Even een maandje terug naar huis, maar het liep anders

Al weken geven Ana en een vriend honden die leven in een kleine achtertuin vol rotzooi eten en schoon water. De eigenaar verslaafd aan drugs en zonder werk, kan nauwelijks voor zich zelf zorgen. Zijn verzameling honden zijn afdankertjes, gedumpt zijn voor zijn deur. De honden zijn niet gecastreerd en nieuwe dieren worden geboren. Enkele nog jonge honden vol energie zitten dag en nacht aan een korte ketting, het zouden geen goede honden zijn.
Als Ana, vrijwilligster bij Dierenthuis op een dag ziet dat de kettinghonden geslagen worden en geen kant op kunnen, neemt ze actie. Ze kan het niet langer meer aanzien en haalt de kettinghonden weg wanneer de verslaafde man naar binnen verdwijnt. De andere honden in nood zijn van latere zorg, zij worden niet vergeten.
“Such a beautiful and sunny country is Portugal, something is wrong, very wrong” mailt Ana aan Dierenthuis. Vriendin Sara in Portugal runt een hondenhotel, de kettinghonden zijn eindelijk veilig en kunnen even tot zichzelf komen. Het vinden van een nieuw thuis of opvang in een asiel wil niet lukken. Spike heeft niets geleerd, is mishandeld en heeft energie voor twee.
“And then, I write to Dierenthuis: Spike needs help. Thank you, Dierenthuis and all the volunteers and donors and people that help and support in any way, this wonderful place, house for all animals. You do not imagine how happy I am for knowing you! Ana”
Nieuw leven nieuwe naam, Bento! Bento is inmiddels helemaal thuis. Met dank aan Sara die vanuit Portugal Bento naar Almere bracht.

Volgende

Wandelen met de honden (video)

Vorige

Saskia fotografeert (video)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.