide voorpoten, van wat er nog over is gebleven, zijn nu gelijk. Een flinke laag bind- en spierweefsel is over het bot getrokken waar dan later een eeltlaag zich zal vormen, als een stootkussen zodat hij niet meer op zijn botten loopt zoals voorheen. Het lopen na de eerste operatie ging al veel beter, na deze 2e operatie zal het nog beter gaan. De rolstoel is geen succes, hij verzet geen stap en neemt de benen als hij het ding ziet. Dat is zijn eigen keuze en dat respecteren wij. Voor 14 dagen moet Kido even apart, de wond moet goed genezen zijn voordat hij weer naar buiten mag. Kido krijgt minstens een jaar pijnstillers en opiaten, daarna blijft hij voor alle zekerheid op goede pijnmedicatie staan. Voor nu krijgt hij vers vlees en lekkers om zijn tijdelijke verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Over enkele weken kan hij mee op de wandeling zonder pijn. Dank aan allen die ons helpen met de dieren en dank voor de vele lieve reacties.
Datum: 30/05/2023
Vandaag heeft Kido de hersteloperatie aan zijn tweede voorpoot, het medische team is al uren bezig. Kido is de hond die door twee dronken dierenbeulen werd verminkt als weddenschap. Beide voorpoten werden afgesneden, voor de lol. Aan zijn eerste voorpoot heeft hij de hersteloperatie al gehad en met succes, vandaag poot twee. Vanmorgen vroeg was hij lekker buiten, de dierenarts heeft hem daar een prikje gegeven voor de narcose en langzaam viel hij in slaap met zijn hoofd op het been van de verzorgster die bij hem bleef. Omdat Kido bij de vorige operatie erg veel bloed verloor is een zak bloed besteld, hij zal zich minder zwak voelen na de operatie. Op één van de foto's zien we het stompje zoals die vanochtend was. De poten waren ongelijk, met beide operaties worden ze op dezelfde lengte gemaakt zodat Kido beter kan 'lopen'. Het is een moeilijke operatie, de vorige duurde 6 uur. Duimen jullie mee voor Kido?
Datum: 28/05/2023
Milka het gehandicapte poesje uit Syrië kwam enkele weken geleden zwanger binnen bij Dierenthuis. Gisteren is zij bevallen. Milka en kittens maken het goed en heeft alles goed doorstaan. Voor Milka is het waarschijnlijk niet haar eerste nest maar gelukkig wel haar laatste. We zijn blij voor haar dat ze in alle rust en veiligheid haar kleintjes kan verzorgen.
Datum: 24/05/2023
Blondie is nog een kitten, ze komt uit Syrië en woont sinds enkele weken bij Dierenthuis. Haar oogkassen zijn leeg en ontstoken. We hebben haar enkele weken gedruppeld, gisteren is zij geopereerd. Ondanks dat zij blind is vermaakt zij zich prima en wandelt het hele terrein af, ze is een gelukkig dier. Na haar herstel gaat zij nog een keer onder het mes, dan is ze klaar.
Datum: 21/05/2023
Afgelopen 9 mei is Milka binnengebracht. Een mager gehandicapt poesje met een beetje mottige vacht. De eerste dagen hebben we haar rust gegeven, de vliegreis, even wennen aan de nieuwe omgeving. Ze woont bij Mimi en de wiebelaartjes en enkele andere gehandicapte katjes. Haar voorpoten functioneren niet, ze beweegt zich voort op 2 achterpoten en gebruikt haar voorpootjes als steun bij het staan, ze was volledig verlamd. Eten doet ze goed, maar we maakte ons zorgen over haar te dikke buik. In onze inpandige kliniek hebben we een echo en een röntgenfoto gemaakt, ze is zwanger van 3 kittens. Linksonder op de röntgenfoto zijn de ruggegraat van 2 kittens goed te zien. Milka is aan het einde van haar zwangerschap, de kittens kunnen elk moment geboren worden. De witte plekjes op de rontgenfoto zijn kalkspatjes en we vonden 3 kogeltjes, er is op haar geschoten. Verder onderzoek naar haar voorpoten doen we later. Dankbaar dat zij in Syrië gered is en naar Dierenthuis mocht komen waar zij als een prinsesje verzorgd wordt. Wij houden jullie op de hoogte.
Datum: 20/05/2023
Deze video is gemaakt op 8 mei, een dag voor haar vertrek uit Syrië naar Nederland, ze heet Milka. Een klein gehandicapt straatschoffie op weg naar een beter leven. We gaan haar nog regelmatig terugzien, want zij heeft veel te vertellen.
Datum: 19/05/2023
Mario is een blinde kat uit Syrië, en woont nu al een poosje bij ons. Beide blinde ogen gaven hem veel pijn en zijn verwijderd. Mario gaat verder zonder ogen. Deze jongen redt zich prima, aan hem merkt niemand dat hij blind is. Deze stoere bink is een echte klimmer!
