NO IMAGE

Blondi en het nieuwe hek

Blondi en het nieuwe hek

Datum: 28/01/2024

In de wintermaanden zijn we druk bezig met opknapwerk binnen de opvang. De werkzaamheden voor de dieren gaan gewoon door, alleen zetten we nu een tandje extra bij. De meubels krijgen een opknapbeurt, het heeft allemaal veel te lijden; kozijnen worden geschilderd, muren krijgen een kleurtje, bomen worden geplant en de binnenplaats is door een nieuwe poort afgesloten. Poesjes die eerst niet naar buiten konden hebben nu een eigen tuin. Het zijn dieren die wekelijks onder controle staan vanwege ziekte en dagelijks medicatie nodig hebben: dieren met een handicap, de hoog bejaarde katten en meer. Kleine blinde Blondie zwerft over het hele terrein, zij kan zich prima redden. Dat er nu een klein gedeelte voor haar afgesloten is vindt zij niet kunnen, zij mist haar vriendinnetje Oreo. De blinde katten bij Dierenthuis zijn brutale aapjes, ze deinzen nergens voor terug, klimmen over hekken, springen op tafels, jagen op alles wat beweegt en volgen je op de voet. Na alle operaties en eindelijk vrij van pijn, zijn de kleine boefjes echte levensgenieters. Voor Blondie maken we een uitzondering, zij mag met de verzorgers mee door de voordeur op bezoek bij haar vriendinnetje. Foto: Blondie die per se aan de andere kant wil zijn.

Een eigenaar heeft zich nooit gemeld

Een eigenaar heeft zich nooit gemeld

Datum: 27/01/2024

In de winter van 2022 zwierf hij enkele weken op een industrieterrein in België. Uiteindelijk werd hij gevangen met een vangkooi en naar het dierenasiel Veeweyde in Turnhout gebracht. Door de chip is zijn naam, leeftijd en herkomst bekend. Bodhi, negen jaar oud, geboren in Roemenië. Een eigenaar heeft zich nooit gemeld. In het asiel zit hij alleen in een hok, het geeft hem veel stress. Bodhi is wel gewend aan het ritme van de dag en gaat zelf naar buiten en weer naar binnen. Aanlijnen of aanraken is niet mogelijk, hij is wel blij als hij zijn vaste verzorgers ziet, Babs en Nyme. Op de dagen dat zij er niet zijn is hij ongelukkig en erg angstig. Door zijn angsten is adoptie niet mogelijk. Wat wel mogelijk is, is een verhuizing naar Almere. Vandaag begint zijn nieuwe leven bij ons, met veel vriendjes. Namens Bodhi dank aan Dierenasiel Veeweyde in Turnhout (Foto: Bodhi in Turnhout)

Jambo, klein mupske

Jambo, klein mupske

Datum: 26/01/2024

Het kleinste hondje in de opvang komt uit een Nederlands asiel. Er is door zijn baasje afstand van hem gedaan vanwege bijtincidenten, hij is inmiddels 8 jaar oud. Jambo ging in de herplaatsing, een rustig huishouden zou hem goed doen. Het ging weer fout, Jambo ging terug naar het asiel. Sinds enkele weken woont hij bij Dierenthuis. Tjongejonge wat een feest, hij vindt het hier prachtig. Jambo woont samen met een Anatolische herder, een Griekse berghond, een schuwe Roemeen en neuroot Willie. Er zijn geen bijtincidenten, hij zit weer goed in zijn velletje. Omdat hij zich goed gedraagt mag hij 's nachts bij de vrijwilligers op bed slapen. De bofkont, het is een lekker dier. Met dank aan de verzorgers van het asiel.

Van Urk naar Almere

Van Urk naar Almere

Datum: 24/01/2024

De eerste katten uit Urk komen in november 2023 naar Almere, zwervers die dagelijks gevoerd worden. De loods waar ze rond omheen verblijven gaat tegen de vlakte. Alles wat herplaatsbaar is wordt ondergebracht bij vrienden en kennissen, de schuwe proberen ze te socialiseren. Maar dat lukt niet altijd, Dierenthuis helpt mee met de medische zorg en opvang. Gisteren zijn er weer enkele binnengebracht waaronder één boerderijkater. Hij zit al een tijdje in een bench, ze kunnen er niets mee en zijn ogen zijn altijd dichtgeknepen en vies. Of hij ook mag komen? We noemen hem Twan, het is een flinke jongen. Nog maar net binnen gaat hij gelijk naar de operatiekamer voor castratie en onderzoeken. Twan heeft pijn, de oogleden zijn naar binnen gekruld, de haartjes krassen over beide oogbollen (entropion). Operatie geslaagd, hij kan weer normaal zien zonder pijn. Dank aan de Urkse dames, ze doen fantastisch werk voor de zwervers in nood!

Diesel, eindelijk gevangen op de camping

Diesel, eindelijk gevangen op de camping

Datum: 22/01/2024

Marieke heeft het vertrouwen gewonnen van een zieke zwerver op een camping. Het dier ziet er gehavend uit, ze vraagt Stichting Dakloos Dier in Venlo om hulp. De zwerver wordt gevangen en naar de dierenarts gebracht voor eerste hulp, bloedonderzoek en castratie. Om even aan te sterken mag hij in de kliniek een nachtje blijven. Het vinden van onderdak voor een dier dat langdurig blijvend zorg nodig heeft is er niet, of hij naar Dierenthuis mag komen? De tong is helemaal ontstoken, zeer pijnlijk (glossitis), oorzaak bloedarmoede. De huid is zeer ernstig ontstoken, kraters en open wonden, goed te zien bij de voetjes op de foto. Verminderde weerstand omdat hij drager is van het kattenaids virus. Zo ziek, in pijn en zwak zwervend op de camping, wat een treurig leven. Dierenthuis neemt de zorg over. Je krijgt een naam, Diesel. Met dank aan de meldster Marieke en Stichting Dakloos Dier.

Een oud bulletje

Een oud bulletje

Datum: 19/01/2024

Door een scheiding in het asiel in Portugal terecht gekomen. Luna is 10 jaar oud, via Dogs 4 adoption is zij bij Dierenthuis geplaatst. Luna is hoogbejaard en heeft medische hulp nodig die de nog jonge stichting financieel niet kan dragen. De medische zorg is ook zo ongelofelijk duur geworden. Volgende week staat zij gepland voor een operatie; zij heeft een tumor en waarschijnlijk is er bij de sterilisatie iets misgegaan. Het kan ook zijn dat zij een venerische ziekte bij zich draagt, het onderzoek is in gang gezet. Het wordt nog spannend voor deze oude dame, we hopen dat we nog iets voor haar kunnen betekenen en dat de uitslag van het onderzoek niet al te negatief is. We houden jullie op de hoogte. Voor nu gaan we vooral genieten, ze heeft er nog zin in.

Sneeuw in Almere

Sneeuw in Almere

Datum: 18/01/2024

Meestal word ik door een stoet nieuwsgierige katten gevolgd als ik in buiten ben. Ze lopen achter me aan en rennen vooruit, altijd erg gezellig. Ook als het koud is of als het regent zijn er altijd wel een paar fanatiekelingen die trouw meelopen. Vandaag werd ik wederom gevolgd door de vaste crew. Toen ze zagen dat ik het veld op liep, de sneeuw in, liet de meerderheid mij onverbiddelijk in de steek. Gelukkig krijg ik toch er een paar mee. Een enkeling springt blij in het rond, maar de meesten lopen langzaam en voorzichtig achter me aan, duidelijk niet overtuigd dat dit een goed idee is. Één kat is echter helemaal in haar element: de kleine, blinde Blondie is lekker aan het jagen. Zoals haar neef de sneeuwluipaard in de bergen van Centraal-Azië een hert of steenbok stalkt, besluipt Blondie op een grasveld in Almere haar nietsvermoedende prooien: de dappere katten die de koude, natte sneeuw durven te trotseren, en een vrijwilliger die alleen maar een paar leuke, winterse foto's probeert te maken. Fotograaf en tekst: Jill

Mijn naam is Marsmellow

Mijn naam is Marsmellow

Datum: 17/01/2024

Als de mens je wegstuurt, niet wil helpen, niet ziet dat je hulp nodig hebt, ga je langzaam dood. Dat kan maanden duren, maanden in pijn totdat je het opgeeft omdat je niet meer kan. Gewoon in Nederland. Vijf jaar lang zwerf je rond. Op zeer jonge leeftijd ben je op zoek gegaan naar een vriendinnetje en de weg kwijtgeraakt. Uiteindelijk vond je onderdak in een schuur, bofkont, je koos dit keer het juiste adres. Sara bracht je voor hulp aan een ontstoken oog naar de dierenarts, zij had met je te doen, je bent ook zo ontzettend lief en zachtaardig. Niet gecastreerd, dus moet je knokken om te overleven, om aan je eten te komen en minstens 7 km afleggen om alle dames te dekken in jouw gebied. Dat is hard werken en het brengt niet veel goeds. Je bent nu drager van het kattenaids virus (FIV). Al die jaren heb je geen medische hulp gehad, je weerstand is slecht en het kwijl loopt uit je pijnlijke bekkie. De chipreader geeft een nummer, je baasje is gevonden, maar wil je niet terug en hoopt voor hem dat er een goed adres gevonden wordt. Sara gaat op zoek, asielen in de omgeving durven het niet aan of hebben al FIV katten die ze niet geplaatst krijgen. De meeste mensen sturen aan op euthanaseren. Sinds zaterdag woon je bij Dierenthuis, je bent in pijn en hulp is nodig. Afgelopen dinsdag hebben we onderzoek gedaan, arm dier, je hele bek was rauw, allemaal rotte tanden en kiezen die afbraken. We zijn uren bezig geweest, bang dat je kaak zou breken gaan we over 6 weken de resterende elementen verwijderen. Het komt goed, dapper lief dier. Namens Marsmellow heel veel dank aan Sara.

Een zwerver uit Venlo

Een zwerver uit Venlo

Datum: 16/01/2024

Hij zit vaak met een kletsnatte vacht op het veld en slaapt onder een auto. Er zit oliesmurrie in zijn haren en heeft wonden van het vechten met soortgenoten. Stichting Dakloos Dier besluit hem voor de jaarwisseling te vangen en dat is gelukt. Hij gaat naar de dierenarts voor onderzoek: gecompliceerde oude botbreuken aan beide voorpoten, is niet gecastreerd en hij is drager van het katten-aids virus. Arm dier, gebroken voorpoten, verminderde weerstand, het leven van een zwerver is hard. Harry is verhuisd naar Dierenthuis. Met dank aan Stichting Dakloos Dier, foto is gemaakt in Venlo.

Excelenta is onderweg naar Almere

Excelenta is onderweg naar Almere

Datum: 13/01/2024

Sadies Dog Rescue is een Engelse stichting met een asiel in Bacau. Laura Myatt en haar team zetten zich volledig in om zwerfdieren, honden en katten, te helpen en te herplaatsen. Zij doen geweldig werk! Excelenta is vanuit Roemenie op reis naar Almere, dit lieve dier is drager van het kattenaids virus. Aankomst vandaag. Een nieuwe start, een nieuw leven. Met dank aan team Sadies Dog Rescue voor hun hulp en inzet.

Druk in de opvang

Druk in de opvang

Datum: 12/01/2024

Het is druk in de opvang, er komen elke week nieuwe dieren binnen. Zwervers op zoek naar onderdak, een blijvend thuis. De maanden dat we gesloten zijn voor de rondleiding worden goed gebruikt om aanpassingen te doen, binnen en buiten. Nieuwe honden, nieuwe katten, ze moeten een plekje vinden in één van de 12 kamers waar ze passen, waar ze weer gelukkig worden. Elke vierkante meter wordt ingezet voor de dieren.

Lieve mensen, een update over Kido (video)

Lieve mensen, een update over Kido (video)

Datum: 11/01/2024

Wat doet hij het goed, dit ongelofelijke lieve dier! Hij heeft het erg naar zijn zin, doet overal aan mee. Springt met gemak op de bedden. Rent, speelt en gaat mee op de wandeling over het terrein, dat is geteld ongeveer 1000 stappen voor de mens. We zijn zo blij voor hem.

Klik hier voor het filmpje

Verslag van de dag van Katinka

Verslag van de dag van Katinka

Datum: 10/01/2024

Wekelijks stap ik rond 9.00uur in de auto en rijd vanuit mijn woonplaats naar Almere. Dik een uur later kom ik aan. Vandaag ben ik de hele dag bij de invaliden in kamer 7 en de buurtjes van kamer 8, met o.a. Kido, Bisham en Bruno. Met nieuwkomers Daisy en Boss in totaal 13 bewoners per kamer. Met veel enthousiasme word ik begroet en als de rust is weergekeerd maak ik een eerste begin met de schoonmaak. Het werk bij de invaliden is best intensief. Het merendeel is incontinent en kan niet zelf plassen. De urine die ze laten lopen komt door overloop van een te volle blaas. Met regelmaat legen we de blaasjes, zodat de dekens en bedjes zo schoon mogelijk blijven. Maar, belangrijker nog, door het legen van de blaasjes wordt een blaasontsteking of erger voorkomen. Om onze ruggen te sparen worden de wat kleinere hondjes op tafel getild waar een incontinentiematje ligt. De hondjes kennen het ritme en melden zich om opgetild te worden. Dan volgt een van de dagelijkse hoogtepunten: de ochtendmaaltijd. De honden zijn, met dank aan Noa, inmiddels keurig opgevoed. Zodra de etenskar wordt binnengereden, het commando ‘mand’ wordt gegeven, schieten ze naar hun vaste plek waar ze braaf blijven wachten op hun bakje. Begonnen wordt met Bisham, de brokken strooien we uit over zijn bed zodat hij een tijdje zoet is, bij Bruno zetten we voorzichtig zijn bakje neer; arme Bikkel die zo van eten houdt is op dieet, we strooien zijn brokjes op bed zodat hij wat langer bezig is. Als de bakjes leeg zijn, volgt hetzelfde ritueel bij de invaliden. Na het eten is het tijd om wat uit te buiken terwijl ik verderga met de schoonmaak. Het merendeel van de honden ligt tijdens het poetsen op de orthopedische bedjes, alleen of lekker bij elkaar. De vloeren worden gedweild en met de waterstofzuiger gedroogd, de bedjes worden afgehaald, schoongepoetst en opnieuw opgemaakt met schone dekens. Het opmaken blijft altijd weer een uitdaging. Een aantal wacht geduldig tot het schone bedje klaar is voor gebruik, maar er zijn er bij die dat wachten toch wat lastig vinden en op en af de bedjes klauteren. Ik noem een Appie, een Mango en Henkie weet er ook wat van. Al het werk wordt ruimschoots goed gemaakt door de tevreden koppies, niks fijner dan een schoon bed toch? Rond het middaguur is het tijd voor de 1e wandeling. Vanuit de eigen tuin is er toegang tot het veld van 20.000m2 met zwemvijver. De invaliden worden in de rolstoeltjes gezet, een aantal heeft geen stoeltje nodig, zij wandelen en rennen gewoon op 2 pootjes mee. Er wordt niet bepaald zachtzinnig omgegaan met de karretjes, er wordt wat afgeracet op een niet al te vlakke ondergrond, dus de tiewraps worden ingezet waar nodig. Missi en Flipje zijn soms wat lui, zeker met wat slechter weer. Maar na wat aanmoediging lukt het meestal om ze mee te krijgen. Kido is altijd van de partij en loopt inmiddels met gemak de hele wandeling mee. Na de wandeling is het rustig in de kamers, er wordt geslapen of wat rondgescharreld en gespeeld in de tuin. De schoonmaak gaat door, de wasmachines draaien op volle toeren. De nieuwe bewoners Daisy en Boss slapen veel, ze hebben een lange reis achter de rug en er is veel te verwerken. Aan het einde van de dag, voor de avond valt, wordt er een 2e wandeling gemaakt, waarna gevoerd wordt. De medicatie wordt gegeven, de invaliden krijgen daarnaast cranberries in een plakje leverworst om de blaasjes gezond te houden. Na een laatste check op schone dekens en vloeren, een laatste afscheidsknuffel, sluit ik de deur en doe het licht uit, de hondjes moe en voldaan achterlatend. 

