Nieuwsbrief juli 2021

D I E R E N T A A L

==========================================================================

BEDANKT!

We hebben met z’n allen door Corona een moeilijke tijd achter de rug. Gelukkig ziet het er inmiddels beter uit en kunnen we gaan denken aan het hervatten van het “normale” leven. We zijn jullie heel dankbaar dat jullie ons in deze achterliggende moeilijke periode massaal zijn blijven steunen. Je zou immers denken dat iedereen tijdens zo’n crisis wel iets anders aan z’n hoofd heeft. Maar nee, onze adoptanten en donateurs zijn ons trouw gebleven. Echt hartverwarmend!
Daarom namens alle dieren en medewerkers: BEDANKT!!

==========================================================================

EINDE AAN INSECTENPLAAG

Bij warm weer hebben onze dieren last van parasieten, vliegen en (tijger)muggen. In groten getale komt dit ongedierte naar binnen. Zij zijn een plaag voor oude honden, dieren na operatie en zieke dieren. Hier moest gewoon een oplossing voor komen. De oplossing is gevonden in het installeren van elektrische units die zowel warme als koele lucht kunnen blazen. Dit is ook meteen vervanging voor onze oude gasverwarming die het had begeven. Twee vliegen in één klap dus. Elke kamer heeft inmiddels een eigen unit gekregen die apart te regelen is. ’s Zomers, bij (te) warm weer is koude lucht uiteraard heerlijk voor de dieren (en vrijwilligers), maar bovenal zorgt de koele luchtstroom ervoor dat insecten niet naar binnen komen. ’s Winters kunnen de kamers verwarmd worden door middel van de warme lucht die de units blazen.

==========================================================================

DIERENTHUIS GAAT WEER OPEN

Na een hele lange sluiting in verband met Corona gaat Dierenthuis weer open voor bezoek. We gaan het anders doen: in plaats van één keer in de 2 weken op zaterdag, gaan we nu voorlopig elke week op zaterdag én zondag van 14.00 uur tot 16.00 uur open voor bezoek. Inschrijven voor een bezoekmiddag kan via onze website. Graag tot ziens!

==========================================================================

CHEPPY

Cheppy wordt als kitten achtergelaten na een verhuizing van zijn baasje en heeft een keihard zwerversbestaan. Wat een triest leven voor zo’n klein diertje. Aan alle ellende komt gelukkig een eind als hij gevonden wordt door een man, hij neemt het diertje mee naar huis. Eindelijk een gevulde buik en een warme slaapplek. Hij krijgt de nodige medische zorg en wordt gecastreerd. Bij de dierenarts blijkt echter dat kleine Cheppy een pijnlijk trauma heeft aan beide ogen, entropion en hij het aidsvirus bij zich draagt. Twee vervelende diagnoses. Cheppy heeft nog absoluut geen last van het virus, maar wel 2 pijnlijke ogen. Het maakt zijn toekomst onzeker. Zijn redder kan helaas niet langer voor hem zorgen door de hoge medische kosten en het aidsvirus, maar wil wel graag dat Cheppy een goed nieuw thuis krijgt. Met behulp van een goede vriendin horen ze van Dierenthuis, Cheppy is welkom. Wij hebben een plaatsje voor hem vrij. Na binnenkomst is Cheppy gelijk geopereerd aan zijn beide ogen en heeft hij geen pijn meer.

Cheppy zoekt nog adoptanten. Wilt u Cheppy adopteren klik dan hier.

==========================================================================

DOCUMENTAIRE OVER DIERENTHUIS

Er wordt hard gewerkt aan een documentaire over Dierenthuis. Deze documentaire is gefinancierd door Stichting Abri voor Dieren. De opnamen zijn inmiddels allemaal gemaakt en de filmploeg is bezig met het monteren van de film en inspreken van begeleidende tekst. Binnenkort gaan we de film via de nieuwsbrief en facebook aan jullie presenteren. Een film voor jullie, onze trouwe achterban die ons ook in de achterliggende moeilijke periode is blijven steunen.

==========================================================================

BRUPA

Zes weken oud was hij pas toen hij werd achtergelaten in een bos in Griekenland. Helemaal alleen op de wereld. Brupa werd gered en is inmiddels een prachtige hond van 42 kilo. Een imposante verschijning. Maar zijn slechte start heeft diepe sporen nagelaten. Hij valt uit naar mensen op onvoorspelbare momenten. Alles is geprobeerd om dit gedrag te keren, telkens weer werd met veel liefde en geduld opnieuw training en begeleiding ingezet. Niets gaf blijvend resultaat. Zijn redders van Dog Rescue Greece zijn ten einde raad. Zorgvuldig gedane particuliere plaatsingen liepen op niets uit doordat er toch weer incidenten plaatsvonden. Opnieuw plaatsing overwegen was geen optie meer. Maar wat dan wel? Waar is er in deze maatschappij een plek  waar Brupa zijn leven mag leven? Dat mag bij ons. Brupa is er inmiddels al een tijdje en het is fijn om te zien dat hij het enorm naar zijn zin heeft. Brupa zoekt nog adoptanten. Wilt u Brupa adopteren klik dan hier.

