Nele

Nele is 11 dagen geleden ondervoed bij ons binnengebracht. Er wordt vaak op dieren geschoten, ook in Nederland. Jaren geleden hadden wij een kruising rottweiler in de opvang. Hij kwam van het platteland ergens in Nederland. Het was een zeer lieve hond, maar niet geschikt voor een thuissituatie omdat hij telkens uitbrak. Hij werd ziek. We lieten röntgenfoto’s maken. Op de foto’s zagen wij tientallen stukjes lood in de longen en andere organen. Hij was tijdens een van zijn uitstapjes beschoten met hagel. Maar ook zwerfkatten met hagel vonden onze weg.
Nele komt van ver, van Kreta. Ook daar wonen mensen die schieten op dieren. Nele is gedeeltelijk verlamd door een kogel. Haar achterpoten zijn helemaal stijf en vergroeid, haar knie is uit de kom. Ze heeft bloedarmoede, ze heeft ontstekingen aan haar geslachtsdeel, schaafwonden op haar poten door het schuren over de grond, bloed in de ontlasting en bloedarmoede. Haar karakter is van een dappere dodo, een lieve schat, een attente meid, nog erg onzeker door alle gebeurtenissen.

Gister zijn haar beide achterpoten geamputeerd. Dat is de enige therapie die haar verlossing geeft van heel veel ongemak. Haar toekomst bij Dierenthuis gaat voort op 2 poten. Wij weten zeker dat zij een heel gelukkig hondje gaat worden. Pijnvrij en zonder ballast van haar achterpoten kan zij geheel zelfstandig, met een beetje hulp, hond zijn.
Rennen, wandelen en spelen met haar vriendjes. Over tien dagen zijn de wonden geheeld, dan gaat haar nieuwe leven beginnen.

Nele zoekt nog adoptanten op afstand. Klik hier om haar te adopteren.

 

Volgende

Stichting Dierenthuis 20 jaar (video)

Vorige

Verjaardagsacties facebook; bedankt !

Reacties zijn gesloten.