Dit is dierenthuis

Wat doet Dierenthuis?

In 2001 werd stichting Dierenthuis opgericht door Steven en Alice van Duijn. Het doel van de stichting is het opvangen van niet herplaatsbare asieldieren en deze dieren, die niet meer in de maatschappij passen, een blijvend thuis bieden.

dierenthuis de beheerders
Zo verblijven bij ons verwilderde katten en katten die drager zijn van een dodelijk virus, zoals FIV (aids). We huisvesten oude en gehandicapte honden en ook honden die chronisch ziek zijn mogen hier voor altijd blijven. Herplaatsen doen wij niet. De dieren zijn vaak na vele mislukte herplaatsingen lichamelijk en geestelijk achteruit gegaan. Ze verdienen rust en hebben vaak zeer speciale zorg nodig. Dit bieden wij ze.
Wonen bij Dierenthuis

Vanuit de hele wereld krijgen wij aanvragen voor opname. Het zijn allemaal zeer schrijnende verhalen – dieren in echte nood. Elke organisatie en ieder asiel kan een aanvraag indienen voor opname van een dier dat past binnen onze doelstelling. Eenmaal bij Dierenthuis wonen de dieren in ruime kamers die gezellig ingericht zijn en grote tuinen hebben. Dit alles op een terrein van 35.000 m2.

Er is ook aandacht voor de speciale medische zorg die veel van onze dieren nodig hebben. We hebben een eigen kliniek met een vast medisch team. Onze dieren hoeven dus niet op reis om de dierenarts te bezoeken. De dagelijks zorg wordt gedaan door een vast team van vrijwilligers die de dieren goed kennen. Steven en Alice wonen tussen de dieren in de opvang zodat er dag en nacht zorg aanwezig is. Een veilig thuis voor dieren, dat is Dierenthuis!

Nieuwsgierig?

Via deze website, Facebook, Twitter en Instagram krijgt u een kijkje in het dagelijkse leven binnen Dierenthuis. Bent u benieuwd naar de bewoners van Dierenthuis? Lees over een aantal van hen op de bewonerspagina. Om een indruk te krijgen hoe de dieren hier leven kunt u de filmpjes op Vimeo bekijken.

Dierenthuis is voor inkomsten volledig afhankelijk van donateurs en adoptanten. We ontvangen géén subsidie. We zijn daarom erg blij met de donaties van anderen, zodat we onze dieren kunnen blijven opvangen. Via deze website kunt donateur worden of een dier adopteren.

Stichting Dierenthuis heeft een ANBI-status.

Reacties zijn gesloten.