Mimi (update)

Gisteren, mooi weer, is Mimi genezen verklaard. We hebben Mimi in de kattenkamer los gelaten. Twintig minuten later zagen we haar buiten, in het gras in het zonnetje. Tegen de avond was ze weer binnen in haar mand gekropen liggend tussen haar vriendjes. Ze is zo happy dat ze weer vrij is, weer naar buiten kan en bij haar vriendjes kan zijn!

Mimi Miracle

“Nog maar 10 dagen geleden ben ik geopereerd aan mijn halve voorpoot. Jullie weten dat ik het eerste poesje had moeten worden met 3 implantaten in mijn poten. Een medisch wonder dat totaal mislukte. Na de mislukte transplantatie mocht ik verder leven op afgezaagde botten die open en bloot lagen, ik was maar een zwerver. Jaren heb ik enorm geleden, heel veel pijn, eenzaam en zoveel angsten moeten doorstaan.” Voor het hele verhaal zie: https://dierenthuis.nl/mimi-de-wondere-wereld-van-een…/

Alles draait om geld, ook in de dierenwereld en Mimi had een goudmijntje kunnen zijn. Stichtingen die extreem dierenleed promoten om heel veel geld binnen te halen, artsen die graag een zwerver als proefkonijn hebben om mee te scoren, een samenwerking die niet fris is. Als de actie mislukt verdwijnt het dier, niemand die het dier ooit nog terugziet.

Mimi heeft 2x extreem dierenleed ondervonden. De eerste keer op straat in Egypte, de 2e keer in een dierenziekenhuis in Turkije. Gelukkig had Mimi, Susie en Lyonne die haar nooit uit het oog zijn verloren.

Na bijna 2 jaar ellende komt Mimi in slechte conditie in Nederland terecht waar zij heel goed verzorgd wordt maar niet gelukkig is. Dierenthuis neemt de zorg over. Om haar nog een dierwaardig leven te geven, dus pijnvrij moeten haar beide halve achterpoten geamputeerd worden, ze gaat dan verder op 1 en een half voorpootje. Natuurlijk is hier lang en goed over nagedacht, het dier kende alleen maar drama en pijn en had al zoveel doorstaan.

Mimi is gelukkig in Dierenthuis, kan zich op 1 en halve poot prima voortbewegen, ze komt binnen en gaat naar buiten alles op eigen kracht. Ze vindt samen slapen met andere katten heerlijk, eigenlijk is ze gewoon een heerlijke dier. Als je haar voorzichtig benadert dan mag je haar aaien, logisch na alles wat zij heeft doorstaan.

De operatie aan het halve voorpootje moest, er stak een stuk bot uit en bij elke aanraking doet dat pijn. Nu is het bot verwijderd tot aan het gewricht met ruim huid eroverheen, dus het gewricht is goed ingepakt. Ze heeft dus nog steeds een stompje om te gebruiken bijv. bij het klimmen in een mandje. De operatie is geslaagd, geen complicaties. Morgen nog even op controle en dan mag ze vrij. Alles uit het verleden is nu hersteld, Mimi is verder kerngezond.

Volgende

Mango gaat verder op 2 pootjes

Vorige

Mango (video)

Reacties zijn gesloten.