Katten overal

In Dierenthuis wonen overal katten. In de kamer waar de vrijwilligers hun broodje eten liggen een paar poezen op de bank. In de waskamer liggen ze op de berg schone was, heerlijk, vooral als die warm uit de droger komt. Boven op de wasmachine is ook fijn. Lekker schudden als die aanstaat. Als je aan het schoonmaken bent komt er een kat in je nek hangen en bij het verschonen van de bedjes komen ze je ook ‘helpen’ door in het nieuwe hoes laken te kruipen.

Alice en Steven wonen midden tussen de dieren. Hun slaapkamer zou oorspronkelijk ‘dier vrij’ blijven. Wel zo praktisch en minder werk. Maar het duurde niet lang voor de eerste kat zich toch naar binnen had gewrongen en al gauw stond de deur open en lag het bed vol spinnende poezen. Inmiddels is hun slaapkamer verplaatst en liggen er geen katten maar honden Liesje, Bubu en Floor op het bed, bij voorkeur onder de dekens. En dan moeten ze nog uitkijken ook want in een onbewaakt ogenblik is varken Beertje al eens op bed geklommen. Niet zo handig, die scherpe nagels op een waterbed.

In Dierenthuis mag dus, bijna, alles. Heel gezellig maar soms ook onhandig. In de voerkeuken waar al het eten klaar gemaakt wordt wonen ook katten. Het is een populaire plek natuurlijk, zo dicht bij al dat lekkers.

Het valt niet mee om de bakjes eten met medicijnen voor de zieke dieren klaar te maken als het hele aanrecht een meter lang vol zit met katten die ook wel iets lusten. Zij mogen die medicatie natuurlijk niet per ongeluk binnen krijgen. Dus er moest een grens getrokken worden. Geen katten op het aanrecht in de voerkeuken. Er moet opgevoed worden. Of kunnen we beter zeggen, de verzorgers moeten opgevoed worden. Zij moeten de katten weerstaan en streng zijn, niet makkelijk met die smekende oogjes en miauwtjes.

Er ligt nu een klein waterpistool op het aanrecht en elke keer als er een kat op het aanrecht zit moet dit gebruikt worden om hem er af te jagen. Een klein pistooltje hoor, geen enorme waterstraal, net genoeg om even iets duidelijk te maken.

Of het gelukt is? Zeker wel, er zitten nooit meer katten op het aanrecht. Nou ja….. dat wil zeggen…. Bijna nooit

Volgende

Ter nagedachtenis aan Nel

Vorige

Prins Otto

Reacties zijn gesloten.