NO IMAGE

Onderweg naar huis; het verhaal van Umut

Onderweg naar huis; het verhaal van Umut

Datum: 26/09/2023

Het zal je maar gebeuren. Je bent met je familie en twee honden met een bomvolle auto op de terugreis vanuit Zuidoost-Europa en je ziet een magere gewonde hond langs de kant van de weg. De hond, een Anatolische herder, mist een deel van zijn voorpoot, een compleet open wond. Het raakte de familie enorm, maar ze stonden op dat moment machteloos. Ze reden door naar de dichtstbijzijnde stad waar ze een dierenarts raadpleegden. De dierenarts gaf echter naar hun mening geen goede hulp; zijn advies was oplappen, 7 dagen antibiotica en dan in de stad de straat op. Maar de hond leefde nu in de wildernis en was duidelijk bang van auto’s. Noelle gaat rondbellen en vindt uiteindelijk een vrouw die vaker honden te eten geeft. Zij gaat voor 200 euro de hond zoeken en naar een goede dierenarts brengen. Een week later, na een flinke zoektocht in de bossen, wordt de hond gevonden en naar de dierenarts gebracht. Daar bleek dat de poot compleet verbrijzeld was. De poot werd in de schouder geamputeerd en Umut, zoals de familie de hond inmiddels genoemd had, kreeg pijnstilling en antibiotica en herstelde goed. Umut had gecoupeerde oren. Hij was dus iemands hond geweest, waarschijnlijk een werkhond die in een berenklem terecht is gekomen. Wat was hij lief! Maar….. zo’n grote hond en dan ook nog een missende voorpoot had in Macedonië geen enkele kans op herplaatsing. Echter bij de dierenarts moest hij weg. Dat was het moment dat Noelle ons schreef. Zij kon zelf Umut niet in huis nemen, het enige goede asiel zat bom- en bomvol. Noelle had Umut in verschillende social mediagroepen gedeeld, niemand meldde zich die Umut zou willen opvangen. Wat nu? Ze kon Umut niet aan z’n lot overlaten. Het lukte Noelle om tijdelijke opvang te vinden. Van daaruit kreeg Umut alle benodigde medische behandelingen en vaccinaties. En eindelijk, eindelijk na vele maanden opgesloten in een veel te kleine kennel, arriveerde Umut 18 september bij Dierenthuis. Door te weinig beweging, vele maanden lang, gaat het lopen moeizaam, maar daar wordt aan gewerkt. Met heel veel dank aan Noelle en haar familie die alles op alles heeft gezet en veel kosten heeft gemaakt om Umut te redden! Het was een zeer zware emotionele en moeilijke reddingsactie, met gelukkig een goede afloop. 

Biba

Biba

Datum: 21/09/2023

Geboren in Syrië en nu het model van Dierenthuis. Wat schrokken wij van de 1ste video die bij ons binnenkwam, het was in en in triest. Biba is behoorlijk gehandicapt. Ze had dringend een operatie nodig en die heeft ze in Almere gekregen. Inmiddels is deze dame helemaal ingeburgerd. Ze mist een achterpoot en beide voorpootjes zijn niet intact. Ze is een geweldig mooi dier geworden en een levensgenieter. Met haar handicap komt ze overal. Dagelijks doet ze haar ronde over het terrein, ook bij de pony's komen we haar tegen. Binnen heeft ze haar eigen bedje, alleen voor haar.

Het verschil, Bruno

Het verschil, Bruno

Datum: 18/09/2023

In juli 2022 kwam Bruno met speciaal transport van Roemenië naar Almere. Wat moet je met die hond zei de chauffeur, je kan er niets mee. Hoeft ook niet was onze reactie, we hebben er meer. We zijn een dik jaar verder en de chauffeur had gelijk, we kunnen er weinig mee; hij is te beschadigd door de mens, door het leven op straat en het gevang. Bruno was een straathond totdat hij gevangen werd en naar een dodingsstation in Breasta, Roemenië werd gebracht. Bruno is een oude, zeer bange hond op 3 poten. Ruim een jaar later is zijn angst voor de mens nog steeds groot, we mogen op 1 meter afstand in zijn buurt komen. Hij zit veilig, krijgt goede zorg, houdt de verzorgers vanuit zijn eigen bedje goed in de gaten. We laten hem in zijn waarde.

Antar uit Syrië

Antar uit Syrië

Datum: 16/09/2023

Syrië is een onveilig land voor mens en dier. Veel huisdieren zijn achtergelaten omdat mensen moesten vluchten. Politieke onderdrukking, een economische crisis, 90% van de bevolking leeft in armoede; er is voedselschaarste en de gezondheidszorg is ingestort. Al meer dan 10 jaar is dit land in een burgeroorlog verwikkeld, met slecht onderhouden internationale relaties. En ondanks alle ellende zijn er dan nog altijd mensen die de dieren helpen. Zoals Animals Syria - CatConnect. Bijna bij elke video uit Syrië horen we klagende katjes en zien we magere dieren. De dieren hebben honger, één maaltijd in de 3 dagen is geen uitzondering. Ze hebben medische zorg nodig, de dierenartsen zijn onervaren, er is geen geld, er zijn geen medicijnen om de meest simpele ziekten te behandelen. Antar is heel lief en heeft medische hulp nodig. Afgelopen donderdag is hij samen met Bisham naar Dierenthuis verhuisd.

Banksy

Banksy

Datum: 13/09/2023

Bianca en Eva vertrokken in maart naar Thailand, ze gingen daar twee weken vrijwilligerswerk doen bij de dieren. Op dag één zien zij een bang hondje met een dwarslaesie, Banksy. Er is in het asiel niet veel tijd en aandacht voor haar. Twee weken lang kreeg ze therapie van de dames en heel veel TLC. Eenmaal terug thuis hebben Bianca en Eva alles in het werk gezet om Banksy naar Dierenthuis te krijgen; zij hebben vele lieve dierenvrienden over kunnen halen om te doneren voor de reis naar Nederland. Na zes maanden is het dan zover. Marianne reisde eerder deze week af naar Thailand om het hondje op te halen. Banksy wordt morgen samen met Bianca en Eva bij Dierenthuis verwacht. Bij ons zullen, na een gewenningsperiode, operaties plaatsvinden waardoor zij beter kan functioneren. Bianca en Eva werken als vrijwilliger bij Dierenthuis; Eva is dierenfysiotherapeut en Bianca dierenartsassistente. Wij kunnen niet anders zeggen dan TOPmeiden met een enorm groot hart voor dieren. 

Klik hier voor de video van Banksy in Thailand

Zo mooi, zo bijzonder (video Kido)

Zo mooi, zo bijzonder (video Kido)

Datum: 11/09/2023

We gaan even terug in de tijd. In de stad Bacau in Roemenië zaten 2 dronken mannen in een café. Ze sloten samen een weddenschap af: wie van hen het durft een hond de poten af te snijden? Kido werd het slachtoffer van deze twee idioten. Gelukkig werd hij, na een tip, door de dierenpolitie gevonden. Kido werd naar een dierenkliniek gebracht waar hij lange tijd verbleef. Een operatie was volgens de artsen echter niet meer mogelijk. Vervolgens verhuisde hij naar het asiel van Elena Vicol in Bacau waar 300 honden wonen, waar de voorzieningen minimaal zijn en weinig hulp aanwezig is. Kido was een beetje mobiel, maar zo gehandicapt leven tussen 300 honden was zwaar. Elena en Ruby vroegen daarom Dierenthuis om hulp. Bij Dierenthuis zagen we een, ondanks alles, vrolijke hond. Een flinke jongen van 37 kilo. Het lopen, niet meer dan enkele meters, deed zichtbaar pijn. De poten waren ongelijk en op de röntgenfoto’s zagen we het slordige werk van de beulen. Dat moest echt heel pijnlijk zijn om je zo voort te moeten bewegen. Operaties werden gepland, hersteloperaties van beide voorpoten die ingekort zouden worden. Helaas ontdekten we een groot gezwel onder zijn dikke vacht. Dat werd eerst verwijderd en opgestuurd. Volgens de patholoog was het kwaadaardig, maar er waren gelukkig geen uitzaaiingen. De geplande operaties konden doorgaan. De poten werden op gelijke hoogte ingekort, dikke spierlaag en bindweefsel als stootkussens er overheen. Het waren zware langdurige operaties met gelukkig een goed resultaat. Na revalidatie is Kido weer mobiel en gaat hij mee op de wandeling het hele terrein over. Ook tijdens de hoge temperaturen van vandaag is hij van de partij. Namens Kido dank jullie wel!

