De “wen”kamer

Kamer 1 is de ‘wen’ kamer van Dierenthuis. De katten hier komen van de straat en de meeste zijn besmet met het katten aids virus. Na het harde straatleven is dit voor hun een paradijs. In deze kamer is het warm en veilig. Er is elke dag meer dan genoeg goed eten en drinken. Er zijn katten maatjes om steun bij te zoeken. Alleen die mensen, brr eng! Met mensen hebben de meeste zwervers geen goede ervaringen. Of ze zijn als kitten buiten geboren en hebben van moederpoes al vroeg geleerd zich te verstoppen en zichzelf te redden. Gelukkig zijn er dan toch mensen geweest die zich hun lot hebben aangetrokken en ervoor gezorgd hebben dat ze naar Dierenthuis konden verhuizen.

Je zou denken dat in deze kamer een stuk of 12 katten wonen. Maar als je goed kijkt zie je er heel wat meer. Veilig verstopt in de mandjes en huisjes, in de kast en op de kast houden ze de verzorgers goed in de gaten.

 

 

 

Aan het eind van de dag, als het rustig is in Dierenthuis, komen alle katten tevoorschijn om te eten en te drinken en op een van de lekkere bedden te relaxen. Na de wen periode, als ze alle medische checks en verzorging hebben gehad mogen ze in de grote kattenhuiskamer en op het buitenterrein. Binnen de vertrouwde omgeving van Dierenthuis hebben ze voortaan een pracht leven. Hoe lang of kort ook, ze zullen nooit meer iets te kort komen.Met veel dank aan de mensen die hun van de straat gered hebben en aan alle Dierenthuis vrienden.

 

Volgende

Nele (video)

Vorige

Floortje update

Reacties zijn gesloten.