Dagverslag van zaterdag 25 juli, bezoekdag!

Het KNMI heeft code rood afgegeven. Dat doet het KNMI wel vaker en regelmatig blijkt de storm plaats te vinden in een glas water.
Om half vijf ‘s ochtends zijn de honden al onrustig, dat is een geen goed teken. Maar als we opstaan zien we een waterig zonnetje schijnen. Zie je wel, niks aan de hand!
Gedurende de ochtend komt de ene na de andere vrijwilliger aan; ze komen allemaal van ver, behalve Wietze. De dieren worden voorzien van hun natje en droogje, maar ze blijven onrustig. De wasmachines en stofzuigers draaien overuren en alle bedjes en mandjes worden gezellig opgemaakt. Ondertussen druppelen er niet alleen vrijwilligers binnen, maar ook regenspatten buiten. De openstaande deuren worden door de aantrekkende wind dichtgeslagen. De hoge bomen rondom het terrein dreigen als stokjes te breken. De tuinstoelen vliegen door de lucht, de plantenbakken vallen om.
Een enkel schuw hondje durft binnen te komen, de andere hele bangerds zoeken hun heil op het terrein; we kunnen niets voor ze doen, ze moeten zichzelf in veiligheid brengen en die mogelijkheid is er.
Rond de klok van drieën zien we een hoop sippe gezichtjes die door het raam naar een waar slagveld turen. De auto’s van vrijwilligers Saskia en Annet zijn onherkenbaar. Ze zijn bedolven onder halve bomen en total loss. Saskia mompelt dat ze altijd al een cabrio had willen hebben … Annet pinkt wat traantjes weg, het is haar allemaal even teveel.
De bezoekdag valt letterlijk en figuurlijk in het water. De bezoekers
die de storm hebben getrotseerd kunnen alleen binnen een kijkje nemen. Enkele bezoekers hebben na het zien van de ravage direct
rechtsomkeert gemaakt. Het is een chaos, binnen en buiten.
De politie arriveert iets na vieren; terwijl men uit de auto stapt valt er weer een boom. Het loopt net goed af. Alle bezoekers dienen onmiddellijk het pand te verlaten. Omgevallen bomen aan het begin van onze (doodlopende) straat die de weg blokkeren worden
door Steven weggesleept; ook zijn auto wordt geraakt. Kortom, de
situatie voor onze deur is gevaarlijk.
Terwijl Wietze en Peter de bezoekers uitlaten vallen er wat uit de kluiten gewassen takken over het hek in onze tuin. Wietze heeft het water in zijn schoenen staan.
Gelukkig zijn alle mensen en dieren ongedeerd. Saskia en Annet, de kanjers, zijn goed verzekerd en onze bezoekers zijn toppers! Twee vrijwilligers overnachten in een hotel in Almere en Saskia krijgt ‘s avonds een vervangende auto. Het is nu wachten op de brandweer.
We hebben mooie spullen en begrip gekregen van onze bezoekers. We vinden het heel vervelend dat het zo gelopen is.
Dank jullie wel, lieve vrijwilligers en bezoekers, voor alles! We hopen dat iedereen veilig en wel thuis is gekomen.

11745773_960821950604541_8827874820048271001_n

Volgende

Hello and greetings from England

Vorige

The Day After (video)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.