Klik hier voor het filmpje van Kido, zo mooi en zo bijzonder!

Ricky uit Syrië

Ricky uit Syrië

Datum: 07/09/2023

Arme dieren; ze geven geen kik, klagen niet, ze lijden in stilte. Vanuit Syrië is dinsdag Ricky binnengebracht. De eerste 2 foto's zijn gemaakt in Syrië, de andere bij Dierenthuis. Infectie van de huid van oren en ogen is het eerste dat we zien, die gaan we direct behandelen. We gaan nog verder onderzoek doen, eerst moet hij even bijkomen. Ricky is bijna blind en geheel doof. Het oude hondje is wegens ernstige verwaarlozing weggehaald bij de mensen en kreeg onderdak in een asiel.Omdat hij verzwakt is en aangevallen zou worden door de andere honden is hij alleen op een kamertje gezet, de omstandigheden in het asiel zijn zeer slecht.Ricky gaat bij ons een mooie oude dag krijgen, lekker in de tuin scharrelen, met veel aandacht en goede zorg. Met dank aan Animals Syria - CatConnect voor het werk en het vertrouwen in Dierenthuis.

Video Dierenthuis

Video Dierenthuis

Datum: 04/09/2023

Ruim 20 jaar vangen wij asieldieren op die niet meer in onze maatschappij passen. Aanvankelijk ging dit alleen om oude en/of ongeneeslijk zieke dieren of verwilderde zwerfkatten. Tegenwoordig krijgen wij vanuit de hele wereld ook aanvragen voor opname van dieren die in barre omstandigheden leven. Dieren die door oorlog en armoede, geestelijk en lichamelijk misvormd zijn en waarvan de hoop op adoptie is opgegeven. Dieren met angst, agressie, met pijn. Gebroken en getekend door zoveel ellende komen ze naar Almere waar ze, net als alle andere dieren, in hun waarde worden gelaten en zorg, liefde en medische hulp krijgen van het team van Dierenthuis. Ook achter de schermen wordt heel hard gewerkt door mensen die goud waard zijn. Een aantal van onze lieve verzorgers vertellen je meer in deze video.

Klik hier om de video te bekijken

Buitenlandse dieren (video)

Buitenlandse dieren (video)

Datum: 01/09/2023

Niet lang geleden kregen wij een mooi kado aangeboden, maar omdat wij ook buitenlandse dieren die in zeer slechte omstandigheden leven en medische hulp nodig hebben opvangen, haakte deze persoon af. Het heeft ons geraakt omdat bijna altijd achter dierenleed ook mensenleed zit. Het is de reden waarom wij deze video met je willen delen. Op de video zie je hoe Bisham en zijn baasje leefden in Syrië, een land in oorlog. Hij was soldaat en raakte gewond tijdens de oorlog; hij is door de verwondingen ernstig ziek. Samen met een hondje leeft de man in een verwoest gebouw. Het hondje is slechtziend, beide leven van het afval. De man nam afscheid van zijn hondje en ging mee met een vrijwilliger, kreeg nieuwe kleren. Het hondje ging naar een dierenkliniek voor hulp waar hij totdat hij reis-klaar is 's nachts onderdak krijgt, overdag zit hij buiten vast aan een riem. Het asiel in Aleppo is erg zwaar voor een oude, bijna blinde hond.

Animals Syria - CatConnect vroeg of wij de zorg over kunnen nemen en dat doen we. Met dank aan de mensen in Syrië die in de meest moeilijke en slechte omstandigheden telkens hun hart openen voor de stumperds.

Klik hier voor het filmpje

Vervolg op het bovenstaande bericht.

De man heeft nieuwe kleren aan, het hondje Bisham is naar de kliniek geweest. Het afscheid is nabij. Bisham maakt zich klaar voor de lange reis naar Almere.

Klik hier voor het filmpje van het afscheid

Tobby op reis (video)

Tobby op reis (video)

Datum: 31/08/2023

Elena heeft een asiel in Bulgarije met 170 honden, Van de gemeente moet zij 30 honden ruimen omdat haar asiel niet aan de nieuwste voorwaarden voldoet. Kansloos voor adoptie zit Tobby 4 jaar in het asiel, hij is gevonden langs de weg, een aanrijding is de oorzaak van zijn trauma. Elena en Julia vroegen Dierenthuis om hulp. Vrijdag gaat Tobby op reis naar Almere.

Klik hier voor het filmpje

Lekker eten met z'n allen (video)

Lekker eten met z'n allen (video)

Datum: 25/08/2023

Welkom Bono en Yarri

Welkom Bono en Yarri

Datum: 22/08/2023

Tijdens hun vakantiedagen reizen twee medewerkers van Dierenambulance Gelderse Vallei naar een asiel op de grens van Roemenië en de Oekraïne. Slechte wegen, over 200 km doen ze 6 uur, een barre tocht. Op de terugreis nemen ze enkele honden mee naar Nederland, het zijn honden uit het asiel waar ook onze Maya en Tarzan vandaan komen. Bono en Yarri zijn ongeveer 10 jaar oud, het waren zwerfdieren met een zwaar trauma. Ze kregen hulp, onderdak en eten in het asiel. Maar na 6 jaar asiel voor Bono en 3 jaar voor Yarri is de hoop op adoptie voorbij. Leeftijd en ouderdomskwalen, het lang zitten, de winter die eraan komt: het is genoeg geweest. Beide dieren zijn afgelopen week bij ons thuis gekomen.

Oreo met een hele geduldige mama Milka (video)

Oreo met een hele geduldige mama Milka (video)

Datum: 02/08/2023

Staart

Staart

Staart

STAAAAAAARTTTTTTT

Klik hier voor het filmpje

Barry

Barry

Datum: 28/07/2023

Sinds vorig jaar woont Barry bij ons. Elk dier heeft zijn verhaal, ze doorstaan vaak veel ellende en moeten telkens weer zien te overleven. Barry was een straathond met een handicap aan zijn voorpoten waardoor hij moeilijk liep. Hij werd opgenomen in een asiel maar het asiel ging sluiten. Alle honden gingen in de herplaatsing, behalve Barry. Niemand wilde hem. Omdat hij nergens welkom was ging hij weer terug naar de straat. Gelukkig zijn er dan weer mensen die hem eten geven en op zoek gaan naar hulp. Het zoeken naar een huisje voor Barry heeft DRIE jaar geduurd. Bij Dierenthuis was hij welkom. De reis werd gepland, maar uit gedane onderzoeken bleek Barry Ehrlichia te hebben, de reis werd enkele weken uitgesteld. Maar eindelijk was hij dan thuis, in Almere. Barry heeft zich prima aangepast, hij woont bij de oudjes en hoeft nooit meer weg. Gisterochtend lag hij totaal ontredderd hulpeloos op zijn bedje: niet eten, niet lopen, geen bewegend staartje als begroeting. In huis hebben we een inpandige kliniek met apotheek, dat was zijn redding. Snel handelen heeft hem weer op de been gebracht. Barry heeft een hartkwaal en gelukkig zijn daar hele goede middelen voor. Vandaag gaat het alweer beter, hij is weer alert en eet weer mee met de groep. We kunnen niets beloven, maar zo lang de kwaliteit van leven goed is gaan wij ervoor. 

