Welkom Basbous en Beauty

Er wonen 2 nieuwe rood/witte poesjes in Dierenthuis. Twee tere katjes die veel zorg nodig hebben. Wiebelkatjes met een neurologische afwijking, die ataxie heet. Een coördinatiestoornis waardoor ze weinig controle hebben over hun spieren.

Ze komen uit Syrië. Een land wat al meer dan 10 jaar in oorlogsgeweld zit. Zoveel doden, zoveel ellende. En toch zijn er ook daar mensen die redden wat er te redden valt. Die de wereld een klein beetje beter proberen te maken, voor mensen maar gelukkig ook voor dieren. Een voorbeeld hiervan zijn de mensen van stichting  Animals Syria – CatConnect. Zij zetten zich in voor zwerfdieren in Syrië.

Dierenthuis krijgt regelmatig aanvragen uit het buitenland. Honden en katten die gered zijn van de straat of uit erbarmelijke omstandigheden. Dieren waarvan je je ook kunt afvragen of euthanasie op dat moment een optie is. Maar er zijn landen waar dat niet mogelijk is vanwege het geloof. Dan wordt een dier gered, is het blijvend gehandicapt of ziek en moet er een goede plek komen, met de juiste zorg, wat in het land van herkomst vaak niet mogelijk is. Dierenthuis heeft die plek wel. Wat is dan het alternatief, die dieren in een situatie laten waar het al zo moeilijk is, of de zorg overnemen en het voor de dieren zo fijn mogelijk maken. Zolang er kwaliteit van leven is, kiezen we voor het laatste.

De twee nieuwe katjes Basbous en Beauty hebben een lange reis achter de rug. Van Aleppo, naar Damascus, naar Beiroet, met als eindbestemming Nederland, Almere. Ze zien er nog minnetjes uit. Mager en verzwakt. Wat ze nu nodig hebben is rust, zorg en veiligheid. Extra vitamines en goed voer. Zodat ze op kracht kunnen komen en op kunnen bloeien.

Klik hier om Basbous en Beauty te adopteren

Volgende

Wilma, onze hang jongere

Vorige

Afscheid van Otto

Reacties zijn gesloten.