Poesjes, poesjes en nog meer poezen

Er worden elke week poesjes binnengebracht, ze allemaal benoemen gaat niet lukken. Deze week hebben we katjes binnen gekregen vanuit België, Roemenië, Deurne en uit Den Haag.
Bij Roemenië denken we vaak aan geweld tegen dieren, maar er bestaat natuurlijk ook een andere kant, één van zorg en liefde voor de dieren in nood.
Luana uit Roemenië is gisteren overgevlogen. Dit poesje is uitgehongerd, vies en met grote open wonden gevonden in de omgeving van Boekarest. Maar wat was ze blij dat iemand haar oppakte en naar een dierenarts bracht. Het geluk op een mooie toekomst leek even van korte duur, ze is aids positief. Ze verhuisde naar een opvang in Boekarest, kreeg goede zorg, maar leefde in afzondering in een bench. Dit lieve poesje dat zo geleden had verdiende beter. Alles op alles werd gezet om haar reisklaar te maken. Een dierenvriend pikt haar op van Schiphol en bracht haar zaterdag naar Almere.
We zien ze vaker, de mensen van de dierenambulance in Den Haag. Zaterdag hebben zij Wim gebracht. Wim, een Hagenees, is zwervend aangetroffen. Dierenambulance en hospitaal Den Haag namen hem liefdevol op en deden onderzoek. Wim is drager van het leucose virus, een dodelijk en besmettelijk virus voor katten. Wim kan daarom niet meer terug gezet worden op straat. Waarschijnlijk is Wim eens een huiskat geweest, want na een tijdje zitten is hij redelijk ontdooid.
Wim is een bofkont. De Dierenambulance in Den Haag is helaas een van de weinige organisaties in Nederland die deze dieren nog een kans geven.
Met dank aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt!
Op de foto: links Luana uit Roemenië, rechts personeel Dierenambulance en hospitaal Den Haag e.o.

11822339_964173080269428_3526675520358120626_n

Volgende

Titus welkom

Vorige

Bedankt !!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.