Tarzan, Appie en Toosje (video)

Tarzan, Appie en Toosje (video)

Datum: 22/07/2023

Tarzan is een stoere driepoot, Appie een jonge ondeugd op 2 pootjes en Toos is gewoon Toos. Een gemengd internationaal gezelschap uit Roemenië, Griekenland en Nederland die samen grote pret hebben. Klik hier voor het filmpje

 

 

 

Fred en Fela

Fred en Fela

Datum: 30/06/2023

Eind april 2023 zijn ze vanuit Polen afgereisd naar Almere. Fred en Fela zijn angstige niet gesocialiseerde hondjes, ongeveer 8 jaar oud. De eerste jaren woonden ze in een varkensschuur, daarna vele jaren in een kennel. Ruim 2 maanden verder zien we een beetje meer vertrouwen, ze durven zelfs mee op de wandel en genieten daar enorm van. Hun schuilplekje is onder de bedden, maar steeds vaker maken ze ook gebruik van de bedjes. Met de andere honden gaan ze goed overweg en steeds vaker zien we wat ondeugende leuke trekjes. Ze mogen alles in hun eigen tempo gaan ontdekken.

Milka met haar Oreo (video)

Milka met haar Oreo (video)

Datum: 27/06/2023

Kido en Appie (video)

Kido en Appie (video)

Datum: 25/06/2023

Alle operaties zijn geslaagd: tumor verwijdering en hersteloperaties van beide voorpoten met goede nazorg. Kido is een gelukkig dier, hij heeft het bij Dierenthuis erg naar zijn zin. Wij zijn heel blij voor hem. Klik hier voor de video van Kido met Appie

Tarzan en Bertie (video)

Tarzan en Bertie (video)

Datum: 19/06/2023

Twee verminkte Roemeense asielhonden worden beste vrienden. Beide dieren hebben ooit een baas gehad. Het zijn stoere honden, goed voor de bewaking, maar helaas verminkt en achtergelaten. Langzaam komen ze weer in hun element, ze zijn weer hond, eindelijk genieten. Klik hier voor de video

Het kitten van Milka heeft een naam!

Het kitten van Milka heeft een naam!

Datum: 17/06/2023

Onze jongste bewoner heeft een naam: Oreo. Op de foto Oreo veilig bij mama Milka.

Fysiotherapie voor Kido

Fysiotherapie voor Kido

Datum: 15/06/2023

Eva is dierenfysiotherapeut en Bianca dierenartsassistente, deze vriendinnen hebben een groot hart voor dieren. Ze hebben een speciale band met Dierenthuis, maar daarover komt later meer nieuws. Voor nu gaan zij regelmatig onze gehandicapte dieren verzorgen, een heerlijke massage geven bijvoorbeeld. Klik hier voor de video van Kido met Eva, hij heeft ervan genoten ❤

Bertie toen en nu

Bertie toen en nu

Datum: 11/06/2023

Bertie is een Roemeense hond, een Cana Corso, gevonden door de dierenpolitie in dezelfde plaats waar Kido is gevonden. Bertie is geen straathond, hij had een baas die hem met een verbrijzelde achterpoot en gebroken heupen achterliet. De hond is voor het leven beschadigd, lichamelijk en geestelijk. Liefdevol werd hij opgevangen door Sadies Dogs Rescue. Bertie heeft angst voor vreemde mensen, durft alleen te eten als de omgeving veilig is. We zijn nu enkele maanden verder en zien een vrolijke hond, hij durft zelfs te spelen met andere honden. Zijn angst voor de mens is iets minder, zijn verzorgers zijn alles voor hem. Met hen durft hij mee op de wandel en sinds kort eet hij een stukje worst uit hun handen. Bertie heeft een geweldig karakter, hij is zo zachtaardig. Er moet nog een beetje spek op zijn ribben komen, dat gaat zeker goed komen. Medisch gezien kunnen we zijn verbrijzelde poot niet meer herstellen, een amputatie is mogelijk maar Bertie gebruikt zijn poot ter ondersteuning tijdens de wandeling. Bertie krijgt goede pijnmedicatie.

Welkom Snow

Welkom Snow

Datum: 09/06/2023

Snow is één van de nieuwe poesjes uit Syrië. Eind maart zou ze verhuizen naar een nieuwe adoptant in Nederland, maar ze werd erg ziek. In plaats van een verhuizing naar een warm nest ging Snow voor onderzoek en behandeling naar een kliniek in Libanon.
Daar werd ze behandeld voor het herpes- en calicivirus, maar ook werd een chronische Rhinitis vastgesteld. Snow bleef weken in de kliniek, de adoptie ging niet door. Toch is het allemaal goedgekomen met Snow, ze woont nu bij Dierenthuis, haar furrever home.
Met dank aan Animals Syria - CatConnect voor de goede zorgen!

Update Milka

Update Milka

Datum: 07/06/2023

Milka is een gehandicapt poesje uit Syrië, ze loopt als een kangeroe. Hoogzwanger kwam ze onze opvang binnen. We zijn inmiddels ruim een week verder, er is nog maar een kleintje over, de eerstgeborene. De andere 2 kleintjes zijn enkele dagen na de geboorte overleden.  Milka is een fantastische moeder, zeer zorgzaam. Het kleintje doet het goed. Samen hebben ze een kamertje helemaal voor zichzelf, in alle rust geniet zij van haar jong.

Welkom Loki

Welkom Loki

Datum: 03/06/2023

Vincent en Jeffrey zijn twee grote dierenliefhebbers. Op Kreta, waar zij wonen, runnen zij een revalidatiekliniek voor dieren Animal Rehabilitation Crete. Deze mannen hebben grote plannen voor de toekomst op Kreta, want professionele hulp voor dieren is er hard nodig. Makkelijk zal het niet zijn, maar het gaat ze vast wel lukken. Dierenthuis hebben ze twee keer een bezoek gebracht. De eerste keer brachten ze Nele, de tweede keer Loki. Loki kwam met vier pootjes binnen. Inmiddels gaat hij op twee pootjes verder met zijn leven, de verlamde achterpootjes zijn geamputeerd. Loki is, behalve voor zijn eigen verzorgers, een beetje mensenschuw. De rolstoel vindt hij maar zozo. Wandelen doet hij liever met een huispakje aan, gemaakt door Jolanda. Er zit nog een Griek in onze opvang. Daar kan hij het goed mee vinden, maar hij is ook graag op zichzelf. Hij is een rustig lief hondje dat het buitenleven heerlijk vindt. Vincent en Jeffrey hebben lange tijd voor hem gezorgd, maar omdat meer honden hulp nodig hebben op Kreta is Loki verhuisd naar Almere. We wensen Vincent en Jeffrey heel veel succes met hun werk voor de dieren. En namens Loki dank voor de goede zorgen!

Update Kido

Update Kido

Datum: 01/06/2023

Kido is goed uit de 5 uur durende operatie gekomen; beide voorpoten, van wat er nog over is gebleven, zijn nu gelijk. Een flinke laag bind- en spierweefsel is over het bot getrokken waar dan later een eeltlaag zich zal vormen, als een stootkussen zodat hij niet meer op zijn botten loopt zoals voorheen. Het lopen na de eerste operatie ging al veel beter, na deze 2e operatie zal het nog beter gaan. De rolstoel is geen succes, hij verzet geen stap en neemt de benen als hij het ding ziet. Dat is zijn eigen keuze en dat respecteren wij. Voor 14 dagen moet Kido even apart, de wond moet goed genezen zijn voordat hij weer naar buiten mag. Kido krijgt minstens een jaar pijnstillers en opiaten, daarna blijft hij voor alle zekerheid op goede pijnmedicatie staan. Voor nu krijgt hij vers vlees en lekkers om zijn tijdelijke verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Over enkele weken kan hij mee op de wandeling zonder pijn. Dank aan allen die ons helpen met de dieren en dank voor de vele lieve reacties. ❤

Tweede hersteloperatie Kido

Tweede hersteloperatie Kido

Datum: 30/05/2023

Vandaag heeft Kido de hersteloperatie aan zijn tweede voorpoot, het medische team is al uren bezig. Kido is de hond die door twee dronken dierenbeulen werd verminkt als weddenschap. Beide voorpoten werden afgesneden, voor de lol. Aan zijn eerste voorpoot heeft hij de hersteloperatie al gehad en met succes, vandaag poot twee. Vanmorgen vroeg was hij lekker buiten, de dierenarts heeft hem daar een prikje gegeven voor de narcose en langzaam viel hij in slaap met zijn hoofd op het been van de verzorgster die bij hem bleef. Omdat Kido bij de vorige operatie erg veel bloed verloor is een zak bloed besteld, hij zal zich minder zwak voelen na de operatie. Op één van de foto's zien we het stompje zoals die vanochtend was. De poten waren ongelijk, met beide operaties worden ze op dezelfde lengte gemaakt zodat Kido beter kan 'lopen'. Het is een moeilijke operatie, de vorige duurde 6 uur. Duimen jullie mee voor Kido?