Welkom Bobby

Welkom Bobby

Datum: 09/01/2024

In Almere, dezelfde omgeving waar kater Luca 7 jaar lang zwervende was, is deze kater gevonden. Het zou familie kunnen zijn. Al vele jaren zwerft hij door de buurt, er zijn mensen die hem voeren, maar nu had hij echt hulp nodig. Hij leek ziek en zat vaak in de regen met een kletsnatte vacht. Cat Search & Rescue werd gevraagd of zij de kat voor de jaarwisseling konden vangen. Eén dag voor oud & nieuw werd een vangkooi geplaatst en het is gelukt, hij kon meteen door naar Dierenthuis. In de kliniek heeft het medisch team de zwerver in bad gedaan voordat ze gingen opereren, zoveel vlooien. Eenmaal schoon op de operatietafel is bloedonderzoek gedaan, een röntgenfoto gemaakt en zijn de balletjes verwijderd. Vanwege ontstekingen in de bek zijn de snijtanden verwijderd, het pus liep eruit. Het kan bijna niet anders na zoveel jaren op straat, de uitslag van de bloedtest was positief. Hij is dus drager van het katten-aidsvirus. We hebben hem Bobby genoemd. Dank aan Cat Search & Rescue voor het vangen van Bobby.

Daisy en Boss

Daisy en Boss

Datum: 08/01/2024

In het gemeenteasiel van Vatra Dornei, een dorp middenin de bergen in het noorden van Roemenië, verblijven een groot aantal honden al jarenlang. Voor twee oude honden vraagt Stichting Care 4 Shelter Dogs ons om hulp. De winters in Roemenië zijn verschrikkelijk koud, het asiel is inmiddels gesloten, alle honden zijn naar een ander asiel verhuisd. Voor Daisy en Boss was gelukkig voor de sluiting van het asiel een reis naar Almere geregeld. De stumperds.

* Het verhaal van Daisy *

Tijdens een autorit ziet Mirela, rescuer, vanuit haar ooghoek iets aan een boom spartelen. Het blijkt een nog jonge hond van misschien 1 jaar oud te zijn. Zij hangt aan een touwtje geknoopt aan een boom, de ogen bol en knalrood. Met spoed wordt de hond, inmiddels buiten bewustzijn, in de auto gelegd en naar de kliniek gebracht. Na het geven van een injectie en beademing komt de hond weer bij. Het blijkt een vrouwtje te zijn, zij krijgt de naam Daisy. Omdat er nergens een plekje voor haar is, wordt ze in het asiel geplaatst. Nu, ruim 8 jaar later, zit Daisy daar nog steeds.

* Het verhaal van Boss gaat 13 jaar terug *

De gemeente was net gestart met het asiel toen er een zwanger teefje werd binnen gebracht. Ze beviel kort daarna in het asiel. Een paar van haar pups overleden, een aantal inclusief de moeder werd geadopteerd in Roemenië, pup Boss was de enige die achterbleef. Boss verblijft al 13 jaar in het asiel.

Gisteren zijn beide in Almere gearriveerd. Ze zijn moe, oud en hebben zorg nodig. Met dank aan Stichting Care 4 Shelter Dogs ❤️

Nog meer lekkers voor de honden

Nog meer lekkers voor de honden

Datum: 06/01/2024

Al jaren brengt Liesbeth, vrijwilliger bij Dierenthuis, lekkers mee voor de honden. Het lekkers wordt ook al jarenlang gesponsord door Kivo Petfood. Dozen vol, voor alle honden een feest. Heel veel dank namens de honden!!

Nieuwjaarsdag 2024, een gewone maandag?

Nieuwjaarsdag 2024, een gewone maandag?

Datum: 05/01/2024

Na een korte en onrustige nacht voor mens en dier, gaan de vrijwilligers weer gewoon aan de slag. Een uurtje later dat wel. Gelukkig is het droog dus kunnen de honden lekker naar buiten en aan de wandel. Vergeten zijn de knallen en lichtflitsen, de een is nog wat druk maar ze doen het goed. De gewone regelmaat van de dag helpt. Besloten wordt een aantal honden naar een andere kamer te verhuizen. Umut, een grote Anatolische herder gaat naar de kamer waar soortgenoot Naz de touwtjes in de pootjes heeft. Naz moet Umut wat manieren leren en rust geven. Bubba en Keessie gaan ook naar een andere kamer, een kamer waar wat meer speelgenootjes voor ze zijn, zodat ze hun energie nog meer kwijt kunnen. Deze verhuizingen geven wat onrust maar we doen het voor hun best. Na een weekje weten ze niet beter meer en is het hun kamer geworden. Na de wandelingen verplaatsen we nog wat schilderijen, schuren tafels en zetten die weer in de verf: best een kunstje tussen eigenwijze neusjes van katten of honden. We willen natuurlijk geen blauwe poesjes of pootjes.

Lieve mensen, bedankt

Lieve mensen, bedankt

Datum: 04/01/2024

Lieve mensen, namens de dieren van Stichting Dierenthuis heel veel dank voor jullie steun! De vergeten asieldieren, opgegeven omdat ze niet in onze maatschappij passen; de zwervende dieren, schuw en ziek in binnen- en buitenland. Dieren uit landen waar oorlog en armoede een never ending story lijkt. Deze week komen er 4 nieuwe dieren binnen, twee katten en twee honden. Daisy en Boss uit Roemenië wonen samen 21 jaar in het asiel. Hartverscheurend toch. Ze mogen het asiel verlaten, ze gaan op reis naar Almere. Wordt vervolgd.

Feestmaaltijd voor de honden

Feestmaaltijd voor de honden

Datum: 02/01/2024

Bianca en Eva zijn vrijwilliger bij Dierenthuis. Zij komen nooit met lege handen binnen, brengen handdoeken en andere spullen voor de opvang mee. Tijdens de feestdagen hadden zij een heerlijke verrassing voor alle honden. Een feestmaaltijd voor elke hond, 100 bakjes voer. Het was een leuk gedoe met de voortbereidingen en het uitdelen, maar iedereen kreeg zijn portie. Hap, slik en weg was het. De honden hebben genoten!

Barth bedankt voor de krabklimbomen!

Barth bedankt voor de krabklimbomen!

Datum: 01/01/2024

Barth van Krabpalen en klimbomen voor katten kennen we al jaren. Wie veel katten opvangt heeft goede spullen nodig die tegen een stootje kunnen en waar de dieren veel plezier en comfort van hebben. Het oog wil ook wat en het moet passen in je huis. Met Barth kunnen we alle kanten op, hij maakt het en het gaat jarenlang mee. Elke kamer heeft zo'n mooi houten krabklimboom staan en ook voor buiten is het ideaal. Barth beloofde dat hij elk jaar 2 stuks zou schenken aan Dierenthuis. Op de laatste dag van 2023 kwam het busje de parkeerplaats opgereden. Wat een kanjer, wat een super geschenk voor onze katten. Namens de katten heel veel dank!!

Het is bijna zover, zij gaan binnenkort verhuizen

Het is bijna zover, zij gaan binnenkort verhuizen

Datum: 22/12/2023

Wie de nieuwsbrief heeft ontvangen weet dat twee oudjes, Daisy en Boss, binnenkort eindelijk het asiel gaan verlaten en verhuizen naar Dierenthuis. Boss woont zijn hele leven, 13 jaar, in het asiel, Daisy verblijft 8 jaar in het asiel. De derde hond die klaar is voor transport is Bruno, hij komt van een ander asiel. Drie Roemeense honden gaan na de feestdagen op reis. Bruno op de foto te zien, komt via een Engelse organisatie, Rocky Road Rescue die vooral werkzaam zijn in Oost Europa. Veel honden gaan dus naar Engeland en krijgen daar een nieuw thuis. Alleen het vinden van een passend thuis voor Bruno, de zoektocht duurt inmiddels 2 jaar, wil niet lukken. Samen wonen deze drie honden nu 23 jaar in het asiel.

Update Bruno

Update Bruno

Datum: 21/12/2023

Sinds juni 2022 woont Bruno bij Dierenthuis. Het is een oudje op 3 poten uit een Roemeens asiel, één die niet meer in onze maatschappij past. Hij is zó bang voor mensen, beschadigd voor het leven. Bij Dierenthuis heeft hij wel zijn plekkie gevonden. De deur naar buiten staat altijd op een kier, hij kan vluchten. Inmiddels kent hij zijn verzorgers goed en het ritme van de dag, dat geeft rust. Hij kijkt iets anders uit zijn ogen, minder angstig. We mogen dichterbij komen, er is bijna even contact. We zijn dus 18 maanden verder, het gaat heel langzaam iets beter.

Je mag er zijn

Je mag er zijn

Datum: 18/12/2023

Ach, schuw knap zwervertje, wat een mooi veilig plekje heb jij alleen voor jezelf. Het leven buiten was hard, je moest knokken om te overleven, nergens was je veilig. Nu ben je gehavend, drager van het kattenaidsvirus en heb je geen vertrouwen meer in de mens. De verhuizing naar Dierenthuis doet je erg goed, veel ruimte, het is er veilig, warm en gezellig, er is genoeg te eten. Je mag er zijn.

Zomaar een zaterdag

Zomaar een zaterdag

Datum: 15/12/2023

Het is een regenachtige dag in Almere. De vrijwilligers druppelen één voor één binnen. Er wordt even doorgesproken wie wat gaat doen en een ieder gaat naar zijn / haar kamer om de dieren te verzorgen. De medicatie wordt uitgedeeld, de dieren krijgen eten en schoon drinkwater, er wordt tussen de bedrijven door veel gewandeld met de honden en de kamers worden van top tot teen schoongemaakt. Rond 12 uur drinken we met z’n allen gezellig een bakje koffie of thee met een gevulde koek. We kletsen wat bij over de afgelopen week. Daarna gaan we weer verder. Om 14.00 uur staan er een aantal afspraken gepland. Annalies en Peer komen heel veel spullen brengen van ons verlanglijstje en brengen ook nog voor alle vrijwilligers een leuk presentje mee, een eigengemaakte (gehaakte) cup cake met een lief kaartje erbij. Annalies en Peer heel hartelijk dank hiervoor! Ook verwelkomen wij Annette met haar zus. Omdat de zus van Annette, die begeleid woont, erg begaan is met het lot van dieren en Dierenthuis geweldig vindt heeft zij gespaard voor ons. We ontvangen 500 euro, een enorm bedrag! We zijn de zus van Annette zeer, zeer dankbaar. Dan worden er ook nog 3 katjes gebracht die leefden op een industrieterrein op Urk. Marijke verzorgt de dieren al jaren, maar gaat eind dit jaar verhuizen. Ze heeft al veel dieren gevangen en herplaatst via stichtingen, heeft zelf een aantal dieren opgenomen evenals familie en vrienden van haar. De laatste 3 katjes zijn erg schuw, zij kan nergens een plekje ze vinden. Dan hoort zij van Dierenthuis en vandaag worden de katjes gebracht. Samen met Annette en haar zus krijgen Marijke en Anneke, die meegekomen is, een rondleiding. Ze zijn heel blij dat de katjes zo goed terecht gekomen zijn. Dan krijgen we nog bezoek van Ben en Elena. Zij komen op bezoek bij Bossie, een FIV kater die helaas niet meer thuis kon blijven wonen. Bossie is weer blij om ze te zien en Ben en Elena om hem weer te zien. Tegen etenstijd krijgen we een mail, de laatste twee campingkatten zijn gevangen, ze zijn onderweg. De camping gaat sluiten, alles wordt afgebroken, iedereen moet vertrekken, zeven katten zouden verhongeren. Ze wonen nu allemaal bij Dierenthuis. Om half vijf hangt er een heerlijke geur van knoflook, kruiden en peper, Jolanda is aan het koken. Dat is vaste prik op zaterdag. Een vegetarische maaltijd met frites van Steven. Dit keer genieten we van een bloemkoolsoep en een pompoen/tomaten/spinazie ovenschotel. Het was heerlijk. Als toetje hebben we een advocaat-taartje, gekregen van de dames uit Urk. Het was weer een mooie, enerverende dag, maar voldaan gaan de vrijwilligers weer naar huis. De dieren liggen al lang op één oor als zij vertrekken. Twee verzorgers blijven achter bij de dieren.

Anneke, vrijwilliger sinds Wilbertoord 2006

Welkom Don

Welkom Don

Datum: 14/12/2023

Ruim 20 jaar kennen we de chauffeurs van Dierenambulance en Dierenasiel Helmond e.o.. Voorheen was het brengen van dieren een makkie, Dierenthuis was toen gevestigd in Aarle Rixtel. Nu hebben ze een lange rit naar Almere voor de boeg, maar ze doen het nog steeds met plezier. Dit keer voor kater Don. In het asiel is het zo ongelooflijk druk met katten dat het de medewerkers dit keer niet gaat lukken om Don te herplaatsen. Don is drager van het kattenaids virus, een enorm lieve kat met op het moment geen klinische klachten. Sinds enkele weken woont hij, geheel naar zijn zin, bij Dierenthuis. Namens Don dank aan de medewerkers van Stichting Dierenambulance en Dierenasiel Helmond voor de goede zorgen!

Bedankt!

Bedankt!

Datum: 12/12/2023

Conny is een trouwe adoptante die ieder jaar met haar verjaardag geld voor ons inzamelt i.p.v. cadeautjes te vragen. Dit jaar was het een actie ter nagedachtenis aan haar moeder, die een grote dierenvriendin was. Wat een mooie manier om je moeder te herdenken! We hebben weer een prachtige gift mogen ontvangen. Dankjewel Conny! En dan hebben we weer diverse sinterklaascadeautjes ontvangen. Cadeautjes die rechtstreeks door de leverancier naar ons gestuurd worden, bevatten meestal niet de naam van de schenker waardoor we geen bedankje kunnen sturen. Daarom willen we langs deze weg ook deze mensen héél hartelijk bedanken. Echt fijn dat jullie onze dieren zo verwennen!

Klaas

Klaas

Datum: 08/12/2023

Sinds 2006 werken we al prettig samen met Stichting Dierenasiel Tiel. Zij hebben een rode kater zitten die drager is van het katten aidsvirus. Hij is geplaatst geweest, maar weer retour gekomen omdat hij zijn personeel aanviel. Sinds zijn terugkeer naar het asiel woont Klaas in een aparte kamer, hij heeft een probleem met de andere katten in het asiel die ook drager zijn van het virus. Klaas woont sinds enkele dagen bij Dierenthuis, niet meer in een aparte kamer, maar samen met zijn lotgenootjes. Hij gedraagt zich voorbeeldig, het gaat goed komen. Namens Klaas heel veel dank aan de verzorgers van het asiel in Tiel

Vandaag is het 'Nationale Vrijwilligersdag'

Vandaag is het 'Nationale Vrijwilligersdag'

Datum: 07/12/2023

Oftewel de dag om alle vrijwilligers in het zonnetje te zetten! Lieve mensen, dank jullie wel namens de dieren van Stichting Dierenthuis.

