De hoogtepunten van de week

Dag lieve mensen,

Het was me het weekje wel. Als nieuwspoes mag ik vandaag de hoogtepunten van de week brengen.
Er is hier geen dag normaal en toch loopt alles op rolletjes.
Vrijdag waren ze mij kwijt, ik lag in de vijver. De vijver staat droog, dus niets aan het handje. Erin komen was makkelijk, maar uit de vijver komen was een probleem. Ze hebben mij een uurtje laten zitten. Twee grote handen hebben, op eigen risico, mij er toen uitgetild. Dat was heel spannend en eng. Hier in huis draait alles om wederzijds vertrouwen, dat leer ik nu allemaal. Gelukkig wist ik een beetje wat komen ging, we oefenen dagelijks het aanraken en oppakken, maar nu was het wel een heel eind dat ik door de lucht werd gedragen. Ik verkrampte echt, maar even later spinde ik weer samen met mijn vriendjes op mijn tapijtje.

Romano, mijn oude rode vriend, gaat goed. Vriendin Nijntje ook en hondjes India en Pippie zijn allebei weer blij en helemaal genezen van de operatie. Amputaties doen ze hier veel. Deze week hebben ze bij een vlinderhondje een oogamputatie gedaan. Kasper is nog even een paar dagen beroerd, maar daarna zal hij wel weer als het mannetje hier rondlopen.

Mijn verzorger heeft een pechweek. Ze verzorgt niet alleen mij en mijn vriendjes, maar ook de honden aan de overkant. Ze is met haar emmer voer in een sinkhole terecht gekomen. Auw, overal voer, behalve in de emmer, en wel 50 honden die er bovenop sprongen. Op Facebook zei een meneer dat de honden er zo lief uitzien. Dat doen ze zeker, ze zijn ook lief, alleen hebben ze een kort lontje en zijn ze vaak in de herhaling gegaan. Hier in de wandelgangen noemen ze de honden soms TBS-patiënten. Afijn na de sinkhole-affaire is ze ook nog gebeten door Berner Sennen Bennie. Bennie ontsteekt af en toe in blinde woede. Hij is gevoelig voor in- en uitgangen. Laat daar nou mijn verzorgster staan. Ze deed de poort open en tjakka, even grijpen, even schudden en weer loslaten. Dat is Bennie. Als een gewond dier moest mijn verzorger uit de kamer zien te komen, het bloed trekt veel honden aan. Jaah, die Bennie heeft bijna iedereen bij Dierenthuis wel een keer flink te pakken gehad. Bennie zit dus gezellig op een gesloten afdeling gezamenlijk met nog andere Bennies en heeft een vaste verzorger die een mooie tattoo van Bennie erbij heeft gekregen.

Nog meer pijntjes: we hebben een hondje en een poesje in laten slapen. Na de crematie komen ze gelukkig weer terug. De opvang is een bak vol met emoties, leuke en minder leuke, die elkaar snel afwisselen. Zo hebben we 15 dozen van 30 kg voer gekregen. Allemaal blikken kattenvoer van een bekend merk. De postbode kreunde van het vele sjouwwerk. Van wie de prachtige gift komt weten we niet. De gulle gever houdt zich stil.
Vrijdag is Wietze naar Weesp afgereisd. Hij kwam terug met een auto vol rollen stof gedoneerd door Van Gelderen Stoffen groothandel in Weesp. De stoffen worden gebruikt om de bedden op te maken. Zelf krijg ik meestal een mooi kussen met een kleedje eronder. Ach, het is toch zo wonderschoon dat zoveel mensen aan ons denken. Zelf heb ik een tasje lekkers gekregen dat ik mag delen met mijn vrienden. Het is hier bijna elke dag Sinterklaas voor de dieren, pakje zus, pakjes zo.

Vorige week zaterdag hadden we speciaal bezoek van twee dames. Shanti, een keeshond, werd extra in het zonnetje gezet, maar eigenlijk hebben beide dames heel Dierenthuis in het zonnetje gezet.
Voor de oude hondjes zijn nieuwe bedjes besteld. Over enkele weken slapen ze allemaal op een groen gekleurd bed opgemaakt met zacht beddengoed. De kamer van de oude honden is zo gezellig gemaakt. Echt heel huiselijk en warm. De hondjes genieten ook, een heerlijk sfeertje hangt daar. Hoe ik dat weet? Nou ik hoor en zie veel vanuit mijn uitkijkpost.
Het wordt een veel te lang verhaal, straks verveel ik jullie nog. Het is tijd voor een wasbeurt, als trotse poes dank ik jullie, ook namens mijn vrienden, voor zoveel goeds en moois. Dank, dank, dank.

Liefs,
Mimi

Volgende

Aan taaafel! (video)

Vorige

Allemaal naar de kapper (video)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.