Datum: 18/05/2023
Medewerkers van Quinzokids, kinderopvang in Almere, stonden opeens voor de poort met een donatie. Ze hadden een spontane inzamelingsactie gehouden voor ons. Allemaal spullen die we heel goed kunnen gebruiken. Lieve mensen, heel hartelijk bedankt!! En dan maken we meteen van de gelegenheid gebruik om ook alle mensen die anoniem pakjes voor de poort zetten met spullen van ons verlanglijstje of pakketjes sturen zonder afzender héél hartelijk te bedanken. We zijn heel blij met jullie bijdragen!
Datum: 17/05/2023
Moeder en zoon zijn onafscheidelijk, Dotje en Okki. Okki gaat regelmatig op stap, Dotje is een echte huismus. In de gang bij Dierenthuis staat hun vaste slaapplaats die ze samen delen, het past net. Beide zijn ze drager van het aids-virus. Als zoonlief na zijn uitstapje weer naar binnen wil krijgt hij een grondige wasbeurt, waarna ze samen in slaap vallen.
Datum: 16/05/2023
Twee Hagenezen, achtergelaten in verwaarloosde toestand op het strand. Waarschijnlijk fokteefjes op leeftijd, nooit buiten geweest, niet zindelijk. Sinds oktober 2022 liefdevol opgevangen en medisch verzorgd door Dierenhospitaal en Dierenambulance Den Haag e.o. Het medisch dossier: scheve kopstand, gehoorgangontsteking, woekering in het oor, slecht gebit, gele uitvloeiing uit de vulva, jeuk, spoelwormen, wat mager, kwaadaardig mastceltumor. De oude dames hebben het bij Dierenthuis erg naar hun zin, ze worden gemist door hun lieve verzorgers bij de Dierenambulance.
Datum: 10/05/2023
De Dierenthuis nieuwsbrief is zojuist verzonden aan iedereen op de mailinglijst. Met daarin een langere video over Bertie uit Roemenië. Hierbij ook een korter filmpje van Bertie aan de wandel in Almere.
Aanmelden voor de Dierenthuis nieuwsbrief: https://dierenthuis.nl/nl/nieuws/nieuwsbrief
Datum: 09/05/2023
Haagse Guusje is vorige week gebracht door Dierenhospitaal en Dierenambulance Den Haag e.o.. Maar Guusje kwam niet alleen, een soortgenootje en drie poesjes mochten mee op reis. Guusje is waarschijnlijk een fokteefje op leeftijd. De hondjes zijn in slechte conditie op het strand achtergelaten. Namens Guusje en de andere dieren heel veel dank voor de goede zorgen en het vertrouwen in Dierenthuis, al vele jaren.
Datum: 04/05/2023
Barbas komt uit een opvang in Griekenland. Samen met andere niet-herplaatsbare dieren zijn ze verhuisd naar Almere. Barbas is schuw en had een operatie nodig. Het oog is geamputeerd, het dier heeft nu geen pijn meer. Inmiddels loopt Barbas vrij rond in de gewenningsruimte, waar Wietze de kok van de katten de scepter zwaait. Over enkele maanden mag Barbas buiten de boel verkennen, voor nu even rust.
Datum: 25/04/2023
Een familie van vijf honden leeft al twee jaar in een varkensstal in Polen, ze zijn niet gesocialiseerd en nooit buiten geweest. Ze verhuizen naar een opvang, maar ook daar moeten ze uiteindelijk weg omdat de opvang sluit. Hun nieuwe onderkomen is een kennel bij een echtpaar waar ze eten en onderdak krijgen. Van de vijf hondjes is er één vermist, en één geadopteerd door Arina. Dan blijven er nog drie hondjes over. Inmiddels zijn ze 7 jaar, er is geen vooruitzicht op herplaatsing bij de mensen thuis. Arina van Stichting Strays Meet Holland vraagt in 2021 Dierenthuis voor het eerst om hulp. Januari, twee jaar later is Dierenthuis haar laatste hoop; de kennel waar ze wonen gaat op kort termijn verdwijnen. Na zeven jaar kennel en drie jaar zoeken is het nu tijd voor een blijvende oplossing. Drie honden zijn nu op weg naar Nederland, twee gaan naar Dierenthuis, het derde hondje gaat naar Arina. Een nieuw begin een nieuw leven, het gaat goed komen. Klik hier voor het filmpje van Fred en Fela in Polen.