Anneke, Angelique, Peter, Erik, Jill, Wietze, Ana, Katinka, Monique, Rob, Mika, Jolanda, Annet, Alice, Rieta, Ariana, Wendien, Steven, Astrid, Tine, Jolanda F, Saskia, Majella, Corrie, Lonneke, Bianca, Eva, Jolanda, Marnix, Karuna, Wesly, Liesbeth en Sytske

Een dagje bij Dierenthuis

Een dagje bij Dierenthuis

Datum: 03/12/2023

Het leven bij Dierenthuis gaat zijn gangetje. De verwarming staat aan, de bedjes worden dagelijks opgemaakt. Wanneer de verzorgers de vloeren soppen gaan de honden slapen of liggen ze op een bot te kluiven. Een enkeling heeft een balletje en vraagt telkens of je mee wil spelen, natuurlijk doen we dat. Schone was gaat de kast in, vuile naar de waskamer waar vele machines staan de draaien, de machines staan zelden stil. Nieuwe honden vinden hun draai binnen de groep, ze passen zich snel aan. De jonkies willen de hele dag wel spelen, na de laatste wandeling en maaltijd krijgen ze verplicht rust, de hekken gaan op slot, het is dan bedtijd. De lichten worden gedoofd, de laatste pillen uitgedeeld. Morgen is er weer een dag.

Rocky

Rocky

Datum: 01/12/2023

Wouter en zijn vriendin hebben sinds twee jaar een hondje geadopteerd van O Amigo Fiel, ze zijn er dolgelukkig mee. Een jaar later op vakantie in Portugal bezoeken zij het asiel waar hun hondje vandaan komt, ze vinden het een bijzondere ervaring. Meer plek om nog een hond te adopteren hebben ze niet. Rocky woont al 6 jaar in het asiel, bijna zijn hele leven in een hok. Nooit is er iemand voor hem gekomen, hij had zijn uiterlijk niet mee, zwart en groot. De verwachting van de lieve verzorgers is dan ook dat hij nooit het asiel zal verlaten. Inmiddels is hij 8 jaar oud en heeft hij artrose. Het is een lief dier. Jullie raden het al; Wouter heeft actie ondernomen, Rocky is zijn project geworden. Na alle onderzoeken en behandelingen woont Rocky sinds enkele dagen bij Dierenthuis. Na 6 jaar zorg voor Rocky was het afscheid moeilijk, maar de verzorgers gunnen hem een beter leven. Namens Rocky heel veel dank aan de verzorgers en Wouter die Rocky niet vergeten kon.

Luca

Luca

Datum: 29/11/2023

Luca zwerft al 7 jaar lang door een wijk in Almere, eens achtergelaten gaat het verhaal. Hij heeft verschillende adressen waar hij te eten krijgt. Afgelopen juni kwam de vraag of hij naar Dierenthuis mocht omdat zijn conditie slecht was; hij kon nauwelijks nog eten en had wonden van het vechten met soortgenoten. De aanvrager heeft heel erg met hem te doen. Er worden meerdere pogingen gedaan om hem te vangen maar het lukte niet. Wij bieden een vangkooi aan en advies maar dan wordt het stil. In september komt er weer een bericht: Luca is weer tevoorschijn gekomen, het gaat niet goed met hem. Inmiddels is het november en komen we in contact met Cat Search & Rescue, zij kennen de noodkreet over Luca ook. We maken een plan van aanpak: zij gaan de kat vangen, heel vroeg in de morgen en brengen hem daarna naar Dierenthuis. De eerste vangpoging 's ochtends om 6 uur is gelukt, hij is voorgoed van de straat. Gisteren lag hij in onze inpandige kliniek op de tafel. Bloedonderzoeken, echo, röntgenfoto en gebitssanering, een grote APK beurt. Zoals verwacht is hij drager van het kattenaidsvirus. Zo veel vlooien, een ontstoken bek met twee rotte kiezen, een groot gat in zijn bek waar eens een snijtand heeft gezeten. Diep in het gat zit een verharding die verwijderd moet worden omdat het vreselijk pijn moet doen. Na het weghalen van de verharding wordt het gat gehecht, de rotte kiezen getrokken en natuurlijk is hij gelijk gecastreerd, ontwormd en ontvlooid. Luca moet nu herstellen, we gaan zoals altijd ons best doen. Dank aan Cat Search & Rescue en de buurt voor de medewerking en zorgen om Luca!

Hoe is het nu met Kido?

Hoe is het nu met Kido?

Datum: 27/11/2023

Eigenlijk is het antwoord kort: heel goed! Sinds de ingreep aan beide voorpoten gaat hij elke dag mee aan de wandel. Hij heeft praatjes en blaft als een echte heer des huizes naar de buurhonden. Afgelopen zondag heeft hij weer fysiotherapie gehad, hij vindt het gefriemel aan zijn lijf en de massage heerlijk. Zo makkelijk als hij is met de therapie, zoveel paniek krijgt hij bij het zien van een nagelschaar. De nagels van zijn achterpoten hadden een knipbeurt nodig, dat laat hij niet toe. Wij begrijpen dat maar al te goed na de vreselijke mishandeling die hij heeft doorstaan. Een lichte sedatie is de oplossing, met een kluif als beloning wanneer hij weer helemaal wakker is. Kido is een stoere hond en een ontzettend lief dier.

Bono

Bono

Datum: 26/11/2023

In maart ontvangen we een verzoek om hulp van een medewerker van de Dierenambulance Gelderse Vallei. Over een paar maanden gaan zij tijdens hun vakantieverlof voor een 3e keer naar het asiel in Roemenië om een aantal oude honden mee te nemen, waaronder Bono en Yarri. Of Dierenthuis misschien een plekje heeft voor Bono en Yarri om veilig oud te worden? Bono, een zwerfhond van ongeveer 10 jaar oud, woont al 6 jaar lang in een asiel op de grens van Roemenië en Oekraïne. Hij werd gevonden met een ingegroeide halsband die verwijderd is, de sporen zijn nog goed zichtbaar. Bono heeft artrose en een verminkte enkel. De dieren in het asiel leven in barre omstandigheden. Het is een erg armoedig troosteloos asiel. Geld voor voer, medicatie en zorg is er nauwelijks. De lieve verzorgers komen 2x daags hun ronde doen. We vragen ons werkelijk af of sommige dieren op straat niet beter af zijn dan opgesloten zitten in deze omstandigheden met weinig of geen toekomst op een eventuele herplaatsing. Het is augustus als Bono door de Dierenambulance Gelderse Vallei naar Dierenthuis wordt gebracht. De eerste paar weken zien we een schuwe en erg bange hond die voor het minste of geringste wegvlucht. Bono ligt zoveel mogelijk op zijn bedje achterin een hoek van de kamer, zijn omgeving nauwlettend in de gaten houdend. Honden die te dichtbij komen worden weg gesnauwd. Als er gepoetst wordt, laten we Bono met rust en lopen met een grote boog om hem heen. Zijn behoefte doet hij binnen op zijn bed, naar buiten durft hij nog niet te gaan. Wat logisch is na 6 jaar in een hok te hebben geleefd. Zijn brokjes strooien we heel voorzichtig op zijn bed om te voorkomen dat hij wegvlucht. Zijn pijnstiller wordt verstopt in een plakje leverworst en voorzichtig in zijn buurt gelegd. We zijn nu ruim 3 maanden verder en de metamorfose, in zo’n korte tijd, is bijna niet te bevatten. Bono woont nu bij de grote jongens, een kamer met 10 honden, jong en oud. Een aantal is rustig, enkele jonge honden zijn druk en speels. Hij gaat mee met iedere wandeling, eet mee met de groep en pakt zijn plakje leverworst met medicatie gewoon uit de hand. Ondanks zijn artrose/verminkte enkel is hij razendsnel, hij doet in snelheid nauwelijks onder aan de rest van de roedel. We zien zelfs dat hij al ondeugend wordt, bijvoorbeeld samen met Keessie trekkend aan een deken. Waar hij in het begin geen enkele toenadering zocht, zoekt hij nu het contact, is blij ons te zien en komt zelfs voorzichtig naar je toegelopen om een brokje uit je hand te nemen. Bono is een schat en voelt zich helemaal happy bij Dierenthuis.

Het leven van een straatkat gaat niet over rozen

Het leven van een straatkat gaat niet over rozen

Datum: 24/11/2023

De eerste weken bij binnenkomst slapen ze een gat in de dag. Moe van het leven op straat, het gevangen worden, het asielleven en gedane onderzoeken komen ze naar Dierenthuis waar ze na weken, maanden van opsluiting hun pootjes mogen strekken. Het is allemaal voor hun eigen bestwil en met zorg gedaan door mensen met een groot dierenhart. Sommige dieren komen van ver, veel dieren gewoon uit Nederland. Dit jaar hebben bijna 100 nieuwe dieren een blijvend thuis gekregen in onze opvang. Maar het jaar is nog niet om, hulpverleners zijn nog druk bezig om voor de winter dieren in nood weg te vangen. Deze jongens zitten goed, zij zijn inmiddels ingeburgerd.

Elton

Elton

Datum: 23/11/2023

Elton is het oudste dier bij Dierenthuis, hij is bijna 40 jaar. Hij heeft verschillende adresjes gehad waar hij niet de zorg kreeg die hij nodig had; een verwaarloosd mager dier kwam bij ons binnen. Elton knapte op, zijn hoefjes herstelde en zijn ribbetjes verdwenen achter een laagje vet. Het is een ontzettend lief en grappig dier, hij is gelukkig. Al vele jaren woont hij bij Dierenthuis, waar hij samen met soortgenoten alles krijgt wat een dier nodig heeft. Namens alle dieren bij Dierenthuis heel veel dank voor jullie steun, zoveel dieren in nood zijn nu veilig en krijgen zorg en onderdak tot aan hun dood.

Eigenwijze Fred in love

Eigenwijze Fred in love

Datum: 20/11/2023

Onze gehandicapte katten wonen in een aparte kamer. De meubeltjes zijn aangepast op de dieren en ze krijgen speciale voeding met supplementen. Het is, echt bij toeval, een kamer waar eigenlijk alleen maar (gesteriliseerde) poezen wonen. Waaronder mama Milka en dochter Oreo. Fred, de eigenwijze Hagenees, is afgelopen zomer ingetrokken. Eigenlijk vanwege het eten: hij vond het gewoon veel lekkerder en dat was te zien: Fred groeide in de breedte. Dat was uiteraard niet de bedoeling en met man en macht probeerden wij hem uit deze kamer te houden. Daar dacht Fred heel anders over en hij bleef volhouden. En Fred heeft gewonnen, wij hebben het opgegeven: hij woont nu permanent bij de meiden. Enkele maanden later zien we een mollige kater in love. Fred heeft vaderlijke gevoelens en is de nieuwe man in het leven van Oreo en Milka. Vooral de kleine Oreo is zijn oogappel, zij voelt zich veilig bij Fred. Hij mag voortaan mee naar bed.

Bertie

Bertie

Datum: 19/11/2023

Waar Bertie gevonden werd door de dierenpolitie in Roemenië, was zijn thuis. Zo leefde hij met een verbrijzelde achterpoot, gebroken heupen en was hij broodmager. Bertie is een Cane Corso, een waakhond, een stoere stevige jongen die het erf moet bewaken. In de conditie, geestelijk en lichamelijk, waar hij gevonden werd was daar niets meer van over. Gelukkig voor Bertie werd hij opgevangen en verzorgd door Sadies Dog Rescue en verhuisde hij eerder dit jaar naar Dierenthuis. Bang voor mensen durfde hij niet te eten en hij was zeer op zijn hoede. Bertie heeft een hart van goud, hij doet niemand kwaad. Inmiddels enkele maanden verder heeft Bertie meer vertrouwen en gaat hij meer en meer genieten van het leven bij ons. Hij krijgt fysiotherapie van Eva en daar geeft hij zich helemaal aan over

Lola

Lola

Datum: 18/11/2023

Het is augustus 2014 als de dan vijfjarige Lola door de dierenambulance naar het asiel in Arnhem wordt gebracht. Zij woonde samen met een oude hond bij een moeder met vier jonge kinderen die uit huis werden geplaatst. Op dat moment ben ik als vrijwilliger werkzaam bij het asiel. Lola is een lieverd, gehoorzaam en vol energie. Iedereen is dol op haar. Tijdens een wandeling gebeurt er iets vervelends. Op een wat smaller pad passeren we een oude dame die haar arm uitsteekt om Lola op afstand te houden. Lola schrikt, springt op en hapt in de arm. Ik neem de dame mee naar het asiel waar zij wordt opgevangen en geholpen. Lola wordt direct geïsoleerd en gescheiden van de andere honden, ze zit moederziel alleen in haar kleine kennel. Ze mag niet meer naar buiten, zelfs het afgezette veld is verboden terrein. Ik probeer zoveel mogelijk bij haar te gaan zitten, geef snoepjes en kriebel over haar buik. Ik voel me schuldig, door mijn onervarenheid zit zij hier, in afwachting van het onderzoek door een gedragstherapeut. Lola wordt getest en komt hier niet goed uit. Niet zo verwonderlijk na haar eenzame opsluiting en het stressvolle leven in een asiel. De gedragskundige besluit samen met het bestuur dat Lola een gevaar is voor de samenleving en dat zij niet meer in de maatschappij mag terugkeren. Haar doodvonnis is getekend. Omdat ik ervan overtuigd was dat het bijtincident een onhandige samenkomst van omstandigheden was waarop Lola niet mocht worden afgerekend, heb ik alles op alles gezet om een geschikte plek voor haar te vinden. Dat leek niet te lukken, tot ik hoorde van het bestaan van Dierenthuis. Lola was welkom op voorwaarde dat zij goed kon omgaan met haar soortgenootjes èn dat zij gesteriliseerd zou zijn. Ik moest hemel en aarde bewegen voordat het bestuur van het asiel akkoord ging. Dit was eenmalig, zeiden ze, en gebeurt nooit meer. Alsof ik hen dankbaar moest zijn dat zij instemden met plaatsing. Was het eigenlijk niet andersom? Moesten zij Dierenthuis niet bedanken dat zij Lola wilden opnemen? De sterilisatie betaalde ik, de eenmalige plaatsingskosten bij Dierenthuis van € 70 heeft het asiel nooit betaald. Op 22 september 2014 was het zover. Samen met 2 collega vrijwilligers van het asiel bracht ik Lola naar Almere. Ze liep gedwee met Alice mee. Wij kregen daarna een rondleiding zodat we met eigen ogen konden zien wat Lola’s nieuwe thuis zou zijn. Het was voor mij direct duidelijk: ik stopte met mijn werk bij het asiel en begon als vrijwilliger bij Dierenthuis. Nu, 9 jaar later, is Lola inmiddels een dame van 14 jaar en behoort ze samen met Beau en Liesje tot de oudste bewoners van Dierenthuis. Nog steeds loopt ze mee met iedere wandeling, speelt ze wat met de bal, begroet ze je met haar kenmerkende blafje en komt op een drafje naar je toe om geaaid te worden. Luieren kon ze al goed maar nu nog beter, waarbij ze nog steeds het liefst over haar buik wordt gekriebeld. Agressie naar mens noch dier heeft Lola nooit vertoond. Sterker nog, Lola is eén van de liefste en makkelijkste honden bij Dierenthuis.

Katinka, vrijwilliger bij Dierenthuis.

Van heinde en ver

Van heinde en ver

Datum: 14/11/2023

Straatdieren en asieldieren, van heinde en ver hebben zij bij Dierenthuis een thuis gekregen. Ze komen meestal binnen in een niet al te beste conditie; gewond, verlamd, achterstallig onderhoud. Waar oorlog en armoede is, is dat begrijpelijk. Maar in Nederland mag dat toch niet gebeuren en toch zien we regelmatig zeer verwaarloosde dieren binnenkomen. Poekie-Rita, het lapje, is vandaag gecastreerd. Zij had haar intrek genomen bij Almere Plant. Ze is nog een kitten, schuw en vulde haar maagje door de zakken in de schappen open te trekken. Dat hoeft niet meer. Zij, en alle andere nieuwe bewoners, zijn veilig bij ons.