Milka en haar kittens

Milka en haar kittens

Datum: 28/05/2023

Milka het gehandicapte poesje uit Syrië kwam enkele weken geleden zwanger binnen bij Dierenthuis. Gisteren is zij bevallen. Milka en kittens maken het goed en heeft alles goed doorstaan. Voor Milka is het waarschijnlijk niet haar eerste nest maar gelukkig wel haar laatste. We zijn blij voor haar dat ze in alle rust en veiligheid haar kleintjes kan verzorgen.

Blondie update

Blondie update

Datum: 24/05/2023

Blondie is nog een kitten, ze komt uit Syrië en woont sinds enkele weken bij Dierenthuis. Haar oogkassen zijn leeg en ontstoken. We hebben haar enkele weken gedruppeld, gisteren is zij geopereerd. Ondanks dat zij blind is vermaakt zij zich prima en wandelt het hele terrein af, ze is een gelukkig dier. Na haar herstel gaat zij nog een keer onder het mes, dan is ze klaar.

Milka (update)

Milka (update)

Datum: 21/05/2023

Afgelopen 9 mei is Milka binnengebracht. Een mager gehandicapt poesje met een beetje mottige vacht. De eerste dagen hebben we haar rust gegeven, de vliegreis, even wennen aan de nieuwe omgeving. Ze woont bij Mimi en de wiebelaartjes en enkele andere gehandicapte katjes. Haar voorpoten functioneren niet, ze beweegt zich voort op 2 achterpoten en gebruikt haar voorpootjes als steun bij het staan, ze was volledig verlamd. Eten doet ze goed, maar we maakte ons zorgen over haar te dikke buik. In onze inpandige kliniek hebben we een echo en een röntgenfoto gemaakt, ze is zwanger van 3 kittens. Linksonder op de röntgenfoto zijn de ruggegraat van 2 kittens goed te zien. Milka is aan het einde van haar zwangerschap, de kittens kunnen elk moment geboren worden. De witte plekjes op de rontgenfoto zijn kalkspatjes en we vonden 3 kogeltjes, er is op haar geschoten. Verder onderzoek naar haar voorpoten doen we later. Dankbaar dat zij in Syrië gered is en naar Dierenthuis mocht komen waar zij als een prinsesje verzorgd wordt. Wij houden jullie op de hoogte.

Milka

Milka

Datum: 20/05/2023

Deze video is gemaakt op 8 mei, een dag voor haar vertrek uit Syrië naar Nederland, ze heet Milka. Een klein gehandicapt straatschoffie op weg naar een beter leven. We gaan haar nog regelmatig terugzien, want zij heeft veel te vertellen.

Mario toen en nu

Mario toen en nu

Datum: 19/05/2023

Mario is een blinde kat uit Syrië, en woont nu al een poosje bij ons. Beide blinde ogen gaven hem veel pijn en zijn verwijderd. Mario gaat verder zonder ogen. Deze jongen redt zich prima, aan hem merkt niemand dat hij blind is. Deze stoere bink is een echte klimmer!

Wat een verrassing!

Wat een verrassing!

Datum: 18/05/2023

Medewerkers van Quinzokids, kinderopvang in Almere, stonden opeens voor de poort met een donatie. Ze hadden een spontane inzamelingsactie gehouden voor ons. Allemaal spullen die we heel goed kunnen gebruiken. Lieve mensen, heel hartelijk bedankt!! En dan maken we meteen van de gelegenheid gebruik om ook alle mensen die anoniem pakjes voor de poort zetten met spullen van ons verlanglijstje of pakketjes sturen zonder afzender héél hartelijk te bedanken. We zijn heel blij met jullie bijdragen!

Dotje en Okki

Dotje en Okki

Datum: 17/05/2023

Moeder en zoon zijn onafscheidelijk, Dotje en Okki. Okki gaat regelmatig op stap, Dotje is een echte huismus. In de gang bij Dierenthuis staat hun vaste slaapplaats die ze samen delen, het past net. Beide zijn ze drager van het aids-virus. Als zoonlief na zijn uitstapje weer naar binnen wil krijgt hij een grondige wasbeurt, waarna ze samen in slaap vallen.

Guusje en Toosje uit Den Haag

Guusje en Toosje uit Den Haag

Datum: 16/05/2023

Twee Hagenezen, achtergelaten in verwaarloosde toestand op het strand. Waarschijnlijk fokteefjes op leeftijd, nooit buiten geweest, niet zindelijk. Sinds oktober 2022 liefdevol opgevangen en medisch verzorgd door Dierenhospitaal en Dierenambulance Den Haag e.o. Het medisch dossier: scheve kopstand, gehoorgangontsteking, woekering in het oor, slecht gebit, gele uitvloeiing uit de vulva, jeuk, spoelwormen, wat mager, kwaadaardig mastceltumor. De oude dames hebben het bij Dierenthuis erg naar hun zin, ze worden gemist door hun lieve verzorgers bij de Dierenambulance.

Nieuwsbrief met update Bertie (video) is verstuurd

Nieuwsbrief met update Bertie (video) is verstuurd

Datum: 10/05/2023

De Dierenthuis nieuwsbrief is zojuist verzonden aan iedereen op de mailinglijst. Met daarin een langere video over Bertie uit Roemenië. Hierbij ook een korter filmpje  van Bertie aan de wandel in Almere.

Aanmelden voor de Dierenthuis nieuwsbrief: https://dierenthuis.nl/nl/nieuws/nieuwsbrief

 

Guusje en Toosje

Guusje en Toosje

Datum: 09/05/2023

Haagse Guusje is vorige week gebracht door Dierenhospitaal en Dierenambulance Den Haag e.o.. Maar Guusje kwam niet alleen, een soortgenootje en drie poesjes mochten mee op reis. Guusje is waarschijnlijk een fokteefje op leeftijd. De hondjes zijn in slechte conditie op het strand achtergelaten. Namens Guusje en de andere dieren heel veel dank voor de goede zorgen en het vertrouwen in Dierenthuis, al vele jaren.

Barbas

Barbas

Datum: 04/05/2023

Barbas komt uit een opvang in Griekenland. Samen met andere niet-herplaatsbare dieren zijn ze verhuisd naar Almere. Barbas is schuw en had een operatie nodig. Het oog is geamputeerd, het dier heeft nu geen pijn meer. Inmiddels loopt Barbas vrij rond in de gewenningsruimte, waar Wietze de kok van de katten de scepter zwaait. Over enkele maanden mag Barbas buiten de boel verkennen, voor nu even rust.

Fred en Fela uit Polen

Fred en Fela uit Polen

Datum: 25/04/2023

Een familie van vijf honden leeft al twee jaar in een varkensstal in Polen, ze zijn niet gesocialiseerd en nooit buiten geweest. Ze verhuizen naar een opvang, maar ook daar moeten ze uiteindelijk weg omdat de opvang sluit. Hun nieuwe onderkomen is een kennel bij een echtpaar waar ze eten en onderdak krijgen. Van de vijf hondjes is er één vermist, en één geadopteerd door Arina. Dan blijven er nog drie hondjes over. Inmiddels zijn ze 7 jaar, er is geen vooruitzicht op herplaatsing bij de mensen thuis. Arina van Stichting Strays Meet Holland vraagt in 2021 Dierenthuis voor het eerst om hulp. Januari, twee jaar later is Dierenthuis haar laatste hoop; de kennel waar ze wonen gaat op kort termijn verdwijnen. Na zeven jaar kennel en drie jaar zoeken is het nu tijd voor een blijvende oplossing. Drie honden zijn nu op weg naar Nederland, twee gaan naar Dierenthuis, het derde hondje gaat naar Arina. Een nieuw begin een nieuw leven, het gaat goed komen. Klik hier voor het filmpje van Fred en Fela in Polen.