Datum: 24/04/2023
Sadies Dog Rescue is een opvang in Roemenië opgericht door Lesley Ford met 250 dieren. Op 11 januari 2023 post de opvang het verhaal van Bertie op haar Facebook pagina. De opvang wordt gebeld door de politie of zij kan helpen met het opvangen van een hond in slechte conditie. Het is in Bacau waar ook Kido vandaan komt, de hond met de afgesneden voorpoten, een weddenschap van twee dronken idioten. Geweldig dat de politie particuliere asielen om hulp vragen anders worden de dieren naar een gemeentelijk asiel gebracht. Bertie is mager, totaal verzwakt, zijn linker dijbeen heeft meerdere breuken, verbrijzeld in vele stukken. Meerdere breuken aan zijn bekken, subluxatie van de heupen en een gescheurde kruisband. De hond heeft een chip, de politie doet onderzoek naar de eigenaar die het dier zwaar mishandeld achter laat. De redders hebben er nachten wakker van gelegen, wat te doen met deze stumperd. Advies van de dierenarts was kijk niet naar de röntgenfoto's, kijk naar de hond en dat hebben ze gedaan. Bertie krijgt een kans. Het dier is nog heel jong, de leeftijd wordt geschat op 18 maanden. Inmiddels is het april, Bertie kan weer lopen en gaat op reis naar Almere waar wij verder gaan werken aan zijn spieropbouw. Bertie is een ongelofelijke veerkrachtige dappere jongen met een geweldig karakter. Met dank aan Sadies Dog Rescue rescue voor hun ongelofelijke inzet voor de dieren en het vertrouwen in Dierenthuis. Klik hier voor een video, gemaakt in Roemenië, van Bertie's redding en erna (geen enge beelden).
Datum: 21/04/2023
Biba is een poesje uit Syrië, ze is gehandicapt. Net als Kido mist zij een deel van haar beide voorpoten. Maar er was meer aan de hand, één van haar achterpoten was niet meer te redden, het bot stak eruit. We hebben haar opgenomen en haar achterpoot geamputeerd. Met maar 1 volledige poot is zij het zonnetje in huis en het model voor de folder van Dierenthuis. Zij is in Almere een gelukkig dier geworden, ondeugend, speels en ondernemend. Hieronder de links naar twee video's van Biba, in Syrië en bij ons.
Biba in Syrië: https://vimeo.com/819768193
Biba bij Dierenthuis: https://vimeo.com/819767975
Datum: 20/04/2023
Kido is weer terug bij de groep, de nietjes zijn uit zijn huid verwijderd, de wond is genezen en de operatie geslaagd. Het was even wennen na 14 dagen ziekenboeg weer terug te zijn in de groep. De hondjes zijn erg lief tegen hem, ze waren blij hem weer te zien. Nog een hersteloperatie te gaan aan de andere poot, hij krijgt nu 6 weken rust en vrijheid. De rolstoel is inmiddels in België waar nog aanpassingen gedaan worden, waarschijnlijk is hij volgende week in huis. In onze inpandige kliniek hebben wij vele amputaties gedaan bij dieren, zelden hebben wij dieren gezien met fantoompijnen. Door een snelle mobilisatie kan fantoompijn voorkomen worden. Bij het ontstaan en hebben van pijn spelen ook allerlei psychologische en sociale factoren mee, relatieproblemen, geen werk, weinig sociale contacten etc. Onze dieren hebben deze problemen niet, ze zijn uit een moeilijke situatie in een warm nest terecht gekomen. Omdat we weten dat zwervers niet snel iets van pijn aangeven krijgen ze na een amputatie voor alle zekerheid een jaar lang pijnmedicatie.
Datum: 15/04/2023
Hij is de jongste in huis en heeft een verre reis gemaakt om naar Almere te komen. Met bijna dichte ogen kwam hij enkele weken geleden bij ons binnen. In Syrië lukte het niet hem te genezen; hij is niet alleen moeilijk te behandelen, je moet ook de juiste medicatie in huis hebben en daarvoor moet je onderzoek laten doen. De uitslag van de bacterie kwam binnen, de behandeling werd ingezet. Hij is geen makkelijke patiënt, met twee man sterk bleven we druppelen en we gaven niet op. En kijk nou wat een prachtige kijkers deze knul heeft! Voor MoshMosh is het bij ons alle dagen feest, hij is zo happy.
Datum: 14/04/2023
Bij Dierenthuis lopen bijna het hele jaar door studenten van diverse opleidingen stage. Alicia maakte deze foto tijdens haar werkzaamheden in de kattenkamer. Het dierenwelzijn van alle dieren vindt zij heel belangrijk. Alicia heeft twee jaar geleden voor een andere opleiding stage bij Dierenthuis gelopen. Voor haar nieuwe opleiding moet zij weer stage lopen, zij wilde graag terugkomen bij Dierenthuis, het was haar leukste stageperiode. Op de foto twee tamme katjes, Oef en Ajax tussen de schuwe katten, gezellig samen op bed.