Lion de zwerver, update

Lion de zwerver, update

Datum: 09/11/2023

Zijn lamme voorpoot sleepte over de grond op weg naar de stal waar hij gevoerd werd door een dame die zich over hem ontfermde. Een zwerver die voor overlast zorgde omdat hij niet gecastreerd was. Gelukkig voor hem heeft hij nu een thuis bij Dierenthuis. Lion gaat verder met zijn leven op 3 poten en zonder balletjes. Overlast? Nee echt niet, hij is zeer sociaal naar andere katten en geniet van het luxe leventje bij Dierenthuis. Wat een lieve prachtige kater. Voor hem een geluk bij een ongeluk.

Donatie KC Zoys

Donatie KC Zoys

Datum: 01/11/2023

Een tijdje geleden ontvingen wij een mailtje van het bestuur van KC Zoys, een vereniging voor hondenliefhebbers uit Amersfoort. Wegens dierendag wilden ze geld inzamelen voor een goed doel met als achterliggende gedachte dat niet alleen het eigen dier extra aandacht krijgt maar de leden ook iets zouden betekenen voor dieren in een opvang. En het goede doel was Dierenthuis! Of wij wat folders e.d. hadden om Dierenthuis te promoten. Ja natuurlijk! Geweldig dat ze voor ons willen inzamelen. Vervolgens kregen we bericht dat er een leuk bedrag ingezameld was en of ze een symbolische cheque konden komen brengen. En weer, ja natuurlijk! Op zaterdag 28 oktober was het zover. Een afvaardiging van de vereniging kwam bij ons op bezoek om een cheque te brengen. Het bedrag was maar liefst € 500,- Daar kunnen we mooie dingen van doen! De deelnemers kregen natuurlijk ook een rondleiding. Men vond het heel mooi om te zien hoe wij de dieren verzorgen en hoe ze bij ons leven. Het was een geslaagde middag waar KC Zoys ons bijgaande fotoreportage van stuurde. KC Zoys en alle mensen die geschonken hebben: Heel, héél hartelijk bedankt!

Klik hier voor de fotoreportage

Ons fotomodel Biba

Ons fotomodel Biba

Datum: 29/10/2023

Zoals recentelijk hier vermeld is Biba ons fotomodel. Ze straalt ook op de voorkant van onze folders en daar is ze maar wat trots op!

Noodkreet uit Limburg

Noodkreet uit Limburg

Datum: 26/10/2023

Anke schreef ons dat er al ongeveer 2 jaar een ongecastreerde zwerfkater rondliep bij een voormalige varkensboer, waar nu paarden van particulieren gestald staan. In het begin zag ze alleen een zwart-witte flits af en toe rondrennen, maar in de loop van de tijd is de kater door het aanbieden van eten heel voorzichtig benaderbaar geworden en laat hij zich zelfs aaien. Hij is erg lief tegen Anke maar Lion, zoals Anke hem heeft genoemd, geeft overlast; hij moet zijn terrein verdedigen tegen andere katten. Dan gaat het flink mis. Lion komt naar Anke gestrompeld, z’n voorpoot bungelt erbij. Na een paar dagen lukt het Anke om de zwerver op te pakken en met hem naar de dierenarts te gaan. Daar wordt geconstateerd dat hij door een trauma een plexus brachialis avulsie heeft opgelopen, gescheurde zenuwbanen waardoor het voorpootje verlamd is. Dat is sowieso niet mooi, maar voor een zwerfkater natuurlijk helemaal erg. Bovendien is de eigenaar van de stal de zwerver meer dan zat en wil hem (met geweld) verjagen of erger. Anke maakt zich veel zorgen, de zwerver met zijn verlamde poot is kansloos, zou verongelukken of vermoord worden door de boer. Dierenartsen willen niet opereren wanneer de zwerver positief op katten aids getest wordt. Anke zoekt zonder succes overal hulp in de regio, ze geeft niet op. Of Dierenthuis iets kan betekenen voor de zwerver? Ja natuurlijk, een zwerver met een verlamde poot, die laten we niet aan z’n lot over. Lion is inmiddels verhuisd naar ons. Zijn verlamde voorpootje, dat hem alleen maar in de weg zat, is bij ons geamputeerd. Het is een schatje. Namens Lion heel veel dank aan Ank.

Klik hier voor het filmje van Lion

Dag Mimi

Dag Mimi

Datum: 13/10/2023

Vijf jaar geleden kwam ze bij ons binnen, Mimi. Ze was draagster van het katten-aidsvirus en was in Egypte door toedoen van de mens zwaargewond geraakt. Drie zwaar beschadigde pootjes hield ze eraan over. Ze werd gevonden door Susie die haar naar de dierenarts bracht. Die kon echter niets voor Mimi betekenen. Maar Susie kwam in contact met een Turkse die haar vertelde dat ze kon regelen dat Mimi in Turkije geholpen zou worden. Zo verhuisde Mimi vanuit Egypte naar een Turks dierenhospitaal. Ze zou daar het eerste poesje in de wereld worden met 3 implantaten in haar pootjes. Het experiment (want dat was het) mislukte en Mimi werd naar een Turkse opvang gebracht waar ze verder moest leven en lopen op haar botjes, hetgeen uitermate pijnlijk is. Na veel moeite kreeg een Nederlandse dierenvriendin het voor elkaar Mimi uit Turkije naar haar huis in Amsterdam te halen. Daar kon Mimi echter niet aarden, het werd een klein drama. Gelukkig wist de dierenvriendin ons te vinden met de vraag of Mimi naar Dierenthuis mocht komen. Uiteraard was ze welkom, maar dat bleek nogal heftige gevolgen te hebben. De mensen uit Turkije kwamen erachter en wilden Mimi terug hebben. Zowel de dierenvriendin als Dierenthuis werden bedreigd. Door alles in de openbaarheid te brengen zijn deze bedreigingen uiteindelijk gestopt. Eindelijk konden we onze aandacht op Mimi zelf richten i.p.v. op de Turkse experimenteerders. Na lang beraad werd besloten de twee onherstelbaar beschadigde achterpootjes van Mimi te amputeren en haar zwaar beschadigde voorpootje zodanig in te korten dat het bot weer beschermd was. Mimi bleef op deze wijze zwaar gehandicapt, maar was eindelijk vrij van pijn. Nadat ze genezen was begon Mimi te ontdooien. Ze bleek een dappere dame die toch overal kwam waar ze wilde zijn, zowel binnen als buiten. En geleidelijk aan begon ze ons te vertrouwen. Ze heeft, ondanks haar handicap, gelukkige jaren bij ons gehad. Jaren waarin ze niet alleen de mensen voor zich wist te winnen, maar ook dikke vriendjes werd met meerdere katten. En nu was ze ernstig ziek. Behandeling bleek niet meer mogelijk. We hebben afscheid moeten nemen van Mimi. Het valt ons zwaar. Vergeten zullen we haar nooit.

Mr. Big: update

Mr. Big: update

Datum: 12/10/2023

Mr. Big, de zwervende kater uit Limburg, woont sinds een week bij Dierenthuis. Ons is verteld dat zijn ogen al heel lang vies waren en ontstoken, volgens de brenger had de dierenarts gezegd dat het waarschijnlijk chronisch was. Het is begrijpelijk dat Mr. Big boos was, hij had pijn. Ogen zijn een kwetsbaar orgaan, beide ooglid-randen waren naar binnen gekruld. Haartjes schuren en prikken op het hoornvlies met als gevolg dat het hoornvlies geïrriteerd raakt of beschadigd. Een operatie en Mr. Big is van zijn pijn verlost. We merkte al dat pijnstilling zijn gedrag verbeterde. En nu wil Mr. Big gewoon aandacht en aaitjes. Het is een lieverd!

Mr. Big

Mr. Big

Datum: 10/10/2023

Recent is hij binnengebracht, een zwerver uit Limburg, zijn naam is Mr. Big. Hij had een tuin uitgekozen waar hij graag verbleef, zijn eten haalde hij op diverse locaties. Oproepen in de buurt en verder leverde geen resultaat op, hij werd niet gemist. Er waren wel problemen met zijn ogen, ontstekingen aan beide. Via een organisatie werd er een vangactie gedaan, dat lukte. Mr. Big ging naar de dierenarts voor bloedonderzoek, castratie en een chip. Op zoek naar een permanente oplossing kreeg hij tijdelijk onderdak bij één van de bewoners uit zijn leefgebied. Deze zware jongen heeft kuren; aanvallen, krabben en bijten, er was dus thuis enig gedoe om Mr. Big op veilige afstand te houden. Het zal zeker goed komen bij Dierenthuis. Met dank aan de buurt die in actie kwam!

Bisham

Bisham

Datum: 07/10/2023

Half september arriveerde Bisham, de hond van de zwervende soldaat uit Syrië, in Almere. Beide leefden in zeer slechte omstandigheden. Bisham die bijna blind is, heeft zich snel aangepast aan de nieuwe situatie. Afgelopen week is hij voor onderzoek en castratie naar de kliniek van Dierenthuis geweest. Uit onderzoek blijkt hij Anaplasmose te hebben. De ziekte wordt door teken overgebracht. De Anaplasma-bacteriën bevinden zich in de bloedcellen en delen zich aldaar. De infectie bij de hond veroorzaakt een tekort aan stollingsbloedcellen, waardoor ernstige bloedingen kunnen ontstaan. De prognose na 4 weken antibiotica is goed.

Beertje (video)

Beertje (video)

Datum: 06/10/2023

Vaste leveranciers van o.a. voer brengen dagelijks goederen die buiten het terrein, voor de ingang, neergezet worden. Er is een vrachtwagenchauffeur die dat weigert, hij is bang dat de spullen gestolen worden. Terwijl wij achter op het land bezig zijn stalt de chauffeur de spullen binnen de poort. Er is één varken die alles op een veilige afstand bekijkt. Zodra de goede man verdwenen is pakt hij zijn kans. Gelukkig was Jill in de buurt en was de schade redelijk beperkt.

Kony

Kony

Datum: 05/10/2023

We willen jullie voorstellen aan Kony, een lief jong poesje. We ontvingen een schrijven uit Griekenland. Een dame had een jong poesje in slechte conditie op straat gevonden en achtergelaten bij een dierenkliniek. Het poesje, Kony dus, had een infectie (Parvo) en werd in de kliniek met succes behandeld. Parvo heeft echter de nare eigenschap dat het neurologische zwakte kan geven in verschillende gradaties. Kony heeft een gemiddelde ataxie overgehouden aan de infectie. Ze is dus een wiebelaartje, zoals we er meer in de opvang hebben. Kony kan beperkt lopen, maar zodra ze enigszins onder stress staat en haast heeft valt ze. Ze heeft echt een ontspannen benadering nodig om haar in haar eigen tempo te laten gaan. Ondanks haar handicap klimt ze graag in kattenbomen en op lage plaatsen en trekt zich dan op met haar nagels. Bij de dierenkliniek heeft ze maandenlang weinig bewegingsruimte gehad, zodat haar spieren niet de kans hebben gekregen sterker te worden. Hopelijk gaat het lopen beter worden als ze de kans krijgt meer te bewegen. Ondanks haar handicap is Kony sterk en gezond. Ze is onafhankelijk en bepaalt zelf wanneer ze wat wil doen. Ze is een doorzetter. In Griekenland is er helaas geen kans op herplaatsing in een geschikte omgeving. Daarom de vraag of wij Kony een goed thuis zouden kunnen bieden. Ja hoor, voor Kony was best nog plek in de ruimte met gehandicapte katjes. Zo’n wiebelaartje wordt ongetwijfeld liefdevol verwelkomd door de andere gehandicapte katjes. En zo is het gegaan. Kony woont nu bij Dierenthuis is daar echt op haar plek.

Reportage van Omroep Flevoland over Dierenthuis

Reportage van Omroep Flevoland over Dierenthuis

Datum: 04/10/2023

Vandaag, Dierendag, bij Omroep Flevoland: Kido.

Petite (update)

Petite (update)

Datum: 03/10/2023

Vorige week is ze binnengebracht, Petite uit Den Haag. We hebben haar aan jullie voorgesteld: een oud, slim zwervertje die zou ontploffen als je iets van haar wilde. De lokatie waar ze woonde werd gesloopt, ruim een jaar zijn ze bezig geweest haar te vangen. Enkele dagen later pakt een stagiaire haar gewoon op, wist zij veel, en wij stomverbaasd dat Petite zich zomaar liet oppakken. Petite is binnen enkele dagen in de opvang een schatje geworden. Is dat niet leuk, vooral voor haar natuurlijk!

Verliefd

Verliefd

Datum: 02/10/2023

Na een lange wachttijd is in september Banksy uit Thailand bij ons komen wonen; ze is gehandicapt en moet nog geopereerd worden. Eind oktober wordt haar pootje dat niet meer functioneert geamputeerd en gaat zij verder op twee voorpootjes. Inmiddels is ze helemaal thuis in Almere. Ze woont bij de rolstoelhondjes, bijna allemaal brutale reutjes op Missie en Dora na die wat ouder zijn. Aandacht krijgt Banksy volop, de reutjes zijn zo verliefd op haar. Een warm welkom dus voor Bansky die nog geen keuze heeft gemaakt. Jullie begrijpen dat ze niet alleen slaapt, de heren mogen mee naar bed.

Oreo 'helpt' met aaien (video)

Oreo 'helpt' met aaien (video)

Datum: 29/09/2023

Petite, zwerfkat in Den Haag

Petite, zwerfkat in Den Haag

Datum: 28/09/2023

Van Dierenhospitaal en Dierenambulance Den Haag e.o. krijgen we regelmatig aanvragen voor opname van zwerfkatten die met FIV (katten-aids) besmet blijken te zijn. Dit keer echter ontvingen we een aanvraag om een andere reden. Het ging om zwerfkat Petite. Petite is een oudere zwerfkat die heel slim is. De ambulancedienst is maar liefst 1,5 jaar bezig geweest om haar te vangen. Uiteindelijk is het iemand die haar voerde gelukt om haar naar binnen te lokken. Precies op tijd, want de hele locatie waar Petite leefde wordt (en is al deels) gesloopt. Petite kon dus niet meer teruggeplaatst worden in haar vertrouwde omgeving. Maar wat een pittige dame. Oei, oei, wat was ze boos dat ze gevangen was. Beslist geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Dagenlang was ze onbenaderbaar. Uiteindelijk heeft iemand het voor elkaar gekregen (met gevaar voor eigen leven 🙂 ) om Petite zodanig onder controle te krijgen dat ze naar de kliniek kon worden gebracht voor onderzoek en behandeling. Petite bleek gelukkig negatief te zijn voor FIV/FeLV. Maar zoals gezegd: Petite kon niet teruggeplaatst worden, want haar leefterrein was verdwenen. Plaatsen bij een particulier was echter ook geen optie. Zolang Petite met rust gelaten wordt is ze oké, maar als je iets van haar wilt ontploft ze. Dat is niet te doen voor een particulier. Daarom wordt bij ons het verzoek neergelegd om Petite op te nemen, omdat ze hier gelukkig zal zijn als ze gewoon in vrijheid kan zijn wie ze is. Uiteraard mag ze komen. Welkom Petite! Dierenhospitaal en Ambulancedienst Den Haag, héél hartelijk bedankt voor de goede zorgen!