Bertie gaat op reis

Bertie gaat op reis

Datum: 24/04/2023

Sadies Dog Rescue is een opvang in Roemenië opgericht door Lesley Ford met 250 dieren. Op 11 januari 2023 post de opvang het verhaal van Bertie op haar Facebook pagina. De opvang wordt gebeld door de politie of zij kan helpen met het opvangen van een hond in slechte conditie. Het is in Bacau waar ook Kido vandaan komt, de hond met de afgesneden voorpoten, een weddenschap van twee dronken idioten. Geweldig dat de politie particuliere asielen om hulp vragen anders worden de dieren naar een gemeentelijk asiel gebracht. Bertie is mager, totaal verzwakt, zijn linker dijbeen heeft meerdere breuken, verbrijzeld in vele stukken. Meerdere breuken aan zijn bekken, subluxatie van de heupen en een gescheurde kruisband. De hond heeft een chip, de politie doet onderzoek naar de eigenaar die het dier zwaar mishandeld achter laat. De redders hebben er nachten wakker van gelegen, wat te doen met deze stumperd. Advies van de dierenarts was kijk niet naar de röntgenfoto's, kijk naar de hond en dat hebben ze gedaan. Bertie krijgt een kans. Het dier is nog heel jong, de leeftijd wordt geschat op 18 maanden. Inmiddels is het april, Bertie kan weer lopen en gaat op reis naar Almere waar wij verder gaan werken aan zijn spieropbouw. Bertie is een ongelofelijke veerkrachtige dappere jongen met een geweldig karakter. Met dank aan Sadies Dog Rescue rescue voor hun ongelofelijke inzet voor de dieren en het vertrouwen in Dierenthuis. Klik hier voor een video, gemaakt in Roemenië, van Bertie's redding en erna (geen enge beelden).

Biba, model folder Dierenthuis

Biba, model folder Dierenthuis

Datum: 21/04/2023

Biba is een poesje uit Syrië, ze is gehandicapt. Net als Kido mist zij een deel van haar beide voorpoten. Maar er was meer aan de hand, één van haar achterpoten was niet meer te redden, het bot stak eruit. We hebben haar opgenomen en haar achterpoot geamputeerd. Met maar 1 volledige poot is zij het zonnetje in huis en het model voor de folder van Dierenthuis. Zij is in Almere een gelukkig dier geworden, ondeugend, speels en ondernemend. Hieronder de links naar twee video's van Biba, in Syrië en bij ons.

Biba in Syrië: https://vimeo.com/819768193

Biba bij Dierenthuis: https://vimeo.com/819767975

Kido update

Kido update

Datum: 20/04/2023

Kido is weer terug bij de groep, de nietjes zijn uit zijn huid verwijderd, de wond is genezen en de operatie geslaagd. Het was even wennen na 14 dagen ziekenboeg weer terug te zijn in de groep. De hondjes zijn erg lief tegen hem, ze waren blij hem weer te zien. Nog een hersteloperatie te gaan aan de andere poot, hij krijgt nu 6 weken rust en vrijheid. De rolstoel is inmiddels in België waar nog aanpassingen gedaan worden, waarschijnlijk is hij volgende week in huis. In onze inpandige kliniek hebben wij vele amputaties gedaan bij dieren, zelden hebben wij dieren gezien met fantoompijnen. Door een snelle mobilisatie kan fantoompijn voorkomen worden. Bij het ontstaan en hebben van pijn spelen ook allerlei psychologische en sociale factoren mee, relatieproblemen, geen werk, weinig sociale contacten etc. Onze dieren hebben deze problemen niet, ze zijn uit een moeilijke situatie in een warm nest terecht gekomen. Omdat we weten dat zwervers niet snel iets van pijn aangeven krijgen ze na een amputatie voor alle zekerheid een jaar lang pijnmedicatie.

MoshMosh uit Syrië

MoshMosh uit Syrië

Datum: 15/04/2023

Hij is de jongste in huis en heeft een verre reis gemaakt om naar Almere te komen. Met bijna dichte ogen kwam hij enkele weken geleden bij ons binnen. In Syrië lukte het niet hem te genezen; hij is niet alleen moeilijk te behandelen, je moet ook de juiste medicatie in huis hebben en daarvoor moet je onderzoek laten doen. De uitslag van de bacterie kwam binnen, de behandeling werd ingezet. Hij is geen makkelijke patiënt, met twee man sterk bleven we druppelen en we gaven niet op. En kijk nou wat een prachtige kijkers deze knul heeft! Voor MoshMosh is het bij ons alle dagen feest, hij is zo happy.

Foto van onze stagiaire

Foto van onze stagiaire

Datum: 14/04/2023

Bij Dierenthuis lopen bijna het hele jaar door studenten van diverse opleidingen stage. Alicia maakte deze foto tijdens haar werkzaamheden in de kattenkamer. Het dierenwelzijn van alle dieren vindt zij heel belangrijk. Alicia heeft twee jaar geleden voor een andere opleiding stage bij Dierenthuis gelopen. Voor haar nieuwe opleiding moet zij weer stage lopen, zij wilde graag terugkomen bij Dierenthuis, het was haar leukste stageperiode. Op de foto twee tamme katjes, Oef en Ajax tussen de schuwe katten, gezellig samen op bed.

Welkom: Blondie

Welkom: Blondie

Datum: 13/04/2023

Animals Syria - CatConnect heeft enkele katjes voor Dierenthuis. Jullie weten dat Dierenthuis een lijntje heeft met Syrië voor de dieren die dringend hulp nodig hebben en een blijvend thuis verdienen. Wij stellen aan jullie voor, Blondie 8 maanden jong, een schatje. Blondie heeft dringend zorg en een operatie nodig, ze is ziek. Blind geworden door een verwaarloosde oogontsteking gevonden op straat. Er zijn geen ogen meer te zien, wel veel pus. De vliegreis, nieuwe omgeving, vreemde katten en geluiden, ander voer, best wel heftig, een cultuurschok. Maar het diertje heeft al snel door dat het veilig is, alleen maar liefde en zorg. Wij gaan ervoor ❤

 
 
 
 

 

Beertje

Beertje

Datum: 08/04/2023

Hond Vinnie en varken Beertje wonen gezellig samen met een aantal poesjes. De poesjes hebben een eigen kamer, maar kunnen ook bij Vinnie en Beer op visite, zij hebben alle rechten. Beer en Vinnie niet, zij worden een beetje beperkt in hun ruimte, de kattenkamer is verboden terrein voor beide vanwege de lekkere hapjes die op de grond staan. Hond en varken hebben een eigen bed, Vinnie slaapt in de keuken en het varken heeft een eigen slaapvertrek aan de overzijde. Vinnie is graag buiten net als Beer, als zij niet thuis zijn nemen de katten de bedden in beslag. Beertje is niet helemaal eens met de gang van zaken, zijn bed delen met een poesje is geen probleem, het probleem is zijn kamer. Hij wil graag in de keuken wonen, daar staat namelijk heel veel lekkers. Als hij even de kans krijgt wisselt hij van kamer en bed en dat hebben we voor jullie vastgelegd.

Kido na de operatie

Kido na de operatie

Datum: 05/04/2023

De spanning in huis is over, Kido heeft geen uitzaaiingen in de longen. De operatie is geslaagd, duurde 6 uur, een pootje is gisteren hersteld. Over 10 dagen is de wond genezen. Het is nu wachten op de rolstoel die uit Amerika moet komen. Verhalen en foto s over onze dieren en meer nieuws over Kido volgen in de nieuwsbrief. Dank jullie wel voor de positieve reacties ❤ ❤ ❤  Foto: Kido na de operatie, nog suf van de narcose.

