Haagse Harrie

Haagse Harrie is een pracht kater met een door het straatleven getekende kop. Het leven op straat is voor zwerfdieren vol gevaren. Een daarvan is het oplopen van het Aids ( FIV) virus. Dit komt veel voor onder zwerfkatten omdat het wordt overgedragen door bloedcontact en door te paren.
Harrie werd van de straat gered door een stichting in Den Haag die zich bekommert om zwerfdieren*.
Na een test bleek dat hij inderdaad besmet is met het Aids virus. Harrie had mazzel. De stichting euthanaseert Aids katten gelukkig niet. In plaats daarvan mocht Harrie naar Dierenthuis.
Hier woont hij nu in de quarantaine ruimte tussen andere, net binnen gekomen, schuwe katten. De meeste verstoppen zich angstvallig maar Harrie laat zich al wel zien. Enigszins verdekt opgesteld gluurt hij stiekem naar je. Hij blaast wel als je te dichtbij komt. Harrie is tenslotte een stoere, kater. Maar stiekem heeft hij al wel door dat die mensen toch best oké zijn. Tenslotte zorgen zij voor die zachte dekens, dat schone toilet en vooral voor die lekkere hapjes. Wie weet draait hij nog verder bij. En zo niet dan is het ook goed. Straks verhuist Harrie naar de katten huiskamer en daar is plek voor iedereen. Voor gehandicapte-, knuffelkatjes en voor stoere jongens en meiden zoals Harrie en consorten. Ze zijn ons allemaal even lief.

* met dank aan Dierenambulance & Hospitaal Den Haag *

Volgende

Mimi's keek op de week - 19 juli 2019

Vorige

De tandheelkunde unit

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.