Datum: 13/04/2023
Animals Syria - CatConnect heeft enkele katjes voor Dierenthuis. Jullie weten dat Dierenthuis een lijntje heeft met Syrië voor de dieren die dringend hulp nodig hebben en een blijvend thuis verdienen. Wij stellen aan jullie voor, Blondie 8 maanden jong, een schatje. Blondie heeft dringend zorg en een operatie nodig, ze is ziek. Blind geworden door een verwaarloosde oogontsteking gevonden op straat. Er zijn geen ogen meer te zien, wel veel pus. De vliegreis, nieuwe omgeving, vreemde katten en geluiden, ander voer, best wel heftig, een cultuurschok. Maar het diertje heeft al snel door dat het veilig is, alleen maar liefde en zorg. Wij gaan ervoor
Datum: 08/04/2023
Hond Vinnie en varken Beertje wonen gezellig samen met een aantal poesjes. De poesjes hebben een eigen kamer, maar kunnen ook bij Vinnie en Beer op visite, zij hebben alle rechten. Beer en Vinnie niet, zij worden een beetje beperkt in hun ruimte, de kattenkamer is verboden terrein voor beide vanwege de lekkere hapjes die op de grond staan. Hond en varken hebben een eigen bed, Vinnie slaapt in de keuken en het varken heeft een eigen slaapvertrek aan de overzijde. Vinnie is graag buiten net als Beer, als zij niet thuis zijn nemen de katten de bedden in beslag. Beertje is niet helemaal eens met de gang van zaken, zijn bed delen met een poesje is geen probleem, het probleem is zijn kamer. Hij wil graag in de keuken wonen, daar staat namelijk heel veel lekkers. Als hij even de kans krijgt wisselt hij van kamer en bed en dat hebben we voor jullie vastgelegd.
Datum: 05/04/2023
De spanning in huis is over, Kido heeft geen uitzaaiingen in de longen. De operatie is geslaagd, duurde 6 uur, een pootje is gisteren hersteld. Over 10 dagen is de wond genezen. Het is nu wachten op de rolstoel die uit Amerika moet komen. Verhalen en foto s over onze dieren en meer nieuws over Kido volgen in de nieuwsbrief. Dank jullie wel voor de positieve reacties Foto: Kido na de operatie, nog suf van de narcose.
Datum: 04/04/2023
Dierenbeulen kunnen geen gelukkige mensen zijn, het zijn zieke geesten die dringend hulp nodig hebben. Kido heeft pech gehad, hij kwam op hun pad en verloor gedeeltelijk zijn beide voorpoten. Dronken mannen die een weddenschap hadden afgesloten een dier te verminken. Omdat in Roemenië de artsen verder niets kon betekenen, is hij verhuisd naar Dierenthuis. Het doel is niet om zijn leven te rekken, het doel is hem een dierwaardig bestaan zonder pijn te geven door middel van operatie en hulpmiddelen. Kido is een blije hond, hij speelt met andere honden, gaat graag aan de wandel zover dat nu mogelijk is, mag graag zijn tanden in een bot zetten en is een echte knuffelbeer. Vandaag gaan we longfoto's maken; als er geen uitzaaiingen zijn dan gaat hij door naar de OK. Duimen jullie mee?
Datum: 01/04/2023
Ruim een jaar lang woonde hij in het Dierencentrum Achterhoek, hij was nog maar een pup. Reden van de afstand was allergie van één van de kinderen. Maar er was veel meer aan de hand: diarree door giardia die maar niet over leek te gaan. Breezle heeft een chronisch darmprobleem. Sinds enkele weken is Breezle geen asielhondje meer, hij is nu thuis bij ons. Hij is de jongste van zijn kamer, de kneuzenkamer, de kamer waar ook Kido woont. Ze hebben het heel gezellig met elkaar, Breezle is daar helemaal op zijn plaats, de kleine bemoeial steekt overal zijn te korte neus in. Het is echt een hondje met gebreken, hij mist ook nog een heupkom, maar was is zijn karakter super leuk. Zijn balletjes hebben we onlangs verwijderd, maar om zijn kwaliteit van leven te verbeteren moeten we meer doen. De neusgaten worden meer open gemaakt, de rode bolletjes in beide ooghoeken gaan we verwijderen, een cosmetische ingreep op medische gronden. Natuurlijk laten we over enkele weken het resultaat zien van deze knapperd. Welkom Breezle!