Duimen voor Kido

Duimen voor Kido

Datum: 04/04/2023

Dierenbeulen kunnen geen gelukkige mensen zijn, het zijn zieke geesten die dringend hulp nodig hebben. Kido heeft pech gehad, hij kwam op hun pad en verloor gedeeltelijk zijn beide voorpoten. Dronken mannen die een weddenschap hadden afgesloten een dier te verminken. Omdat in Roemenië de artsen verder niets kon betekenen, is hij verhuisd naar Dierenthuis. Het doel is niet om zijn leven te rekken, het doel is hem een dierwaardig bestaan zonder pijn te geven door middel van operatie en hulpmiddelen. Kido is een blije hond, hij speelt met andere honden, gaat graag aan de wandel zover dat nu mogelijk is, mag graag zijn tanden in een bot zetten en is een echte knuffelbeer. Vandaag gaan we longfoto's maken; als er geen uitzaaiingen zijn dan gaat hij door naar de OK. Duimen jullie mee?

WELKOM: Breezle

WELKOM: Breezle

Datum: 01/04/2023

Ruim een jaar lang woonde hij in het Dierencentrum Achterhoek, hij was nog maar een pup. Reden van de afstand was allergie van één van de kinderen. Maar er was veel meer aan de hand: diarree door giardia die maar niet over leek te gaan. Breezle heeft een chronisch darmprobleem. Sinds enkele weken is Breezle geen asielhondje meer, hij is nu thuis bij ons. Hij is de jongste van zijn kamer, de kneuzenkamer, de kamer waar ook Kido woont. Ze hebben het heel gezellig met elkaar, Breezle is daar helemaal op zijn plaats, de kleine bemoeial steekt overal zijn te korte neus in. Het is echt een hondje met gebreken, hij mist ook nog een heupkom, maar was is zijn karakter super leuk. Zijn balletjes hebben we onlangs verwijderd, maar om zijn kwaliteit van leven te verbeteren moeten we meer doen. De neusgaten worden meer open gemaakt, de rode bolletjes in beide ooghoeken gaan we verwijderen, een cosmetische ingreep op medische gronden. Natuurlijk laten we over enkele weken het resultaat zien van deze knapperd. Welkom Breezle!

Waar is Appie?

Waar is Appie?

Datum: 30/03/2023

De honden van Dierenthuis mogen graag gaten graven op het terrein, het ene gat is nog groter dan het andere. Eenmaal terug op hun kamers, gaan de invalide hondjes het terrein op samen met de oudjes. De één in een rolstoel, de ander krijgt een huispakje aan, zoals het uitkomt. Het is altijd pret, dolle pret. Vooral de jongsten van de groep maken er een echt feestje van, ondernemend en ondeugend dat ze zijn moeten we ze soms uit de vijver vissen, zijn ze uit de bocht gevlogen of jagen ze achter Steven aan die op zijn quad over het terrein naar de uitgang probeert te komen. Moe maar voldaan gaan ze allemaal weer terug naar hun kamers. De rolstoel wordt opgehangen, de pakjes gaan uit, het is etenstijd. Maar als we dan gaan tellen, missen we een klein hondje! Waar is Appie de jongste van het stel? Het terrein is groot en er valt niets te zien, niets te horen. Op zoek naar Appie vinden we hem in een kuil, alleen zijn kopie steekt boven de kuil uit. Appie heeft alleen 2 voorpoten en kan er dus niet uit komen, hij wacht geduldig op hulp. Je zou denken dat hij onder de indruk is van het gebeuren, niet dus. Als een echte deugniet en levensgenieter neemt hij nog een duik in de modder, jaagt hij nog een grote hond op stang en besluit uiteindelijk dat het tijd is om terug naar de basis. Wat een heerlijk stoer dier!

Update Kido

Update Kido

Datum: 28/03/2023

De voorpoten van Kido, de hond wiens voorpoten zijn verminkt door twee dronken dierenbeulen, zijn niet op gelijke lengte afgesneden, waardoor er veel gewicht rust op de langste poot en de boteinden zijn niet glad. Lopen moet heel pijnlijk zijn. Daarom is een hersteloperatie nodig. Ter voorbereiding is er een algeheel onderzoek gedaan en een röntgenfoto gemaakt. Tot onze grote schrik werd er een kwaadaardig gezwel gevonden. Onderzoek bij een laboratorium wees uit dat het in z’n geheel was weggesneden, maar dat uitzaaiing naar de longen helaas niet uitgesloten is. Kido is opnieuw voor onderzoek bij onze dierenarts geweest om de lymfeknopen aan te prikken voor verder pathologisch onderzoek. Dit is helaas niet gelukt. De lymfeknopen zijn niet reactief en dat is toch goed nieuws. Het stelt ons weer een beetje gerust. Op 4 april a.s. staat de hersteloperatie gepland. Voorafgaand wordt voor de zekerheid wel een röntgenfoto gemaakt van de longen. Als ze schoon zijn gaat de operatie door. Ondertussen staat Kido op dieet. Hij is te zwaar en dat geeft onnodig gewicht op z’n poten. Het afvallen gaat echter moeizaam omdat hij door z’n handicap te weinig beweegt. Kido is wel een vrolijke hond, speelt graag met de andere honden en is een ontzettende lieve hond voor mens en dier. Over 4 weken krijgt hij een rolstoeltje op maat gemaakt.

De Dierenthuis nieuwsbrief zit weer in je inbox!

De Dierenthuis nieuwsbrief zit weer in je inbox!

Datum: 21/03/2023

Met een grote update over Kido, de hond met de afgesneden voorpoten. Maar ook met de verhalen van nieuwe bewoners hond Breezle en kat Barbas. Wil je ook meelezen, meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief:

Stem op Stichting Dierenthuis

Stem op Stichting Dierenthuis

Datum: 20/03/2023

KRO-NCRV steunt voor het zesde jaar op rij met de actie Warm Hart initiatieven die bijdragen aan een toekomstbestendige samenleving. Een samenleving die eerlijker, liever en groener is. Met de actie Warm Hart krijgen goede doelen die door het publiek zijn ingediend aandacht en uiteindelijk wellicht een donatie. En jij kan hier invloed op hebben! Stem nu op jouw favoriete goede doel, Stichting Dierenthuis! Want dan maken wij kans op die donatie van €10.000, €5.000 of €2.500. Stemmen: https://kro-ncrv.nl/.../inzen.../stichting-dierenthuis-40424

Even naar beneden scrollen op bovenstaande pagina en klik dan op de knop "Ik stem op Stichting Dierenthuis". Bevestig je stem via de e-mail die je na het stemmen ontvangt anders telt je stem niet mee.

Delen is lief

Maya vier maanden na binnenkomst bij Dierenthuis

Maya vier maanden na binnenkomst bij Dierenthuis

Datum: 17/03/2023

Zeven jaar woonde zij in een Roemeens asiel, haar naam is Maya, 13 jaar oud. Niemand had verwacht dat zij ooit nog zou verhuizen, ze is een beetje stram en bang voor de mens. De winter kwam eraan, zou zij het overleven. Maya had geluk, Vincent en Scarlett van de Dierenambulance Gelderse Vallei vroegen Dierenthuis om hulp. Zij hebben Maya opgehaald uit Roemenië en naar Almere gebracht. Maya is erg gelukkig, ze geniet van de wandelingen, de luxe binnen en haar vrijheid.

Willie!

Willie!

Datum: 14/03/2023

Een paar maanden geleden kwam hij bij Dierenthuis aan, doodsbang voor alles en iedereen. Zijn eerste dagen bracht hij door onder één van de bedden. Dit is Willie nu. Mensen zijn nog steeds niet echt favoriet, maar hij rent heerlijk rond. Hij geniet van zijn vrijheid en wij van hem.

