Mimi’s keek op de week – 1 juni 2019

Hallo allemaal,

Vandaag breng ik jullie enkele hoogtepuntjes van deze week. De week begon goed met taarten van de firma Snelontruiming voor de vrijwilligers. Dank je wel Mike! Ik heb van de slagroom mogen proeven. Hmmm lekker, lekker.

Percey uit Egypte woont in mijn kamer. We hebben een soort van lat-relatie. Hij heeft zijn eigen appartementje in mijn kamer. Voor een hapklare brok komt hij even bij mij buurten. Hij is zo bang, hij eet en beweegt alleen als iedereen slaapt. We hebben dus allebei ons eigen leventje, maar zijn ook op afstand samen.
Zijn gedrag gaat niet zoals bij mij stapje voor stapje vooruit. Zijn genezing wil nog niet echt lukken. De wonden aan beide voorpoten willen niet dichtgaan. Ze gaan hem misschien opereren. Brr, mij niet gezien.

Soms komen er nog vragen binnen of ik nu wel veilig ben, of ze nog iets horen vanuit Turkije waar ik zo mishandeld ben door zgn. professionele redders in nood. De berichten die bij Dierenthuis binnenkomen brengen alleen maar slecht nieuws. De website van He’art of Rescue is uit de lucht.
Er is nog meer slecht nieuws over de organisatie hier binnengekomen, maar voorlopig mag ik dat niet melden, dat is roddelen.

Vandaag hebben ze dahliabloembollen geplant, een cadeautje van Annet. 20 bollen over 15 meter verdeeld. Nou dat was me een gedoe om die bollen in de grond te krijgen. Al maanden liggen ze klaar in een plastic bak, maar wie oh wie heeft zin, tijd en energie om die dingen in de grond te stoppen. Niemand dus. Maar gelukkig hebben Julia en Annet het geregeld. Als Rob zondag komt maakt hij er een hekje omheen, anders eten de varken de bollen op.
Tja die varkens zijn me ook wat, vooral die bruine, Lily. Ze is nogal pittig, duwt gewoon deuren open. Als ze de kans krijgt gaat ze van kamer naar kamer en vreet al het voer op. Laatst zag ik Steven in zijn kamerjas op de binnenplaats achter haar aanrennen. Haha, erg komisch om te zien.

Het is hier binnen ‘s ochtends spitsuur. Zodra de deur naar buiten open gaat peer ik er tussenuit en zoek een heerlijk rustig plekje op de binnenplaats. Tja, ik trek tegenwoordig mijn eigen plan. Dat vinden ze hier bijzonder leuk.
Saskia heb ik deze week ook gezien. Zij is van de katten. Andere dieren vindt ze ook wel oké. Mooie foto´s maakt Saskia. Ik ben één van haar vaste modellen. Vloeren dweilen doet ze ook, maar ik geloof niet dat dat haar hobby is. Na de schoonmaak gaat ze languit op de vloer liggen om ons voor altijd vast te leggen.

De omgeving is hier heel mooi, zoveel bloemen, zoveel kleur. Angelique zorgt voor de bloemen bij de poesjes, Julia en Ana voor de bloemen bij de honden en Jolanda neemt elke week bloemen mee voor binnen bij de bezoekers. Samen maken ze er iets moois van, zo gezellig.

Jolanda en Marnix hebben op hun weg naar Dierenthuis een aantal katten opgehaald. Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst Den Haag en omstreken heeft regelmatig katten die naar Dierenthuis gaan. Zo lief, zij laten geen zwerfkatten die drager zijn van het aidsvirus inslapen. Het zijn drie mooie grote katers met van die dikke doorleefde koppen. Omdat het Hagenezen
zijn, krijgen ze alle drie een Haagse naam, Koos, Bas en Haagse Harrie. Er loopt ook nog een zwerver genaamd Vlekje rond, die is ook nieuw. Wietze en Lonneke hebben hem opgehaald uit het asiel, ergens bij Harderwijk. Bij binnenkomst hebben ze hem gelijk naar de kliniek gebracht en ging hij slapen. Dierenarts en assistent hoorde ik zeggen hakkie takkie balletjes in een bakkie. Nou ja niet normaal. Brrr, kan toch niet waar zijn. Ze zeggen dat alles goed gaat met hem. Ik geloof beide dames.

Vanuit mijn uitkijkpost kijk ik zo bij de kliniek naar binnen. Jaaha ik heb goed overzicht.
Maar nu is het tijd om te stoppen, ik ga nu even zonnebaden.

Lieve mensen, tot snel.
Mimi

Volgende

Allemaal naar de kapper (video)

Vorige

Ares en Kisha (video)

Reacties zijn gesloten.