Mimi’s keek op de week – 8 augustus 2019

Dag allemaal!

Met mij is alles goed, met jullie ook?
Tjonge jonge, wat een week weer. De opvang grenst aan een natuurgebied, echt heel mooi. Bevers, marters, vossen, herten, heel veel ganzen en roofvogels, salamanders, kikkers in de vijver en regelmatig padden in huis. Als het bij Dierenthuis etenstijd is, eten grote zwarte vogels mee. Ze hebben net als wij een wekker tussen de oren en zitten klaar op het dak. Sinds kort lopen er ook bruine vogels op ons erf rond, het zijn kippen. Geen kat die ernaar omkijkt. De kippen hebben eigen voer, maar eten ook met ons mee. Wist je dat het heel hard werken is voor een kip om elke dag een ei te leggen? Het is helemaal niet natuurlijk, ze zijn zo gefokt. Omdat ze zo zwaar werk moeten verrichten gaat dat vaak ten koste van hun eigen lichaam. De kipjes krijgen daarom extra, extra goed voer.

Over mijn Egyptische vrienden heb ik ook nieuws, goed en minder goed. Percey is niet meer, ze hebben hem voor zijn eigen bestwil laten gaan. Het komt weinig voor dat een dier hier niet opbloeit. Percey echter bleef maanden roerloos liggen, zo bang. Zijn wonden wilden niet helen en hij was ook drager van het aidsvirus. Als laatste redmiddel wilde Lanny, de dierenarts, proberen de wonden te hechten, maar dat lukte niet. Te weinig huid. Een ander optie was huid weg snijden van de buik om de wonden aan beide poten weer dicht te naaien. Oei, oei. Dan gaan ze met elkaar overleggen in de kliniek. Wat te doen, hoe nu verder? “Stop, we stoppen” zei Alice, “we moeten hem loslaten”.
Dag, bang, zo bang vriendje. Jammer, zo jammer dat ze niets voor je konden betekenen. Het leven is niet eerlijk!
Mijn andere landgenootje is een mooie. Eén van stand. Zij heet Milou en heeft lang haar in zacht bruine tinten. Gelukkig heeft ze niet al teveel kapsones. Ze woont hier omdat ze aan de schijt was, chronische schijt met af en toe bloed.
Eerst heeft ze als dame van stand een eigen huis gehad, misschien wel twee huizen en tussendoor nog een luxe logeerpartij elders. Honderden euro ´s heeft madam aan dierenartsrekeningen gekost. Pilletje tegen wormen, pilletje antibiotica, poeponderzoek, bloedonderzoek etc. Speciaal dieetje, niets hielp. De mensen waar ze woonde raakten over de rooie. Een hopeloos geval. Ze veegde haar gat ook nog aan het tapijt af, ging sleetje rijden. Ze woont nu bij mij. Nee madam woont niet zoals ik in de struiken, zij heeft haar bedje binnen. De racekak is over, het probleem was hier snel opgelost met pasta tegen haarballen. Oeps, haarballen, veel haarballen, dat was alles.

De Dahlia’s staan in bloei. Ik kan er niet bij komen, er staat een hek omheen. Bij mij staan er vlinderstruiken, ook mooi. Maar we dwalen af.
Er zijn nieuwe poesjes binnengebracht. Een kale grijze die aidspositief getest is en twee oudjes van 17 jaar. Het was veel zorg deze week bij de katten. De verzorgers hebben lange en vele uren gedraaid om de dieren er doorheen te trekken. De twee oudjes van 17 jaar kregen na de APK-beurt allebei een hersenattack. Moos, heeft het niet gered. De andere kater, Sam, heeft nog een kans. Hij krijgt nog steeds intensieve zorg.
Ravi komt van de straat, is van schrik helemaal kaal geworden. Hij ziet er niet uit. Ze zeggen dat hij verminderde weerstand heeft door het aidsvirus. Of het met Ravi goed komt? Nou ze doen hun best en zijn positief gestemd.

En dan die regen, tjonge jonge. Zelfs de paarden deden vreemd. Zo gingen de twee groten in de stal van de pony’s staan. Hond Vinnie was aan het trippen en de extreem bange waakhonden die buiten wonen, zaten in de kamer waar de varkjes slapen. Dat doen ze nou nooit.

Tja, ik heb beloofd dat ik Sanneke ook wat aandacht zou geven. Zij is erg lief en heeft een operatie aan haar oortjes gehad. Geen mooi-maak-operatie, maar een echte i.v.m. huidkanker, Haar aangetaste oortjes liggen in de prullenbak. Zaterdag was zij nog opgehokt. De bezoekers hebben haar achter een glaswand even gedag gezegd.
Sanneke loopt nu weer vrij rond. Zij deelt als vanouds weer kopjes uit.

Tegen bedtijd worden wij gevoerd. Dat ruikt natuurlijk fantastisch. Zaterdagavond krijgen we extra veel, een driegangenmenu. Dat is eigenlijk een uitnodiging voor een buurtfeestje. Joehoe, kom maar, hier staat genoeg eten!
Het was tussen 23.00 en 24.00 uur, dat Reintje de vos bij ons op bezoek kwam. Gelukkig waren de kippen naar bed.
Die brutale aap, die durft!
Lang leve de natuur!

Veel liefs allemaal,
Mimi

Volgende

Bolt en India (video)

Vorige

Dente is gelukkig bij Dierenthuis

Reacties zijn gesloten.