Onze hondenkamer met de zware jongens

Dit is de hondenkamer met de zware jongens, letterlijk en figuurlijk. Allemaal hebben ze een geschiedenis en daardoor een gebruiksaanwijzing. Een verleden van mishandeling, stress, verkeerd begrepen worden, bijtincidenten. Maar hier in de roedel in Dierenthuis telt alleen het ‘nu’.

En het ‘nu’ is hartstikke leuk. Elke dag lekker naar buiten op het grote terrein. Flink rauzen in de modder en dan met vieze poten bed op, bed af. Het is een hele klus voor de verzorgers om de kamer schoon te maken. Bedden moeten van de muur, alle dekens moeten er af en uitgeklopt, natuurlijk gaat big boss Nico dan juist op het bed zitten, effe om aandacht vragen. Soppen en dweilen. En intussen ook alert blijven op de honden. Rust is belangrijk in de groep en er moet ook opgevoed worden.

Thor die ligt te kauwen op het houten bed, Yuba die in een deken hapt. Nee dat mag niet en dat weten ze best maar toch even uitproberen. Zodra 1 hond denkt dat er iets gebeurt en naar buiten holt snelt de hele roedel achter hem aan. Eerst blaffen en joelen en dan pas kijken of er echt iets aan de hand is. Nee dus, allemaal weer naar binnen.

Het is een pittige kamer en hier komen dan ook alleen de vaste verzorgers. Soms moet er flink opgetreden worden. En nou is het KLAAR!! Alle ogen richten zich op de verzorger. Dalmatiër Sproet die net nog liep te klieren laat zich langzaam in zithouding zakken. Thor stopt met kauwen. Iedereen kijkt; is het menens? Ja het is MENENS.

Tegen etenstijd wordt iedereen onrustig. Dat is het hoogtepunt van de dag en ze weten precies hoe laat het is. Als de kamer schoon is, iedereen heeft gegeten en een plas gedaan en de nodige medicijnen zijn uitgedeeld, is het bedtijd. Na wat geharrewar hebben ze allemaal een plekje gevonden. Bil aan bil met je vriend, gezellig samen, of liever wat op jezelf. Alles mag. De rust daalt neer. En als je ze dan zo ziet, al die tevreden koppies, dan zijn het toch eigenlijk allemaal engeltjes. Zolang ze slapen

Volgende

Bedankt voor alle gulle giften!

Vorige

Dag lieve Schorrie

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.