Datum: 30/03/2023
De honden van Dierenthuis mogen graag gaten graven op het terrein, het ene gat is nog groter dan het andere. Eenmaal terug op hun kamers, gaan de invalide hondjes het terrein op samen met de oudjes. De één in een rolstoel, de ander krijgt een huispakje aan, zoals het uitkomt. Het is altijd pret, dolle pret. Vooral de jongsten van de groep maken er een echt feestje van, ondernemend en ondeugend dat ze zijn moeten we ze soms uit de vijver vissen, zijn ze uit de bocht gevlogen of jagen ze achter Steven aan die op zijn quad over het terrein naar de uitgang probeert te komen. Moe maar voldaan gaan ze allemaal weer terug naar hun kamers. De rolstoel wordt opgehangen, de pakjes gaan uit, het is etenstijd. Maar als we dan gaan tellen, missen we een klein hondje! Waar is Appie de jongste van het stel? Het terrein is groot en er valt niets te zien, niets te horen. Op zoek naar Appie vinden we hem in een kuil, alleen zijn kopie steekt boven de kuil uit. Appie heeft alleen 2 voorpoten en kan er dus niet uit komen, hij wacht geduldig op hulp. Je zou denken dat hij onder de indruk is van het gebeuren, niet dus. Als een echte deugniet en levensgenieter neemt hij nog een duik in de modder, jaagt hij nog een grote hond op stang en besluit uiteindelijk dat het tijd is om terug naar de basis. Wat een heerlijk stoer dier!
Datum: 28/03/2023
De voorpoten van Kido, de hond wiens voorpoten zijn verminkt door twee dronken dierenbeulen, zijn niet op gelijke lengte afgesneden, waardoor er veel gewicht rust op de langste poot en de boteinden zijn niet glad. Lopen moet heel pijnlijk zijn. Daarom is een hersteloperatie nodig. Ter voorbereiding is er een algeheel onderzoek gedaan en een röntgenfoto gemaakt. Tot onze grote schrik werd er een kwaadaardig gezwel gevonden. Onderzoek bij een laboratorium wees uit dat het in z’n geheel was weggesneden, maar dat uitzaaiing naar de longen helaas niet uitgesloten is. Kido is opnieuw voor onderzoek bij onze dierenarts geweest om de lymfeknopen aan te prikken voor verder pathologisch onderzoek. Dit is helaas niet gelukt. De lymfeknopen zijn niet reactief en dat is toch goed nieuws. Het stelt ons weer een beetje gerust. Op 4 april a.s. staat de hersteloperatie gepland. Voorafgaand wordt voor de zekerheid wel een röntgenfoto gemaakt van de longen. Als ze schoon zijn gaat de operatie door. Ondertussen staat Kido op dieet. Hij is te zwaar en dat geeft onnodig gewicht op z’n poten. Het afvallen gaat echter moeizaam omdat hij door z’n handicap te weinig beweegt. Kido is wel een vrolijke hond, speelt graag met de andere honden en is een ontzettende lieve hond voor mens en dier. Over 4 weken krijgt hij een rolstoeltje op maat gemaakt.
Datum: 21/03/2023
Met een grote update over Kido, de hond met de afgesneden voorpoten. Maar ook met de verhalen van nieuwe bewoners hond Breezle en kat Barbas. Wil je ook meelezen, meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief:
Datum: 20/03/2023
KRO-NCRV steunt voor het zesde jaar op rij met de actie Warm Hart initiatieven die bijdragen aan een toekomstbestendige samenleving. Een samenleving die eerlijker, liever en groener is. Met de actie Warm Hart krijgen goede doelen die door het publiek zijn ingediend aandacht en uiteindelijk wellicht een donatie. En jij kan hier invloed op hebben! Stem nu op jouw favoriete goede doel, Stichting Dierenthuis! Want dan maken wij kans op die donatie van €10.000, €5.000 of €2.500. Stemmen: https://kro-ncrv.nl/.../inzen.../stichting-dierenthuis-40424
Even naar beneden scrollen op bovenstaande pagina en klik dan op de knop "Ik stem op Stichting Dierenthuis". Bevestig je stem via de e-mail die je na het stemmen ontvangt anders telt je stem niet mee.
Delen is lief
Datum: 17/03/2023
Zeven jaar woonde zij in een Roemeens asiel, haar naam is Maya, 13 jaar oud. Niemand had verwacht dat zij ooit nog zou verhuizen, ze is een beetje stram en bang voor de mens. De winter kwam eraan, zou zij het overleven. Maya had geluk, Vincent en Scarlett van de Dierenambulance Gelderse Vallei vroegen Dierenthuis om hulp. Zij hebben Maya opgehaald uit Roemenië en naar Almere gebracht. Maya is erg gelukkig, ze geniet van de wandelingen, de luxe binnen en haar vrijheid.
Datum: 14/03/2023
Een paar maanden geleden kwam hij bij Dierenthuis aan, doodsbang voor alles en iedereen. Zijn eerste dagen bracht hij door onder één van de bedden. Dit is Willie nu. Mensen zijn nog steeds niet echt favoriet, maar hij rent heerlijk rond. Hij geniet van zijn vrijheid en wij van hem.