Onderweg naar huis; het verhaal van Umut

Onderweg naar huis; het verhaal van Umut

Datum: 26/09/2023

Het zal je maar gebeuren. Je bent met je familie en twee honden met een bomvolle auto op de terugreis vanuit Zuidoost-Europa en je ziet een magere gewonde hond langs de kant van de weg. De hond, een Anatolische herder, mist een deel van zijn voorpoot, een compleet open wond. Het raakte de familie enorm, maar ze stonden op dat moment machteloos. Ze reden door naar de dichtstbijzijnde stad waar ze een dierenarts raadpleegden. De dierenarts gaf echter naar hun mening geen goede hulp; zijn advies was oplappen, 7 dagen antibiotica en dan in de stad de straat op. Maar de hond leefde nu in de wildernis en was duidelijk bang van auto’s. Noelle gaat rondbellen en vindt uiteindelijk een vrouw die vaker honden te eten geeft. Zij gaat voor 200 euro de hond zoeken en naar een goede dierenarts brengen. Een week later, na een flinke zoektocht in de bossen, wordt de hond gevonden en naar de dierenarts gebracht. Daar bleek dat de poot compleet verbrijzeld was. De poot werd in de schouder geamputeerd en Umut, zoals de familie de hond inmiddels genoemd had, kreeg pijnstilling en antibiotica en herstelde goed. Umut had gecoupeerde oren. Hij was dus iemands hond geweest, waarschijnlijk een werkhond die in een berenklem terecht is gekomen. Wat was hij lief! Maar….. zo’n grote hond en dan ook nog een missende voorpoot had in Macedonië geen enkele kans op herplaatsing. Echter bij de dierenarts moest hij weg. Dat was het moment dat Noelle ons schreef. Zij kon zelf Umut niet in huis nemen, het enige goede asiel zat bom- en bomvol. Noelle had Umut in verschillende social mediagroepen gedeeld, niemand meldde zich die Umut zou willen opvangen. Wat nu? Ze kon Umut niet aan z’n lot overlaten. Het lukte Noelle om tijdelijke opvang te vinden. Van daaruit kreeg Umut alle benodigde medische behandelingen en vaccinaties. En eindelijk, eindelijk na vele maanden opgesloten in een veel te kleine kennel, arriveerde Umut 18 september bij Dierenthuis. Door te weinig beweging, vele maanden lang, gaat het lopen moeizaam, maar daar wordt aan gewerkt. Met heel veel dank aan Noelle en haar familie die alles op alles heeft gezet en veel kosten heeft gemaakt om Umut te redden! Het was een zeer zware emotionele en moeilijke reddingsactie, met gelukkig een goede afloop. 

Biba

Biba

Datum: 21/09/2023

Geboren in Syrië en nu het model van Dierenthuis. Wat schrokken wij van de 1ste video die bij ons binnenkwam, het was in en in triest. Biba is behoorlijk gehandicapt. Ze had dringend een operatie nodig en die heeft ze in Almere gekregen. Inmiddels is deze dame helemaal ingeburgerd. Ze mist een achterpoot en beide voorpootjes zijn niet intact. Ze is een geweldig mooi dier geworden en een levensgenieter. Met haar handicap komt ze overal. Dagelijks doet ze haar ronde over het terrein, ook bij de pony's komen we haar tegen. Binnen heeft ze haar eigen bedje, alleen voor haar.

Het verschil, Bruno

Het verschil, Bruno

Datum: 18/09/2023

In juli 2022 kwam Bruno met speciaal transport van Roemenië naar Almere. Wat moet je met die hond zei de chauffeur, je kan er niets mee. Hoeft ook niet was onze reactie, we hebben er meer. We zijn een dik jaar verder en de chauffeur had gelijk, we kunnen er weinig mee; hij is te beschadigd door de mens, door het leven op straat en het gevang. Bruno was een straathond totdat hij gevangen werd en naar een dodingsstation in Breasta, Roemenië werd gebracht. Bruno is een oude, zeer bange hond op 3 poten. Ruim een jaar later is zijn angst voor de mens nog steeds groot, we mogen op 1 meter afstand in zijn buurt komen. Hij zit veilig, krijgt goede zorg, houdt de verzorgers vanuit zijn eigen bedje goed in de gaten. We laten hem in zijn waarde.

Antar uit Syrië

Antar uit Syrië

Datum: 16/09/2023

Syrië is een onveilig land voor mens en dier. Veel huisdieren zijn achtergelaten omdat mensen moesten vluchten. Politieke onderdrukking, een economische crisis, 90% van de bevolking leeft in armoede; er is voedselschaarste en de gezondheidszorg is ingestort. Al meer dan 10 jaar is dit land in een burgeroorlog verwikkeld, met slecht onderhouden internationale relaties. En ondanks alle ellende zijn er dan nog altijd mensen die de dieren helpen. Zoals Animals Syria - CatConnect. Bijna bij elke video uit Syrië horen we klagende katjes en zien we magere dieren. De dieren hebben honger, één maaltijd in de 3 dagen is geen uitzondering. Ze hebben medische zorg nodig, de dierenartsen zijn onervaren, er is geen geld, er zijn geen medicijnen om de meest simpele ziekten te behandelen. Antar is heel lief en heeft medische hulp nodig. Afgelopen donderdag is hij samen met Bisham naar Dierenthuis verhuisd.

Banksy

Banksy

Datum: 13/09/2023

Bianca en Eva vertrokken in maart naar Thailand, ze gingen daar twee weken vrijwilligerswerk doen bij de dieren. Op dag één zien zij een bang hondje met een dwarslaesie, Banksy. Er is in het asiel niet veel tijd en aandacht voor haar. Twee weken lang kreeg ze therapie van de dames en heel veel TLC. Eenmaal terug thuis hebben Bianca en Eva alles in het werk gezet om Banksy naar Dierenthuis te krijgen; zij hebben vele lieve dierenvrienden over kunnen halen om te doneren voor de reis naar Nederland. Na zes maanden is het dan zover. Marianne reisde eerder deze week af naar Thailand om het hondje op te halen. Banksy wordt morgen samen met Bianca en Eva bij Dierenthuis verwacht. Bij ons zullen, na een gewenningsperiode, operaties plaatsvinden waardoor zij beter kan functioneren. Bianca en Eva werken als vrijwilliger bij Dierenthuis; Eva is dierenfysiotherapeut en Bianca dierenartsassistente. Wij kunnen niet anders zeggen dan TOPmeiden met een enorm groot hart voor dieren. 

Klik hier voor de video van Banksy in Thailand

Zo mooi, zo bijzonder (video Kido)

Zo mooi, zo bijzonder (video Kido)

Datum: 11/09/2023

We gaan even terug in de tijd. In de stad Bacau in Roemenië zaten 2 dronken mannen in een café. Ze sloten samen een weddenschap af: wie van hen het durft een hond de poten af te snijden? Kido werd het slachtoffer van deze twee idioten. Gelukkig werd hij, na een tip, door de dierenpolitie gevonden. Kido werd naar een dierenkliniek gebracht waar hij lange tijd verbleef. Een operatie was volgens de artsen echter niet meer mogelijk. Vervolgens verhuisde hij naar het asiel van Elena Vicol in Bacau waar 300 honden wonen, waar de voorzieningen minimaal zijn en weinig hulp aanwezig is. Kido was een beetje mobiel, maar zo gehandicapt leven tussen 300 honden was zwaar. Elena en Ruby vroegen daarom Dierenthuis om hulp. Bij Dierenthuis zagen we een, ondanks alles, vrolijke hond. Een flinke jongen van 37 kilo. Het lopen, niet meer dan enkele meters, deed zichtbaar pijn. De poten waren ongelijk en op de röntgenfoto’s zagen we het slordige werk van de beulen. Dat moest echt heel pijnlijk zijn om je zo voort te moeten bewegen. Operaties werden gepland, hersteloperaties van beide voorpoten die ingekort zouden worden. Helaas ontdekten we een groot gezwel onder zijn dikke vacht. Dat werd eerst verwijderd en opgestuurd. Volgens de patholoog was het kwaadaardig, maar er waren gelukkig geen uitzaaiingen. De geplande operaties konden doorgaan. De poten werden op gelijke hoogte ingekort, dikke spierlaag en bindweefsel als stootkussens er overheen. Het waren zware langdurige operaties met gelukkig een goed resultaat. Na revalidatie is Kido weer mobiel en gaat hij mee op de wandeling het hele terrein over. Ook tijdens de hoge temperaturen van vandaag is hij van de partij. Namens Kido dank jullie wel!

Klik hier voor het filmpje van Kido, zo mooi en zo bijzonder!

Ricky uit Syrië

Ricky uit Syrië

Datum: 07/09/2023

Arme dieren; ze geven geen kik, klagen niet, ze lijden in stilte. Vanuit Syrië is dinsdag Ricky binnengebracht. De eerste 2 foto's zijn gemaakt in Syrië, de andere bij Dierenthuis. Infectie van de huid van oren en ogen is het eerste dat we zien, die gaan we direct behandelen. We gaan nog verder onderzoek doen, eerst moet hij even bijkomen. Ricky is bijna blind en geheel doof. Het oude hondje is wegens ernstige verwaarlozing weggehaald bij de mensen en kreeg onderdak in een asiel.Omdat hij verzwakt is en aangevallen zou worden door de andere honden is hij alleen op een kamertje gezet, de omstandigheden in het asiel zijn zeer slecht.Ricky gaat bij ons een mooie oude dag krijgen, lekker in de tuin scharrelen, met veel aandacht en goede zorg. Met dank aan Animals Syria - CatConnect voor het werk en het vertrouwen in Dierenthuis.

Video Dierenthuis

Video Dierenthuis

Datum: 04/09/2023

Ruim 20 jaar vangen wij asieldieren op die niet meer in onze maatschappij passen. Aanvankelijk ging dit alleen om oude en/of ongeneeslijk zieke dieren of verwilderde zwerfkatten. Tegenwoordig krijgen wij vanuit de hele wereld ook aanvragen voor opname van dieren die in barre omstandigheden leven. Dieren die door oorlog en armoede, geestelijk en lichamelijk misvormd zijn en waarvan de hoop op adoptie is opgegeven. Dieren met angst, agressie, met pijn. Gebroken en getekend door zoveel ellende komen ze naar Almere waar ze, net als alle andere dieren, in hun waarde worden gelaten en zorg, liefde en medische hulp krijgen van het team van Dierenthuis. Ook achter de schermen wordt heel hard gewerkt door mensen die goud waard zijn. Een aantal van onze lieve verzorgers vertellen je meer in deze video.

Klik hier om de video te bekijken

Buitenlandse dieren (video)

Buitenlandse dieren (video)

Datum: 01/09/2023

Niet lang geleden kregen wij een mooi kado aangeboden, maar omdat wij ook buitenlandse dieren die in zeer slechte omstandigheden leven en medische hulp nodig hebben opvangen, haakte deze persoon af. Het heeft ons geraakt omdat bijna altijd achter dierenleed ook mensenleed zit. Het is de reden waarom wij deze video met je willen delen. Op de video zie je hoe Bisham en zijn baasje leefden in Syrië, een land in oorlog. Hij was soldaat en raakte gewond tijdens de oorlog; hij is door de verwondingen ernstig ziek. Samen met een hondje leeft de man in een verwoest gebouw. Het hondje is slechtziend, beide leven van het afval. De man nam afscheid van zijn hondje en ging mee met een vrijwilliger, kreeg nieuwe kleren. Het hondje ging naar een dierenkliniek voor hulp waar hij totdat hij reis-klaar is 's nachts onderdak krijgt, overdag zit hij buiten vast aan een riem. Het asiel in Aleppo is erg zwaar voor een oude, bijna blinde hond.

Animals Syria - CatConnect vroeg of wij de zorg over kunnen nemen en dat doen we. Met dank aan de mensen in Syrië die in de meest moeilijke en slechte omstandigheden telkens hun hart openen voor de stumperds.

Klik hier voor het filmpje

Vervolg op het bovenstaande bericht.

De man heeft nieuwe kleren aan, het hondje Bisham is naar de kliniek geweest. Het afscheid is nabij. Bisham maakt zich klaar voor de lange reis naar Almere.

Klik hier voor het filmpje van het afscheid

Tobby op reis (video)

Tobby op reis (video)

Datum: 31/08/2023

Elena heeft een asiel in Bulgarije met 170 honden, Van de gemeente moet zij 30 honden ruimen omdat haar asiel niet aan de nieuwste voorwaarden voldoet. Kansloos voor adoptie zit Tobby 4 jaar in het asiel, hij is gevonden langs de weg, een aanrijding is de oorzaak van zijn trauma. Elena en Julia vroegen Dierenthuis om hulp. Vrijdag gaat Tobby op reis naar Almere.

Klik hier voor het filmpje

Lekker eten met z'n allen (video)

Lekker eten met z'n allen (video)

Datum: 25/08/2023

Welkom Bono en Yarri

Welkom Bono en Yarri

Datum: 22/08/2023

Tijdens hun vakantiedagen reizen twee medewerkers van Dierenambulance Gelderse Vallei naar een asiel op de grens van Roemenië en de Oekraïne. Slechte wegen, over 200 km doen ze 6 uur, een barre tocht. Op de terugreis nemen ze enkele honden mee naar Nederland, het zijn honden uit het asiel waar ook onze Maya en Tarzan vandaan komen. Bono en Yarri zijn ongeveer 10 jaar oud, het waren zwerfdieren met een zwaar trauma. Ze kregen hulp, onderdak en eten in het asiel. Maar na 6 jaar asiel voor Bono en 3 jaar voor Yarri is de hoop op adoptie voorbij. Leeftijd en ouderdomskwalen, het lang zitten, de winter die eraan komt: het is genoeg geweest. Beide dieren zijn afgelopen week bij ons thuis gekomen.

Oreo met een hele geduldige mama Milka (video)

Oreo met een hele geduldige mama Milka (video)

Datum: 02/08/2023

Staart

Staart

Staart

STAAAAAAARTTTTTTT

Klik hier voor het filmpje

Barry

Barry

Datum: 28/07/2023

Sinds vorig jaar woont Barry bij ons. Elk dier heeft zijn verhaal, ze doorstaan vaak veel ellende en moeten telkens weer zien te overleven. Barry was een straathond met een handicap aan zijn voorpoten waardoor hij moeilijk liep. Hij werd opgenomen in een asiel maar het asiel ging sluiten. Alle honden gingen in de herplaatsing, behalve Barry. Niemand wilde hem. Omdat hij nergens welkom was ging hij weer terug naar de straat. Gelukkig zijn er dan weer mensen die hem eten geven en op zoek gaan naar hulp. Het zoeken naar een huisje voor Barry heeft DRIE jaar geduurd. Bij Dierenthuis was hij welkom. De reis werd gepland, maar uit gedane onderzoeken bleek Barry Ehrlichia te hebben, de reis werd enkele weken uitgesteld. Maar eindelijk was hij dan thuis, in Almere. Barry heeft zich prima aangepast, hij woont bij de oudjes en hoeft nooit meer weg. Gisterochtend lag hij totaal ontredderd hulpeloos op zijn bedje: niet eten, niet lopen, geen bewegend staartje als begroeting. In huis hebben we een inpandige kliniek met apotheek, dat was zijn redding. Snel handelen heeft hem weer op de been gebracht. Barry heeft een hartkwaal en gelukkig zijn daar hele goede middelen voor. Vandaag gaat het alweer beter, hij is weer alert en eet weer mee met de groep. We kunnen niets beloven, maar zo lang de kwaliteit van leven goed is gaan wij ervoor. 

Tarzan, Appie en Toosje (video)

Tarzan, Appie en Toosje (video)

Datum: 22/07/2023

Tarzan is een stoere driepoot, Appie een jonge ondeugd op 2 pootjes en Toos is gewoon Toos. Een gemengd internationaal gezelschap uit Roemenië, Griekenland en Nederland die samen grote pret hebben. Klik hier voor het filmpje

 

 

 

Fred en Fela

Fred en Fela

Datum: 30/06/2023

Eind april 2023 zijn ze vanuit Polen afgereisd naar Almere. Fred en Fela zijn angstige niet gesocialiseerde hondjes, ongeveer 8 jaar oud. De eerste jaren woonden ze in een varkensschuur, daarna vele jaren in een kennel. Ruim 2 maanden verder zien we een beetje meer vertrouwen, ze durven zelfs mee op de wandel en genieten daar enorm van. Hun schuilplekje is onder de bedden, maar steeds vaker maken ze ook gebruik van de bedjes. Met de andere honden gaan ze goed overweg en steeds vaker zien we wat ondeugende leuke trekjes. Ze mogen alles in hun eigen tempo gaan ontdekken.

