Extra nieuwsbrief juli 2021

D I E R E N T A A L

==========================================================================

BEDANKT

Wij willen hierbij alle brengers, vangers, verzorgers en donateurs die ons helpen met het opvangen van alle lieve dieren die niet in onze maatschappij passen heel hartelijk danken voor hun inzet.
Hieronder volgen 2 verhalen over hondje Floor en fiv kat Hope, waarin u de tomeloze inzet van veel vrijwilligers kunt nalezen.

==========================================================================

HET VERHAAL VAN FLOOR

Floor in de bench bij binnenkomst

Er was eens…… een zwerfhondje in Roemenië. Nou is dat op zich helaas niet zo bijzonder, maar dit zwerfhondje kwam via stichting A Comfort Zone for Animals naar Nederland. De bedoeling was dat Floor, zoals het hondje inmiddels gedoopt was, een eigen thuis zou krijgen bij een gezin in Nederland. Het is echter een beetje anders gelopen.

In de periode dat Floor in Maastricht werd opgevangen heeft zij het voor elkaar gekregen om weg te glippen uit een omheinde tuin. Floor, een heel slim zwerfhondje, gepokt en gemazeld door het zwerversbestaan in Roemenië, liet zich niet zomaar meer vangen. TeamHOND, een organisatie die actief helpt “samen” met baasje(s) met het zoeken naar vermiste honden, werd ingeschakeld en die is een zoektocht gestart.

Mensen werden door de vrijwilligers van TeamHOND opgeroepen uit te kijken naar de vermiste Floor, maar ook een oproep om Floor niet zelf te benaderen omdat ze erg schuw is en door benadering mogelijk alleen maar verder vluchten zou. Er komen meldingen binnen dat Floor gesignaleerd is. Maar…… daar blijft het voorlopig bij. Het wordt geleidelijk aan duidelijk dat Floor zich vooral ’s avonds en ’s nachts verplaatst en zich overdag veelal schuil houdt. Ook blijkt dat Floor zich gelukkig in een vast gebied ophoudt. Dag en nacht wordt er door vrijwilligers gepost. Meermaals wordt Floor gesignaleerd, maar ze is onbenaderbaar. Er zijn diverse voederplekken ingericht, maar Floor vermijdt ze – ze haalt haar eten wel ergens anders. De meldingen blijven komen, maar progressie is er niet.

Dan op 13-04-2021 komt er een melding dat Floor in een tuin ligt te slapen. Hoera?? Nee, helaas, Floor schrikt van een aantal mensen voordat TeamHOND aanwezig kan zijn en neemt de pootjes weer. Floor, inmiddels DE ZWERVER VAN MAASTRICHT, voelt zich opgejaagd, springt in de Maas en zwemt naar de overkant. Wat een spanning, wat een toestand. Dan begint het spel weer van voren af aan. Ook aan de overkant van de Maas worden voederplekken gemaakt, maar Floor negeert ze. Op een gegeven moment wordt ze weer gesignaleerd in de oude vertrouwde omgeving waar de vrijwilligers weer dagelijks (nachtelijks) posten. En Floor beweegt zich door het terrein, steeds in andere richting, steeds via andere routes, Floor is een kei in het ontwijken van mensen.
Gelukkig oogt ze gezond en happy, maar ze moet toch echt van de straat af.

Dan komt er in juni bericht dat Floor zich ophoudt op studentencomplex Annadal. Door volledige toestemming van de eigenaar en met de volledige medewerking van de beveiligers en alle studenten lukt het TaemHOND om Floor op dit studentencomplex te houden. Het studentencomplex beschikt over twee tennisbanen die compleet omheind zijn. Ze zouden dus dienst kunnen doen als gigantische vangkooi. De poort van het tennisterrein wordt zo gemaakt dat men vanuit de auto aan een touw kan trekken om de poort te sluiten. Maar……. dan moet het natuurlijk wel lukken om Floor naar binnen te krijgen. En Floor wist de spanning erin te houden. Twee weken lang kwam ze zo’n 3 keer per nacht langs, maar ze waagde zich niet ver genoeg door de poort om deze dicht te trekken. En dan……… eindelijk!! Floor waagt zich ver genoeg op de tennisbaan en de poort sluit. Met veel geduld en liefde weet men Floor, NA 94 DAGEN ZWERVEN, in een hoek van het grote tennisveld te krijgen. Op een gegeven moment gaat ze liggen en kan men haar de riem omdoen. Floor een heel slim en heel zachtaardig zwerfhondje uit Roemenië heeft zich overgegeven. Ze is met Cindy van TeamHOND naar huis gegaan. Daar heeft Floor 3 weken lang alle liefde en verzorging gekregen, maar is ze ook begeleidt in haar gedrag. En wat TeamHOND allang wist, werd nog een keer benadrukt: Floor was in haar element op straat, kunnen gaan en staan waar ze zelf wil. En Floor is goed in staat om voor zichzelf te zorgen. Floor is geen hond om bij een gezin te wonen en dagelijks (aan de riem) een paar wandelingen te maken. Daarom heeft Margot van stichting A Comfort Zone for Animals contact opgenomen met ons met de vraag of Floor bij Dierenthuis zou mogen wonen. Het antwoord was JA en dinsdag 20-7-2021 was het dan zover, Xandra van TeamHOND bracht Floor naar Almere, naar Dierenthuis.

Floor in de kliniek. Direct na binnenkomst worden allerlei onderzoeken gedaan

Helaas blijkt tijdens onderzoek in de kliniek bij Dierenthuis dat Floor nog een grote operatie te wachten staat.

Wordt vervolgd.

Floor na de narcose op het blauwe kussen

Op Facebook van TeamHOND staat een mooie compilatie video van de 94 dagen dat Floor op straat gezworven heeft Klik hier voor de video van de 94 dagen van floor op straat.