Datum: 06/03/2023
"Een beetje stil, erg onder de indruk en heerlijk onder de haren keerden we terug van ons bezoek aan Stichting Dierenthuis in Almere. Twee bestuursleden van de Reikicirkel voor dieren hebben daar op 17 februari onze donatie a € 750,- overhandigd. Ze waren er heel erg blij mee; en wij kregen een uitgebreide rondleiding om te laten zien waar de centjes terecht zouden komen. Nou, ik kan jullie vertellen, we hebben een prima keus gemaakt! We maakten kennis met een poes uit Syrië, honden uit Roemenië en Griekenland, en natuurlijk ook gewoon uit Nederland. Allemaal hebben ze hun verhaal, vaak met een schrijnende achtergrond van moedwillige mishandeling, ernstige verwaarlozing of afkomstig uit een oorlogsgebied. Als er nog een dierwaardig bestaan mogelijk is, verzorgt Dierenthuis deze dieren met alle aandacht, liefde en medische zorg tot hun dood. Wat aanpassingsvermogen betreft… is ons weer eens extra duidelijk geworden hoe dieren daar meesters in zijn. Eerlijk gezegd hadden we nog nooit zoveel gehandicapte dieren bij elkaar gezien. In sommige gevallen moedwillig veroorzaakt door een mens. Woedend en verdrietig word je ervan. MAAR wat voelen ze zich hier nu gelukkig, dat merk je echt. Een geweldig team vrijwilligers houdt samen met Alice en Steven de zaak draaiende. Er is een eigen dierenkliniek waar dankzij donaties en giften alle mogelijke apparatuur staat en waar operaties en specialistische behandelingen gedaan worden door een eigen dierenarts. Alle dieren worden regelmatig onderzocht en nagekeken. En dat alles zonder subsidie; de stichting drijft op giften en donaties, al 22 jaar lang! Wij kwamen natuurlijk handen te kort, want hoe heerlijk is het als er visite komt! Ik schreef het al in het begin: het maakte ons stil en onder de indruk. Wat is het een bijzondere plek, deze liefdevolle plek voor dieren-verschoppelingen van onze wereld. En hoe fijn is het, dat we daar met onze donatie een heel klein stukje aan konden bijdragen." BEDANKT namens onze dieren Reikicirkel voor dieren
Datum: 05/03/2023
KRO-NCRV steunt voor het zesde jaar op rij met de actie Warm Hart initiatieven die bijdragen aan een toekomstbestendige samenleving. Een samenleving die eerlijker, liever en groener is. Met de actie Warm Hart krijgen goede doelen die door het publiek zijn ingediend aandacht en uiteindelijk wellicht een donatie. En jij kan hier invloed op hebben! Stem nu op jouw favoriete goede doel, Stichting Dierenthuis! Want dan maken wij kans op die donatie van €10.000, €5.000 of €2.500. Stemmen: https://kro-ncrv.nl/.../inzen.../stichting-dierenthuis-40424 Even naar beneden scrollen op bovenstaande pagina en klik dan op de knop "Ik stem op Stichting Dierenthuis". Bevestig je stem via de e-mail die je na het stemmen ontvangt anders telt je stem niet mee. Delen is lief.
Datum: 04/03/2023
Dit is Pip, een Brabants oud moppie van 15 jaar. Bij binnenkomst erg boos. Een oudje uit zijn vertrouwde huiselijke omgeving halen en naar een opvang brengen valt ook niet mee. Maar die boosheid zat toch niet in de verhuisperikelen, het waren de lichamelijke ongemakken. Na de zorg die wij hem gaven is Pip een schatje geworden. Met heel veel dank aan alle donateurs en vrijwilligers die ons werk mogelijk maken.
Datum: 02/03/2023
Kido was moe van de reis. Nieuwe indrukken, andere luchtjes, veel honden. Hij vond het spannend en leuk. De kennismaking met de andere honden was super goed. De eerste nacht heeft hij buiten geslapen, hij zocht zijn eigen schuilplek. De volgende nacht heeft hij zijn intrek in de kamer genomen, de kamer bevalt hem heel goed. Het lopen gaat moeilijk, het doet pijn. We gaan kijken wat de mogelijkheden zijn. Kido is te lief voor deze wereld.
Datum: 27/02/2023
Twee broertjes, jaren geleden samen binnen gebracht. Ze wonen niet bij elkaar op één kamer, ze zijn buren van elkaar. Buiten op het terrein kunnen ze elkaar opzoeken, met elkaar buurten en gezellig samen een bedje delen. Maar 's avonds gaan ze elk naar hun eigen kamer en dat doen ze uit eigen beweging omdat ze het gewoon zijn. Ze zijn hier komen wonen omdat ze kwaad hebben aangericht, op last van de burgermeester mochten ze niet meer blijven op hun oude adres. Hun redding is geweest dat Dierenthuis een permanente opvang is, herplaatsen doen wij niet. Omdat ze ernstige schade hebben aangericht heeft Dierenthuis moeten tekenen dat ze nooit meer levend de poort verlaten. Het gaat goed met ze, ze zijn erg braaf en lief.