Donatie reikicirkel voor dieren aan Stichting Dierenthuis

Donatie reikicirkel voor dieren aan Stichting Dierenthuis

Datum: 06/03/2023

"Een beetje stil, erg onder de indruk en heerlijk onder de haren keerden we terug van ons bezoek aan Stichting Dierenthuis in Almere. Twee bestuursleden van de Reikicirkel voor dieren hebben daar op 17 februari onze donatie a € 750,- overhandigd. Ze waren er heel erg blij mee; en wij kregen een uitgebreide rondleiding om te laten zien waar de centjes terecht zouden komen. Nou, ik kan jullie vertellen, we hebben een prima keus gemaakt! We maakten kennis met een poes uit Syrië, honden uit Roemenië en Griekenland, en natuurlijk ook gewoon uit Nederland. Allemaal hebben ze hun verhaal, vaak met een schrijnende achtergrond van moedwillige mishandeling, ernstige verwaarlozing of afkomstig uit een oorlogsgebied. Als er nog een dierwaardig bestaan mogelijk is, verzorgt Dierenthuis deze dieren met alle aandacht, liefde en medische zorg tot hun dood. Wat aanpassingsvermogen betreft… is ons weer eens extra duidelijk geworden hoe dieren daar meesters in zijn. Eerlijk gezegd hadden we nog nooit zoveel gehandicapte dieren bij elkaar gezien. In sommige gevallen moedwillig veroorzaakt door een mens. Woedend en verdrietig word je ervan. MAAR wat voelen ze zich hier nu gelukkig, dat merk je echt. Een geweldig team vrijwilligers houdt samen met Alice en Steven de zaak draaiende. Er is een eigen dierenkliniek waar dankzij donaties en giften alle mogelijke apparatuur staat en waar operaties en specialistische behandelingen gedaan worden door een eigen dierenarts. Alle dieren worden regelmatig onderzocht en nagekeken. En dat alles zonder subsidie; de stichting drijft op giften en donaties, al 22 jaar lang! Wij kwamen natuurlijk handen te kort, want hoe heerlijk is het als er visite komt! Ik schreef het al in het begin: het maakte ons stil en onder de indruk. Wat is het een bijzondere plek, deze liefdevolle plek voor dieren-verschoppelingen van onze wereld. En hoe fijn is het, dat we daar met onze donatie een heel klein stukje aan konden bijdragen." BEDANKT namens onze dieren Reikicirkel voor dieren

Stem op Stichting Dierenthuis

Stem op Stichting Dierenthuis

Datum: 05/03/2023

KRO-NCRV steunt voor het zesde jaar op rij met de actie Warm Hart initiatieven die bijdragen aan een toekomstbestendige samenleving. Een samenleving die eerlijker, liever en groener is. Met de actie Warm Hart krijgen goede doelen die door het publiek zijn ingediend aandacht en uiteindelijk wellicht een donatie. En jij kan hier invloed op hebben! Stem nu op jouw favoriete goede doel, Stichting Dierenthuis! Want dan maken wij kans op die donatie van €10.000, €5.000 of €2.500. Stemmen: https://kro-ncrv.nl/.../inzen.../stichting-dierenthuis-40424  Even naar beneden scrollen op bovenstaande pagina en klik dan op de knop "Ik stem op Stichting Dierenthuis". Bevestig je stem via de e-mail die je na het stemmen ontvangt anders telt je stem niet mee. Delen is lief.

Ons werk voor de dieren

Ons werk voor de dieren

Datum: 04/03/2023

Dit is Pip, een Brabants oud moppie van 15 jaar. Bij binnenkomst erg boos. Een oudje uit zijn vertrouwde huiselijke omgeving halen en naar een opvang brengen valt ook niet mee. Maar die boosheid zat toch niet in de verhuisperikelen, het waren de lichamelijke ongemakken. Na de zorg die wij hem gaven is Pip een schatje geworden. Met heel veel dank aan alle donateurs en vrijwilligers die ons werk mogelijk maken.

Update Kido

Update Kido

Datum: 02/03/2023

Kido was moe van de reis. Nieuwe indrukken, andere luchtjes, veel honden. Hij vond het spannend en leuk. De kennismaking met de andere honden was super goed. De eerste nacht heeft hij buiten geslapen, hij zocht zijn eigen schuilplek. De volgende nacht heeft hij zijn intrek in de kamer genomen, de kamer bevalt hem heel goed. Het lopen gaat moeilijk, het doet pijn. We gaan kijken wat de mogelijkheden zijn. Kido is te lief voor deze wereld.

Boet en Yuba

Boet en Yuba

Datum: 27/02/2023

Twee broertjes, jaren geleden samen binnen gebracht. Ze wonen niet bij elkaar op één kamer, ze zijn buren van elkaar. Buiten op het terrein kunnen ze elkaar opzoeken, met elkaar buurten en gezellig samen een bedje delen. Maar 's avonds gaan ze elk naar hun eigen kamer en dat doen ze uit eigen beweging omdat ze het gewoon zijn. Ze zijn hier komen wonen omdat ze kwaad hebben aangericht, op last van de burgermeester mochten ze niet meer blijven op hun oude adres. Hun redding is geweest dat Dierenthuis een permanente opvang is, herplaatsen doen wij niet. Omdat ze ernstige schade hebben aangericht heeft Dierenthuis moeten tekenen dat ze nooit meer levend de poort verlaten. Het gaat goed met ze, ze zijn erg braaf en lief.

Meneer Kat

Meneer Kat

Datum: 24/02/2023

Meneer Kat is zijn naam. Dierenopvangcentrum De Dierenstee in Numansdorp heeft hem afgelopen zaterdag naar Dierenthuis verhuisd. Hij is hartstikke mooi, leuk en lief. Gevonden als zwerver kwam hij in het asiel terecht. Meneer Kat heeft een klein probleempje, hij is positief getest op Aids en dus drager van het virus. Inslapen is niet nodig, Dierenthuis is gespecialiseerd in de verzorging van deze katten. Meneer Kat kan, als het een beetje mee zit, nog jaren in goede gezondheid verder leven. Het is hem gegund. Met dank voor de goede zorgen aan de DierenStee in Numansdorp.

Louise

Louise

Datum: 21/02/2023

Vandaag komt Louise naar Dierenthuis. Louise heeft hulp nodig, hulp die ze in Syrië niet meer kunnen geven. Gevonden op straat in Damascus, eens een huispoesje geweest want ze is heel gezellig en lief. Met dank aan Animals Syria - CatConnect die de verhuizing van Louise en andere dieren mogelijk maakt.

Kido is thuis

Kido is thuis

Datum: 19/02/2023

Door vertraging onderweg is Kido niet op vrijdag aangekomen, maar gisterenmiddag rond 1 uur. Drie verzorgers reden mee met de bus, zodat een goede verzorging onderweg gegarandeerd was. Kido is thuis. Onze dank aan alle mensen die hieraan meegewerkt hebben.

3 Nieuwe bewonertjes uit Syrie

3 Nieuwe bewonertjes uit Syrie

Datum: 18/02/2023

Ondanks dat er van alles gaande is in Syrië hebben we deze week toch 3 nieuwe bewonertjes in huis gehaald. Ook hebben we dankzij een mooie donatie voor honderd dieren antibiotica en pijnmedicatie gekocht, allemaal bestemd voor een opvang in Syrië waar de dieren ziek zijn en nauwelijks hulp of eten aanwezig is. De dieren die naar Almere verhuisd zijn staan nu onder medische behandeling en maken het goed. Meer dieren volgen. Homer heeft een neurologische afwijking, het wiebelaartje Mosh Mosh en de witte Lisa ❤

Het trieste verhaal van dronken mannen en een hond

Het trieste verhaal van dronken mannen en een hond

Datum: 16/02/2023

In november 2022 werd Elena laat in de avond gebeld door de dierenpolitie. Of ze een hond wilde opnemen, een hond met afgesneden voorpoten. De dieren politie was gebeld door mensen uit een stad in de provincie Bacău. Zij hadden vernomen dat twee dronken mannen in een café een weddenschap hadden afgesloten wie van hen het durfde om een hond de poten af te snijden. De hond werd verminkt gevonden door de dierenpolitie en naar een kliniek gebracht. De politie nam contact op met Elena van Peanut s Dog Shelter. Elena en haar man gingen kijken, ze waren sprakeloos. De twee mannen zijn gearresteerd en berecht. Natuurlijk heeft Elena de zorg over Kido op zich genomen. Kido kon niet geopereerd worden maar moest wel een tijd in de kliniek blijven om de wonden te laten helen. Na een lange reis komt hij vrijdag in Almere aan en neemt Dierenthuis de zorg over. Peanut s Dog Shelter van Elena Vicol, haar man en moeder doen geweldig werk voor de dieren in Roemenië. Ook dank aan Ruby die samenwerkt met Elena en Dierenthuis om hulp vroeg. 

