Katinka

Hoe Dierenthuis op mijn pad kwam…
In september 2015 werd Lola, een kruising herder, door de dierenambulance naar het asiel in Arnhem gebracht. Zij woonde samen met nog een oude hond bij een moeder met vier jonge kinderen die uit huis werden geplaatst. Een heel verdrietige en schrijnende situatie.
Door een bijtincident tijdens een wandeling besloot het asiel dat Lola een gevaar was voor de samenleving en niet meer in de maatschappij mocht terugkeren. Zij werd geïsoleerd en zou een spuitje krijgen. Omdat ik ervan overtuigd was dat Lola het verdiende om te blijven leven, heb ik alles op alles gezet om een plek voor haar te vinden. Via allerlei omwegen kwam ik bij Dierenthuis terecht. Wat was ik opgelucht, dankbaar en blij, want Lola was welkom!
Ik heb haar samen met Julia naar Dierenthuis gebracht en ben er vervolgens niet meer weggegaan. Inmiddels zijn we vier jaar verder. Met Lola gaat het geweldig goed en ik rijd sindsdien wekelijks met heel veel plezier van Dieren (bij Arnhem) naar Almere. Het zorgen, schoonmaken, tuinieren, wandelen, spelen en knuffelen met de honden, het werken met mensen met dezelfde passie en liefde voor dieren, het omringd zijn door zoveel dieren in vrijheid op zo’n mooie en unieke plek geeft veel plezier, energie en voldoening. De inzet maar ook het geduld van Alice, Steven en Julia is bewonderenswaardig. Al vraag je vijf keer hetzelfde, je vraag wordt keer op keer met het grootste geduld beantwoord. De afgelopen jaren heb ik dankzij hen veel geleerd over de omgang met honden en de dierenwereld en –taal.
Ik voel mij bevoorrecht dat ik mag meehelpen aan het welzijn van de bewoners van Dierenthuis en hoop van harte dit nog jarenlang te mogen doen.

Katinka Ligthart

Volgende

Liesbeth

Vorige

Jolanda en Marnix

Reacties zijn gesloten.