De dagelijkse dilemma’s: Otto

Dierenthuis krijgt dagelijks opname verzoeken voor dieren. Alle aanvragen worden zorgvuldig getoetst en in geval van twijfel, aan het team voorgelegd. Het is zo moeilijk om keuzes te maken. De vraag is altijd: past het binnen onze doelstelling en kunnen we wat betekenen voor het dier?
Met de aanvraag van Otto weten we het even niet meer.

Otto is een 5 maanden oude pup uit Alexandria, Egypte. Hij is gevonden door ESMA (ook de organisatie die Esther en Anna hebben gered) en eind april is hij binnengekomen in hun opvang.
Het verhaal van Otto is een horror verhaal. Dierenbeulen hebben hem eerst geprobeerd te vergiftigen. Toen dat niet lukte is Otto net zo lang op zijn bolletje geslagen tot hij voor dood werd achtergelaten. Ook die aanslag heeft hij overleefd maar niet zonder schade.
Door de mishandeling schudt Otto met zijn hoofd en zijn lichaam. Oncontroleerbaar.
Alleen als hij vastgehouden wordt, is zijn hele lichaampje rustig. En hoe wonderbaarlijk ook, hij vertrouwt de mens nog steeds en vindt dat het fijnste van de hele wereld.
Otto kan alleen voor korte perioden staan, daarna zakt hij door zijn pootjes. In de loop der maanden is hij bij ESMA wel sterker geworden, en de verwachting is dat hij met revalidatie en oefening een stuk meer controle over zijn poten, hoofd en lichaam kan krijgen.
Otto is een enorme mooie en blije pup, houdt van mensen, andere honden, zijn speeltjes en eten. Ondanks zijn geschud eet hij al zijn bakjes tot de laatste kruimel leeg. In Egypte woont Otto in een grote bench. Hij is enorm blij als hij daaruit mag en in de tuin zijn beweging (en aandacht) krijgt.

In Egypte kan ESMA niets meer voor Otto doen dan nu al is gedaan. Er wordt een aanvraag voor hem bij Dierenthuis gedaan.
We slapen er een nachtje over. Intern bespreken we met de verzorgers, die veel met de honden bezig zijn, of het haalbaar is en of zij vinden dat
Otto naar Dierenthuis mag komen. Ze stemmen allemaal toe, laat maar komen, geef Otto een kans, dan zien we wel.
Maar hoe zal de buitenwereld reageren, hoe zullen bezoekers reageren? Als dierenbeul willen we niet te boek staan, kunnen we de mensen uitleggen dat Otto een kans verdient, dat zijn leven in het asiel waar hij nu verblijft beter kan? Een hond met zo’n sterke overlevingsdrang, die moet toch een kans krijgen?
Wij denken echt dat we Otto een beter leven kunnen geven, we hebben al zoveel zieltjes gelukkig gemaakt. Otto was een gezonde pup, totdat hij vreselijk werd mishandeld, daar moeten we toch voor gaan?

11659284_948749951811741_4885205626917938103_n

Volgende

Mooi bericht

Vorige

Update Otto: persoonlijke reactie van Alice

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.