Datum: 24/02/2023
Meneer Kat is zijn naam. Dierenopvangcentrum De Dierenstee in Numansdorp heeft hem afgelopen zaterdag naar Dierenthuis verhuisd. Hij is hartstikke mooi, leuk en lief. Gevonden als zwerver kwam hij in het asiel terecht. Meneer Kat heeft een klein probleempje, hij is positief getest op Aids en dus drager van het virus. Inslapen is niet nodig, Dierenthuis is gespecialiseerd in de verzorging van deze katten. Meneer Kat kan, als het een beetje mee zit, nog jaren in goede gezondheid verder leven. Het is hem gegund. Met dank voor de goede zorgen aan de DierenStee in Numansdorp.
Datum: 21/02/2023
Vandaag komt Louise naar Dierenthuis. Louise heeft hulp nodig, hulp die ze in Syrië niet meer kunnen geven. Gevonden op straat in Damascus, eens een huispoesje geweest want ze is heel gezellig en lief. Met dank aan Animals Syria - CatConnect die de verhuizing van Louise en andere dieren mogelijk maakt.
Datum: 19/02/2023
Door vertraging onderweg is Kido niet op vrijdag aangekomen, maar gisterenmiddag rond 1 uur. Drie verzorgers reden mee met de bus, zodat een goede verzorging onderweg gegarandeerd was. Kido is thuis. Onze dank aan alle mensen die hieraan meegewerkt hebben.
Datum: 18/02/2023
Ondanks dat er van alles gaande is in Syrië hebben we deze week toch 3 nieuwe bewonertjes in huis gehaald. Ook hebben we dankzij een mooie donatie voor honderd dieren antibiotica en pijnmedicatie gekocht, allemaal bestemd voor een opvang in Syrië waar de dieren ziek zijn en nauwelijks hulp of eten aanwezig is. De dieren die naar Almere verhuisd zijn staan nu onder medische behandeling en maken het goed. Meer dieren volgen. Homer heeft een neurologische afwijking, het wiebelaartje Mosh Mosh en de witte Lisa
Datum: 16/02/2023
In november 2022 werd Elena laat in de avond gebeld door de dierenpolitie. Of ze een hond wilde opnemen, een hond met afgesneden voorpoten. De dieren politie was gebeld door mensen uit een stad in de provincie Bacău. Zij hadden vernomen dat twee dronken mannen in een café een weddenschap hadden afgesloten wie van hen het durfde om een hond de poten af te snijden. De hond werd verminkt gevonden door de dierenpolitie en naar een kliniek gebracht. De politie nam contact op met Elena van Peanut s Dog Shelter. Elena en haar man gingen kijken, ze waren sprakeloos. De twee mannen zijn gearresteerd en berecht. Natuurlijk heeft Elena de zorg over Kido op zich genomen. Kido kon niet geopereerd worden maar moest wel een tijd in de kliniek blijven om de wonden te laten helen. Na een lange reis komt hij vrijdag in Almere aan en neemt Dierenthuis de zorg over. Peanut s Dog Shelter van Elena Vicol, haar man en moeder doen geweldig werk voor de dieren in Roemenië. Ook dank aan Ruby die samenwerkt met Elena en Dierenthuis om hulp vroeg.
Datum: 06/02/2023
Onlangs werden we benaderd door Deborah van de firma CarWise. Ieder jaar stelt CarWise een bedrag ter beschikking dat geschonken wordt aan goede doelen. Dit jaar is er aan het personeel gevraagd om mee te denken welke goede doelen in aanmerking zouden komen. En daar zaten wij ook bij, wat een leuke verrassing!
Vorige week vrijdag is Deborah samen met een collega bij ons geweest om een cheque te overhandigen.
Heel hartelijk bedankt dames en het personeel dat voor ons gestemd heeft, en natuurlijk CarWise!
Datum: 26/01/2023
Van Animals Syria - CatConnect kregen we de vraag om dieren op te nemen die op zoek zijn naar een beter leven. Stumperds die niet meer geschikt zijn voor een herplaatsing in een thuissituatie. Twee nieuwkomers uit Syrië stellen we nu voor, een 3e poes komt binnenkort. Het lapje heeft de naam Watin, de rode is Rune. Watin en Rune komen van de straat, hun conditie was zeer ernstig, zeker die van Watin die blijvend beschadigd is. Eerste hulp werd geboden in Syrië en om dat voor elkaar te krijgen is echt een hele klus. De omstandigheden zijn daar zo anders. Rune heeft een open gehemelte die inmiddels operatief voor meer dan de helft gesloten is. Het zijn diertjes die niet herplaatsbaar zijn, maar wel recht hebben op een fijn leven. Binnenkort als ze een beetje aangesterkt zijn, gaan ze voor onderzoek en behandeling naar de kliniek. Dank aan allen die dit mogelijk maken, dank aan Animals Syria - CatConnect voor de goede samenwerking.