Milka met haar Oreo (video)

Milka met haar Oreo (video)

Datum: 27/06/2023

Kido en Appie (video)

Kido en Appie (video)

Datum: 25/06/2023

Alle operaties zijn geslaagd: tumor verwijdering en hersteloperaties van beide voorpoten met goede nazorg. Kido is een gelukkig dier, hij heeft het bij Dierenthuis erg naar zijn zin. Wij zijn heel blij voor hem. Klik hier voor de video van Kido met Appie

Tarzan en Bertie (video)

Tarzan en Bertie (video)

Datum: 19/06/2023

Twee verminkte Roemeense asielhonden worden beste vrienden. Beide dieren hebben ooit een baas gehad. Het zijn stoere honden, goed voor de bewaking, maar helaas verminkt en achtergelaten. Langzaam komen ze weer in hun element, ze zijn weer hond, eindelijk genieten. Klik hier voor de video

Het kitten van Milka heeft een naam!

Het kitten van Milka heeft een naam!

Datum: 17/06/2023

Onze jongste bewoner heeft een naam: Oreo. Op de foto Oreo veilig bij mama Milka.

Fysiotherapie voor Kido

Fysiotherapie voor Kido

Datum: 15/06/2023

Eva is dierenfysiotherapeut en Bianca dierenartsassistente, deze vriendinnen hebben een groot hart voor dieren. Ze hebben een speciale band met Dierenthuis, maar daarover komt later meer nieuws. Voor nu gaan zij regelmatig onze gehandicapte dieren verzorgen, een heerlijke massage geven bijvoorbeeld. Klik hier voor de video van Kido met Eva, hij heeft ervan genoten ❤

Bertie toen en nu

Bertie toen en nu

Datum: 11/06/2023

Bertie is een Roemeense hond, een Cana Corso, gevonden door de dierenpolitie in dezelfde plaats waar Kido is gevonden. Bertie is geen straathond, hij had een baas die hem met een verbrijzelde achterpoot en gebroken heupen achterliet. De hond is voor het leven beschadigd, lichamelijk en geestelijk. Liefdevol werd hij opgevangen door Sadies Dogs Rescue. Bertie heeft angst voor vreemde mensen, durft alleen te eten als de omgeving veilig is. We zijn nu enkele maanden verder en zien een vrolijke hond, hij durft zelfs te spelen met andere honden. Zijn angst voor de mens is iets minder, zijn verzorgers zijn alles voor hem. Met hen durft hij mee op de wandel en sinds kort eet hij een stukje worst uit hun handen. Bertie heeft een geweldig karakter, hij is zo zachtaardig. Er moet nog een beetje spek op zijn ribben komen, dat gaat zeker goed komen. Medisch gezien kunnen we zijn verbrijzelde poot niet meer herstellen, een amputatie is mogelijk maar Bertie gebruikt zijn poot ter ondersteuning tijdens de wandeling. Bertie krijgt goede pijnmedicatie.

Welkom Snow

Welkom Snow

Datum: 09/06/2023

Snow is één van de nieuwe poesjes uit Syrië. Eind maart zou ze verhuizen naar een nieuwe adoptant in Nederland, maar ze werd erg ziek. In plaats van een verhuizing naar een warm nest ging Snow voor onderzoek en behandeling naar een kliniek in Libanon.
Daar werd ze behandeld voor het herpes- en calicivirus, maar ook werd een chronische Rhinitis vastgesteld. Snow bleef weken in de kliniek, de adoptie ging niet door. Toch is het allemaal goedgekomen met Snow, ze woont nu bij Dierenthuis, haar furrever home.
Met dank aan Animals Syria - CatConnect voor de goede zorgen!

Update Milka

Update Milka

Datum: 07/06/2023

Milka is een gehandicapt poesje uit Syrië, ze loopt als een kangeroe. Hoogzwanger kwam ze onze opvang binnen. We zijn inmiddels ruim een week verder, er is nog maar een kleintje over, de eerstgeborene. De andere 2 kleintjes zijn enkele dagen na de geboorte overleden.  Milka is een fantastische moeder, zeer zorgzaam. Het kleintje doet het goed. Samen hebben ze een kamertje helemaal voor zichzelf, in alle rust geniet zij van haar jong.

Welkom Loki

Welkom Loki

Datum: 03/06/2023

Vincent en Jeffrey zijn twee grote dierenliefhebbers. Op Kreta, waar zij wonen, runnen zij een revalidatiekliniek voor dieren Animal Rehabilitation Crete. Deze mannen hebben grote plannen voor de toekomst op Kreta, want professionele hulp voor dieren is er hard nodig. Makkelijk zal het niet zijn, maar het gaat ze vast wel lukken. Dierenthuis hebben ze twee keer een bezoek gebracht. De eerste keer brachten ze Nele, de tweede keer Loki. Loki kwam met vier pootjes binnen. Inmiddels gaat hij op twee pootjes verder met zijn leven, de verlamde achterpootjes zijn geamputeerd. Loki is, behalve voor zijn eigen verzorgers, een beetje mensenschuw. De rolstoel vindt hij maar zozo. Wandelen doet hij liever met een huispakje aan, gemaakt door Jolanda. Er zit nog een Griek in onze opvang. Daar kan hij het goed mee vinden, maar hij is ook graag op zichzelf. Hij is een rustig lief hondje dat het buitenleven heerlijk vindt. Vincent en Jeffrey hebben lange tijd voor hem gezorgd, maar omdat meer honden hulp nodig hebben op Kreta is Loki verhuisd naar Almere. We wensen Vincent en Jeffrey heel veel succes met hun werk voor de dieren. En namens Loki dank voor de goede zorgen!

Update Kido

Update Kido

Datum: 01/06/2023

Kido is goed uit de 5 uur durende operatie gekomen; beide voorpoten, van wat er nog over is gebleven, zijn nu gelijk. Een flinke laag bind- en spierweefsel is over het bot getrokken waar dan later een eeltlaag zich zal vormen, als een stootkussen zodat hij niet meer op zijn botten loopt zoals voorheen. Het lopen na de eerste operatie ging al veel beter, na deze 2e operatie zal het nog beter gaan. De rolstoel is geen succes, hij verzet geen stap en neemt de benen als hij het ding ziet. Dat is zijn eigen keuze en dat respecteren wij. Voor 14 dagen moet Kido even apart, de wond moet goed genezen zijn voordat hij weer naar buiten mag. Kido krijgt minstens een jaar pijnstillers en opiaten, daarna blijft hij voor alle zekerheid op goede pijnmedicatie staan. Voor nu krijgt hij vers vlees en lekkers om zijn tijdelijke verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Over enkele weken kan hij mee op de wandeling zonder pijn. Dank aan allen die ons helpen met de dieren en dank voor de vele lieve reacties. ❤

Tweede hersteloperatie Kido

Tweede hersteloperatie Kido

Datum: 30/05/2023

Vandaag heeft Kido de hersteloperatie aan zijn tweede voorpoot, het medische team is al uren bezig. Kido is de hond die door twee dronken dierenbeulen werd verminkt als weddenschap. Beide voorpoten werden afgesneden, voor de lol. Aan zijn eerste voorpoot heeft hij de hersteloperatie al gehad en met succes, vandaag poot twee. Vanmorgen vroeg was hij lekker buiten, de dierenarts heeft hem daar een prikje gegeven voor de narcose en langzaam viel hij in slaap met zijn hoofd op het been van de verzorgster die bij hem bleef. Omdat Kido bij de vorige operatie erg veel bloed verloor is een zak bloed besteld, hij zal zich minder zwak voelen na de operatie. Op één van de foto's zien we het stompje zoals die vanochtend was. De poten waren ongelijk, met beide operaties worden ze op dezelfde lengte gemaakt zodat Kido beter kan 'lopen'. Het is een moeilijke operatie, de vorige duurde 6 uur. Duimen jullie mee voor Kido?

Milka en haar kittens

Milka en haar kittens

Datum: 28/05/2023

Milka het gehandicapte poesje uit Syrië kwam enkele weken geleden zwanger binnen bij Dierenthuis. Gisteren is zij bevallen. Milka en kittens maken het goed en heeft alles goed doorstaan. Voor Milka is het waarschijnlijk niet haar eerste nest maar gelukkig wel haar laatste. We zijn blij voor haar dat ze in alle rust en veiligheid haar kleintjes kan verzorgen.

Blondie update

Blondie update

Datum: 24/05/2023

Blondie is nog een kitten, ze komt uit Syrië en woont sinds enkele weken bij Dierenthuis. Haar oogkassen zijn leeg en ontstoken. We hebben haar enkele weken gedruppeld, gisteren is zij geopereerd. Ondanks dat zij blind is vermaakt zij zich prima en wandelt het hele terrein af, ze is een gelukkig dier. Na haar herstel gaat zij nog een keer onder het mes, dan is ze klaar.

Milka (update)

Milka (update)

Datum: 21/05/2023

Afgelopen 9 mei is Milka binnengebracht. Een mager gehandicapt poesje met een beetje mottige vacht. De eerste dagen hebben we haar rust gegeven, de vliegreis, even wennen aan de nieuwe omgeving. Ze woont bij Mimi en de wiebelaartjes en enkele andere gehandicapte katjes. Haar voorpoten functioneren niet, ze beweegt zich voort op 2 achterpoten en gebruikt haar voorpootjes als steun bij het staan, ze was volledig verlamd. Eten doet ze goed, maar we maakte ons zorgen over haar te dikke buik. In onze inpandige kliniek hebben we een echo en een röntgenfoto gemaakt, ze is zwanger van 3 kittens. Linksonder op de röntgenfoto zijn de ruggegraat van 2 kittens goed te zien. Milka is aan het einde van haar zwangerschap, de kittens kunnen elk moment geboren worden. De witte plekjes op de rontgenfoto zijn kalkspatjes en we vonden 3 kogeltjes, er is op haar geschoten. Verder onderzoek naar haar voorpoten doen we later. Dankbaar dat zij in Syrië gered is en naar Dierenthuis mocht komen waar zij als een prinsesje verzorgd wordt. Wij houden jullie op de hoogte.

Milka

Milka

Datum: 20/05/2023

Deze video is gemaakt op 8 mei, een dag voor haar vertrek uit Syrië naar Nederland, ze heet Milka. Een klein gehandicapt straatschoffie op weg naar een beter leven. We gaan haar nog regelmatig terugzien, want zij heeft veel te vertellen.

Mario toen en nu

Mario toen en nu

Datum: 19/05/2023

Mario is een blinde kat uit Syrië, en woont nu al een poosje bij ons. Beide blinde ogen gaven hem veel pijn en zijn verwijderd. Mario gaat verder zonder ogen. Deze jongen redt zich prima, aan hem merkt niemand dat hij blind is. Deze stoere bink is een echte klimmer!

Wat een verrassing!

Wat een verrassing!

Datum: 18/05/2023

Medewerkers van Quinzokids, kinderopvang in Almere, stonden opeens voor de poort met een donatie. Ze hadden een spontane inzamelingsactie gehouden voor ons. Allemaal spullen die we heel goed kunnen gebruiken. Lieve mensen, heel hartelijk bedankt!! En dan maken we meteen van de gelegenheid gebruik om ook alle mensen die anoniem pakjes voor de poort zetten met spullen van ons verlanglijstje of pakketjes sturen zonder afzender héél hartelijk te bedanken. We zijn heel blij met jullie bijdragen!

Dotje en Okki

Dotje en Okki

Datum: 17/05/2023

Moeder en zoon zijn onafscheidelijk, Dotje en Okki. Okki gaat regelmatig op stap, Dotje is een echte huismus. In de gang bij Dierenthuis staat hun vaste slaapplaats die ze samen delen, het past net. Beide zijn ze drager van het aids-virus. Als zoonlief na zijn uitstapje weer naar binnen wil krijgt hij een grondige wasbeurt, waarna ze samen in slaap vallen.

Guusje en Toosje uit Den Haag

Guusje en Toosje uit Den Haag

Datum: 16/05/2023

Twee Hagenezen, achtergelaten in verwaarloosde toestand op het strand. Waarschijnlijk fokteefjes op leeftijd, nooit buiten geweest, niet zindelijk. Sinds oktober 2022 liefdevol opgevangen en medisch verzorgd door Dierenhospitaal en Dierenambulance Den Haag e.o. Het medisch dossier: scheve kopstand, gehoorgangontsteking, woekering in het oor, slecht gebit, gele uitvloeiing uit de vulva, jeuk, spoelwormen, wat mager, kwaadaardig mastceltumor. De oude dames hebben het bij Dierenthuis erg naar hun zin, ze worden gemist door hun lieve verzorgers bij de Dierenambulance.

Nieuwsbrief met update Bertie (video) is verstuurd

Nieuwsbrief met update Bertie (video) is verstuurd

Datum: 10/05/2023

De Dierenthuis nieuwsbrief is zojuist verzonden aan iedereen op de mailinglijst. Met daarin een langere video over Bertie uit Roemenië. Hierbij ook een korter filmpje  van Bertie aan de wandel in Almere.

Aanmelden voor de Dierenthuis nieuwsbrief: https://dierenthuis.nl/nl/nieuws/nieuwsbrief

 

Guusje en Toosje

Guusje en Toosje

Datum: 09/05/2023

Haagse Guusje is vorige week gebracht door Dierenhospitaal en Dierenambulance Den Haag e.o.. Maar Guusje kwam niet alleen, een soortgenootje en drie poesjes mochten mee op reis. Guusje is waarschijnlijk een fokteefje op leeftijd. De hondjes zijn in slechte conditie op het strand achtergelaten. Namens Guusje en de andere dieren heel veel dank voor de goede zorgen en het vertrouwen in Dierenthuis, al vele jaren.

Barbas

Barbas

Datum: 04/05/2023

Barbas komt uit een opvang in Griekenland. Samen met andere niet-herplaatsbare dieren zijn ze verhuisd naar Almere. Barbas is schuw en had een operatie nodig. Het oog is geamputeerd, het dier heeft nu geen pijn meer. Inmiddels loopt Barbas vrij rond in de gewenningsruimte, waar Wietze de kok van de katten de scepter zwaait. Over enkele maanden mag Barbas buiten de boel verkennen, voor nu even rust.

Fred en Fela uit Polen

Fred en Fela uit Polen

Datum: 25/04/2023

Een familie van vijf honden leeft al twee jaar in een varkensstal in Polen, ze zijn niet gesocialiseerd en nooit buiten geweest. Ze verhuizen naar een opvang, maar ook daar moeten ze uiteindelijk weg omdat de opvang sluit. Hun nieuwe onderkomen is een kennel bij een echtpaar waar ze eten en onderdak krijgen. Van de vijf hondjes is er één vermist, en één geadopteerd door Arina. Dan blijven er nog drie hondjes over. Inmiddels zijn ze 7 jaar, er is geen vooruitzicht op herplaatsing bij de mensen thuis. Arina van Stichting Strays Meet Holland vraagt in 2021 Dierenthuis voor het eerst om hulp. Januari, twee jaar later is Dierenthuis haar laatste hoop; de kennel waar ze wonen gaat op kort termijn verdwijnen. Na zeven jaar kennel en drie jaar zoeken is het nu tijd voor een blijvende oplossing. Drie honden zijn nu op weg naar Nederland, twee gaan naar Dierenthuis, het derde hondje gaat naar Arina. Een nieuw begin een nieuw leven, het gaat goed komen. Klik hier voor het filmpje van Fred en Fela in Polen.