Floor heeft zelfs de krant gehaald. Ze is wereldberoemd in Maastricht.

Floor op bed

Floor in haar eigen tuin

==========================================================================

HOPE

Hope in de bench bij Kaat van Helga’s Poezenhuisje, wachtend op de lange reis naar Nederland

Dierenthuis is weer een bewoner rijker. Een prachtige zwarte kater met de mooie en symbolische naam Hope. Zijn leeftijd wordt geschat op negen jaar. En net zoals al onze dieren heeft ook Hope zijn eigen indrukwekkende verhaal.
Wat weten we van dat verhaal? Dat hij op 19 januari 2021 in België als zwerfkat gevonden wordt en zijn plekje vindt in Helga’s Poezenhuisje. Eind goed, al goed zult u zeggen. Maar de zorgen om zijn toekomst bleven aanwezig. Hope blijkt FIV-positief te zijn. De kans op adoptie wordt daardoor enorm verkleind. De vele jaren die hij op straat geleefd heeft hebben dus zijn diepe sporen na gelaten. Aanvankelijk moet hij ook niets hebben van mensen. Waarschijnlijk heeft hij van hen, tot dan toe, niets positiefs ervaren.
Maar hij heeft het geluk dat hij in een opvanggezin bij een lieve vasthoudende vrouw terecht komt. Het is voor haar onbestaanbaar dat Hope geen toekomst zou hebben. Ze begrijpt dat hij niet gromt en blaast uit boosheid maar dat het een pure uiting van angst is. Met een engelengeduld gaat ze met hem aan de slag. Het resultaat mag er zijn. Schoorvoetend komt Hope dichterbij. Zijn vertrouwen groeit, hij begint kopjes te geven en laat zich aaien. Een enorme stap in de goede richting. 10 weken lang zorgt ze voor Hope en de structuur en haar liefdevolle benadering laten Hope tot rust komen. Maar Hope leeft al die weken in een bench. Dat is echt zijn veilige plekje. Daarbuiten is hij erg schuw. Als de deur van de bench open gaat vervalt hij weer in zijn oude gedrag. Onmiddellijk zoekt hij een schuilplaats om zich de hele dag niet meer te laten zien en pas tevoorschijn te komen als iedereen slaapt. Dat maakt plaatsing elders dus vrijwel onmogelijk.
Zijn verzorgster zoekt naar een oplossing voor Hope. Een plek waar hij de rest van zijn leven door kan brengen. Een plekje te midden van andere katjes. Hope is graag onder soortgenoten. Is een heel sociale kater. Een plek waar zijn FIV geen probleem is.
Dierenthuis heeft die plek en de lange reis naar Almere wordt gemaakt.

Na een lange reis en ernstig onder de indruk van alles gaat Hope een dagje apart in een hokje zodat hij even kan bekomen

Lieve opvangmama, wij nemen de zorg nu van je over. Wat heb je geweldig voor Hope gezorgd. Hope geniet hier van zijn kattenmaatjes en van zijn kattenleventje. Hope is thuis.

==========================================================================

ADOPTEER OF STEUN FLOOR OF HOPE

U kunt Floor of Hope financieel steunen of adopteren

Klik hier voor het adoptieformulier voor Floor

Klik hier voor het adoptieformulier voor Hope

Klik hier voor een eenmalige donatie

Klik hier om donateur te worden

Klik hier voor een donatie via een Tikkie

==========================================================================

BEZOEK

Wilt u een bezoek brengen Stichting Dierenthuis, dat kan. De bezoekdagen zijn zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Inschrijven voor een bezoekmiddag kan via onze websiteGraag tot ziens!

==========================================================================

PITTIGE PINDA NOODLES

Ingrediënten

1 pakje noodles zonder de kruidenmixen of een 1/2 courgette in slierten
1 flinke theelepel 100% pindakaas
1 scheut sojasaus
sriracha (hete chilisaus)
toppings naar keuze zoals lenteui, sesamzaadjes en grof gehakte pinda’s

Bereidingswijze
Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en giet af. Of kook de courgette noodles 1 minuutje in gezouten kokend heet water wanneer je die wil gebruiken.
Giet de noodles af, en bewaar wat kookvocht.
Meng de noodles met de pindakaas en sojasaus en voeg naar wens wat kookvocht toe.
Garneer met sriracha en eventueel toppings naar keuze.Gemakkelijk en lekker !

Recept afkomstig van wateetjedanwel.nl

==========================================================================

ADOPTEER EEN DIER OF WORD DONATEUR

Het adoptieplan is in het leven geroepen om Stichting Dierenthuis te ondersteunen in de hoge kosten van de verzorging van onze kwetsbare dieren. Katten besmet met het aidsvirus, de sukkelaars, honden met onder andere hartfalen en oude paarden. Medicatie, dieetvoer, seniorenmuesli voor de paarden, vele operaties en de verzorging kosten veel geld.

U kunt ons daarbij helpen door een dier te adopteren. Enkele keren per jaar krijgt u een bericht met foto over hoe het met uw dier gaat.

Bezoek is welkom op zaterdag en zondag. Alleen op afspraak via info@dierenthuis.nl. Bezoektijden zijn van 14.00 tot 16.00 uur. Kinderen zijn welkom vanaf 16 jaar.

Het is fijn voor onze dieren om adoptanten te hebben voor wie zij extra speciaal zijn. Niet langer kansarm en ongewenst maar bijzonder.

Kijk hier voor de dieren die ter adoptie staan

Klik hier om donateur te worden of een eenmalige donatie te doen

==========================================================================

KATRIEN

==========================================================================

Reacties zijn gesloten.