CarWise bedankt !

CarWise bedankt !

Datum: 06/02/2023

Onlangs werden we benaderd door Deborah van de firma CarWise. Ieder jaar stelt CarWise een bedrag ter beschikking dat geschonken wordt aan goede doelen. Dit jaar is er aan het personeel gevraagd om mee te denken welke goede doelen in aanmerking zouden komen. En daar zaten wij ook bij, wat een leuke verrassing!

Vorige week vrijdag is Deborah samen met een collega bij ons geweest om een cheque te overhandigen.
Heel hartelijk bedankt dames en het personeel dat voor ons gestemd heeft, en natuurlijk CarWise! 

Twee nieuwkomers uit Syrië

Twee nieuwkomers uit Syrië

Datum: 26/01/2023

Van Animals Syria - CatConnect kregen we de vraag om dieren op te nemen die op zoek zijn naar een beter leven. Stumperds die niet meer geschikt zijn voor een herplaatsing in een thuissituatie. Twee nieuwkomers uit Syrië stellen we nu voor, een 3e poes komt binnenkort. Het lapje heeft de naam Watin, de rode is Rune. Watin en Rune komen van de straat, hun conditie was zeer ernstig, zeker die van Watin die blijvend beschadigd is. Eerste hulp werd geboden in Syrië en om dat voor elkaar te krijgen is echt een hele klus. De omstandigheden zijn daar zo anders. Rune heeft een open gehemelte die inmiddels operatief voor meer dan de helft gesloten is. Het zijn diertjes die niet herplaatsbaar zijn, maar wel recht hebben op een fijn leven. Binnenkort als ze een beetje aangesterkt zijn, gaan ze voor onderzoek en behandeling naar de kliniek. Dank ❤ aan allen die dit mogelijk maken, dank aan Animals Syria - CatConnect voor de goede samenwerking.

Dierenthuis bij Hart van Nederland.

Dierenthuis bij Hart van Nederland.

Datum: 23/01/2023

23 januari was er een item over Stichting Dierenthuis bij Hart van Nederland. Heeft u dit gemist, klik hier voor het item en de video

Stichting Dierenthuis in het Algemeen Dagblad

Stichting Dierenthuis in het Algemeen Dagblad

Datum: 22/01/2023

Tweevoeter met achterwielen. Onze Appie stond gisteren in het Algemeen Dagblad. Klik hier voor het artikel

Appie en Mango op visite bij IPS Almere

Appie en Mango op visite bij IPS Almere

Datum: 20/01/2023

(English text below) Bij de International Primary School Almere (IPS) is vlak voor kerst een inzamelingsactie gehouden voor Dierenthuis Almere. Dierenthuis vangt niet herplaatsbare asieldieren op en was superblij met deze actie. De invalide hondjes Appie en Mango gingen op visite bij IPS om de donaties in ontvangst te nemen. Samen op reis in de auto, enthousiaste kinderen, aaiende handjes, kinderstemmen, Appie en Mango vonden het best spannend en werden er verlegen van. Maar wat een ervaring en wat een succes! Appie en Mango danken namens alle dieren van Dierenthuis iedereen voor hun inzet en de mooie donatie.

 The journey of de dogs Appie and Mango to IPS Almere . A few days before Christmas the International Primary School Almere (IPS) had a fundraiser for Dierenthuis Almere. An animal welfare organization for asylum animals who can not be rehomed. Handicapped dogs Appie and Mango went on a field trip to IPS as beneficiaries of the fundraiser. Together in the car, enthusiastic kids who wanted to pet them and more noise than they are used to, made them shy. It was a great adventure! Appie and Mango want to thank everybody involved on behalf of all the animals who call Dierenthuis their home.

Biba trots op onze nieuwe folder

Biba trots op onze nieuwe folder

Datum: 17/01/2023

Ook Biba komt uit een ver land in oorlog. Op onze nieuwe folder straalt zij op de voorpagina. Is zij geen plaatje om te zien? Twee misvormde voorpootjes en maar 1 achterpoot, zij straalt schoonheid en levenslust uit. Een geweldig trots dier.

Raja

Raja

Datum: 08/01/2023

Raja is samen met Luuk vanuit Egypte naar Almere verhuisd, zij komt net als hij van ESMA Egyptian Society for Mercy to Animals (zie het bericht over Luuk eerder deze week). Beide achterpootjes hebben 2 tenen en zijn misvormd, de heupen zijn goed. Bij binnenkomst zien wij dat ze moeilijk loopt, het lopen doet zeer, ze krijst van de pijn. Op de röntgenfoto zien we een misvorming van beide voetjes, maar ook een breuk. Haar poot in geamputeerd, we moeten nu afwachten of de andere poot haar kan dragen met lopen. De operatie is technisch geslaagd, ze is met medicatie geen makkelijke patiënt maar verder is zij een schatje. Raja is ook hier en in Egypte positief getest op FIV, zij is drager van het aids virus. Met dank aan George Animal Foundation die de dieren op transport hebben gezet voor een beter leven bij ons in Almere.

Welkom Luuk

Welkom Luuk

Datum: 06/01/2023

Luuk is geboren in Egypte. ESMA Egyptian Society for Mercy to Animals is een opvang met heel veel dieren, Luuk was een van de bewoners. Het leven is moeilijk, zoveel leed. Luuk zijn kans op herplaatsing in Egypte was nihil, een kans buiten de grenzen is lastig, hij is drager van het Aids virus. Poesje Raja zit in het zelfde schuitje, zij heeft ook nog een handicap aan beide pootjes. Beide dieren wonen sinds kort bij Dierenthuis. Meer nieuws over Raja volgt binnenkort. Met dank aan Lia en Anne Marie van George Animal Foundation, zij wisten de weg naar Dierenthuis en maakte de verhuizing mogelijk.

Marie, een hondje uit een land in oorlog

Marie, een hondje uit een land in oorlog

Datum: 02/01/2023

Sinds enkele maanden woont Marie bij ons in de opvang. Ze is bang voor geluiden die niet gewoon zijn, bang voor de mens. Na al haar omzwervingen heeft zij nu een beetje rust gevonden en durft ze soms met een andere hond samen te spelen. Dat gaat heel voorzichtig, Marie is uiterst alert op haar omgeving en gaat bij onraad direct op de vlucht richting haar veilige kamer. Maar wij zijn heel tevreden over haar, ze doet het goed. Haar staart staat namelijk meestal in de krul.

Tarzan, Appie en Toosje (video)

Tarzan, Appie en Toosje (video)

Datum: 20/02/2003

Tarzan is een stoere driepoot, Appie een jonge ondeugd op 2 pootjes en Toos is gewoon Toos. Een gemengd internationaal gezelschap uit Roemenië, Griekenland en Nederland die samen grote pret hebben. Klik hier voor het filmpje

Een blind zwerfkatje in nood

Een blind zwerfkatje in nood

Datum: 24/03/0023

Een blauwe waas, ogen zo bol en groot, volledig blind, zou hij na het vertrek van de toeristen geen enkele kans maken op straat. Nelson is niet alleen blind hij is ook nog bang voor mensen en past dus prima bij Dierenthuis. Bij binnenkomst hebben wij beide ogen geamputeerd, de hechtingen zijn verwijderd en er zit meer vlees op zijn botten. We zien een gelukkig en zeer ondernemend dier. Met zijn handicap komt hij overal zonder ladder. Dat is toch een hele uitdaging voor hem, een geweldige prestatie.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met de voorwaarden. Meer informatie over cookies vindt u hier.