Datum: 23/01/2023
23 januari was er een item over Stichting Dierenthuis bij Hart van Nederland. Heeft u dit gemist, klik hier voor het item en de video
Datum: 22/01/2023
Tweevoeter met achterwielen. Onze Appie stond gisteren in het Algemeen Dagblad. Klik hier voor het artikel
Datum: 20/01/2023
(English text below) Bij de International Primary School Almere (IPS) is vlak voor kerst een inzamelingsactie gehouden voor Dierenthuis Almere. Dierenthuis vangt niet herplaatsbare asieldieren op en was superblij met deze actie. De invalide hondjes Appie en Mango gingen op visite bij IPS om de donaties in ontvangst te nemen. Samen op reis in de auto, enthousiaste kinderen, aaiende handjes, kinderstemmen, Appie en Mango vonden het best spannend en werden er verlegen van. Maar wat een ervaring en wat een succes! Appie en Mango danken namens alle dieren van Dierenthuis iedereen voor hun inzet en de mooie donatie.
The journey of de dogs Appie and Mango to IPS Almere . A few days before Christmas the International Primary School Almere (IPS) had a fundraiser for Dierenthuis Almere. An animal welfare organization for asylum animals who can not be rehomed. Handicapped dogs Appie and Mango went on a field trip to IPS as beneficiaries of the fundraiser. Together in the car, enthusiastic kids who wanted to pet them and more noise than they are used to, made them shy. It was a great adventure! Appie and Mango want to thank everybody involved on behalf of all the animals who call Dierenthuis their home.
Datum: 17/01/2023
Ook Biba komt uit een ver land in oorlog. Op onze nieuwe folder straalt zij op de voorpagina. Is zij geen plaatje om te zien? Twee misvormde voorpootjes en maar 1 achterpoot, zij straalt schoonheid en levenslust uit. Een geweldig trots dier.
Datum: 08/01/2023
Raja is samen met Luuk vanuit Egypte naar Almere verhuisd, zij komt net als hij van ESMA Egyptian Society for Mercy to Animals (zie het bericht over Luuk eerder deze week). Beide achterpootjes hebben 2 tenen en zijn misvormd, de heupen zijn goed. Bij binnenkomst zien wij dat ze moeilijk loopt, het lopen doet zeer, ze krijst van de pijn. Op de röntgenfoto zien we een misvorming van beide voetjes, maar ook een breuk. Haar poot in geamputeerd, we moeten nu afwachten of de andere poot haar kan dragen met lopen. De operatie is technisch geslaagd, ze is met medicatie geen makkelijke patiënt maar verder is zij een schatje. Raja is ook hier en in Egypte positief getest op FIV, zij is drager van het aids virus. Met dank aan George Animal Foundation die de dieren op transport hebben gezet voor een beter leven bij ons in Almere.
Datum: 06/01/2023
Luuk is geboren in Egypte. ESMA Egyptian Society for Mercy to Animals is een opvang met heel veel dieren, Luuk was een van de bewoners. Het leven is moeilijk, zoveel leed. Luuk zijn kans op herplaatsing in Egypte was nihil, een kans buiten de grenzen is lastig, hij is drager van het Aids virus. Poesje Raja zit in het zelfde schuitje, zij heeft ook nog een handicap aan beide pootjes. Beide dieren wonen sinds kort bij Dierenthuis. Meer nieuws over Raja volgt binnenkort. Met dank aan Lia en Anne Marie van George Animal Foundation, zij wisten de weg naar Dierenthuis en maakte de verhuizing mogelijk.
Datum: 02/01/2023
Sinds enkele maanden woont Marie bij ons in de opvang. Ze is bang voor geluiden die niet gewoon zijn, bang voor de mens. Na al haar omzwervingen heeft zij nu een beetje rust gevonden en durft ze soms met een andere hond samen te spelen. Dat gaat heel voorzichtig, Marie is uiterst alert op haar omgeving en gaat bij onraad direct op de vlucht richting haar veilige kamer. Maar wij zijn heel tevreden over haar, ze doet het goed. Haar staart staat namelijk meestal in de krul.
Datum: 20/02/2003
Tarzan is een stoere driepoot, Appie een jonge ondeugd op 2 pootjes en Toos is gewoon Toos. Een gemengd internationaal gezelschap uit Roemenië, Griekenland en Nederland die samen grote pret hebben. Klik hier voor het filmpje
Datum: 24/03/0023
Een blauwe waas, ogen zo bol en groot, volledig blind, zou hij na het vertrek van de toeristen geen enkele kans maken op straat. Nelson is niet alleen blind hij is ook nog bang voor mensen en past dus prima bij Dierenthuis. Bij binnenkomst hebben wij beide ogen geamputeerd, de hechtingen zijn verwijderd en er zit meer vlees op zijn botten. We zien een gelukkig en zeer ondernemend dier. Met zijn handicap komt hij overal zonder ladder. Dat is toch een hele uitdaging voor hem, een geweldige prestatie.