Cora

Mijn naam is Cora Koops. Ik ben getrouwd met Jan. Wij hebben 2 zoons, 2 schoondochters en 2 kleinzoons. Daarnaast hebben we twee husky dames.

In 2006 is onze hond Pablo ingeslapen en ben ik begonnen met het maken van digitale fotobewerkingen voor al dan niet overleden huisdieren (dierenherinnering) en zo ben ik in contact gekomen met pastelkrijtkunstenares Nel van Wijngaarden, ook wel bekend als de fotograaf van Dierenthuis in het bijzonder voor de honden.

Toentertijd was ik sponsor van een dierenopvang in Portugal. Daar heb ik met behulp van hondenforums het puppendak gerealiseerd. Ik maakte op bestelling ontwerpen en de opbrengst was voor het puppendak Portugal.
Na 3 jaar is de opvang op bevel van de regering geruimd wat een hele nare smaak gaf en was ik zoekende naar een nieuw goed doel het liefst in Nederland zodat ik op bezoek kon en wist waar het geld naar toe ging.
Zo ben ik via Nel bij Dierenthuis gekomen. In december 2010 ben ik samen met Nel en mijn moeder op bezoek geweest in Aarle Rixtel en heb toen de 1e cheque van €600,00 kunnen overhandigen. Nel had toen een schilderij van Bomba geschonken, een heel emotioneel moment.
Tja en dan ben je verkocht…….1x bij Dierenthuis op bezoek en ze zitten onder je huid, nog steeds…..

Ieder jaar maak ik kerstkaarten, agenda’s en kalenders die verkocht worden tgv Dierenthuis. Dit doe ik met alle liefde die ik in mijn hart heb. Daarnaast heb ik ook adoptiehondjes……Tongetje was de 1e……Maya de 2e en nu Ares. Ook verzamel ik spullen voor DT die ik dan samen met Sasja 1 á 2x per jaar probeer te brengen en er dan gelijk een dag schoonmaken aanplak. Dit gaat de laatste jaren niet zo goed omdat ik in 2011 de diagnose borstkanker kreeg met alle gevolgen van dien.

Het helpen op afstand gaat prima en we hebben iedere winter een mooie opbrengst om de dieren van Dierenthuis iets extra’s te geven. Vergeet ook niet de hulp aan Lonny, de paardentent waarvoor nu de prachtige stal is gemaakt. De inzamelingsacties voor natvoer, dekens, kussen etc…..de fb pagina Vrienden van Stichting Dierenthuis in Almere hoort daar ook bij.

Ik draag een warm hart toe aan Dierenthuis en al de vrijwilligers die zich dag en nacht inzetten. Ik ben daarin een hele kleine schakel die ik vol trots mag zijn.

Volgende

Corrie

Vorige

Bettina

Reacties zijn gesloten.