Bertie gaat op reis

Bertie gaat op reis

Datum: 24/04/2023

Sadies Dog Rescue is een opvang in Roemenië opgericht door Lesley Ford met 250 dieren. Op 11 januari 2023 post de opvang het verhaal van Bertie op haar Facebook pagina. De opvang wordt gebeld door de politie of zij kan helpen met het opvangen van een hond in slechte conditie. Het is in Bacau waar ook Kido vandaan komt, de hond met de afgesneden voorpoten, een weddenschap van twee dronken idioten. Geweldig dat de politie particuliere asielen om hulp vragen anders worden de dieren naar een gemeentelijk asiel gebracht. Bertie is mager, totaal verzwakt, zijn linker dijbeen heeft meerdere breuken, verbrijzeld in vele stukken. Meerdere breuken aan zijn bekken, subluxatie van de heupen en een gescheurde kruisband. De hond heeft een chip, de politie doet onderzoek naar de eigenaar die het dier zwaar mishandeld achter laat. De redders hebben er nachten wakker van gelegen, wat te doen met deze stumperd. Advies van de dierenarts was kijk niet naar de röntgenfoto's, kijk naar de hond en dat hebben ze gedaan. Bertie krijgt een kans. Het dier is nog heel jong, de leeftijd wordt geschat op 18 maanden. Inmiddels is het april, Bertie kan weer lopen en gaat op reis naar Almere waar wij verder gaan werken aan zijn spieropbouw. Bertie is een ongelofelijke veerkrachtige dappere jongen met een geweldig karakter. Met dank aan Sadies Dog Rescue rescue voor hun ongelofelijke inzet voor de dieren en het vertrouwen in Dierenthuis. Klik hier voor een video, gemaakt in Roemenië, van Bertie's redding en erna (geen enge beelden).

Biba, model folder Dierenthuis

Biba, model folder Dierenthuis

Datum: 21/04/2023

Biba is een poesje uit Syrië, ze is gehandicapt. Net als Kido mist zij een deel van haar beide voorpoten. Maar er was meer aan de hand, één van haar achterpoten was niet meer te redden, het bot stak eruit. We hebben haar opgenomen en haar achterpoot geamputeerd. Met maar 1 volledige poot is zij het zonnetje in huis en het model voor de folder van Dierenthuis. Zij is in Almere een gelukkig dier geworden, ondeugend, speels en ondernemend. Hieronder de links naar twee video's van Biba, in Syrië en bij ons.

Biba in Syrië: https://vimeo.com/819768193

Biba bij Dierenthuis: https://vimeo.com/819767975

Kido update

Kido update

Datum: 20/04/2023

Kido is weer terug bij de groep, de nietjes zijn uit zijn huid verwijderd, de wond is genezen en de operatie geslaagd. Het was even wennen na 14 dagen ziekenboeg weer terug te zijn in de groep. De hondjes zijn erg lief tegen hem, ze waren blij hem weer te zien. Nog een hersteloperatie te gaan aan de andere poot, hij krijgt nu 6 weken rust en vrijheid. De rolstoel is inmiddels in België waar nog aanpassingen gedaan worden, waarschijnlijk is hij volgende week in huis. In onze inpandige kliniek hebben wij vele amputaties gedaan bij dieren, zelden hebben wij dieren gezien met fantoompijnen. Door een snelle mobilisatie kan fantoompijn voorkomen worden. Bij het ontstaan en hebben van pijn spelen ook allerlei psychologische en sociale factoren mee, relatieproblemen, geen werk, weinig sociale contacten etc. Onze dieren hebben deze problemen niet, ze zijn uit een moeilijke situatie in een warm nest terecht gekomen. Omdat we weten dat zwervers niet snel iets van pijn aangeven krijgen ze na een amputatie voor alle zekerheid een jaar lang pijnmedicatie.

MoshMosh uit Syrië

MoshMosh uit Syrië

Datum: 15/04/2023

Hij is de jongste in huis en heeft een verre reis gemaakt om naar Almere te komen. Met bijna dichte ogen kwam hij enkele weken geleden bij ons binnen. In Syrië lukte het niet hem te genezen; hij is niet alleen moeilijk te behandelen, je moet ook de juiste medicatie in huis hebben en daarvoor moet je onderzoek laten doen. De uitslag van de bacterie kwam binnen, de behandeling werd ingezet. Hij is geen makkelijke patiënt, met twee man sterk bleven we druppelen en we gaven niet op. En kijk nou wat een prachtige kijkers deze knul heeft! Voor MoshMosh is het bij ons alle dagen feest, hij is zo happy.

Foto van onze stagiaire

Foto van onze stagiaire

Datum: 14/04/2023

Bij Dierenthuis lopen bijna het hele jaar door studenten van diverse opleidingen stage. Alicia maakte deze foto tijdens haar werkzaamheden in de kattenkamer. Het dierenwelzijn van alle dieren vindt zij heel belangrijk. Alicia heeft twee jaar geleden voor een andere opleiding stage bij Dierenthuis gelopen. Voor haar nieuwe opleiding moet zij weer stage lopen, zij wilde graag terugkomen bij Dierenthuis, het was haar leukste stageperiode. Op de foto twee tamme katjes, Oef en Ajax tussen de schuwe katten, gezellig samen op bed.

Welkom: Blondie

Welkom: Blondie

Datum: 13/04/2023

Animals Syria - CatConnect heeft enkele katjes voor Dierenthuis. Jullie weten dat Dierenthuis een lijntje heeft met Syrië voor de dieren die dringend hulp nodig hebben en een blijvend thuis verdienen. Wij stellen aan jullie voor, Blondie 8 maanden jong, een schatje. Blondie heeft dringend zorg en een operatie nodig, ze is ziek. Blind geworden door een verwaarloosde oogontsteking gevonden op straat. Er zijn geen ogen meer te zien, wel veel pus. De vliegreis, nieuwe omgeving, vreemde katten en geluiden, ander voer, best wel heftig, een cultuurschok. Maar het diertje heeft al snel door dat het veilig is, alleen maar liefde en zorg. Wij gaan ervoor ❤

 
 
 
 

 

Beertje

Beertje

Datum: 08/04/2023

Hond Vinnie en varken Beertje wonen gezellig samen met een aantal poesjes. De poesjes hebben een eigen kamer, maar kunnen ook bij Vinnie en Beer op visite, zij hebben alle rechten. Beer en Vinnie niet, zij worden een beetje beperkt in hun ruimte, de kattenkamer is verboden terrein voor beide vanwege de lekkere hapjes die op de grond staan. Hond en varken hebben een eigen bed, Vinnie slaapt in de keuken en het varken heeft een eigen slaapvertrek aan de overzijde. Vinnie is graag buiten net als Beer, als zij niet thuis zijn nemen de katten de bedden in beslag. Beertje is niet helemaal eens met de gang van zaken, zijn bed delen met een poesje is geen probleem, het probleem is zijn kamer. Hij wil graag in de keuken wonen, daar staat namelijk heel veel lekkers. Als hij even de kans krijgt wisselt hij van kamer en bed en dat hebben we voor jullie vastgelegd.

Kido na de operatie

Kido na de operatie

Datum: 05/04/2023

De spanning in huis is over, Kido heeft geen uitzaaiingen in de longen. De operatie is geslaagd, duurde 6 uur, een pootje is gisteren hersteld. Over 10 dagen is de wond genezen. Het is nu wachten op de rolstoel die uit Amerika moet komen. Verhalen en foto s over onze dieren en meer nieuws over Kido volgen in de nieuwsbrief. Dank jullie wel voor de positieve reacties ❤ ❤ ❤  Foto: Kido na de operatie, nog suf van de narcose.

Duimen voor Kido

Duimen voor Kido

Datum: 04/04/2023

Dierenbeulen kunnen geen gelukkige mensen zijn, het zijn zieke geesten die dringend hulp nodig hebben. Kido heeft pech gehad, hij kwam op hun pad en verloor gedeeltelijk zijn beide voorpoten. Dronken mannen die een weddenschap hadden afgesloten een dier te verminken. Omdat in Roemenië de artsen verder niets kon betekenen, is hij verhuisd naar Dierenthuis. Het doel is niet om zijn leven te rekken, het doel is hem een dierwaardig bestaan zonder pijn te geven door middel van operatie en hulpmiddelen. Kido is een blije hond, hij speelt met andere honden, gaat graag aan de wandel zover dat nu mogelijk is, mag graag zijn tanden in een bot zetten en is een echte knuffelbeer. Vandaag gaan we longfoto's maken; als er geen uitzaaiingen zijn dan gaat hij door naar de OK. Duimen jullie mee?

WELKOM: Breezle

WELKOM: Breezle

Datum: 01/04/2023

Ruim een jaar lang woonde hij in het Dierencentrum Achterhoek, hij was nog maar een pup. Reden van de afstand was allergie van één van de kinderen. Maar er was veel meer aan de hand: diarree door giardia die maar niet over leek te gaan. Breezle heeft een chronisch darmprobleem. Sinds enkele weken is Breezle geen asielhondje meer, hij is nu thuis bij ons. Hij is de jongste van zijn kamer, de kneuzenkamer, de kamer waar ook Kido woont. Ze hebben het heel gezellig met elkaar, Breezle is daar helemaal op zijn plaats, de kleine bemoeial steekt overal zijn te korte neus in. Het is echt een hondje met gebreken, hij mist ook nog een heupkom, maar was is zijn karakter super leuk. Zijn balletjes hebben we onlangs verwijderd, maar om zijn kwaliteit van leven te verbeteren moeten we meer doen. De neusgaten worden meer open gemaakt, de rode bolletjes in beide ooghoeken gaan we verwijderen, een cosmetische ingreep op medische gronden. Natuurlijk laten we over enkele weken het resultaat zien van deze knapperd. Welkom Breezle!

Waar is Appie?

Waar is Appie?

Datum: 30/03/2023

De honden van Dierenthuis mogen graag gaten graven op het terrein, het ene gat is nog groter dan het andere. Eenmaal terug op hun kamers, gaan de invalide hondjes het terrein op samen met de oudjes. De één in een rolstoel, de ander krijgt een huispakje aan, zoals het uitkomt. Het is altijd pret, dolle pret. Vooral de jongsten van de groep maken er een echt feestje van, ondernemend en ondeugend dat ze zijn moeten we ze soms uit de vijver vissen, zijn ze uit de bocht gevlogen of jagen ze achter Steven aan die op zijn quad over het terrein naar de uitgang probeert te komen. Moe maar voldaan gaan ze allemaal weer terug naar hun kamers. De rolstoel wordt opgehangen, de pakjes gaan uit, het is etenstijd. Maar als we dan gaan tellen, missen we een klein hondje! Waar is Appie de jongste van het stel? Het terrein is groot en er valt niets te zien, niets te horen. Op zoek naar Appie vinden we hem in een kuil, alleen zijn kopie steekt boven de kuil uit. Appie heeft alleen 2 voorpoten en kan er dus niet uit komen, hij wacht geduldig op hulp. Je zou denken dat hij onder de indruk is van het gebeuren, niet dus. Als een echte deugniet en levensgenieter neemt hij nog een duik in de modder, jaagt hij nog een grote hond op stang en besluit uiteindelijk dat het tijd is om terug naar de basis. Wat een heerlijk stoer dier!

Update Kido

Update Kido

Datum: 28/03/2023

De voorpoten van Kido, de hond wiens voorpoten zijn verminkt door twee dronken dierenbeulen, zijn niet op gelijke lengte afgesneden, waardoor er veel gewicht rust op de langste poot en de boteinden zijn niet glad. Lopen moet heel pijnlijk zijn. Daarom is een hersteloperatie nodig. Ter voorbereiding is er een algeheel onderzoek gedaan en een röntgenfoto gemaakt. Tot onze grote schrik werd er een kwaadaardig gezwel gevonden. Onderzoek bij een laboratorium wees uit dat het in z’n geheel was weggesneden, maar dat uitzaaiing naar de longen helaas niet uitgesloten is. Kido is opnieuw voor onderzoek bij onze dierenarts geweest om de lymfeknopen aan te prikken voor verder pathologisch onderzoek. Dit is helaas niet gelukt. De lymfeknopen zijn niet reactief en dat is toch goed nieuws. Het stelt ons weer een beetje gerust. Op 4 april a.s. staat de hersteloperatie gepland. Voorafgaand wordt voor de zekerheid wel een röntgenfoto gemaakt van de longen. Als ze schoon zijn gaat de operatie door. Ondertussen staat Kido op dieet. Hij is te zwaar en dat geeft onnodig gewicht op z’n poten. Het afvallen gaat echter moeizaam omdat hij door z’n handicap te weinig beweegt. Kido is wel een vrolijke hond, speelt graag met de andere honden en is een ontzettende lieve hond voor mens en dier. Over 4 weken krijgt hij een rolstoeltje op maat gemaakt.

De Dierenthuis nieuwsbrief zit weer in je inbox!

De Dierenthuis nieuwsbrief zit weer in je inbox!

Datum: 21/03/2023

Met een grote update over Kido, de hond met de afgesneden voorpoten. Maar ook met de verhalen van nieuwe bewoners hond Breezle en kat Barbas. Wil je ook meelezen, meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief:

Stem op Stichting Dierenthuis

Stem op Stichting Dierenthuis

Datum: 20/03/2023

KRO-NCRV steunt voor het zesde jaar op rij met de actie Warm Hart initiatieven die bijdragen aan een toekomstbestendige samenleving. Een samenleving die eerlijker, liever en groener is. Met de actie Warm Hart krijgen goede doelen die door het publiek zijn ingediend aandacht en uiteindelijk wellicht een donatie. En jij kan hier invloed op hebben! Stem nu op jouw favoriete goede doel, Stichting Dierenthuis! Want dan maken wij kans op die donatie van €10.000, €5.000 of €2.500. Stemmen: https://kro-ncrv.nl/.../inzen.../stichting-dierenthuis-40424

Even naar beneden scrollen op bovenstaande pagina en klik dan op de knop "Ik stem op Stichting Dierenthuis". Bevestig je stem via de e-mail die je na het stemmen ontvangt anders telt je stem niet mee.

Delen is lief

Maya vier maanden na binnenkomst bij Dierenthuis

Maya vier maanden na binnenkomst bij Dierenthuis

Datum: 17/03/2023

Zeven jaar woonde zij in een Roemeens asiel, haar naam is Maya, 13 jaar oud. Niemand had verwacht dat zij ooit nog zou verhuizen, ze is een beetje stram en bang voor de mens. De winter kwam eraan, zou zij het overleven. Maya had geluk, Vincent en Scarlett van de Dierenambulance Gelderse Vallei vroegen Dierenthuis om hulp. Zij hebben Maya opgehaald uit Roemenië en naar Almere gebracht. Maya is erg gelukkig, ze geniet van de wandelingen, de luxe binnen en haar vrijheid.

Willie!

Willie!

Datum: 14/03/2023

Een paar maanden geleden kwam hij bij Dierenthuis aan, doodsbang voor alles en iedereen. Zijn eerste dagen bracht hij door onder één van de bedden. Dit is Willie nu. Mensen zijn nog steeds niet echt favoriet, maar hij rent heerlijk rond. Hij geniet van zijn vrijheid en wij van hem.