==========================================================================

STICHTING DIERENTHUIS IN UW TESTAMENT

Als u niet alleen nu, maar ook later uw zorg voor dieren wilt laten voortleven, kunt u Stichting Dierenthuis opnemen in uw testament. Een nalatenschap aan een goed doel is belastingvrij. Stichting Dierenthuis is een ‘algemeen nut beogende instelling’ (ANBI) en is daarom vrijgesteld van erfbelasting. Zo komt uw nalatenschap voor 100% terecht bij Stichting Dierenthuis.

Bent u een vaste donateur of wilt u uw nalatenschap schenken aan Stichting Dierenthuis? Dan kunnen wij ook uw huisdier opvangen na uw dood. Er zullen duidelijke afspraken gemaakt worden over de zorg van uw huisdier (vastgesteld in uw testament), zodat u ervan verzekerd kunt zijn dat uw dier niets te kort zal komen. Het is mogelijk dat één van onze vrijwilligers samen met u uw wensen doorneemt bij u thuis. Uw laatste wensen zullen liefdevol en nauwkeurig behandeld worden. Namens onze dieren zeggen wij: dankuwel!

Klik hier voor meer informatie

==========================================================================

GEWIJZIGD VERLANGLIJSTJE

Het verlanglijstje op onze website is gewijzigd. Enkele artikelen, die we in groten getale aangeboden krijgen, zijn eraf gehaald. De voorraad hiervan is inmiddels genoeg en de opslagruimte is beperkt. Artikelen die we altijd nodig hebben staan er nog steeds op. Het gaat dan eigenlijk alleen nog om verbruiksartikelen. Spullen dus die niet meermaals gebruikt kunnen worden. Hebben jullie toch iets voor ons dat niet op het verlanglijstje staat, maar waarmee jullie denken ons toch blij te kunnen maken, mail ons dan even s.v.p. met de vraag of we het gebruiken kunnen. Als we alleen maar spullen krijgen die we echt gebruiken kunnen, scheelt ons dat een hoop afval. En aangezien wij als “bedrijf” per keer moeten betalen voor de afvoer van het afval, scheelt het ons ook een hoop geld. Dat geld besteden we uiteraard liever aan de zorg voor onze dieren dan aan de vuilafvoer.

 

==========================================================================

DONATIES VIA FACEBOOK

Sinds enige tijd is het mogelijk dat mensen via onze Facebookpagina een inzamelingsactie aanmaken voor Dierenthuis. Tot onze grote vreugde wordt daar regelmatig gebruik van gemaakt. We hebben al een flink aantal kleinere en grotere bedragen via Facebook mogen ontvangen. Hier worden wij uiteraard heel erg blij van! Veelal wordt er ingezameld door mensen in verband met hun verjaardag. Ze vragen dan aan hun vrienden en familie om, in plaats van een cadeau te geven, hun inzamelingsactie voor Dierenthuis te steunen. Geweldig! Bedankt lieve mensen die voor ons ingezameld hebben! We hopen dat veel mensen jullie voorbeeld gaan volgen.

==========================================================================

MANDARIJN SORBET IJS

Gemakkelijk en lekker !

Vries 4 mandarijnen in. Mix daarna in de hakmolen, blender of keukenmachine. Tussendoor even met een spatel de stukjes mandarijn van de wand naar beneden schrapen en weer verder mixen tot het de structuur van sorbet ijs heeft. Na het mengen is het iets gesmolten, dus schep het over in een bakje en zet eerst nog even in de vriezer voor je het serveert.

Recept afkomstig van wateetjedanwel.nl

==========================================================================

ADOPTEER EEN DIER OF WORD DONATEUR

Het adoptieplan is in het leven geroepen om Stichting Dierenthuis te ondersteunen in de hoge kosten van de verzorging van onze kwetsbare dieren. Katten besmet met het aidsvirus, de sukkelaars, honden met onder andere hartfalen en oude paarden. Medicatie, dieetvoer, seniorenmuesli voor de paarden, vele operaties en de verzorging kosten veel geld.

U kunt ons daarbij helpen door een dier te adopteren. Enkele keren per jaar krijgt u een bericht met foto over hoe het met uw dier gaat.

Bezoek is welkom op zaterdag en zondag. Alleen op afspraak via info@dierenthuis.nl. Bezoektijden zijn van 14.00 tot 16.00 uur. Kinderen zijn welkom vanaf 16 jaar.

Het is fijn voor onze dieren om adoptanten te hebben voor wie zij extra speciaal zijn. Niet langer kansarm en ongewenst maar bijzonder.

Kijk hier voor de dieren die ter adoptie staan

Klik hier om donateur te worden of een eenmalige donatie te doen

==========================================================================

==========================================================================

Reacties zijn gesloten.