Mimi’s keek op de week – 19 juli 2019

Dag allemaal,
In Cairo, waar ik geboren ben, is het vandaag 41 graden…. wat ben ik blij dat ik in Almere bij Dierenthuis woon.
Er zijn meer nieuwe poesjes binnengekomen. Die wonen voorlopig even apart. Het zijn net als ik straatkatten geweest. Sommige zien er ook echt uit als een zwerver. De meeste zijn drager van het aidsvirus en een enkeling is hartstikke schuw. Natuurlijk laat ik jullie kennismaken met een van de vele nieuwkomers, maar niet vandaag. De fotograaf moet namelijk een hele waslijst afwerken voor Facebook, voor de adoptanten en meer. Er zijn meer mensen die foto´s maken, misschien dat zij even kunnen helpen. Afijn, sommige katten zien er wel verfrommeld uit. Eentje is zo goed als kaal, zijn huidje ziet er niet gezond uit. Ik weet niet of dat ooit nog goed komt.

Steven is al de hele week met tuinslangen in de weer. De slang brengt water naar de paarden. Nu is er een grappenmaker die elke dag gaatjes in de slang boort waardoor er dus lekkage ontstaat. Het zijn hele kleine gaatjes en ze wisten tot op de dag van gisteren niet wie de schuldige was.
Extra stevig, extra hard, polyethyleen waterleidingslang zou de oplossing zijn. Daar kan geen hond, kat, rat of marter een gaatje in bijten. De volgende dag stond weer alles blank, er zaten weer vele ieniemini gaatjes in de slang.
Vandaag betrapte Steven de grapjas. Het is een vos. Reintje de vos woont hier ergens in de buurt en springt blijkbaar elke dag over het hek bij de paardenstallen waar ‘s avonds ook de oude honden in de wei lopen. Maar ach, die oudjes liggen allemaal te maffen en Reintje kan zijn gang gaan. Reintje komt dus ook bij de nieuwe poesjes op bezoek, want daar stond ook de vloer blank. Tja hij ruikt eten.

Bij de poesjes buiten hebben we ook wat probleempjes, een wespennest. De wespen duiken massaal op ons eten i.p.v. op de vele bloemen die hier staan. Nu hebben ze ons voerschema op de schop gegooid, we krijgen nog maar hele kleine beetjes voer overdag en pas echt eten als het gaat
schemeren. We peuzelen de hele nacht stevig door. Als de zon weer opkomt is alles opgegeten en gaan wij slapen in de struiken of anders.
Sportpoes, je weet wel die rooie meid van 8.4 kg schoon aan de haak, doet liever haar dutje op een Ikeastoeltje. Zij is bang dat haar bontje vies wordt. De meeste liggen gewoon onder het afdak te wachten tot Angelique, Bettina, Jennifer, Corrie, Annet of iemand anders eten komt brengen.
Het wespennest is na overleg professioneel verwijderd. Niet leuk, het was een mooi nest.

Johnson Petfoods kwam eten brengen. 6 pallets hebben wij cadeau gehad! Lief hè.
Weet je wie ook lief zijn, dat zijn onze vrijwilligers. Ze doen allemaal hun stinkende best, zijn heel zorgzaam en trouw. Op de website https://dierenthuis.nl/berichten/vrijwilligers-verhalen/ staan hun verhalen. Nog niet van allemaal hoor, ze zijn er nog mee volop mee bezig, maar toch leuk om te lezen.
Achter de schermen wordt ook heel hard gewerkt, heel veel post, Facebook, adopties en donateurs, boekhouden, medisch dossiers, Twitter en zoveel meer. Het is misschien een beetje ondankbaar werk, maar wel werk dat heel belangrijk is. Zo kunnen ze bijv. over mijn medisch gebeuren alles terugvinden via mijn naam en chipnummer en dat geldt voor alle diertjes hier. Elke medische handeling staat in de database.

Vandaag alleen foto s van mij met brokjes, ook lekker. Je zal mij zien op de foto’s, zittend op mijn gatje, samen eten. Ik red mij wel, maak je geen zorgen. Kijk maar hoe goed ik het doe.

Liefs,
Mimi

Volgende

Groetjes van Mimi (video)

Vorige

Haagse Harrie

Reacties zijn gesloten.