Donatie reikicirkel voor dieren aan Stichting Dierenthuis

Donatie reikicirkel voor dieren aan Stichting Dierenthuis

Datum: 06/03/2023

"Een beetje stil, erg onder de indruk en heerlijk onder de haren keerden we terug van ons bezoek aan Stichting Dierenthuis in Almere. Twee bestuursleden van de Reikicirkel voor dieren hebben daar op 17 februari onze donatie a € 750,- overhandigd. Ze waren er heel erg blij mee; en wij kregen een uitgebreide rondleiding om te laten zien waar de centjes terecht zouden komen. Nou, ik kan jullie vertellen, we hebben een prima keus gemaakt! We maakten kennis met een poes uit Syrië, honden uit Roemenië en Griekenland, en natuurlijk ook gewoon uit Nederland. Allemaal hebben ze hun verhaal, vaak met een schrijnende achtergrond van moedwillige mishandeling, ernstige verwaarlozing of afkomstig uit een oorlogsgebied. Als er nog een dierwaardig bestaan mogelijk is, verzorgt Dierenthuis deze dieren met alle aandacht, liefde en medische zorg tot hun dood. Wat aanpassingsvermogen betreft… is ons weer eens extra duidelijk geworden hoe dieren daar meesters in zijn. Eerlijk gezegd hadden we nog nooit zoveel gehandicapte dieren bij elkaar gezien. In sommige gevallen moedwillig veroorzaakt door een mens. Woedend en verdrietig word je ervan. MAAR wat voelen ze zich hier nu gelukkig, dat merk je echt. Een geweldig team vrijwilligers houdt samen met Alice en Steven de zaak draaiende. Er is een eigen dierenkliniek waar dankzij donaties en giften alle mogelijke apparatuur staat en waar operaties en specialistische behandelingen gedaan worden door een eigen dierenarts. Alle dieren worden regelmatig onderzocht en nagekeken. En dat alles zonder subsidie; de stichting drijft op giften en donaties, al 22 jaar lang! Wij kwamen natuurlijk handen te kort, want hoe heerlijk is het als er visite komt! Ik schreef het al in het begin: het maakte ons stil en onder de indruk. Wat is het een bijzondere plek, deze liefdevolle plek voor dieren-verschoppelingen van onze wereld. En hoe fijn is het, dat we daar met onze donatie een heel klein stukje aan konden bijdragen." BEDANKT namens onze dieren Reikicirkel voor dieren

Stem op Stichting Dierenthuis

Stem op Stichting Dierenthuis

Datum: 05/03/2023

KRO-NCRV steunt voor het zesde jaar op rij met de actie Warm Hart initiatieven die bijdragen aan een toekomstbestendige samenleving. Een samenleving die eerlijker, liever en groener is. Met de actie Warm Hart krijgen goede doelen die door het publiek zijn ingediend aandacht en uiteindelijk wellicht een donatie. En jij kan hier invloed op hebben! Stem nu op jouw favoriete goede doel, Stichting Dierenthuis! Want dan maken wij kans op die donatie van €10.000, €5.000 of €2.500. Stemmen: https://kro-ncrv.nl/.../inzen.../stichting-dierenthuis-40424  Even naar beneden scrollen op bovenstaande pagina en klik dan op de knop "Ik stem op Stichting Dierenthuis". Bevestig je stem via de e-mail die je na het stemmen ontvangt anders telt je stem niet mee. Delen is lief.

Ons werk voor de dieren

Ons werk voor de dieren

Datum: 04/03/2023

Dit is Pip, een Brabants oud moppie van 15 jaar. Bij binnenkomst erg boos. Een oudje uit zijn vertrouwde huiselijke omgeving halen en naar een opvang brengen valt ook niet mee. Maar die boosheid zat toch niet in de verhuisperikelen, het waren de lichamelijke ongemakken. Na de zorg die wij hem gaven is Pip een schatje geworden. Met heel veel dank aan alle donateurs en vrijwilligers die ons werk mogelijk maken.

Update Kido

Update Kido

Datum: 02/03/2023

Kido was moe van de reis. Nieuwe indrukken, andere luchtjes, veel honden. Hij vond het spannend en leuk. De kennismaking met de andere honden was super goed. De eerste nacht heeft hij buiten geslapen, hij zocht zijn eigen schuilplek. De volgende nacht heeft hij zijn intrek in de kamer genomen, de kamer bevalt hem heel goed. Het lopen gaat moeilijk, het doet pijn. We gaan kijken wat de mogelijkheden zijn. Kido is te lief voor deze wereld.

Boet en Yuba

Boet en Yuba

Datum: 27/02/2023

Twee broertjes, jaren geleden samen binnen gebracht. Ze wonen niet bij elkaar op één kamer, ze zijn buren van elkaar. Buiten op het terrein kunnen ze elkaar opzoeken, met elkaar buurten en gezellig samen een bedje delen. Maar 's avonds gaan ze elk naar hun eigen kamer en dat doen ze uit eigen beweging omdat ze het gewoon zijn. Ze zijn hier komen wonen omdat ze kwaad hebben aangericht, op last van de burgermeester mochten ze niet meer blijven op hun oude adres. Hun redding is geweest dat Dierenthuis een permanente opvang is, herplaatsen doen wij niet. Omdat ze ernstige schade hebben aangericht heeft Dierenthuis moeten tekenen dat ze nooit meer levend de poort verlaten. Het gaat goed met ze, ze zijn erg braaf en lief.

Meneer Kat

Meneer Kat

Datum: 24/02/2023

Meneer Kat is zijn naam. Dierenopvangcentrum De Dierenstee in Numansdorp heeft hem afgelopen zaterdag naar Dierenthuis verhuisd. Hij is hartstikke mooi, leuk en lief. Gevonden als zwerver kwam hij in het asiel terecht. Meneer Kat heeft een klein probleempje, hij is positief getest op Aids en dus drager van het virus. Inslapen is niet nodig, Dierenthuis is gespecialiseerd in de verzorging van deze katten. Meneer Kat kan, als het een beetje mee zit, nog jaren in goede gezondheid verder leven. Het is hem gegund. Met dank voor de goede zorgen aan de DierenStee in Numansdorp.

Louise

Louise

Datum: 21/02/2023

Vandaag komt Louise naar Dierenthuis. Louise heeft hulp nodig, hulp die ze in Syrië niet meer kunnen geven. Gevonden op straat in Damascus, eens een huispoesje geweest want ze is heel gezellig en lief. Met dank aan Animals Syria - CatConnect die de verhuizing van Louise en andere dieren mogelijk maakt.

Kido is thuis

Kido is thuis

Datum: 19/02/2023

Door vertraging onderweg is Kido niet op vrijdag aangekomen, maar gisterenmiddag rond 1 uur. Drie verzorgers reden mee met de bus, zodat een goede verzorging onderweg gegarandeerd was. Kido is thuis. Onze dank aan alle mensen die hieraan meegewerkt hebben.

3 Nieuwe bewonertjes uit Syrie

3 Nieuwe bewonertjes uit Syrie

Datum: 18/02/2023

Ondanks dat er van alles gaande is in Syrië hebben we deze week toch 3 nieuwe bewonertjes in huis gehaald. Ook hebben we dankzij een mooie donatie voor honderd dieren antibiotica en pijnmedicatie gekocht, allemaal bestemd voor een opvang in Syrië waar de dieren ziek zijn en nauwelijks hulp of eten aanwezig is. De dieren die naar Almere verhuisd zijn staan nu onder medische behandeling en maken het goed. Meer dieren volgen. Homer heeft een neurologische afwijking, het wiebelaartje Mosh Mosh en de witte Lisa ❤

Het trieste verhaal van dronken mannen en een hond

Het trieste verhaal van dronken mannen en een hond

Datum: 16/02/2023

In november 2022 werd Elena laat in de avond gebeld door de dierenpolitie. Of ze een hond wilde opnemen, een hond met afgesneden voorpoten. De dieren politie was gebeld door mensen uit een stad in de provincie Bacău. Zij hadden vernomen dat twee dronken mannen in een café een weddenschap hadden afgesloten wie van hen het durfde om een hond de poten af te snijden. De hond werd verminkt gevonden door de dierenpolitie en naar een kliniek gebracht. De politie nam contact op met Elena van Peanut s Dog Shelter. Elena en haar man gingen kijken, ze waren sprakeloos. De twee mannen zijn gearresteerd en berecht. Natuurlijk heeft Elena de zorg over Kido op zich genomen. Kido kon niet geopereerd worden maar moest wel een tijd in de kliniek blijven om de wonden te laten helen. Na een lange reis komt hij vrijdag in Almere aan en neemt Dierenthuis de zorg over. Peanut s Dog Shelter van Elena Vicol, haar man en moeder doen geweldig werk voor de dieren in Roemenië. Ook dank aan Ruby die samenwerkt met Elena en Dierenthuis om hulp vroeg. 

CarWise bedankt !

CarWise bedankt !

Datum: 06/02/2023

Onlangs werden we benaderd door Deborah van de firma CarWise. Ieder jaar stelt CarWise een bedrag ter beschikking dat geschonken wordt aan goede doelen. Dit jaar is er aan het personeel gevraagd om mee te denken welke goede doelen in aanmerking zouden komen. En daar zaten wij ook bij, wat een leuke verrassing!

Vorige week vrijdag is Deborah samen met een collega bij ons geweest om een cheque te overhandigen.
Heel hartelijk bedankt dames en het personeel dat voor ons gestemd heeft, en natuurlijk CarWise! 

Twee nieuwkomers uit Syrië

Twee nieuwkomers uit Syrië

Datum: 26/01/2023

Van Animals Syria - CatConnect kregen we de vraag om dieren op te nemen die op zoek zijn naar een beter leven. Stumperds die niet meer geschikt zijn voor een herplaatsing in een thuissituatie. Twee nieuwkomers uit Syrië stellen we nu voor, een 3e poes komt binnenkort. Het lapje heeft de naam Watin, de rode is Rune. Watin en Rune komen van de straat, hun conditie was zeer ernstig, zeker die van Watin die blijvend beschadigd is. Eerste hulp werd geboden in Syrië en om dat voor elkaar te krijgen is echt een hele klus. De omstandigheden zijn daar zo anders. Rune heeft een open gehemelte die inmiddels operatief voor meer dan de helft gesloten is. Het zijn diertjes die niet herplaatsbaar zijn, maar wel recht hebben op een fijn leven. Binnenkort als ze een beetje aangesterkt zijn, gaan ze voor onderzoek en behandeling naar de kliniek. Dank ❤ aan allen die dit mogelijk maken, dank aan Animals Syria - CatConnect voor de goede samenwerking.

Dierenthuis bij Hart van Nederland.

Dierenthuis bij Hart van Nederland.

Datum: 23/01/2023

23 januari was er een item over Stichting Dierenthuis bij Hart van Nederland. Heeft u dit gemist, klik hier voor het item en de video

Stichting Dierenthuis in het Algemeen Dagblad

Stichting Dierenthuis in het Algemeen Dagblad

Datum: 22/01/2023

Tweevoeter met achterwielen. Onze Appie stond gisteren in het Algemeen Dagblad. Klik hier voor het artikel

Appie en Mango op visite bij IPS Almere

Appie en Mango op visite bij IPS Almere

Datum: 20/01/2023

(English text below) Bij de International Primary School Almere (IPS) is vlak voor kerst een inzamelingsactie gehouden voor Dierenthuis Almere. Dierenthuis vangt niet herplaatsbare asieldieren op en was superblij met deze actie. De invalide hondjes Appie en Mango gingen op visite bij IPS om de donaties in ontvangst te nemen. Samen op reis in de auto, enthousiaste kinderen, aaiende handjes, kinderstemmen, Appie en Mango vonden het best spannend en werden er verlegen van. Maar wat een ervaring en wat een succes! Appie en Mango danken namens alle dieren van Dierenthuis iedereen voor hun inzet en de mooie donatie.

 The journey of de dogs Appie and Mango to IPS Almere . A few days before Christmas the International Primary School Almere (IPS) had a fundraiser for Dierenthuis Almere. An animal welfare organization for asylum animals who can not be rehomed. Handicapped dogs Appie and Mango went on a field trip to IPS as beneficiaries of the fundraiser. Together in the car, enthusiastic kids who wanted to pet them and more noise than they are used to, made them shy. It was a great adventure! Appie and Mango want to thank everybody involved on behalf of all the animals who call Dierenthuis their home.

Biba trots op onze nieuwe folder

Biba trots op onze nieuwe folder

Datum: 17/01/2023

Ook Biba komt uit een ver land in oorlog. Op onze nieuwe folder straalt zij op de voorpagina. Is zij geen plaatje om te zien? Twee misvormde voorpootjes en maar 1 achterpoot, zij straalt schoonheid en levenslust uit. Een geweldig trots dier.

Raja

Raja

Datum: 08/01/2023

Raja is samen met Luuk vanuit Egypte naar Almere verhuisd, zij komt net als hij van ESMA Egyptian Society for Mercy to Animals (zie het bericht over Luuk eerder deze week). Beide achterpootjes hebben 2 tenen en zijn misvormd, de heupen zijn goed. Bij binnenkomst zien wij dat ze moeilijk loopt, het lopen doet zeer, ze krijst van de pijn. Op de röntgenfoto zien we een misvorming van beide voetjes, maar ook een breuk. Haar poot in geamputeerd, we moeten nu afwachten of de andere poot haar kan dragen met lopen. De operatie is technisch geslaagd, ze is met medicatie geen makkelijke patiënt maar verder is zij een schatje. Raja is ook hier en in Egypte positief getest op FIV, zij is drager van het aids virus. Met dank aan George Animal Foundation die de dieren op transport hebben gezet voor een beter leven bij ons in Almere.

Welkom Luuk

Welkom Luuk

Datum: 06/01/2023

Luuk is geboren in Egypte. ESMA Egyptian Society for Mercy to Animals is een opvang met heel veel dieren, Luuk was een van de bewoners. Het leven is moeilijk, zoveel leed. Luuk zijn kans op herplaatsing in Egypte was nihil, een kans buiten de grenzen is lastig, hij is drager van het Aids virus. Poesje Raja zit in het zelfde schuitje, zij heeft ook nog een handicap aan beide pootjes. Beide dieren wonen sinds kort bij Dierenthuis. Meer nieuws over Raja volgt binnenkort. Met dank aan Lia en Anne Marie van George Animal Foundation, zij wisten de weg naar Dierenthuis en maakte de verhuizing mogelijk.

Marie, een hondje uit een land in oorlog

Marie, een hondje uit een land in oorlog

Datum: 02/01/2023

Sinds enkele maanden woont Marie bij ons in de opvang. Ze is bang voor geluiden die niet gewoon zijn, bang voor de mens. Na al haar omzwervingen heeft zij nu een beetje rust gevonden en durft ze soms met een andere hond samen te spelen. Dat gaat heel voorzichtig, Marie is uiterst alert op haar omgeving en gaat bij onraad direct op de vlucht richting haar veilige kamer. Maar wij zijn heel tevreden over haar, ze doet het goed. Haar staart staat namelijk meestal in de krul.

Tarzan, Appie en Toosje (video)

Tarzan, Appie en Toosje (video)

Datum: 20/02/2003

Tarzan is een stoere driepoot, Appie een jonge ondeugd op 2 pootjes en Toos is gewoon Toos. Een gemengd internationaal gezelschap uit Roemenië, Griekenland en Nederland die samen grote pret hebben. Klik hier voor het filmpje

Een blind zwerfkatje in nood

Een blind zwerfkatje in nood

Datum: 24/03/0023

Een blauwe waas, ogen zo bol en groot, volledig blind, zou hij na het vertrek van de toeristen geen enkele kans maken op straat. Nelson is niet alleen blind hij is ook nog bang voor mensen en past dus prima bij Dierenthuis. Bij binnenkomst hebben wij beide ogen geamputeerd, de hechtingen zijn verwijderd en er zit meer vlees op zijn botten. We zien een gelukkig en zeer ondernemend dier. Met zijn handicap komt hij overal zonder ladder. Dat is toch een hele uitdaging voor hem, een geweldige prestatie.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met de voorwaarden. Meer informatie over cookies vindt u hier.